Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6407 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני בחור צעיר,(25)והיסטורית הרכבים שלי אינה ארוכה (פזו306שנת 2000,פיאסאה 94 אנגלית,פורשה 944 אנגלית,ב.מ.וו 325 אנגלית,323 מודרנית ישראלית) ואני לא הכי מבין בתחזוקה לרוב בורכתי עם רכבים שהיו יחסית מאוד אמינים אם לא סופר אמינים

לא מזמן חזרתי לארץ הקודש ואני מתעניין לרכוש מכונית מארץ המגף

קראתי המון אודות אלפא רומאיו פיאט ולאנציה ואני שומע שהמון אנשים טוענים שזה סיפור של אהבה וכאב להיות בעלים של עלמה שכזאת.....שהטיפולים נוראים החלפים לא זמנים,ואפילו בחו"ל הביקורות שקראתי טענו שרכבים האלה מתכלים מהר מאוד

אך פעם ב...קם איש שהוא בעלים של אלפא ספיידר או פיאט ספיידר או סתם ג'י טי וי

וטען שהרוב מיתוסים ושהרכבים האלה אומנם קצת יותר רגישים אך בטיפול אוהב הם ישארו אמינים ויכלו לשמש לנסיעה יום יומית....

אז האם זה מיתוס לגבי אמינות של איטלקיות?

האם יש הבדל מהותי בין שנות ה80 ל90 ל2000?

אני רוצה לעשות סדר בנושא....אשמח לדעתכם המלומדת....(דגש על מלומדת עם ניסיון,כי גם אני יודע לקרוא בפורומים....)

Porsche 944 turbo

פורסם

ספר לי על ה- 944 ואספר לך על האלפא 8) (אני חי באירופה וחוטא במחשבות על 944)

היתה לי 147, 2 ליטר, ידנית.

אכלתי קצת מרורים מהאוטו, הכל בגלל הבעלים הקודם.

לאחר שהכל סודר - תענוג שאין כדוגמתו.

חובה להיות קשוב לרחשים ולטפל טיפולים מונעים.

אבל בסה"כ - תענוג צרוף - אין הרבה מכוניות שמעניקות שילוב כזה של עיצוב, נוחות, סטייל והתנהגות.

לגבי מודלים קודמים - אין לי מושג.

51 קג"מ :shock::lol:

פורסם
שלום,

אני בחור צעיר

אטלקיות הן כמו דוגמניות , יפות סקסיות ולא כל אחד יכול להחזיק .

התחזוקה שלהן יוםיומית ושוטפת - תזייף יבגדו בך .

צריכות צומת לב , כל רעש קטן זיוף לטפל - לא התייחסתה בזמן צפה בגידה .

גם אם הן מזייפות - אתה משלם :lol:

אבל - החוויה ההרגשה שווה את זה .

( אתה נתקע גם במקומות בלתי צפויים )

בגלל מחיר נמוך בד"כ - לוקחים אותם אנשים אשר לא יכולים לתת להם את הטיפול והתחזוקה הנדרשת .

אם מצאתה איטלקית מתוחזקת ושמורה , ואתה תתן לה את הטיפולים הנכונים לפי ההוראות ובזמן - זה בממוצע האחזקה והאמינות

ואם לא :evil:

בגדול רכבים הזקוקים לטיפול שותף , תחזוקה נכונה ויש לך הנאה .

מצורף קישור לתחזוקה נכונה של דוגמנית ( והיא כזו ואיטלקית)

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=186368&highlight=%D7%91%D7%A8%D7%90%D7%91%D7%95

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

כן אני נוטה לחשוב ש147 ומ156 ההיו יותר יעילות ואמינות מאשר gtv של שנות ה90 או ספיידר של שנות ה80

לגבי ה944......

