Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6385 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

לאחר תקופה ממושכת בה דחיתי את ביצוע טיפולון קטן זה, פיניתי זמן, הפשלתי שרוולים ופניתי למחסן לקחת כמה חלקים אשר הייתי צריך להחליף ברכב.

החלקים הם:

א. סט פלאגים חדש של DENSO מותאמים להצתה עם נגד.

ב. פלאנג' מים של צינור מים עליון.

ג. תרמוסטט לרכב (לא הייתי חייב אך אמרתי אם כבר אני פותח פלאנג' אני כבר אחליף אותו על הדרך).

attachment.php?attachmentid=1096&thumb=1&d=1230295514

בתמונה הבאה מצולם פלאנג' המים החדש לאחר שהכנתי לו אטם והדבקתי עם דבק אטמים RTV אדום:

attachment.php?attachmentid=1097&thumb=1&d=1230295514

משטח העבודה שלי, תא המנוע של הרכב.

דבר ראשון, פרקתי את בית פילטר האויר מהרכב, ע"י פירוק שני ברגים בצידי בית הפילטר ופירוק בורג הפרפר האמצעי על מכסה פילטר האויר.

לאחר פירוק הפילטר חשוב מאוד לכסות את פתח המאייד כדי למנוע חדירת מזהמים וחלקיקי אבק ולכלוך.

attachment.php?attachmentid=1098&thumb=1&d=1230303426

ישנו דבר נוסף אשר צריך לבצע, והוא ניתוק כבלי ההצתה ממכסה המפלג או פירוק מכסה המפלג בכלל והנחתו בצד לצורך גישה נוחה לפלאנג'. אני פרקתי חוטים, יש לנתק אותם בזהירות והנחתם בצד.

מי שלא מתורגל בזה, שיסמן, יצייר או ירשום לו בצד או יעזר בספר לגבי מיקום כל חוט במכסה המפלג כדי שבעת הרכבתם חזרה לא תגלו שהבוכנות שלכם רוקדות לא בסדר הנכון ויתכן נזק למנוע.

מיקום פלאנג' המים משמאל למפלג וקצת מעליו, יש לנתק בזהירות את צינור המים העליון ולהניח אותו בצד.

attachment.php?attachmentid=1099&thumb=1&d=1230303426

צריך לפתוח את שני הברגים האלכסוניים בזהירות כדי לשלוף את הפלאנג' הישן:

attachment.php?attachmentid=1100&thumb=1&d=1230303426 attachment.php?attachmentid=1101&thumb=1&d=1230295514 attachment.php?attachmentid=1102&thumb=1&d=1230295514

פלאנג' ישן מול חדש, הישן מלא קורוזיה ואף החל להתפורר ונפערו בו חורים:

attachment.php?attachmentid=1103&thumb=1&d=1230295514

התרמוסטט הישן במקומו, דבוק לאטם הישן:

attachment.php?attachmentid=1104&thumb=1&d=1230295514

תרמוסטט ישן מול חדש:

attachment.php?attachmentid=1105&thumb=1&d=1230299705 attachment.php?attachmentid=1118&thumb=1&d=1230299705

לאחר שליפת התרמוסטט הישן, לפני הרכבת החדש והתקנת פלאנג' המים החדש יש לנקות ולשייף טיפה את הבית החדש שלהם,

כדי שגם התרמוסטט וגם הפלאנג' ישבו בצורה טובה וישרה במקומם, וגם כדי למנוע פריצות מים דרך האטם ובכלל להרגשה הטובה icon_lol.gif.

את הניקוי בצעתי באמצעות ספריי קרבורטור ושיוף ע"י נייר לטש בינוני (בין גס לעדין), אחר כך ניקיתי שוב עם ספריי קרבורטור וסמרטוט נייר ואספתי שאריות אשר התעופפו להם באיזור.

בית לפני ניקוי:

attachment.php?attachmentid=1119&thumb=1&d=1230299705

הרכבת התרמוסטט החדש פשוטה ביותר, רק להניח במקום, ישנה נישה קטנה אשר הוא יושב בה בנוחות.

