Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6368 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חבר'ה!

אתמול ביצעתי איזה פירוק מסויים ברכב שלי בשביל להתקין רמקולים אחוריים, מפה לשם היה צורך בפירוק חלק הנמצא קרוב לחיבור של המפשיר אדים האחורי.

לצערי אחרי שהרכבתי את כל החלקים, גיליתי כי שברתי את החלק המחובר אל החלון.

מצורפות תמונות של החלק הימיני התקין אל מול החלק השבור.

לעזרתכם אודה.

רמקולים_ 030.jpg

רמקולים_ 033.jpg

Polo 2012

פורסם

עד כמה הסיפור הזה יכול להיות בלאגן עבורי?

במוסך מורשה של הונדה אמרו לי שמדובר גם בפירוק של החלון האחורי.

Polo 2012

פורסם

טוב שלא אמרו שצריך להחליף את כל החלק האחורי של האוטו...

לך לכל מתקין מערכות, או ילד שלומד חשמל, הלחמה קטנה עם בדיל וזהו.

הלוגו של רוב מכוניות העל הוא חיית בר. יגואר, למבורגיני, פרארי, רק פג'ו האגדית יש לה אריה, בגלל זה פג'ו בעייני היא מכונית על.

פורסם

בעיקרון את תיאור הבעיה הסברתי לו בטלפון, כמו שאני מכיר את הבחור שענה לי לטלפון הוא היה חייב להשחיל איזשהו סיפור שיש לעשות שם. מן הסתם שידעתי שהוא סתם מדבר.

אם אני יחבר את זה באופן זמני כרגע עם דבק נייר או משהו כזה, זה יהיה בסדר אתם אומרים? כאילו זה רק עניין של סגירת מעגל וזהו נכון?

Polo 2012

פורסם

מניסיון בבעיה דומה אל תלחים בבדיל, זה לא יתפוס ולא יחזיק.

הפתרון שאני עשיתי לפני שנתיים מחזיק מעמד עד היום.

את החלק שנשר תדביק קרוב למקום שבו הוא היה מודבק עם דבק טוב (דבק מהיר או איפוקסי, או כל מה שמדביק טוב מתכת לזכוכית),תוודא רק שהדבק לא מכסה את המתכת והפס שעל החלון

תיגש לחנות לרכיבי אלקטרוניקה ותקנה שם "צבע מוליך". הוא בצבע כסף ונמכר בשפופרת קטנה כמו לק לציפורנים. (יש לו גם צבע וריח דומה)

תערב טוב את השפופרת ותמרח אותו עם המכחול הדק שמסופק איתו מהחלק שנשר ועד למוליך שעל החלון.

הלק הזה מתחיל לספק יכולת של הולכת חשמל רק לאחר שהוא מתייבש ומתגבש לכן אל תנסה לבדוק מייד את האפקט שלו אלא תמתין 10 דקות לפחות.

בהצלחה.

אגב, הלק הזה פותר מצוין בעיות של נתקים בפסים המודבקים לחלון.

פורסם

אם עושים את ההלחמה בעזרת החומרים והכלים המתאימים היא תחזיק טוב מאד. מעבר לזה תוכל לחזק אח"כ עם איפוקסי מתאים. אני הייתי הולך על הלחמת כסף ומלחם רציני (לא מלחם חזק אלא כזה שיכול לספק חום בקצב גבוה).

פורסם

צודק הבחור שכתב לא להלחים מכיוון שבדיל לא נועד לתיקון מסוג זה.

יתרה מזאת קשה להלחים במצב אנכי והבדיל עלול לטפטף על חלקי ריפוד/פלסטיק ולגרום לנזק נוסף.

צריך להיות ייצרתי בתיקון :-) לא סתם נאמר לך במוסך שיש לפרק את השמשה וזה לא סיפור מכיוון שהם שבמוסכים מורשים לא מבצעים אילתורים.

אשמח לשמוע איך פתרת את הבעיה.

איזה כייף לי :)

פורסם

אף אחד לא אמר להשתמש בבדיל (בדיל עופרת).

מעבר לזה אתה רוצה להגיד לי שאתה מלחים רק על משטחים אופקיים? שנינו יודעים שבמציאות מלחימים גם אנכית (Vertical) וגם הפוך (Overhead). כמובן שצריך להיזהר לא לגרום נזק לכלום. אף אחד לא אמר שהחיים קלים. כבר יצא לי להלחים Overhead כשהראש שלי מתחת...

פורסם

צריך לזכור שמדובר בהלחמת חלק המודבק לחלון האחורי. חימום יתר עלול לשחרר אותו מהחלון או אפילו לסדוק את הזכוכית.

אני חושב שהאופציה של הדבקה + צבע מוליך היא האופציה הבטוחה ביותר. יש לדאוג לשכבת צבע עבה כי הזרם החשמלי הוא די גבוה.

:turn-l:
פורסם
אף אחד לא אמר להשתמש בבדיל (בדיל עופרת).

מעבר לזה אתה רוצה להגיד לי שאתה מלחים רק על משטחים אופקיים? שנינו יודעים שבמציאות מלחימים גם אנכית (Vertical) וגם הפוך (Overhead). כמובן שצריך להיזהר לא לגרום נזק לכלום. אף אחד לא אמר שהחיים קלים. כבר יצא לי להלחים Overhead כשהראש שלי מתחת...

היי אביב,

אין לי ניסיון בהלחמה מעל הראש או בעמידה ובזווית הנדרשת לצורך תיקון החלק שנשבר במפשיר אדים, אבל יש לי ניסיון מגיל 12 בהלחמות (אתה יודע את גילי האמיתי תוכל לחשב את השאר).

לא משנה אם ההלחמה תתבצע עם בדיל (60/40) או בדיל מסוג (60/37/3) כאשר הסגסגות מכילה 3 אחוז כסף זה לא מה שיעשה את החיבור חזק ייותר בצורה משמעותית.

לצורך הלחמת החלק בתמונה יש להעזר באדם נוסף שיחזיק את החלק במקומו ואדם שני ינסה להלחים (נכון אפשר לצפות לפני כן את החלקים בבדיל ולנסות להלחימם יחד).

מחוסר מקום וגישה לא קלה כול ניסיון הלחמה עלול לגרום רק לנזק נוסף בגלל חימום יתר (עקב נסיונות הלחמה) עלול לגרום להפרדת פסי ההולכה מהשמשה.

בל נשכח שכוח הכובד פועל גם על טיפת בדיל ולכן במקרה הזה עלול בדיל לטפטף בגלל שההלחמה צריכה להתבצע כמעט מעל הראש.

שימוש במלחם+בדיל לא נועד לסוג זה של תיקון, נסה להלחים שני נעלי כבל שטוחים הלחמת השקה ותראה שכול כיפוף קל שובר את ההלחמה בנקודת ההשקה.

אם היה אפשר להלחים את החלקים בחפיפה מצבינו היה טוב יותר.

גם אם הלחמת החלק של מפשיר האדים תצליח כול ניסיון של הרכבת נעל כבל עם מוליך החשמלי על החלק המתוקן עלולה לשבור שוב פעם את החלק.

איזה כייף לי :)

פורסם

נכון שיש סיכון וזה לא קל, גם מהסיבות שאתה ציינת וגם מהסיבות שיובל ציין. לדעתי ניתן להלחים בחפיפה, זה לא ברור מהתמונות.

אף אחד לא אמר שהחיים קלים. צריך כלים ומומחיות.

יכול להיות שעבור פותח השרשור הסיכוי להצליח לתקן מבלי לגרום נזק הוא עם משחה מוליכה. בהצלחה.

• תוכן חדש...