Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6407 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

האוטו סיאט קורדובה 98, ידנית, מנוע 1600.

מי הקירור ניגמרים מהר(יורד שליש ממי קירור תוך שבוע).

לפי החישוב שלי בממוצע האוטו אוכל 7.5 ליטר לקילומטר 1.

המנוע לא מתחמם, אין נזילות מים/שמן/דלק.

תאורטית מה יכולה להיות הבעיה שהאוטו צורך הרבה דלק ומי קירור?

פורסם

קיימת נזילה מים שלא נתגלתה בבדיקה שגרתית או אטם ראש מנוע נפרץ לכן יש איבוד מים.

גש למוסך לשם איבחון הבעיה.

פורסם
תוכל להסביר איך ביצעת את המדידה ?

סליחה טעיתי, האוטו אוכל 6 ליטר לק"מ 1. מלאתי תנק דלק מלא 45 ליטר, עברתי 150 ק"מ ונישאר חצי מכמות הדלק.

חשוב לציין שהאוטו עבר שיפוץ ראש מנוע לפני 3 חודשים.

פורסם

בדוק אם יש מעבר של נוזל קירור לתוך השמן, האם הרכב סוחב טוב ?

הכוונה אם אתה נותן גז אז הוא מאיץ כמו שצריך או שאתה מרגיש שהרכב "כבד"

כי יתכן ויש בריחת קומפרסיה עקב תיקון ראש שלא יצא כמו שצריך.

יש בדיקה שבה שמים חומר במים שבראדיאטור , שבמגע עם גזים הוא משנה את הצבע וככה אםשר לדעת אם יש בריחת גזים ,

הרכב לא מתחמם כי עכשיו מזג אוויר קר יחסית, ייתכן שעקב החום בקיץ הרכב יתחיל להתחמם.

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם
בדוק אם יש מעבר של נוזל קירור לתוך השמן, האם הרכב סוחב טוב ?

הכוונה אם אתה נותן גז אז הוא מאיץ כמו שצריך או שאתה מרגיש שהרכב "כבד"

כי יתכן ויש בריחת קומפרסיה עקב תיקון ראש שלא יצא כמו שצריך.

יש בדיקה שבה שמים חומר במים שבראדיאטור , שבמגע עם גזים הוא משנה את הצבע וככה אםשר לדעת אם יש בריחת גזים ,

הרכב לא מתחמם כי עכשיו מזג אוויר קר יחסית, ייתכן שעקב החום בקיץ הרכב יתחיל להתחמם.

הרכב דווקה סוחב טוב, כשה אני לוחץ טיפה על דוושת הגז הרכב פשוט עף יותר מידי מהר יחסית לרכב כזה.

אני אפרט קצת יותר מה שהרכב עבר בחצי שנה האחרונות: רדיאטור חדש, ראש מנוע משופץ, דוושת גז חדשה. הרכב אצלי רק שבועיים.

שאלה האם אני יכול לבצע את הבדיקה בעצמי ששמים חומר ברדיאטור כדי לבדוק בריחת גזים?

בתוך מכסה פילטר אוויר יש שמן וגושי אפר שחורים שבאים מצינור צדדי לתוך הפילטר האם זה בסדר?

img0033fd1.th.jpg

פורסם

איזי איזי-

1. בעית תצרוכת דלק- נא בצע מדידה בצורה נכונה כפי שהוסבר מליון פעם בפורום, רק בצע חיפוש. אם אני מבין אותך נכון המדידה לא נכונה וגם הנתונים שציינת לא נכונים. לא ציינת אופי ותצורת נהיגה. קרא כאן:
    www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=65651
  2. בעיית איבוד מים- אחת משתי אפשרויות- או נזילה שאתה לא מצליח לראות (מקום נסתר או משאבת מים) או שאכן אטם ראש נפרץ.

1. קודם כל לבצע מדידת תצרוכת דלק בצורה נכונה. אחר כך אם מזהים תצרוכת דלק לא הגיונית מעבר על צינורות הדלק ובדיקה שהם לא סדוקים ויש בריחת דלק מהם או מהבחיבורים (בזמן שהרכב פועל). מעבר לזה בדיקה בעזרת גז אנלייזר וקבלת תשובה חד משמעית.
  2. בדיקה במוסך שמכיר את הרכב, אם לא מוצאים כלום בדיקת לחץ למערכת הקירור ואם יש צורך בדיקת CO2 במערכת הקירור לאיתור חדירת גזי פליטה.

פורסם

האם מתגלים סימני שמן שרוף במים? שים לב ש-1000 ק"מ אחרי השיפוץ אתה אמור להגיע לביקורת (בדיוק בשביל בעיות כמו שאתה מתאר עכשיו) והחלפת מים\שמן.

פורסם

הבחנתי היום שהמים רותחים ויש ריח של פלסטיק שרוף לפעמים בנסיעה, ניראה לי שהמים ניפרשים החוצה דרך הפקק של המיכל תוך נסיעה אבל מחר אעשה מדידה נכונה כפי שאביב כתב ואנסה לבדוק במוסך.

לא ראיתי שמן שרוך במים.

אחרי שהמנוע מתחמם הטורים יורדים לבערך 800 בעמידה.

פורסם
הבחנתי היום שהמים רותחים ויש ריח של פלסטיק שרוף לפעמים בנסיעה, ניראה לי שהמים ניפרשים החוצה דרך הפקק של המיכל תוך .

לפי מה שכתבת במנוע מתחמם,

יכולות להיות מספר סיבות:

טרמוסטט תקול, משאבת מים חלשה, ראדיאטור סתום,

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם
הבחנתי היום שהמים רותחים ויש ריח של פלסטיק שרוף לפעמים בנסיעה, ניראה לי שהמים ניפרשים החוצה דרך הפקק של המיכל תוך נסיעה אבל מחר אעשה מדידה נכונה כפי שאביב כתב ואנסה לבדוק במוסך.

לא ראיתי שמן שרוך במים.

אחרי שהמנוע מתחמם הטורים יורדים לבערך 800 בעמידה.

מה טמפ' המנוע בעיר? שים לב שאתה לא מתבלבל בין הפקק לצינורית הניקוז מתחת לפקק.

• תוכן חדש...