תרמוסטט חדש בתוך הבית הנקי והמשוייף:

attachment.php?attachmentid=1106&thumb=1&d=1230299705

לאחר כל זה, נותר רק להרכיב את הפלאנג' המים הישן, מרחתי דבק אטמים בעדינות מסביב לתרמוסטט,

לא כמות רבה מידי כדי שבעת הסגירה בלחץ דבק האטמים לא יגיע לאזור הקפיץ בתרמוסטט.

הפלאנג' מורכב:

attachment.php?attachmentid=1107&thumb=1&d=1230296201

אחרי שסיימנו עם זה, נותר רק לחבר חזרה את צינור המים ולהדקו לפלאנג' החדש.

חלקו הראשון של הטיפול נשלם וכעת התחלתי בחלקו השני, החלפת הפלאגים.

גילוי נאות: אני שונא להחליף אותם! ולמה? את השמאליים אין לי בעיה להחליף, אך הימניים עבורי הם סיוט!

יש לי ידיים קצת גדולות ומגושמות ולא משתחלות בקלות למרווחים הצרים בצידו הימני של המנוע. האלטרנטור תמיד מפריע לי וחותך לי את הידיים!

שלב ראשון, ניתוק כבלי ההצתה מהפלאגים.

שלב שני, ע"י מפתח או בוקסת פלאגים ייעודית להבריג החוצה בזהירות את הפלאגים הישנים.

attachment.php?attachmentid=1108&thumb=1&d=1230296201

הפלאגים הישנים:

attachment.php?attachmentid=1109&thumb=1&d=1230296201

פלאגים, ישן מול חדש:

attachment.php?attachmentid=1112&thumb=1&d=1230296201

attachment.php?attachmentid=1110&thumb=1&d=1230296201 attachment.php?attachmentid=1111&thumb=1&d=1230296201

שימו לב שהישנים מצופים חומר לבן, זה מעיד על מספר דברים:

הצתה מקודמת מידי (התנסיתי הרבה עם כיוון ההצתה ברכב), שחיקה של של הפלאגים עקב שימוש ממושך, חוסר בנוזל קירור וכו'.

בגלל שאני מכיר את הרכב שלי די טוב, אני מהמר על נושא ההצתה. (ושמח שלפחות הם לא היו מוצפים בשמן!! icon_cool.gif)

את הרכבת הפלאגים החדשים, בשלב הראשון אני מבצע את הברגת הפלאגים בצורה ידנית.

חשוב מאוד! רק ידנית ועם רגש כדי לא לשחוק את ההברגה במנוע ולגרום לפלאג להתעקם או לא לשבת במקומו עד הסוף.

תתפלאו שאני כל כל מדגיש זאת אך אני מכיר מקרים שגם במוסכים מרכזיים הרסו לרכבים את ההברגה במנוע בגלל שעבדו עם רצ'טים למיניהם.

attachment.php?attachmentid=1113&thumb=1&d=1230296201

לאחר ההברגה הידנית אני מחזק מעט באמצעות ידית כח ובוקסת פלאגים את הפלאג למקומו, לא חזק מידי! אל תשכחו שתצטרכו להוציא אותם שוב עוד כמה אלפי קילומטרים!

הפלאגים מורכבים:

attachment.php?attachmentid=1114&thumb=1&d=1230296201

חוטי ההצתה חוברו למקומם, גם לפלאגים וגם למכסה המפלג.

attachment.php?attachmentid=1115&thumb=1&d=1230296201

בהזדמנות זו בדקתי על הדרך שהצ'וק האוטומטי עובד icon_rolleyes.gif, סוויטץ' פתוח, לחיצה על הגז, רכב דומם והנה התוצאה:

attachment.php?attachmentid=1116&thumb=1&d=1230296281

פלטה סגורה ומוכנה לעבודה! icon_lol.gif

כלי העבודה שנדרשו לביצוע עבודה זו:

attachment.php?attachmentid=1117&thumb=1&d=1230296281

א. סכין יפנית להכנת האטם (לא מופיע בתמונה).

