Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6397 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

בחודשיים האחרונים אכלתי איזה סרט על גודל התיבה של הסאב שהיה לי (Kicker L7 12) ועל העובדה שלמרות שהיא תוכננה במטרה להיות "קטנה" יחסית , לא היה תא-מטען והרכב היה נמוך כאילו צולמתי במירוץ ב"מהיר ועצבני" (וזה אחרי החלפת קפיצים למקוריים של טויוטה מיפן ובולמים מיוחדים).

התחלתי לחשוב על סאב חדש, כזה שייתן בראש אבל עדיין יהיה 10 אינץ' גג, יש מעט כאלה, את רובם פשוט לא ניתן להשיג או שלא שווה לשלם עליהם מה שדורשים עליהם.

ביררתי על הכל מ-JL ועד ל-L7 חדש בגודל 10 אינץ' , מרוקפורד ועד פוקאל , שום דבר רציני - או שהמחיר בשמיים או שהנתונים מאכזבים או שאין בארץ ותירוצים והתחמקויות עד מחר .

החלטתי להרים טלפון לחבר ולבדוק איך נשמע הIDMAX שלו, אחרי הכל - מקבל 1000 וואט, אחרי הכל יש לו דגם של 10 אינץ', למה לא ? יותר "מוסיקלי" כך סוברים כאן לא ?

אז הוצאתי את הרוסי בלילה גשום לנמל חיפה למקום סודי (לדעתי הרכבים שלנו במעקב של ימ"ר חיפה מאותו לילה), והרצתי סדרת בדיקות עם 4-5 סגנונות מוסיקה ותתי-סגנונות בווליום משתנה עם עצבים ובלי עצבים כדי לנסות להכניע את הסאב - לא הלך.

הוא נשמע מצויין אבל היו לי הסתייגויות.

שוחחתי עם היועץ שלי לענייני סאונד (עוד נגיע אליו), התשובה שלו היתה: בוא ננסה לתכנן תיבה קצת שונה על מנת להשיג את התוצאה שאתה רוצה.

לקחתי דף נתונים, והתחלתי להריץ חישובי נפח וגרפים על מנת להגיע לתוצאה שתשביע את רצוני הן מבחינת גודל התיבה אותה רציתי לצמצם משמעותית לעומת הקיקר והן מבחינת גרף ההיענות .

כל שלב עבר דרך היועץ - להלן דיאגו (או D.I.G למי שיחפש אותו בפורום), והויכוחים והדיונים ביננו (ככה זה ששני אנשים שלמדו סאונד ומוסיקה מתווכחים) היו ארוכים עד לקבלת הנפח והגרף שרצינו - תמונות למטה.

עקב היותי סטודנט (שנה שנייה) ועובד במשרה מלאה , העניינים התעכבו איזה שבועיים שלושה - אבל מיד לאחר העפתו של הL7 (ב4 ימים !!!) הבאתי למחרת את הIDMAX - בגודל 10 אינץ' עם שני סלילים של 2 אום, במטרה לחבר אותו ב1 אום למונו.

המטרה היתה פשוטה :

1- צמצום התיבה למינימום אולימפי וחיסכון במקום בתא-המטען, אבל,

2- להמשיך לקבל עצמה של באס כשצריך ורוצים , ועל הדרך,

3- להביא סאב ש"ינגן" יותר מהL7 הבהמה שהיה לי.

הכל טופל,

את הפלטות חתכתי אצל נגר ותיק בהדר בחיפה , את החור לשאב מדדתי לבד ועשיתי עם ג'קסון בעצמי , נקנה לבד מבעוד מועד,

ולאחר שנסעתי עם המוצרים ברכב שבועיים וחצי , הבוקר קפצתי לדיאגו הביתה ובנינו את התיבה .

החומרים:

פלטות MDF 19 מ"מ

כ-60-70 ברגים

דבק נגרים מקצועי

הרבה (מידי) דבק מגע

לבד אפור כהה 2 מטר על מטר וחצי

כבל רמקול 2.5 מ"מ של קולנוע ביתי

חומר אטימה סיליקוני לעץ

הגעתי לדיאגו בבוקר ובשלב ראשון מדדנו את חור הרמקול שוב ,

לאחר מכן נבתה התיבה (עם יותר מידי ברגים לטענת דיאגו - לדעתי עוד חסרים 2-3 ...) ,

בשלב הבא רופדה התיבה, מה שלקח זמן יקר כי רצינו להיות סופר מדוייקים ונקיים,

הוספתי לתיבה סמל מתכתי של IMAGE DYNAMICS שקיבלתי מאדי מתנה (מחזיק מפתחות במקור) כאלמנט עיצובי מוטבע בגובה שטיח הריפוד,

חיווט הסאב לחיבור מקביל על מנת להוריד אותו ל1 אום ,

ולבסוף בדיקה וכיוונים ברכב.

כל העסק לקח כ-6 ומשהוא שעות -

גם כי עבדנו לאט מ-א-ו-ד על מנת להגיע לתוצאות הטובות ביותר וגם כי אכלנו צהריים באמצע וגם כי אני קרציה.