לאחר שעשיתי סכום נאה החלטתי לפנק את עצמי ברכב ספורט אמיתי והמחירים של ה944 היו אז מצחיקים מדובר על שנת 2006

לאחר כמה בדיקות בירורים קניתי אחת שנת 86 דגם lux עם עור ומושבי חשמל

חשוב לדעת כמה דברים לפני הרכישה

1.אחרי שנת 85 ישנה שידרוג משמעותי בפנים הרכב כאשר כל הדשבורד מוחלף ואיכות החומרים משתפרת

אחר אם זאת הרכב מוסיף למשקלו עוד 150 קילו!!! למרות שעל דעת רבים הדגם החדש יותר עדיף

2. השדתל להמנע מדגמי ה 16v בשל אמינותם הבינונית לעומת המנועים המוצקים של שאר הדגמים

אני אישית מאוד נהנתי מהדגם הפשוט אשר מייצר בסך הכל 165 כוחות סוס...ואז לראשונה למדתי שזה לא כמה זה איך הכח עובר לגלגלים,תנוחת הנהיגה מאוד ספורטיווית כאשר הרגליים שלך כמעט במצב אנכי,רעש המנוע לא הכי סקסי אך כל זה נשכח לתחושת העברת היכלוכים בתיבה הידנית של פורש זאת חוויה מרוממת הקלאצ' ניסבל בנסיעות עירוניות וגם העברות של ההילוכים מרגישות קלות לתפעול הבפנים של הרכב מרגיש מוצק וסולידי ,סך הכל הרכב עצמו יחסית נוח לשימוש יום יומי

הגה כוח כסטנדרט חלונות חשמל ותא מטען קטן פלוס 2 מושבים שאפשר לדחוס לשם שתי כוסיות רזות

אמינות הכללית הייתה לא רעה הדבר היחידי שהלך במשך תקופה של שנה וקצת זה חלון החשמלי בצד הנוסע ומעט חלודה מתחת לכנף הקידמית הימנית,ואגזוז רעוע שקיבלתי עם הרכב

את שלי קניתי ב1950 פאונד עם 112 מייל מאיזה בחור מהונג קונג במנצסטר (לך תבין)

כיום יש עליה במחירים......אפילו עליה משמעותית שתמשיך לעלות הרכב הולך להיות קלאסיקה

אגב עוד דבר חלק ממהמכלולים תוכל למצוא בפאסאט וגולף של אותן שנים....

Porsche 944 turbo

פורסם

"שאלה תאולוגית לגבי אמינות של איטלקיות "

תאולוגיה זה בינך ובין האל. השאלה שהעלית לא קשורה להיבטים תיאולוגיים אלא לתחומים שהם רק ואך ורק מעשי ידי אדם. אי לכך השאלה נוגעת אולי ל"מיתוסים" שבני אדם "מייצרים" ו/או לתעשיית הרכב האיטלקית אבל היא איננה קשורה לאלוהות, אמונה דתית וכו'.

סתם הגיג.

"נשים. אי אפשר לחיות איתן. אי אפשר לשלוח את כולן לקנדה"

(משנתו הסדורה של אל באנדי)

פורסם

אייל תודה על אינפורמציה..

אגב כמה אידיוט אני צריך להיות על מנת לרכוש אלפא ספיידר 88 ולצפות ממנה לשרת אותי באופן יום יומי?

Porsche 944 turbo

פורסם

מה שאני אומר תמיד להרבה אנשים ששואלים אותי לגבי רכישת רכב.

אם הרכב הוא ישן אבל עבר תחזוקה טובה ומשקיעים בו בתחזוקה כמו שצריך, אין סיבה שהוא לא ישרת אותך כמו אוטו חדש.

כשנעשית עבודה טובה והושקע הסכום הנכון בתיקונים ובשיפוץ, אין הבדל משמעותי בין אחזקה של רכב משנות ה90 או ה60 (כל עוד הוא לא רשום כאספנות).

במילים אחרות, זה לא קשור רק לדגם של הרכב אלא גם לרכב הספציפי שעליו מדברים.

אם אתה מוכן להשקיע בו מספיק, אין סיבה שלא.

רוצה רכב אמין ומגניב? קנה ב30000 אלפא ספיידר, תקן אותה לרמת הבורג עם עוד 30000, ויש לך רכב כמעט חדש.

פורסם
אייל תודה על אינפורמציה..

אגב כמה אידיוט אני צריך להיות על מנת לרכוש אלפא ספיידר 88 ולצפות ממנה לשרת אותי באופן יום יומי?

מה שמנסים לומר לך בצורה עקיפה זה ככה:

אלפא זה רכב פחות אמין מרכבים אחרים. בטיפול לא מושלם היא תבלה הרבה במוסך לטיפול בתקלות, בטיפול מושלם - היא תבלה הרבה במוסך לתחזוקה מונעת.

מאוד מתאימה לאנשים שאלפא זה בלב שלהם ובעיקר לחובבי מכונאות.

