Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6366 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני רגיל למאזדה 3 (ליסינג), כעת באופן זמני קיבלתי טויוטה קורולה (2008 ) בעלת תיבת הילוכים רובוטית.

1. מה בדיוק שיטת הפעולה של התיבה הנ"ל ?

2. אני מרגיש העברת הילוכים מאוד לא חלקה, אני ממש מרגיש שהגוף שלי נע מעט קדימה בכל פעם שהרכב מעביר הילוך,

האם אכן התיבה הינה סיוט, וכך אמורה לעבוד ? :-)

• תגובות 119
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תיבה רובוטית היא תיבה ידנית לכל דבר וענין.

במקום הרגל שלך על הקלאץ' וידך על מוט ההילוכים יש "גמד" קטן שמבצע עבורך את העבודה.

נסה להזכר כשנהגת על רכב ידני, כשהחלפת הילוכים הרמת את הרגל מדוושת הגאז.

זה מה שאתה צריך לעשות כאן, בתזמון נכון עם הרובוט בזמן העברת הילוך, ואז תקבל העברת הילוכים חלקה הרבה יותר.

נסה לנהוג בהתחלה במצב ידני כך שאתה שולט בזמן העברת ההילוך וכך יהיה לך יותר קל לתזמן, עד שתתרגל.

פורסם

**נא לא לצטט הודעה מעליך**

תודה, אבל אין צורך להתרגל, אני לא מוכן לנסוע על הדבר הזה, אחליף חזרה למאזדה :-)

אני מניח שהשאלה הבאה מפגינה בורות מוחלטת,

אבל חשבתי שבתיבה אוטומטית רגילה יש גמד קטן שמחליף בשבילי הילוכים, לא ?

כיצד עובדת תיבת הילוכים אוטומטית רגילה, וכיצד רובוטית/ידנית ?

פורסם

בתיבה אוטומטית רגילה יש "גמד" איטי ומנומנם שנקרא ממיר מומנט שמעביר לך את ההילוכים לבד. ההעברה האיטית והמדורגת שלו נותנת העברת הילוכים חלקה בצד אחד אבל מאוד לא יעילה בצד שני דבר שמוריד מסך הביצועים ומעלה את צריכת הדלק.

ה"גמד" הרובוטי מאוד יעיל ומהיר ונותן ביצועים וצריכת דלק כמו של ידני יחד עם חסרון ההעברה הבלתי חלקה.

יש לציין שבגירים מודרנים יותר משל טויוטה מצליחים להתגבר על ההעברה הלא חלקה דוגמת הגיר החדשני של פולקסווגן DSG שהוא למעשה מעין גיר כפול עם 2 קלאצ'ים, אחד משולב ואחד מחכה כך שכשהנהג או תנאי הנסיעה דורשים חצי מעבודת השילוב כבר נעשתה. מבחינת הנהג מתקבלת העברת הילוכים חלקה כמעט לחלוטין אבל נשארים היתרונות של גיר רגיל בדמות ביצועים וצריכת דלק משופרים.

גם תיבות רובוטיות עם קלאץ' אחד אבל מודרניות יותר כדוגמת הסלספיד של אלפא כבר מספקות העברת הילוכים חלקה הרבה יותר ממה שיש לך בטויוטה שמשום מה בחרו בגיר יחסית עתיק.

פורסם

ממיר מומנט לא מעביר הילוכים, סלספיד אינה תיבה "חלקה", והבעייה בגיר הרובוטי עם קלאץ' אחד הוא חוסר תיאום בין תזמון העברת ההילוך לבין סל"ד הדרוש באותו רגע.

משהו מעין תלמיד נהיגה חדש שלא משכיל לשחרר קלאץ' בצורה ראוייה.

פורסם

אני נוהג על הקורולה הרובוטית ומעביר רק בידני, ואפילו מצליח להנות מהגיר הזה לעומת גיר אוטומט.

הוא בהחלט לא מתאים לכל אחד - בטח לא לכאלה שרוצים גיר 'שקוף למשתמש'.