ב. מברג פיליפס.

ג. מברג שטוח.

ד. מפתח T10.

ה. מפתח T12.

ו. דבק אטמים RTV אדום.

ז. ספריי קרבורטור.

ח. בוקסה פלאגים 21מ"מ

ט. ידית כח ומאריכים, אחד קצר, אחד ארוך.

בקאטר השתמשתי למטרה אחרת לא לעבודה זו.

בסיום העבודה, ניקיתי את אזור הרכב מכל הזבל שנצבר בעת הפירוקים והניקיונות. ווידאתי כי כל צינורות בית פילטר האויר מהודקים למקום וכי לא שכחתי שום בורג בחוץ.

מלאתי מים ירוקים ברדיאטור, הנעתי את הרכב כדי לוודא שההחלפה עברה בשלום וחיכיתי עד להתחממות הרכב ופתיחת התרמוסטט. שוב מילוי מים, כיבוי הרכב וזהו, תם ונשלם.

אחרי כל זה, ארזתי חפציי ועליתי הביתה כדי לשטוף ידיים ולהעלות לכם את שרשור זה!

תהנו! ושבת שלום!

ארז.

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
ולמה לא רואים את התמונות ?

ואני חשבתי לתומי, שאת האיקסים רק אני רואה?!

ארז וולף אולי עלייך להעלות את התמונות בפורמט אחר, ארני לא רואה ץמונות רק איקסים, ותמונה כידוע לך שווה אלף מילים.

יש ללחוץ עם העכבר על הכפתור הימני, וללחוץ על הצג תמונה, וכך ניתן לראות את התמונה.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

כן רואים את התמונות.

כדי לראות צריך להירשם לפורום סוברו קלאסיק.

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

ארז שלום רב !

הפרוייקט מצולם ומתועד היטב, כל הכבוד.

מספר הערות קטנות ברשותך:

1- עלייך היה לנתק את שני ברגי מכסה המפלג, ולא לנתק כל חוט בנפרד, ולסמנו, העיניין מבלבל פחות, ומסרבל פחות, ולא נותן אפשרות לטעויות.

2- המצתים מעידים על תערובת דלק ענייה ועל התחממות הפלגים עקב כך.

למה גזרת אטם בזמנו, היה למכירה פלאנש תרמוסטט, המגיע עם האטם המקורי.

3- הקרבורטור ראה ימים טובים יותר.

לסיום טיפ קטן:

לעולם אבל לעולם אל תשאיר את סט המפתחות על הגלגל ספייר, קרו דברים מלם, שסגרתי מכסה מנוע, ורציתי להתחיל בנסיעה, ואני לא מצאתי את המפתחות.

כאשר תגיע לגילי, תגלה שהפרט הזה, שקשור בזכרון, חשוב מאד.

לסיום כה לחי! נ.ב מדוע דנסו ולאNGK ?

דנסו מצויינים, אך NGK , מותאם לסובארו כמו כפפה ליד.

בברכה

צביקה

פורסם
אכן לא רואים את התמונות

שלום רב !

נסה לראות את התמונות דרך הקישור הבא:

http://subaru.erezwolf.net/showthread.php?t=412

או לחץ עם העכבר על נאיקס, ובעזרת הכפתור הימני של העכבר לחץ על: הצג תמונה.

ארז, נסה להציג את התמונה בפורמט אחר.

פרוק התרמוסטט, כשהמצתים בחוץ לא היה דבר חכם.

להבא פרק פקק ריקון ברדיאטור, הורד את מפלס את מי הקירור, למפלס נמוך יותר , ממפלס התרמוסט, סגור את הפקק, ומכסה רדיאטור, הרכב את התרמוסטט, מלא שוב את מי הקירור, שהוצאת, או החלף למי קירור חדשים.

