Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6364 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא מזמן רכשתי סאב רוקפורד P1 בתיבה אטומה דיי קטנה. האמת, התיבה היחידה שנכנסה לתא המטען של הג'אסטי.

מבין הסאבים ששמעתי באותו היום, הP1 נשמע הכי טוב בתיבה הזו, למרות שכבר ימים ספורים לאחר הקניה שמתי לב שאולי הבחירה שלי הייתה לא הכי נכונה ואולי מושפעת מההתלהבות וחוסר הניסיון שלי (מערכת ראשונה וסאב ראשון שלי...). הסאב נשמע מצוין בשירים מסוימים, אבל בשירים אחרים פשוט בלתי נסבל.

בכל אופן, באותה התקופה לא היה ברשותי גלגל ספייר. ולכן רצפת תא המטען הייתה נמוכה יותר והסאב נכנס בין שני הרמקולים (6*9) שבמגש.

נכון לעכשיו יש ברשותי גלגל ספייר וכשאני מכניס אותו למקומו, רצפת תא המטען גובהת והסאב פשוט לא נכנס למקומו.

בעקבות המחסור שצץ במקום ובעקבות שאני לא מרוצה לגמרי מביצועי הסאב (מרוצה, אבל לא מספיק.) החלטתי שהגיע הזמן לבנות תיבה חדשה. אחת שמותאמת למידות שתא המטען מאפשר, ולמה שהסאב צריך.

בעקבות כך ביצעתי מדידות של תא המטען והתחלתי בשרטוטים. כך נראה תא המטען היום (כשהסאב בפנים, תא המטען ללא גלגל ספייר כמובן):

dscf6786aw5.jpg

dscf6815rj9.jpg

dscf6820uv7.jpg

והנה השרטוט הממוחשב של תא המטען:

55843224je6.jpg

20532877yz4.jpg

79819589cl9.jpg

ועכשיו אל הסאב

כיום נראה ככה:

dscf6811ib6.jpg

10005998ba4.jpg

23267765ka8.jpg

בשל מגבלות הגובה והעומק של תא המטען, חשבתי ליצור תיבה במבנה הדומה לזה (המידות ישתנו בהתאם לנפח שדרוש לסאב, נתון שאיני יודע עדיין):

54747557wl1.jpg

מבט מהצד:

31025478ai5.jpg

30209890ps3.jpg

74561386wq6.jpg

מקווה שהרעיון שלי מובן. אשמח לקבל רעיונות נוספים לצורות לתיבה שכן אוכל להכניס בתא המטען של הג'אסטי.

כמו כן, אצטרך את עזרתכם במציאת נפח התיבה הדרוש לP1 כדי לעבוד בצורה אופטימאלית (תיבה אטומה).

אשמח לתגובות/הערות/הארות וכו'.

תודה רבה לעוזרים. :-)

פורסם

עם איזו תוכנה עשית את השירטוטים?ממש יפה..

HU: Pioneer DEH-X9550BT Comp: Hertz Energy ESK165 Amp: Phoenix Gold Octane R8.0:4 Sub: Hertz ES300

פורסם
על פי נתוני היצרן גודל מומלץ

1.02 cu. ft. (28.88 liters)

טווח נפחים אפשרי:

Range: 0.70 cu. ft. - 1.80 cu. ft.

Range: (19.82 liters - 50.97 liters)

תוכל בבקשה לעזור לי להבין מבין הנתונים שהצגת כאן, כיצד אני בוחר את נפח התיבה האופטימאלי עבור הסאב שלי?

לפי חישוב שעשיתי, הנפח (הפנימי, ללא עובי העץ) של התיבה הקיימת שלי הוא בערך 28 ליטר, שזה לפי מה שהבנתי מהודעתך הנפח המומלץ (בערך..), אז איך זה שהסאב נשמע בהמון שירים חנוק ומעט עמום?

פורסם

קודם כול אם תשאל אותי לדעתי הסאב הזה עובד

הרבה יותר טוב בתיבה עם פורט,לפי נתוני היצרן מומלץ תיבה של 50 ליטר

אם אתה מתעקש על תיבה סגורה אז לך על תיבה גדולה יותר בנפח 40 ליטר זה יתן יותר עומק לבאס.

פורסם

אני לא מתעקש על כלום.. פשוט לתיבה של 50 ליטר אין מצב שיהיה מקום בבגאז' שלי בצורה נורמאלית :cry:

בכל אופן, תיבה אטומה של 40 ליטר זה דבר שאפשר להכניס שם (די בלחץ, אבל אפשרי).

צורת התיבה שהצגתי בשרטוטים היא צורה נכונה לבנות תיבה לסאב? יש סיבה שלא לבנות את התיבה כך?

כי זה הסאב, אין מה לעשות, בדובר באלמנט בינוני ומטה. בכל מקרה, תנסה להגדיר לנו מה זה אומר אצלך חנוק.

צליל חנוק זה אומר שהסאב נשמע בשירים מסויימים כאילו שאתה שם לו את האצבע במרכז האלמנט ולא נותן לו להצליח לנגן כמו שצריך (בערך).

הוא פשוט נשמע כאילו שהוא מנסה לנגן והצליל שלו נבלע... אני לא ממש מצליח להסביר איך זה נשמע.. אבל זה פשוט נשמע לא טוב.

