Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6404 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחרי שיבררתי קצת על כמה חברות ועשיתי סקר שוק

החלטתי ללכת על המחשב של ASUS מדגם F8VR

אבל חבר אמר לי שעדיף לי ללכת על דגם F80S T5750

כי אני לא ירגיש בניהם הבדל וההבדל במחיר בניהם הוא כמעט 1500 ש"ח לטובת ה F8VR

השאלה שלי אם הוא צודק?

הנה המפרטים:

ASUS F8VR

מעבד:Intel® Core™2 Duo Processor P8400,2.2GHz 1066MHz

מערכת הפעלה: Genuine Windows® Vista™ Business

ערכת שבבים: Mobile Intel® PM45 Express Chipset +ICH9M

זיכרון ראשי: 3GB - DDR2 800MHz SDRAM

מסך "14.1 WXGA- (1280x800) LCD Color Shine(glare-type) LCD

הרד דיסק: 320GB 5400 RPM SATA

כרטיס מסך : ATI HD3470+256mb

צורב : DVD Super Multi Double Layer

קורא כרטיסים: SD/MMC/MS/MS PRO

תקשורת אלחוטית: Integrated 802.11b/g/n,built-in Bluetooth™ V2.0+EDR

אודיו : Built-in Intel® High Definition Audio compliant audio chip, Built-in speaker and microphone

מצלמת רשת +מיקרופון : Mega Pixel 1.3 web camera

יציאות וחיבורים:

1 Express card

1 Microphone-in jack

1 Headphone-out jack S/PDIF

1 VGA port/Mini D-sub 15-pin for external monitor

5 USB 2.0 ports

1 IEEE 1394 port

1 RJ11 Modem jack for phone line

1 RJ45 LAN Jack for LAN insert

1 HDMI

1 E-SATA

סוללה : 6 תאים .

משקל : 2.5קילו כולל סוללה

וה ASUS F80S

משקל כולל סוללה : 2.39 ק"ג

מפרט טכני

מעבד : Intel® Core™2 Duo Processor T5750, 2.0GHz, 667MHz FSB, 2mb L2 Cache

מערכת הפעלה: VISTA HOME Premium

ערכת שבבים: SiS 671DX + 968

זיכרון ראשי : DDR2 667 MHz SDRAM (2xDim)- 2GB

מסך : 14.1" WXGA+(1280x800) LCD Color Shine(glare-type) LCD

כרטיס גרפי : ATI Mobility™ Radeon® HD 3470, External 256MB VRAM

הרד דיסק: SATA 250GB TPM (5400rpm)

צורב פנימי: DVD Super Multi

קורא כרטיסים: 8 in 1 card slot: MMC, SD, MS, MS-PRO, xD

and MS-DUO, MS-Pro-Duo, Mini SD via

adapter

מצלמת רשת מובנת: 1.3 Mega-Pixel web-cam

תקשורת אלחוטית : WIFI B/G+BLUETOOTH 2.0

אודיו : Built-in Azalia compliant audio chip, with 3D effect & full duplex

Built-in speaker and microphone

סוללה: 6 cell, 4800mAh

מימדים ומשקל כולל סוללה: 34.0 x 24.1 x 3.45~3.78 cm (W x D x H)

2.39 kg (with 6 cell battery)

חיבורים:

1 x Microphone-in jack

1 x Headphone-out jack (S/PDIF)

1 x TV Out (S-Video composite)

1 x USB 2.0 ports

1 x RJ11 Modem jack for phone line

1 x RJ45 LAN Jack for LAN insert

1 x HDMI

השימוש שלי במחשב הוא אינטרנט אלחוטי, צפייה בסרטים,פה ושם משחקים ובעיקר שימוש ב CUBASE

האם המחיר מצדיק כדי ללכת על ה F8VR בשימוש שלי?

תודה מראש...

פורסם

אמרת cubase? אמרת הכל, קח את המחשב עם המעבד החזק יותר ועם ערכת השבבים של אינטל.

בנתוניו מצויין כי יש לו 3 ג'יגה 800MHZ בניגוד ל2 667MHZ.

אז אם ההתלבטות היא בין שניהם אז אני ממליץ על ה F8VR

לא תצטער.

