Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6371 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים

בתקופה האחרונה החלטתי להגשים חלום כמו רבים ממכם ולרכוש רכב אספנות .

הרכב שברצוני לרכוש הינו קורבט סטינג ריי {C3} .

כדי לבצע את הרכישה אני מעוניין להעמיד לטובת הרכישה סכום של בין 70-90 אלף ש"ח כדי לקבל רכב נוסע עם מספר צהוב .

משיטוט באייבי ראיתי רכבים רבים שיכנסו לי בתקציב.

ומכאן לכמה שאלות שנשארו בשבילי פתוחות.

עיניין המכס : אני יודע שקיום המכס הופחת לאיזור ה100% מסכום הקניה והמשלוח . אם זהו השיעור מהו תפקידו של מחירון קראוס ודומים לו והאם הוא רלוונטי לגבי ?

הבנתי למשל שעל רכב שניראה במצב טוב יותר אני עלול לשלם יותר מכס. יותר מכמה? למשל...

לגבי הרכב הבנתי ממספר אנשים שדיברתי איתם שהרכב יחסית אמין במקרה של בעיות או טיפולים שוטפים איכן ניתן לטפל בארץ?

ומהו סדר גודל של עלויות טיפול?

האם יש חלקים, איזורים בעייתים ספציפים ברכבים האלו שצריך לשם אליהם לב במעמד הקניה?

איזו שנה או דגם להעדיף ? , איזו גרסת מנוע? , גיר ידני או אוטומט ? ...בהנחה שפחות מעניינת אותי הנדירות או המיוחדות של הרכב .

כיצד ניתן לבטח רכב כזה בביטוח מקיף? ומהן בערך העלויות .

בהנחה שאני יקנה בEBAY ואשלם דרך פיי פאל האם צריך לבקש אישור מראש לביצוע עיסקה גדולה מחברת האשראי?

ולסיום הרכב המבוקש אמור לשמש אותי לנסיעות פאן של סופ"ש בלבד אבל בכל זאת למה לצפות בעיניין צריכת הדלק?

אשמח לקבל תשובות מבעלי רכבים דומים

בתקווה להגשים את חלום הילדות ממש בקרוב...

תודה

תום

RACING

because football ,baseball , bowling & golf only require

ONE BALL

פורסם

עיניין המכס : אני יודע שקיום המכס הופחת לאיזור ה100% מסכום הקניה והמשלוח . אם זהו השיעור מהו תפקידו של מחירון קראוס ודומים לו והאם הוא רלוונטי לגבי ?

הבנתי למשל שעל רכב שניראה במצב טוב יותר אני עלול לשלם יותר מכס. יותר מכמה? למשל...

מחירון קראוס מדרג רכבי אספנות ל6 רמות, כאשר 1 זוהי רמת תצוגה מוזיאונית, ואילו 6 הינה גרוטה בלתי ניתנת לשיקום (ואסורה ביבוא לארץ). המכס מתמחר את הרכב שלך לפי מחירו בקראוס אשר נגזר ממצבו. היות ואין להם יכולת לבדוק את מצבו המכני, הם בודקים את המצב הקוסמטי בלבד, ועל כן השאיפה היא להביא לארץ רכב במצב מכני טוב ככל האפשר, ומצב קוסמטי בהתאם למה שאתה מוכן לשלם.

לגבי הרכב הבנתי ממספר אנשים שדיברתי איתם שהרכב יחסית אמין במקרה של בעיות או טיפולים שוטפים איכן ניתן לטפל בארץ?

ומהו סדר גודל של עלויות טיפול?

אין בעיה מיוחדת בטיפולים שוטפים, אך קח בחשבון שבמידה ותהיה בעיה רצינית, יתכן ותיאלץ לקנות חלקים בארה"ב ולהמתין שיגיעו. עד אז הרכב יעמוד. יצא לי לייבא פעם קפיצי שסתומים עבור מישהו עם סטינגריי, והרכב אכן חיכה מס' ימים עד שהם הגיעו.