פורסם

לך על תיבה 50 ליטר לפי מה שראיתי אצלך בתא מטען

כנס למחשבון תיבות

http://www.autosound.co.il/main.asp?url=content/tools/volume/volume.html

A-60

B-25

C-33

נותן לך 49.5 ליטר בתיבה מלבנית

אם התיבה סגורה הסאב צריך להיות באמצע של התיבה

אם התיבה היא עם פורט הסאב צריך להיות צמוד לימין של התיבה והפורט בצד שמאל בצדי התיבה

דוגמא

http://www.sonicelectronix.com/item_13859_MTX+Audio+TCE4512A.html

שם לב שהגדלים במחשבון הם גדלים נטו של הנפח {לא כולל נפח העץ}

דף נתונים של הסאב

http://www.rockfordfosgate.com/rftech/library/2007/5_Subwoofers/P1S412_revA-TS.pdf

פורסם
על פי נתוני היצרן גודל מומלץ

1.02 cu. ft. (28.88 liters)

טווח נפחים אפשרי:

Range: 0.70 cu. ft. - 1.80 cu. ft.

Range: (19.82 liters - 50.97 liters)

אודיו-קינג צודק.

התיבה שלך תואמת לחלוטין את הוראות היצרן.

נ.ב.

נתקלת בבעייה של מקום בגלל רמקול אחורי,

אז את הרמקולים האחוריים הייתי מפרסם בלוח-יד2 .

תשאיר רק את הקומפוננט הקדמי והסאב.

ZZR

פורסם

צודק מידן זה לא רכב סאדן אין צורך ב6 על 9 ואהבתי את הסרטוט רק תחדד את המעגלים יותר בסוליד , או שהכרטיס מסך שלך לא מאפשר .

אבל אהבתי יפה מאוד :)

פורסם
לך על תיבה 50 ליטר לפי מה שראיתי אצלך בתא מטען

כנס למחשבון תיבות

http://www.autosound.co.il/main.asp?url=content/tools/volume/volume.html

A-60

B-25

C-33

נותן לך 49.5 ליטר בתיבה מלבנית

המידות האלה הן של נפח פנימי של התיבה כן? כי אם זה ככה אז אז צריך להוסיף על כל אחת מהמידות 3.8 ס"מ (עץ 1.9 מ"מ), שגם ככה, ללא התוספת הזאת, בתא המטען שלי הגובה מוגבל ל24 ס"מ בגלל הרמקולים האחוריים, וגם בלעדיהם הוא מוגבל לבערך 30 ס"מ. מה שנותן לנו מצב שאין לי בעצם את האפשרות להציב שם את הסאב ביכלל בעמידה. (קוטר הסאב הינו יותר מגובה תא המטען) ככה שלדעתי תיבה בצורה שהצגתי בתמונות האחרונות של השרטוטים היא הפתרון היחיד, לא?

אם אשים אגבהות לרמקולים האחוריים אוכל לגרד מתא המטען תיבה בנפח של כ43 ליטרים (תיבה בצורה שמופיעה בשרטוטים).

אם התיבה סגורה הסאב צריך להיות באמצע של התיבה

אם התיבה היא עם פורט הסאב צריך להיות צמוד לימין של התיבה והפורט בצד שמאל בצדי התיבה

דוגמא

http://www.sonicelectronix.com/item_13859_MTX+Audio+TCE4512A.html

שם לב שהגדלים במחשבון הם גדלים נטו של הנפח {לא כולל נפח העץ}

דף נתונים של הסאב

http://www.rockfordfosgate.com/rftech/library/2007/5_Subwoofers/P1S412_revA-TS.pdf

אודיו-קינג צודק.

התיבה שלך תואמת לחלוטין את הוראות היצרן. הקיימת אולי תואמת את הוראות היצרן, אבל לא נכנסת בתא המטען כרגע...

ואם התיבה תואמת את הוראות היצרן ועדיין הסאב נשמע ככה, כניראה שאחליט לוותר עליו.

(אם אני זוכר נכון, מחישוב שעשיתי, הנפח הפנימי של התיבה הקיימת הוא בערך 28-29 ליטרים ככה שזה לא בדיוק תואם את הוראות היצרן... לא?)

נ.ב.

נתקלת בבעייה של מקום בגלל רמקול אחורי,

אז את הרמקולים האחוריים הייתי מפרסם בלוח-יד2 .

תשאיר רק את הקומפוננט הקדמי והסאב.

קומפוננט מבחינתי היה השלב הבא, יחד עם הבניה בדלתות כך שכרגע אולי הצעתך היא נכונה, אך לא פרקטית.:cry:

12345

פורסם

שלום...

לי הייתה אותה בעייה .

יש לי הונדה סיוויק האצ'בק, ופתרתי את הנושא בכך שבניתי מדף חדש ובחלק האחורי נתתי לו זווית והגבהתי אותו.

כך ה 6/9 לא נגעו בתיבה , וגם לא שיניתי את "נתוני התיבה"

מקווה שהבנת, אם לא שלח לי הודעה בפרטי אני אשלח לך תמונות

פורסם

דבר ראשון אחלה של סרטוטים והתקנה יפה משהו אחד שאני חושב שאתה צריך לסדר וזה האורך של הכבל של הסאב.

כמה שהוא יהיה יותר קצר, כך יהיה טוב יותר.

לא ממש קצר, כדי שיהי נוח להזיז אותו מידי פעם בתוך תא המטען.

אבל זו רק הצעתי. סה"כ יפה יפה....:-)

• תוכן חדש...