מה שלא ברור לי לגמרי זה למה המחשב של המנוע לא יכול לעשות את אותה פעולה שאני עושה עם הגז בעצמו.

חשבתי על זה קצת ונראה לי שה'מכה' שמרגישים היא לא בגלל החיבור של הקלאץ' בסל"ד לא נכון (בהורדת הילוך תחת פול גז למשל אין בעיה), אלא בגלל שהמחשב פשוט חותך את הדלק או ההצתה באופן פתאומי בזמן העלאת הילוך, במקום להוריד סל"ד כמו נהג נורמלי. התחושה היא בדיוק כמו שמגיעים למנתק הצתה.

עכשיו נשאלת השאלה אם המחשב מסוגל לעשות את זה או שיש לו שליטת ON/OFF בלבד. כי אם הוא מסוגל - זה רק עניין של עדכון תוכנה שיפתור את הבעיה. השאלה היא אם בגלל שהמצערת היא עדיין מכנית (דוושת הגז שולטת ישירות בכניסת האויר למנוע, והמחשב מקבל חיווי על מצב המצערת בכל רגע נתון) ולכן המחשב לא יכול לעקוף את זה.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

המצערת מחוברת למחשב ניהול המנוע והוא קובע כמה דלק וכמה אויר יכנסו למנוע.

זה נחוץ כדי שהרכב יעמוד בתקני זיהום האויר.

Peugeot 406 2L turbo 1998 Škoda Octavia RS 245 2018

פורסם

למי שרוכש רכב פרטי בימים אלה, התיבה הרובוטית אמורה להיות עדיפה בגלל החסכון והביצועים, ויש בשוק מספיק אופציות שנותנות העברת הילוכים רובוטית סבירה (כגון פיאט), סבירה פלוס (כגון אלפא בדור הסלספיד האחרון) ומעולה (כגון ה-DSG של קבוצת פולקסוואגן). אין בכלל ספק שבתוך שנה שנתיים גם טויוטה תיישר קו ותשפר את התיבה שלה לרמה שתשביע את רצון רוב הלקוחות.

למרבה הצער, כל היתרונות הללו לא מעניינות את נהג הליסינג כל עוד החברה משלמת על הדלק (ואני לא בא בטענות לנהג אלא לחברה) ולכן ההעדפה לגיר האוטומטי הסטנדרטי מובנת.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

בשביל למנוע את "המכה " שציינת פשוט בזמן שאתה מעביר הילוך תוריד את הרגל מהגז אחרי שהעלת הילוך בהדרגתיות תלחץ על דווש תהגז ולא תיהיה לך שום מכה ,אני דווקא אוהב מאוד את התיבה הזאת ,אבל לא מסתדר עם ההילוכים בהגה,לא נח בכלל בזמן סיבובים ופניות.

Subaru Impreza 2.0R AWD

פורסם
המצערת מחוברת למחשב ניהול המנוע והוא קובע כמה דלק וכמה אויר יכנסו למנוע.

זה נחוץ כדי שהרכב יעמוד בתקני זיהום האויר.

אני לא חושב שזה מדוייק. המצערת פותחת פרפר מכני עדיין, המצערת היא לא אלקטרונית מלאה, את זה יש רק ברכבי מאד מתוחכמים (drive by wire). המחשב מקבל חיווי על המצב המכני של המצערת - כלומר כמה אוויר נכנס, ולפי זה קובע את הכמות של הדלק ושאר פרמטרים. תקנו אותי אם אני טועה.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

הגיר הרובוטי של טיוטה רע ולא נוח,וטיוטה פשוט רצו לחסוך בפיתוח.

מבדיקת מגזין אוטו צריכת הדלק בטיוטה רובוטית והישנה האוטומטית

זהה לחלוטין ועומדת על 10 ק"מ לליטר.

