Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6406 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בעקבות חיפושי אחרי רכב, נתקלתי ברכב שפורסם כשנת 2006.

על רישיון הרכב רשום שהרכב הוא שנת 2006 אך מה שתפס את עיני הוא תאריך עליית הרכב בתחילת יוני 2005.

אז נכון שאני יודע שפעם (נדמה לי שהיום כבר אסור לעשות את הטריק הזה) כבר לקראת סוף השנה הוציאו רכבים שהם עם השנתון החדש. עוד הייתי מבין אם היה מדובר על רכב שעלה על הכביש באוקטובר או נובמבר 2005.

אך לעלות רכב ביוני 2005 על הכביש ולקרוא לו שנת 2006?

ועכשיו לשאלה

בין השנים הנ"ל לא היה הבדל בדגם, ז"א שרכבים שנת 2005, 2006 זהים לחלוטין ( הדגם הנ"ל התחיל ולא שונה משנת 2004)

אז איך אני אמור להסתכל במחירון, לפי שנת 2005 או לפי שנת 2006 ?

פורסם

לפי שנת הדגם. אם תרצה לוודא אם הק"מ מעל או מתחת לממוצע, החישוב יהיה מדוייק יותר אם תחשב לפי תוספת החודשים שהרכב נסע ב-2005 (חצי שנה נוספת על הכביש).

בכל מקרה, חישוב המחיר לפי חודשים מתייחס במחירון רק לרכבים חדשים יותר, נדמה לי מהשנה האחרונה. שנת 2008 היא בעייתית יותר, כי היא כוללת גם רכבים שעלו לכביש ב-2007.

פורסם

הרכב נחשב כשנתון 2006.

עד לאפריל השנה,שנת המודל בארץ התחילה במאי והסתיימה במאי.

דהיינו,שנת הדגם 2006 החלה ב 1/05/05 והסתיימה ב 30/04/06.

למעשה,בשנתונים האלה אין כל הבדל אם הרכב עלה על הכביש במאי 05 או מרץ 06.

באפריל האחרון שונו 2 תקנות בחוק.

הראשונה: שנת הדגם תקבע בתאריך העליה לכביש כגון: רכב שעלה ביוני 06 ייחשב כ 06 ולא 07.

התקנה השניה: בעצם בוטלה שנת הדגם.

החל מאפריל בשנת המודל ברשיונות לא מצויין רק שנה כפי שהיה קודם.

אלא מצויינים חודש ושנה.ז"א ברשיונות במקום השנה.מצויין תאריך העליה לכביש. לדוגמא:

"תאריך עליה לכביש 11/2008"

למעשה,במכוניות שעלו לכביש אחרי אפריל השנה.יש התייחסות שונה במחירון.

לדוגמא: רכב שעלה על הכביש ב 04/08 שווה פחות מרכב שעלה על הכביש ב 09/08

לסיכום:במקרה שלך זה לא ממש משנה מתי הרכב עלה על הכביש.

משום שבשורה התחתונה הוא נחשב כ 2006

renault megane 5dr 2010 1.6

mazda mx5 nb 2004 1.8 mt

נציג מכירות רנו-אולם תצוגה ת"א-קרסו מוטורס.

• תוכן חדש...