אני ממש לא מתכוון להעליב בעלי אלפות וכו, אבל האמת ידועה מסקרים רבים, מדיבור עם בעלי אלפות ולאחר אלפא אחת שהייתה במשפחתנו זמן רב (אמא), נקנתה כחדשה ונמכרה בקושי רב לאחר הוצאת סכום לא מבוטל בכלל על טיפולים. אם אתה מתכוון להשקיע, לטפל ולתחזק בצורה פנטסטית - האלפא תתן תמורה ראויה. אבל אל תצפה לאמינות של רכב יפני או אפילו קרוב לזה...

פורסם

אני נורא אוהב רכבים עם אופי ....

אבל נורא מפחיד אותי תמיד שאתה מדבר עם בעלי אלפאות ישנות תמיד אני מקבל את הרושם שאלה מסוגלים להחליף

דרייב שאפט עם מפתח שוודי וכמה אבנים באמצע הלילה,

נשאלת השאלה, האם בן אדם שלא כל כך מתמצא בפן המכני ברכבים האלה יהיה מסוגל לישון טוב בלילה?...

עוד שאלה, האם יש הבדל מהותי בין מנועי ה1600 ל2000 מבחינת אמינות\אחזקה ?(לא כולל צריכת דלק כמובן)

Porsche 944 turbo

פורסם

מה שכתבת על הדרייב שאפט ואמצע הלילה נכון בחלק מהמקרים, ומאפיין באופן כללי אנשים שמחזיקים רכב ישן בעל יומרות ספורטיביות, שאין לו יותר מדי בעלי מקצוע מבינים בארץ ושמי שמחזיק אותו הוא בעל טוויסט מוטורי מסויים.

עם זאת, זה לא מחייב בכלל שתדע מה זה טרנסאקסל או מה זה סינכרונים בגיר כדי להנות ולהחזיק ספידר 88 למשל, רק צריך להכיר ולסמוך על בעל מקצוע טוב לתחזוקה ותיקונים.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

אהבה זה רגש , לא הגיון .

לדעתי לא צריך להיות בהיכון לכניסה מתחת לרכב , עם מברג בין השיניים .( אפשר גם מלמעלה ):lol:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=220917&highlight=%D7%9E%D7%91%D7%A8%D7%92&page=2

הכל תלוי בתחזוקה מונעת נכונה ושוטפת , רכב מטופל בעבר ומזל כמו בכל דבר .

ההקפדה צריכה להיות מניעת התחממות הרכב , נוזל קרור איכותי, ומערכת קרור תקינה .

החלפת נוזלים , שמן וכו' איכותיים ובזמן .

מערכת חשמל תקינה , עם חיבורים נכונים ללא חיבורים רופפים .

בסה"כ אלה מערכות טובות , לדוגמה .

מערכת הבלמים - היא בדיוק כמו בשאר הרכבים .

מערכת פליטה כנ"ל .

מערכת ההגה כנ"ל .

מערכת החשמל כנ"ל .

בגדול ההבדלים ימינה ושמאלה הם במיתלים , גיר ומנוע . והם בתחזוקה נכונה בסדר גמור .

( צריך גם להכיר את האחיות לבית " פיאט " גם הן נותנות .. תמורה , יש חלקים משותפים )

יהיו בעיות כמו לכל רכב ( אלטרנטור בזמנו , בולמי זעזועים , בלאי טבעי וכו' )

אם תקפיד על טיפול נכון במוסך אשר מכיר את הרכב , ומתקין את החלפים הנכונים ,תהנה מהרכב .

לגבי שאלתך אלפא ספיידר 88 - הרכב די ישן , בן 20 שנה , צפה לישור קו רציני , ובדוק חלודות בריצפה , מפגשי הכנפיים

ותעלות הניקוז , בעצם כל מקום פנימי מחשיד ,בדוק היטב .

כרכב ראשון לשימוש יומי הייתי קצת נזהר , כרכב שני לכייף , זו אפשרות נהדרת .

אני הייתי מעדיף את נפח 2.0 ליטר , אשר נותן יותר ערך תגובה וכייף , אבל המבחן האמיתי צריך להיות מצב הרכב הכללי

אם החלש יותר במצב טוב יותר לך עליו - אין כאן החלטה גורפת , מצב הרכב בפועל , תחזוקה חלודות , ומראה הוא הקובע .