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם

כודם כל אני חושב שמסך 14" יהיה קטן מידיי לעבודה ב CUB רק הBAR השמאלי ללא הערוצים יקח לך חלק נכבד מהמסך וזה עוד ליפני שדיברנו על מכונות גדולות ועוד דיברי עזר שהרבה פעמים צריך ליראות במקביל לעוד דברים. ככה שהמסך העבודה יראה קטן ולא מפורט.

דבר שני אם הייתה מדבר לפחות על מעבד מסדרת ה P7 אז אפשר היה ביכלל להשוות בין שני המחשבים (סדרת T5 עם 667HZ FSB???? זה איטי! וזה מורגש כמעט בכל עבודה - שלא לדבר על מערכת כבדה כמו קיובייס - לעומת 1066HZ FSB עם מהירות שעון של 2.2G ועוד מעבד עכשיוי).

רק כדי להראות לך על הבדלי הדורות - הארכטיקטורה שונה לגמרי! 65NM ב T5 שצורך 35W לעומת 45NM שצורך 25W - זהו נתון מאוד חשוב כשמדובר בנייד (קובע כמה זמן תישרוד הסוללה)

- שלא לדבר בכלל על על הבדלי הזיכרון הענקיים (3G 800HZ לעומת 2 667HZ) ועל הבדלי הלוחות אם (F8VR - PM45)

ההבדלים בין המחשבים מאוד גדול - הF80S זה מחשב עם נתונים מהדור הקודם בהכל, מעבד מהדור הקודם, זיכרון מהדור הקודם (ישן מאוד - יש כבר זיכרונות עם DDR3 1000HZ) וגם ערכת השבבית על הלוח אם ישנה.

תאמת לא בדקתי את שני המחשבים האלא אחד מול אחד אבל אני בטוח שהבדלי הביצועים יגיעו לעשרות אחוזים! (עוד נתון שגם ישפיעה על אורך חיי סוללה)

בברכה יבגני.

וכמו שפיתגם סיני עתיק אומר: "אם אין לך משהוא חכם להגיד - תגיד פיתגם סיני עתיק אמר"

פורסם
כודם כל אני חושב שמסך 14" יהיה קטן מידיי לעבודה ב CUB רק הBAR השמאלי ללא הערוצים יקח לך חלק נכבד מהמסך וזה עוד ליפני שדיברנו על מכונות גדולות ועוד דיברי עזר שהרבה פעמים צריך ליראות במקביל לעוד דברים. ככה שהמסך העבודה יראה קטן ולא מפורט.

דבר שני אם הייתה מדבר לפחות על מעבד מסדרת ה P7 אז אפשר היה ביכלל להשוות בין שני המחשבים (סדרת T5 עם 667HZ FSB???? זה איטי! וזה מורגש כמעט בכל עבודה - שלא לדבר על מערכת כבדה כמו קיובייס - לעומת 1066HZ FSB עם מהירות שעון של 2.2G ועוד מעבד עכשיוי).

רק כדי להראות לך על הבדלי הדורות - הארכטיקטורה שונה לגמרי! 65NM ב T5 שצורך 35W לעומת 45NM שצורך 25W - זהו נתון מאוד חשוב כשמדובר בנייד (קובע כמה זמן תישרוד הסוללה)

- שלא לדבר בכלל על על הבדלי הזיכרון הענקיים (3G 800HZ לעומת 2 667HZ) ועל הבדלי הלוחות אם (F8VR - PM45)

ההבדלים בין המחשבים מאוד גדול - הF80S זה מחשב עם נתונים מהדור הקודם בהכל, מעבד מהדור הקודם, זיכרון מהדור הקודם (ישן מאוד - יש כבר זיכרונות עם DDR3 1000HZ) וגם ערכת השבבית על הלוח אם ישנה.

תאמת לא בדקתי את שני המחשבים האלא אחד מול אחד אבל אני בטוח שהבדלי הביצועים יגיעו לעשרות אחוזים! (עוד נתון שגם ישפיעה על אורך חיי סוללה)

בברכה יבגני.

תודה לך עזרת לי מאוד.. :)

פורסם
הארכטיקטורה שונה לגמרי!
הארכיטקטורה דומה מאוד. השוני הוא בתהליך היצור. זה לא אותו הדבר.

ההבדל בצריכת ההספק הוא עניין חשוב אך לא בלעדי.

יותר זכרון צורך יותר חשמל. תדר עבודה גבוה יותר של הזכרון צורך גם הוא יותר חשמל.