איזו שנה או דגם להעדיף ? , איזו גרסת מנוע? , גיר ידני או אוטומט ? ...בהנחה שפחות מעניינת אותי הנדירות או המיוחדות של הרכב .

במהלך שנות יצור הדגם הזה נכנסו לתוקף תקנות זיהום אוויר אשר גרמו לסירוס המנועים. הגרסאות שטרם השינוי לרוב חזקות יותר ויקרות יותר מגרסאות מאוחרות יותר. למיטב הבנתי ניתן לשפר את הרכב מאוחר יותר.

כיצד ניתן לבטח רכב כזה בביטוח מקיף? ומהן בערך העלויות .

ביטוח מקיף עולה כ2% מערך הרכב לשנה אם אני לא טועה, אך מכסה אובדן גמור (טוטאל לוס) בלבד, ולא נזקים שלא השביתו את הרכב.

בהנחה שאני יקנה בEBAY ואשלם דרך פיי פאל האם צריך לבקש אישור מראש לביצוע עיסקה גדולה מחברת האשראי?

רצוי, אלא אם כן יש בארנקך כרטיס סנטוריון שחור (תזהה לפי המשקל, הוא כבד מהרגיל).

אני מציע לך לקרוא את המדריך ליבוא רכב אספנות, באדיבות נמרוד רחמימוב.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

תום לפי השאלה האחרונה שלך לא כדאי לך לקנות קורבט האוטו צמא מאד 1ל4 פחות או יותר.

לגבי שאר השאלות אל הליך היבוא עצמו יש פה טונות של שרשורים בנושא.

לגבי בחירת הרכב, עדיף רכב שהבודי שלו במצב כמה שיותר טוב, אין חלקים בארץ לקורבט.

החלקים היחדים שתשיג בארץ הם למנוע והגיר בלבד. כל השאר אתה צריך לייבא לבד.

הדגמים הכי מבוקשים וגם היקרים יותר הם מ1973 ומטה.

טל

פורסם
תום לפי השאלה האחרונה שלך לא כדאי לך לקנות קורבט האוטו צמא מאד 1ל4 פחות או יותר.

לגבי שאר השאלות אל הליך היבוא עצמו יש פה טונות של שרשורים בנושא.

לגבי בחירת הרכב, עדיף רכב שהבודי שלו במצב כמה שיותר טוב, אין חלקים בארץ לקורבט.

החלקים היחדים שתשיג בארץ הם למנוע והגיר בלבד. כל השאר אתה צריך לייבא לבד.

הדגמים הכי מבוקשים וגם היקרים יותר הם מ1973 ומטה.

טל

חברים תודה על התשובות .

טל - צריכת הדלק לא ממש מעניינת אותי וכמובן שלא ציפיתי לתצרוכת של רכב ירוק

בסה"כ אני מתכנן על הרכב נסיעות בסופש של 100-200K לא משהו נוראי מבחינת עלויות דלק

דווקא הערכתי שזה יהיה בין 1על 4 ל 1 על 6 מסתבר שההיתי קרוב.

בנוסף מה דעתך האם יש טעם בהיתעקשות בחיפוש אחר רכב עם מנוע L82 וגיר ידני בכל זאת בשביל לקבל קצת עוצמה אמריקנית ולא מנוע עם הספק של קורסיקה.

RACING

because football ,baseball , bowling & golf only require

ONE BALL

פורסם

לגבי דגם המנוע או יותר נכון כמה המנוע יהיה חזק זה עניין של מה אתה מעדיף באופן אישי. לגבי הגיר המקורי הידני הוא 4 הילוכים, ההילוך ה4 קצר ולא נעים במהירות גבוהה. עדיף לחפש גיר 5 או 6 הילוכים, אין מקורים כאלה עדיף להרכיב באמריקה לפני הייבוא אם יש אפשרות.

טל

• תוכן חדש...