הסאב נכנס כרגע לשלב הרצה של שבועיים-שלושה , אבל כבר מהשמעות ראשוניות , הוא מנגן טוב בהרבה מהקיקר,

מדוייק ופאנצ'י יותר (גם בגלל התיבה), ועם זאת "רך" ומשתלב טוב יותר במוסיקה המושמעת בחלל הרכב.

כבר עכשיו הוא בועט חזק מאוד היכן שצריך, ועדיין שומר על "פאסון" בשאר הזמן,

אני חייב לומר שאכן התיבה עשתה את העבודה, והגענו לכל המטרות אותן הצבתי לעצמי בתחילת המיני-פרוייקט הזה.

תודות ל:

דיאגו "יום אחד תהיה לי סיוויק" הנדסמן - או D.I.G כפי שהוא קרוי פה, על הזמן, האוכל, הסבלנות והרצון לעזור ובעיקר על הידע שחלק איתי ועל העובדה שהוא חבר שמוכן לקבל ביקורת וללמוד גם מאחרים ובעיקר ללמד בסבלנות רבה.

לאדי "ספונסר הפורום" החדש או EDDY למחפשים , על הסאב, העזרה, והיכולת להתמודד עם זה שהוצאתי אותו 4-5 פעמים באותו שבוע מהבית באישון לילה למפגשים שלא היו מביישים זוג מאפיונרים במקומות מפוקפקים בחיפה רק כדי "לראות עוד משהוא ולשאול ולוודא עוד משהוא קטן" , אין סוף לסבלנות.

לגל "פעם הייתי קאליבר בפורום" כהן - על זה ששמע אותי בעבודה כשחפרתי לו את החיים עם החיפוש אחרי הסאב ועל התיבה שהוא בקושי זוכר שהוא תכנן לאדי.

ועכשיו , התמונות, יש הרבה .....

לשאלות - אני כאן -

אם יהיה מפגש בעוד שבועיים שלושה , אשמח להשמיע את הסאב למי שיחפוץ בכך.

תומר.

29112008264mn0.jpg

29112008265dm7.jpg

29112008269cl4.jpg

06122008276ri0.jpg

06122008282kx6.jpg

06122008279hs4.jpg

06122008283uj7.jpg

06122008284bt2.jpg

06122008286ke9.jpg

💡אמרת? אל תבטיח;  הבטחת? אל תכתוב;  כתבת? אל תחתום;  חתמת? אל תתפלא 😏

פורסם

תתחדש, יפה מאוד, חמודים אתם עם חולצות של מורל וסאב של ID (לדעתי שילוב הכי טוב).

אתה עוד תתפלא ממנו כמה שהוא מהיר, מדוייק וחזק בו זמנית.

ולא נראה לי שזה שהוצאת את אדי בשעות מאוחרות בלילה הפריעה לו הרי הוא אזרח סוף סוף (ד"א מזל טוב גם לו).

שוב פעם תתחדש מקווה שנשמע אותו בשישי הקרוב.

מקס.

<-- זה היעד :evil:

פורסם

אכן מיפגשי סטייל "עיסקות סמים/העברת ידיעות מודיעיניות חשובות" היו כיף:-D

שמחתי לעזור וליעץ להשמיע.

מקווה שתהנה מהסאב כמה שיותר.

לאט לאט הצפון נהיה גוש ID:lol:

פורסם

ראשית ,

תודה לכל המגיבים.

שנית ,

שכחתי להעלות את מידות התיבה וגרף ההיענות.

המטרה היתה להגביר מעט את התדרים אותם "קשה" למגבר להגביר ולסאב לנגן.

המימדים שמופיעים בתמונה הם הפנימיים כמובן , למען הסר ספק.

לשאלות אני פה.

תומר

idmaxinboxru5.jpg

idmaxgraphxp8.jpg

פורסם

תתחדש תומר!

אהבתי את הפוסט שלך. ברור, מפורט וכתוב יפה, כמו שאני אוהב.

עשית בחירה מצוינת, באמת מדובר בסאב מצוין. אז בסופו של דבר, מה נפח התיבה שבניתם?

אדי, מזל טוב לרגל היותך אזרח, ולרגל היותך ספונסר פורום פורמלי. [ועזוב אותך מהגושים, זה לא טוב לביזנס..

:wink:]

תומר, אני מתנצל שאני כותב את הדברים הבאים בת'רד שלך, אני פשוט חייב. לגבי הת'רד שפורסם בנוגע לIDMAX ושננעל, רציתי לומר שזה בושה וחרפה שלקוח מפרסם דבר כזה, בבוטות, מבלי לעשות את הדבר הבסיסי ביותר ולדבר קודם לכן עם המפיץ/היבואן. ניחא היה מקבל תשובה שלילית ו/או מתחמקת. וגם אז, ישנם דרכים תרבותיות ואנושיות יותר. זה שלקחת אחריות באותו רגע, והצהרת כי הסאב יוחלף מבלי לבדוק אפילו איך, מה ומי - מוכיח את השירות והרצון הטוב.