רוצים את כל פרקי TOP GEAR...?.:arrow:

פורסם
בשביל למנוע את "המכה " שציינת פשוט בזמן שאתה מעביר הילוך תוריד את הרגל מהגז אחרי שהעלת הילוך בהדרגתיות תלחץ על דווש תהגז ולא תיהיה לך שום מכה.

כשהמוצר הוא טוב (VW) אין שום צורך בהתרגלות או בידיעה מתי לתת גז בדיוק כשההילוך עולה/יורד, בדיוק בעליה/ירידה בדיוק בסל"ד הנכון וכו'.

כשהמוצר מחורבן (כמו בטויוטה) גם לא צריך להתרגל, פשוט צריך להמנע מהרכב.

לפי העיקרון שהנחית כאן אפשר להתרגל גם לאוטו עם בולמים גמורים או לאוטו שמושך באגרסיביות שמאלה אבל מי מעוניין לרכוש רכב שכשאתה קונה אותו כחדש אתה צריך להתחיל להתרגל לשגיונות שלו?

טוב, האמת היא שאם נסתכל על הכביש ואם נתייחס לעובדה שהקורולה תגיע ב 2009 לארץ עם תיבה אוטומטית רגילה אז כבר קיבלנו את התשובה, כמעט אף אחד.

אני מאמין שתוך כמה שנים הקורולה 2007-2008 הרובוטיות יהיו רכב שלא תוכל למכור אותו גם אם תציע אותו במתנה.

אלפא_דרקו,

תיבת ההילוכים של הפונטו סבירה?

מנסיוני האישי היא קטסטרופה בדיוק כמו התיבה של טויוטה ואופל (שלדעתי הכי גרועה).

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
הגיר הרובוטי של טיוטה רע ולא נוח,וטיוטה פשוט רצו לחסוך בפיתוח.

מבדיקת מגזין אוטו צריכת הדלק בטיוטה רובוטית והישנה האוטומטית

זהה לחלוטין ועומדת על 10 ק"מ לליטר.

אני מאוד מפקפק בתוצאות המבחנים של מגזין "אוטו". כי הרי הכל תלוי לא רק ברכב, אלה הרגלי הנהיגה של הבוחן. כך למשל הרכב שלי יצא במבחן שלהם על הפנים. עצלי דווקא התוצאות סבירות. לפני זמן מה עשינו עם חברי בעל הפריוס ניסוי השוואתי (נסיעה לאריאל וחזרה). נהגתי בפריוס ויצא לי 4.6 ל-100. בסיוויק יוצא לי בנסיעה כזאת 4.8 ל-100. תוצאות אחרות לגמרי ממה שפורסם ב"אוטו". בעלי הקורולה הרובוטית דווקא משבחים את הצריכה של הרכב. לכל הדעות הוא יותר חיסכוני מהדור הקודם. וזה שצריך להתרגל למוצר שעולה 120000 ש"ח כמו לאיזה טרנטה - אני לגמרי מסכים. שום חיסכון לא שווא את הנ"ל.

פורסם

אני לא יודע מי הם חברך, ויכול להיות שיש כאלה שהגיעו לצריכה טובה יותר, לי יש מכרים שהחליפו קורולה ישנה בחדשה ולהם צריכת דלק זהה לגמרי.

למן ההגינות אגיד שהם נהגים עם "רגל כבדה" מהממוצע, ועדין זה מוכיח שיש מצבים, ולא נדירים, שבו אין לתיבה הזו שום יתרון.

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם

לבת זוגתי הייתה קורולוה רובוטית מעבודה. בניגוד עליי היא אהבה את הרכב. היא טוענת שהצריכה שם לא הייתה שונה בהרבה מסיוויק הייבריד שיש לנו כרגע. אומנם כשהיא נוהגת בסיוויק - הצריכה שם על הפנים. היא נוהגת לבלום עם הבלם ברגע אחרון ובזינוק הסל"ד מבקר מעל 2500. אני בולם עם המנוע לאט לאט עוד כמאה מטר מראש ובזינוק לא עובר 1500 סל"ד.

• תוכן חדש...