לא ציינת בשרשור, האם החלפת בהזדמנו חגיגית זו מי קירור, האם שטפת את מי הקירור, ומערכת החימום, ובאיזה תוצרת היו מי הקרור שהחלפת?

בברכה

צביקה

פורסם

עכשיו ניתן לצפות בתמונות, בצעו רענון אם לא רואים, צביקה אני אגיב לכל שאלותיך מהעבודה. עוד שעה שעתים בערך.

פורסם
ולמה לא רואים את התמונות ?

בהתחלה פשוט הדבקתי את תוכן השרשור ישירות מפורום המועדון, שכחתי שהתמונות בפורום היו חסומות לצפייה מבחוץ.

העניין טופל וכעת ניתן לראות את התמונות גם מאתר זה בלי צורך להרשם לפורום המועדון.

ארז שלום רב !

הפרוייקט מצולם ומתועד היטב, כל הכבוד.

מספר הערות קטנות ברשותך:

1- עלייך היה לנתק את שני ברגי מכסה המפלג, ולא לנתק כל חוט בנפרד, ולסמנו, העיניין מבלבל פחות, ומסרבל פחות, ולא נותן אפשרות לטעויות.

2- המצתים מעידים על תערובת דלק ענייה ועל התחממות הפלגים עקב כך.

למה גזרת אטם בזמנו, היה למכירה פלאנש תרמוסטט, המגיע עם האטם המקורי.

3- הקרבורטור ראה ימים טובים יותר.

לסיום טיפ קטן:

לעולם אבל לעולם אל תשאיר את סט המפתחות על הגלגל ספייר, קרו דברים מלם, שסגרתי מכסה מנוע, ורציתי להתחיל בנסיעה, ואני לא מצאתי את המפתחות.

כאשר תגיע לגילי, תגלה שהפרט הזה, שקשור בזכרון, חשוב מאד.

לסיום כה לחי! נ.ב מדוע דנסו ולאNGK ?

דנסו מצויינים, אך NGK , מותאם לסובארו כמו כפפה ליד.

בברכה

צביקה

צביקה, בקשר להערותיך:

1. פירקתי את חוטי ההצתה כי פשוט לי אישית נוח יותר ככה, אני כל כך מתורגל בזה שאין סיכוי שאני אטעה בסדר שלהם. ציינתי בשרשור שמי שלא מכיר, שיסמן, או שיפרק את מכסה המפלג.

2. תודה על ההערה, אכן היה רשום לי בספר הרכב TOO HOT, מסיבות מגוונות ובינהם תערובת דלק ענייה, אני המרתי על הצתה מקודמת מידי מפאת שינויי הרבים בתזמון ההצתה. לגבי תערובת הדלק הענייה, מה אתה מציע?

לגבי פלאנג' המים והאטם המוכן למכירה, כנראה שזה מגיע בסט המקורי של פוג'י לרכב, כפי שניתן לראות בתמונה, זה לא פלאנג' מקורי וחסרות לו שני הברגות נוספות בחלקו העליון שמשמשות להתקנת "רגליים" לתפיסת חוטי חשמל. את הרגליים הקיימות העברתי פשוט למיקום אחר קרוב.

3. למה הכוונה? הקרבורטור שופץ ע"י מלמד כפי שרשמתי בעבר, בספטמבר שנה שעברה, מאז עבר הרכב גמע כמות רבה של קילומטרים.

תודה על הטיפ, אני יודע זאת ותמיד שוכח לשים את המפתחות בצד, אל תשאל אותי כמה מכסי רדיאטור אני כבר איבדתי מחוסר תשומת לב מאותה סיבה בדיוק.

קניתי DENSO, בגלל העובדה שבחנות בה אני קונה חלקים לא היה NGK באותו זמן שעברתי לקנות את החלקים. מניסיון העבר שלי עם DENSO הם מצויינים ומקבילים באיכותם לNGK לכן השלמתי עם זה וקניתי אותם.