לגבי ענין התיבה שדובר בה, המלצות היצרן נעים - בתיבה אטומה - [ל12v3d2] בין 1.0CF לתיבת SMALL שזה כ28L, דרך תיבת NORMAL 1.3CF שזה כ37L [אצלי יש כזו], ועד לתיבת LARGE בגודל.. infinite baffle, שזה בערך כמה שבא לך - העיקר שלא יהיה freeair.. נמצאנו למדים, כי טווח הנפחים המאושר ואף מומלץ ע"י היצרן הוא רחב בהחלט. כמובן שהטוב ביותר, לבנות תיבה לפי דרישותיך, כפי שתומר עשה.

נזקים תמיד יש, בכל דבר ובכל מוצר, מנסיוני אוכל לומר כי רכבי פאר במאות רבות של אלפי שקלים, יושבים תקולים במוסכי השירות שלהם. לא צריך להתרגש מזה. מילא כל IDMAX שני היה מפוצץ את עצמו לדעת לאחר חודש, לא מדובר בכך.

זהו. סליחה תומר, ושוב תתחדש!

פורסם

נראה לי שבצפון הארץ במקום כוכב הצפון מנצנץ לו איזה IDMAX בשמיים :-P

מה יש לכם עם הסאב הזה? :lol:

אדי, הבנתי שנהית אזרח - מזל טוב! עשית את הדבר הכי חכם בחייך, מעכשיו חוסר השפיות הוא דבר בריא!

וכבוד לכל מי שממן את הפורום, אין מקום טוב יותר בארץ שלנו לצבור ידע בתחום ואין עוד מקור עברי באינטרנט שיש בו כזה מאגר ידע על התחום הזה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

תתחדש תומר!

אהבתי את הפוסט שלך. ברור, מפורט וכתוב יפה, כמו שאני אוהב.

עשית בחירה מצוינת, באמת מדובר בסאב מצוין. אז בסופו של דבר, מה נפח התיבה שבניתם?

זהו. סליחה תומר, ושוב תתחדש!

הוספתי מעליך את הנפח והחישובים של התיבה.

אין על מה להתנצל - אמנם לא קראתי את הת'רד אבל עודכנתי בע"פ , בהחלט חבל שלא היתה פניה ליבואן קודם הצבת הפוסט \ פתיחת הת'רד - וכאן נסיים עם זה.

תומר.

פורסם

תומר.

תתחדש ותהנה, סאב מעולה.

עם איזה מגבר אתה עובד איתו?

-------------------

לגבי מה שנאמר פה לפניכן על התרד' הקודם שננעל.

אני חייב לציין פשוט שיש עוד אנשים בפורום שבטוחים שמה שקרה שם זה בגלל הנפח של התיבה.

תיבות לIDMAX כפי שצביקה ציין הם לרוב 1-1.4C^F, ולכן שום נזק לא יכול להגרם גם אם הנפח יהיה קטן או גדול ב10-15 אחוז.

under construction..

פורסם

הסאב מוגבר ע"י ה-Hifonics TX1005D שלי (וליין דרייבר של פיניקס גולד) ב1 אום (מוצהר 1000 וואט).

פורסם

אין שום קשר בין התיבה ובין מה שקרה ל IDMAX המדובר. התיבה הזו היא שלי במקורה למי שעוד לא יודע . הסאב הזה ניגן שם גם עם המגנט בפנים וגם עם המגנט בחוץ בצורה מצויינת לאורך שנים.

תומר , תתחדש על הסאב ותהנה.

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

נשמע טוב בינתיים בווליום חלש , בקרוב נשמע בווליום נורמאלי

כל הכבוד על הבניה :)

Hu - 880 prs

Tw - alesis point 7, 4 inch - amp xetec vector

Mids - morel pulse 6 mid bass - amp xetec xircuit

Sub - phase sx 220 - amp hifonics titan mono

פורסם

הסאב מוגבר ע"י ה-Hifonics TX1005D שלי (וליין דרייבר של פיניקס גולד) ב1 אום (מוצהר 1000 וואט).

מצויין,

האידיאל לסאב הזה הוא 500-800 וואט RMS כאשר אני טוען ל800 וואט RMד ויש אחרים שאומרים שגם על פחות מכך הוא נשמע לא פחות ממצויין.

אני כנראה אוהב אותו מנגן חזק יותר:).

בכל אופן, קח בחשבון שכמה שאתה מרוצה כרגע זה עוד כלום:), ברגע שתגביר אותו עם מגבר קאלס A/B ולא מגבר דיגיטלי(קלאס D) אתה בכלל תהנה ממנו, אגב- זה גם ההמלצה של ID- ממליצים על תיבה של 1.3C^F עם הגברה של 800 וואט RMS עם מגבר קלאס A/B.

---------------

אגב, איזה ליין דרייבר של פיניקס גולד? (TLD22/TLD66/SLD44)?

under construction..

• תוכן חדש...