דבר שני אם הייתה מדבר לפחות על מעבד מסדרת ה P7 אז אפשר היה ביכלל להשוות בין שני המחשבים
אולי התכוונת ל Core-i7 ?

נכון לעת הזו, אין מעבדי Core i7 למחשבים ניידים. אם התכוונת ל P7350, התשובה בענייני חשמל למעלה עדיין רלוונטית.

לפותח השרשור, אני די בספק אם הבדלי הביצועים בתוכנה הספיציפית שאיתה אתה עובד מצדיקים הפרש מחיר שכזה.

זה עניין לשיקולך. בכל מקרה, המחשב הפשוט יותר בהחלט אינו גרוטאה.

אם אתה משתמש הרבה במחשב ללא חיבור לחשמל, כדאי לחקור לעומק את משך פעולת הסוללה בשני המחשבים. זה פקטור חשוב ולפחות מהתנסותי האישית, לפטופ ThinkPad מבוסס מעבד 45nm מחזיק פחות זמן מ ThinkPad מבוסס 65nm - זה לא באשמת המעבד, כאמור, אלא כל החומרה הרבה והסבוכה הנוספת שיש במחשב - צורב, זכרונות, מסך, בקרי רשת וכיוב'.

המעבד הוא צרכן אנרגיה חשוב, אך לא יחידי.

פורסם

אם המטרה היא שימוש כ"כ כבד הייתי מחכה שיופיעו מחשבים ניידים עדכניים מהדור הנוכחי באמת בארץ.

(סידרה 9XXX של מעבדים וזיכרון DDR3) , ההבדל בביצועים הוא גם קפיצה גדולה למדי.

כרגע היחידי שראיתי שמיובא כזה הוא המקבוק החדש (מי שאמר שאפל לוקחים רק מחיר גבוהה ומעט ביצועים - הוכחה ברורה שהמחשבה הזאת היא לא יותר מדעה קדומה לא עדכנית במיוחד).

כמו כן קח בחשבון שאתה חייב (ואני מדגיש חייב!) למצא כרטיס קול חיצוני או ממשק הקלטה חיצוני שתומך בקיובייס, אחרת ההקלטות שלך יהיו באיכות זוועה ועם LTANACEY כזה גדול שאתה ממש לא תוכל לעבוד בREALTIME לא משנה איזה חומרה (מעבד , זיכרון וכו) יש לך.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

זה נכון ש-CUBASE דורשת משאבים, אבל לא צריך להגזים.

הרבה-הרבה יותר חשוב הוא להשקיע כמה שיותר (כמה שאפשר)

בכרטיס הקול/ממשק הקלטה/איך שלא יקראו לזה. LATENCY זאת בעיה שנעלמה לפני עשור בערך,

אבל יש מיליון פרמטרים אחרים חשובים יותר.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

מצטרף להמלצתו של HANS לגבי כרטיס קול עם ממשק חיצוני, ולא רק בגלל איכות ההקלטה, אלא גם בגלל כניסות ויציאות חיבורי MIDI, חיבורים דיגיטליים וחיבורי XLR אשר לא קיימים בכרטיסי קול סטנדרטיים, לא במחשב רגיל ובטח לא בלפטופ.

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם

האנס ידידי - זה נעלם בכרטיסי קול חיצוניים המיועדים להקלטות.

כרטיסים פנימיים סטנדרטים לא השתנו ב5 שנים האחרונות על לוחות אם ביתיים וממש לא ברוב הניידים.

מה שאני אומר הוא מניסיון והתעסקות.

שורה תחתונה שנינו מסכימים - איכות ועבודה נורמאלית = כרטיס קול / ממשק הקלטה (שני דברים שונים! כאשר כרטיס קול הוא תחליף למאותגרי תקציב) חיצוני!

ארז - לגבי מתאמי מידי - כבל מתאם ותוכנת אימולציה עם כל כרטיס קול הכי מיושן שאתה יכול לחשוב עליו (וחלק מלוחות האם) - סוגרים את הפינה הזאת בבערך 100 ש"ח.

הנקודה העיקרית היא כרטיס שיוכל להקליט ולערוך כמה ערוצים עם הגדרות שונות בו זמנית ולבצע אפקטים בזמן אמת.

יש לM-audio למיטב זכרוני כרטיס קול חיצוני מצוין וממשק הקלטה מצוין גם כן.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

• תוכן חדש...