פרוק התרמוסטט, כשהמצתים בחוץ לא היה דבר חכם.

להבא פרק פקק ריקון ברדיאטור, הורד את מפלס את מי הקירור, למפלס נמוך יותר , ממפלס התרמוסט, סגור את הפקק, ומכסה רדיאטור, הרכב את התרמוסטט, מלא שוב את מי הקירור, שהוצאת, או החלף למי קירור חדשים.

לא ציינת בשרשור, האם החלפת בהזדמנו חגיגית זו מי קירור, האם שטפת את מי הקירור, ומערכת החימום, ובאיזה תוצרת היו מי הקרור שהחלפת?

בברכה

צביקה

כאשר פירקתי את התרמוסטט המצתים עדיין היו מחוברים, רק לאחר שסיימתי החלפת התרמוסטט והפלאנג' ניגשתי למלאכת החלפת הפלאגים.

את החלפת נוזל הקירור ושטיפת המערכת בצעתי לפני כחודש+ בזמן שהחלפתי את משאבת המים ברכב. מי הקירור שלי הם מים ירוקים המשווקים ע"י א.ש.שניר בע"מ.

26122008(030).jpg

צביקה תודה על ההערות! אשמח לתגובתך.

פורסם

כל הכבוד !

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

צביקה, בקשר להערותיך:

1. פירקתי את חוטי ההצתה כי פשוט לי אישית נוח יותר ככה, אני כל כך מתורגל בזה שאין סיכוי שאני אטעה בסדר שלהם. ציינתי בשרשור שמי שלא מכיר, שיסמן, או שיפרק את מכסה המפלג.

2. תודה על ההערה, אכן היה רשום לי בספר הרכב TOO HOT, מסיבות מגוונות ובינהם תערובת דלק ענייה, אני המרתי על הצתה מקודמת מידי מפאת שינויי הרבים בתזמון ההצתה. לגבי תערובת הדלק הענייה, מה אתה מציע?

ארז כידוע לך, אני עוקב אחרי השרשורים שלך, בסובארו קלאסיק, וידוע לי שהחלפת לא מזמן משאבת מים, ועכשו תרמוסטט, שהיו במצב גרוע בהחלט, שמוסבר רק בגלל שימוש במי ברז.

לגבי פלאנג' המים והאטם המוכן למכירה, כנראה שזה מגיע בסט המקורי של פוג'י לרכב, כפי שניתן לראות בתמונה, זה לא פלאנג' מקורי וחסרות לו שני הברגות נוספות בחלקו העליון שמשמשות להתקנת "רגליים" לתפיסת חוטי חשמל. את הרגליים הקיימות העברתי פשוט למיקום אחר קרוב.

3. למה הכוונה? הקרבורטור שופץ ע"י מלמד כפי שרשמתי בעבר, בספטמבר שנה שעברה, מאז עבר הרכב גמע כמות רבה של קילומטרים,אינני יודע כמה קילומטרז המנוע גמא, אך ממבט חיצוני חטוף, נראה שהוא ראה ימים טובים יותר. תודה על הטיפ, אני יודע זאת ותמיד שוכח לשים את המפתחות בצד, אל תשאל אותי כמה מכסי רדיאטור אני כבר איבדתי מחוסר תשומת לב מאותה סיבה בדיוק.

ארז הערותי והטיפים שלי, לא מגיעים, מרוע לב, אלא ממבט בקורתי, שנובע מעשרות שנים של ניסיון.

על כל סובארו חמישי שמגיע אלי, חסר מכסה רדיאטור או מכסה מלוי שמן, והדבר נובע מחוסר תשומת לב, בזמן טיפול במנוע, בעת הוספת שמן מנוע, שמים את המכסה בצד, ושוכחים להחזירו, או מוסיפים מי קירור, ושוכחים לסגור מכסה רדיאטור.

קבל את הערותי, כהערות בונות, ולא במטרה להתכתש.