יש את מועדון "אלפא " יש להם ידע וניסיון כנס לאתר , ואולי אלעד האלפיניסט יתן לך גם קצת מידע :grin:

http://www.iaroc.org.il/

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

כבעליה של ספידר 88 אני יכול לאמר לך שנסעתי איתה יום יום ואין לה שום בעיה רצינית טיפלתי במוסך התלתן וכל בעיה שהיתה הם ידעו לטפל אין הרבה מכוניות שנותנות לך הנאה כמו האלפות ובמיוחד הספיידר

בברכה,רפי

נהג מתחיל

פורסם

כבעלים של ספיידר 72, ג'וליטה 79 147 2002 ו159 2008 אני יכול לאמר לך, עזוב את הספיידר אם אתה חושב על שימוש יום יומי. לא בגלל האמינות אלא בגלל זמינות החלפים.

עניין האמינות תלוי בכמה גורמים. ברכבים הישנים, שנות ה80, מדובר ברכבים ישנים עם עייפות חומר מתאימה לגילם. היצרן לא תכנן את המוצר לחיות כל כך הרבה זמן כך שרוב המכללים צפויים לכשל ללא התראה כל הזמן.

שנות ה90, סביר אך גם כבר ישן לשמוש יום יומי. כעקרון, 145/6 מכוניות אמינות יחסית אם תוחזקו כראוי. 75 אותה בעיה של זמינות חלפים כמו רכבי שנות ה80. 164, רכב בעייתי, בעיות אמינות רבות!!!

שנות ה2000, 147/156 מכוניות אמינות מעל לממוצע, באחריות!!. 166 רכב אמין מאוד אבל פחות "אלפא"

באופן כללי עדיף לקחת 147/156 גם מבחינת האמינות אבל בעיקר מבחינת התמורה בהנאה מנהיגה ואני מתייחס לכאלה מעכשיו.

הבעיה במכוניות האלה ללא קשר לשנתונים קשורה באיכות האחזקה שלהן. רכב שעבר אחזקה לפי הוראות היצרן , חלפים איכותיים, שמנים איכותיים וכו' יהיה אמין ביותר.

כשאתה בודק רכב כזה דרוש לקבל היסטורית טיפולים מלאה, עדיף לבחור רכב שטופל רק במוסך המרכזי בתל אביב, ויש הרבה כאלה.

עדיף לקנות ישירות מבעל הרכב ולא מסוחר, כך תוכל לעמוד על טיבו של הבעלים.

רק בשביל לסבר את העין על ענין האמינות של ה 147 שלי, מדובר בדגם סלספיד, גיר רובוטי אשר כל ה"מבינים" למיניהם יגידו לך לא להתקרב. הרכב בעל רקורד אמינות מרשים, עבר 125000 ק"מ ופרט לטיפולים שוטפים בזמן ובמוסך מורשה עברה בסך הכל שתי תקלות, חיישן למבדא שכשל עקב מלוי דלק מזויף וחיישן העברת הילוכים אחד. שתי תקלות שהסתכמו ב3500 שקל כולל עבודה על פני 6.5 שנים שהרכב על הכביש. גם הטיפולים השוטפים ברכב לא חורגים מרכב גרמני/יפני טיפוסי.

לגבי הצורך להיות בעל כישורים טכניים כדי להחזיק אלפא, ממש לא נכון. יש אלפיסטים שמפרקים ומרכיבים כל היום ויש כאלה שלא יודעים לבדוק שמן.

אישית, בישנות שלי אני משחק כל היום. בחדשות לא נוגע בכלום כי אני מפחד מהאלקטרוניקה.

לסיכום, חפש לך 147/156 טובוה, עם הסטוריה ידועה ובעלים נורמלי ובסיכוי גבוה תקבל רכב אמין מאוד ומהנה מאוד לנהיגה.

כנס לאתר מועדון אלפא www.iaroc.org.il ותוכל לקבל עוד דיעות.

מקווה שעזרתי

עמיקם

פורסם

חברים דבר ראשון תודה על האינפורמציה :)

אבל השארתם אותי מעט מבולבל חלקכם טוענים שאוכל לנסוע עם ספיידר 88 באופן יום יומי וחלקכם טוענים שלא

אני מניח שזה עניין של כמות הנסיעה ברכב,

ובכן אני נוסע לערך כ500-600 קילומטר בחודש האם זה יגרום לבלאי מואץ ברכב ישן ?

Porsche 944 turbo

• תוכן חדש...