קניתי DENSO, בגלל העובדה שבחנות בה אני קונה חלקים לא היה NGK באותו זמן שעברתי לקנות את החלקים. מניסיון העבר שלי עם DENSO הם מצויינים ומקבילים באיכותם לNGK לכן השלמתי עם זה וקניתי אותם.

כאשר פירקתי את התרמוסטט המצתים עדיין היו מחוברים, רק לאחר שסיימתי החלפת התרמוסטט והפלאנג' ניגשתי למלאכת החלפת הפלאגים.

לפי תמונה אחת שאני צפיתי בה, החשד עולה שאתה לא מדייק,שני פלגים מפורקים מראש המנוע השמאלי, ומי קירור שנשפכו, בעת פירוק בית הטרמוסטט, שוכבים עדיין על דפנות בלוק המנוע, או הראש.

את החלפת נוזל הקירור ושטיפת המערכת בצעתי לפני כחודש+ בזמן שהחלפתי את משאבת המים ברכב. מי הקירור שלי הם מים ירוקים המשווקים ע"י א.ש.שניר בע"מ.

לפי מה שרשום על האריזה, יש להחליף את מי הקירור כל 10000 ק" מ, האם אתה לא חושב שזה מוקדם מדי, והדבר מעיד על איכות מי קירור ירודה, מדוע לא פרסטון למשל?

[ATTACH]139802[/ATTACH]

צביקה תודה על ההערות! אשמח לתגובתך.

לא הובן האם אספת את מי הקירור שרוקנת בעת החלפת התרמוסטט, או הוספת מי קירור נוספים להשלמה, מהמיכל שבתמונה.

האם רוקנת במקצת את מי הקירור בעת פירוק בית התרמוסטט, או המים נזלו בעת פתיחת התרמוסטט?

בברכה

צביקה

פורסם

צביקה שלום!

אני לא מתכתש אלא באמת מקבל את הערותיך! קראתי שוב ושוב את תגובתי אליך ולא הבנתי איך הבנת זאת :?.

באמת ובתמים אני יודע שלא צריך לשים שם חפצים אך יש לי בעיית זיכרון לטווח קצר מסתבר :lol: ואני תמיד שוכח! Old habits die hard.

כאשר פרקתי את צינור המים העליון ישר הרמתי אותו כלפי מעלה, לא רוקנתי את הרדיאטור מעט ואכן נשפכו מעט מים על הבלוק,

לא יודע לפי איזו תמונה עלה אצלך החשד אך הפלאגים היו מורכבים כולל חוטי ההצתה למנוע עד לאחר שסיימתי את החלפת הפלאנג' וחיבור צינור המים.

לפני החלפת הפלאגים, ניגבתי מעט את אזור הפלאגים וריססתי מעט ספריי קרבורטור להסרת משקעים בוציים באזור הפלאגים. "המים" שאתה רואה בתמונה עם הפלאגים מפורקים זה מעט מים ירוקים מעורבבים עם ספריי קרבורטור שהתזתי לפני שהפלאגים פורקו. אכן אני יכול לנגב טוב יותר :cry:.

לאחר סיום ההרכבות השלמתי מהמיכל שבתמונה את מי הקירור שנשפכו בעת פירוק הצינור, כאשר פרקתי את התרמוסטט לא נשפכו לי מים כלל. רק כאשר הסרתי את הצינור בתחילת העבודה.

בסיום העבודה הנעתי את הרכב עם מיכל הרדיאטור פתוח כדי לצפות בזרימת המים ולראות בעיניים שהתרמוסטט אכן עובד ונפתח כראוי ולאחר שהתחמם הרכב אף נשפכו לי מים מהרדיאטור בגלל המכסה הפתוח ולכן הייתי צריך למלא עוד.

לגבי הערתך בנושא איכות נוזל הקירור זה מעניין מאוד ולא שמתי לב לזה עד עתה, במים של פרסטון למשל כפי שרשמת, כל כמה זמן צריך להחליף ומה עלותם?

פורסם
צביקה שלום!

לפני החלפת הפלאגים, ניגבתי מעט את אזור הפלאגים וריססתי מעט ספריי קרבורטור להסרת משקעים בוציים באזור הפלאגים. "המים" שאתה רואה בתמונה עם הפלאגים מפורקים זה מעט מים ירוקים מעורבבים עם ספריי קרבורטור שהתזתי לפני שהפלאגים פורקו. אכן אני יכול לנגב טוב יותר :cry:.

בקישור הבא, ניתן להבחין בנקל, ששני הפלגים מפורקים, ומים ירוקים טריים, נמצאים על הראש:

http://subaru.erezwolf.net/attachment.php?attachmentid=1108&d=1230296201

לגבי הערתך בנושא איכות נוזל הקירור זה מעניין מאוד ולא שמתי לב לזה עד עתה, במים של פרסטון למשל כפי שרשמת, כל כמה זמן צריך להחליף ומה עלותם?

מי הקירור , הם מתוצרת לא ידועה ולא מזוהה, אם כי אין לי ידע סמכות, והוכחה על איכותם.

לדעתי פרסטון, מחירו לא עולה על 50/60 שקלים, לגלון של 4 ליטר, יכול להחזיק לפחות 5 שנים, בוודאי לא 10,000 ק" מ בלבד, כפי שמזהיר היצרן, בפרוש על התווית.

לגבי משאבת המים, במידה והיא מרובעת, כמדומני שהיא מורכבת הפוך, שים לב לחריר העליון הנמצא במרכז המשאבה, תפקידו לנקז מי קירור, כשהמשאבה נוזלת, או שהפחם במשאבה נשחק, החריר אמור להיות למטה, ולא למעלה, משמע שהמשאבה מורכבת הפוך.

אשמח לשמוע עדכון, ותגובה לחשדותי, מוותיקי הפורום ובעלי המקצוע בפורום, כמו בני ל. דוד מזר , איציק נ.ועוד.

בברכה

צביקה

פורסם

צביקה שלום,

שים לב לתמונת האילוסטרציה מתוך ספר טיפול סובארו, המשאבה והרכבתה זהה לחלוטין. מחר אבדוק גם בספר היינס ואעדכן (כרגע אני בעבודה). אולי במשאבה שלי החליטו לקדוח את חריר הבדיקה למעלה כדי להקל על הבדיקה?

האם ישנם כמה סוגים של משאבות לשנתונים האלה מעבר למה שהרכבתי? בכל אופן, ההתקנה התבצעה במוסך מורשה סובארו, לכן אני חושש שאתה לאו דווקא צודק. אשמח לתגובות נוספות מבני או דוד בשמחה.

water pump.JPG

פורסם

ארז שלום רב!

אכן לפי התמונות, ניתן להבחין, שבלתי אפשרי להרכיב את המשאבת מים בצורה אחרת, והחריר הוא לפי שיקולי היצרן, למעלה ולא למטה.

אני נתתי לך את הכלל , ואת הסיבות לכך, כנראה שבסובארו זה יוצא מהכלל.

יתכן והסיבה היא כפי שאמרת, שיהיה קל להבחין מיד שהמשאבה נוזלת, לפי כתמי החלודה שיהיו מעל החריר, וטפטוף המים מהחריר.

בכל מקרה אני מצפה להבהרה, מבני ל. דוד מזר, איצעק נ. דניאל ועוד, לגבי החריר של העודפים ליציאת מים במקרה של משאבה נוזלת.

ברגע זה, קיבלתי טלפון דחוף, מארז וולף, פותח השרשור, הוא כרגע נמצא במפגש מועדון סובארו קלאסיק בצפון,

והוא תקוע שם על קרבורטור מציף, הנחתי אותו טלפונית, כיצד לפתור את הבעייה אפילו זמנית כעזרה ראשונה.

כולי תקווה שההנחיות הטלפוניות שנתתי, עזרו לו.

אני ממתין לעדכון מארז.

בברכה

צביקה

• תוכן חדש...