Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6392 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים.

לאחר המתנה מורטת עצבים של מספר שבועות, נחת מכשיר הRTA אצל רוני. מדובר במכשיר של חברת TermLAB, מכשיר שכולל בתוכו מד SPL [רמת לחץ/עוצמה] מקצועי וחיישני לחץ [ולא מיקרופונים] למדידה, עצמאית או תחרותית. מדובר במכשיר הרישמי של גופי תחרויות רבים בחו"ל, ואפילו NASA בחרה בו למדידות. במכשיר זה, [בשונה ממכשירים אחרים :wink:,] לא ניתן "לקמבן" תוצאות..:-D ולמי שבאמת רוצה לדעת מהי עוצמת המערכת האמיתית שלו [ולדעת עוד כמה כסף וחשמל הוא צריך להשקיע..], זה אחד המכשירים הטובים שיש, אם לא הטוב ביותר.

מה שהביא אותי להשתמש בשירותיו של מכשיר זה היה, שהמכשיר מצויד ב Real Time Analyzer, המוכר בשמו RTA. למי שאינו יודע במה מדובר, ניתן לומר בקצרה שמדובר במכשיר שמצויד במיקרופון איכותי ורגיש במיוחד, שאת מה שהוא "שומע", הוא מעביר לתוכנה, ובעזרת מחשב [לפטופ לצורך הענין] שמונח ברכב, אתה מקבל קריאה וויזואלית של ספקטרום התדרים על המסך ועוצמתם, וכן אוסילוסקופ לקבלת משוב בזמן אמת על צורת הגל, על מנת לוודאות שגל הסינוס לא נקטם. קטימת גל = קליפינג = עוות.

לצורך ביצוע מדידה, יש לנגן ברכב סיגנאל המכיל בתוכו את כל טווח התדרים שבין 20HZ ל20KHZ, בעוצמה שווה, באופן סימולטני - בו זמנית. דבר זה נקרא Pink Noise.

המיקרופון ממוקם במיקום בין האזניים, אני הזזתי את הכסא מעט לאחור והצמדתי את המיקרופון לאף כמו דביל, לקול צחוקם של הנוכחים [מצאתי אחלה זמן לעשות זאת ביום ההולדת שלי..] ראשית, מטרתנו לבדוק מה בעצם אנו שומעים, כלומר, באיזה עוצמה כל תדר מגיע לאוזנינו. לצערנו הגדול ברכב, בגלל מיקומי הרמקולים, החזרים שונים מהחלונות, מהכסאות, מההגה או מהרגליים שלי [שזה יפה כמה שממש רואים את זה בבירור], אנו שומעים למעשה תדרים מסויימים בעוצמות גבוהות מדי, לפעמים עד כדי עוותים כבר, ותדרים אחרים אנו שומעים לעיתים בעוצמות נמוכות מדי, לפעמים עד כדי כך שההנחתה שלהם כבר גבוהה - שאיננו שומעים אותם כלל.

למשל אצלי, [ואני באמת מתנצל ומצטער שלא תיעדתי זאת כפי שצריך, הייתי כל כך עסוק ונלהב מהעניין], כשעבדתי על צד שמאל בלבד, קיבלתי קריאה של דיפים [בורות] בתדרי מיד מסויימים, בגלל ההגה והרגל שלי שמפריעים למידריינג' בשמאלי הממוקם בקיקפאנל, ["אם היית שם את המיד על הדש/קורה, היית חוסך את זה.." - יגידו מתנגדי הקיקפאנלים..:wink:], וכן כשעבדתי על צד ימין בלבד, קיבלתי קריאה, או יותר נכון, לא קיבלתי קריאה כמעט של תדרי היי מסויימים, בגלל מיקום וזווית הטוויטר הימני..

כאן נכנס לתמונה האיקווילייזר. האיקווילייזר, כשמו כן הוא, נועד ליצור השוואה - Equalization - וזאת ע"י הגברה או הנחתה של תדרים שברצוננו לטפל בהם. עכשיו מה שצריך לעשות, זה להשתמש באיקווילייזר בעל טווח רחב ככל האפשר לטיפול בתדרים, ובאמצעותו להגביר או להנחית עוצמות, על מנת להגיע להיענות שטוחה ככל שניתן לכל הספקטרום, ולליניאריות.

כמו דברים רבים בחיים, גם האיקווילייזר של הפרוססור שלי, למרות רוחב הפעולה שלו, לא מושלם. כך, אם ברצונך לעבוד עם האיקווילייזר הפרמטרי, אתה יכול לבחור תדר שאתה רוצה ולטפל בו, לבצע מניפולציות עליו, ובאמצעות שינוי טווח הQ, גם על התדרים השכנים לו. הQ פירושו רוחב הפעמון שעליו תבוצע ההנחתה או ההגברה. משמע, ככל שהפעמון רחב יותר - השינוי ישפיע על יותר תדרים בסביבתו. וכן ההפך. אם רוצים אנו דווקא בתדר X להנחית, אך איננו רוצים שישפיע על תדר Y שכן, שמונחת כבר ממילא - וההנחתה עלולה להנחית אותו יתר על המידה - נקבע כי רוחב הפעמון יהיה צר וההשפעה תהיה ספציפית יותר - על תדר X בלבד.

אך אליה וקוץ בה. האיקווילייזר הפרמטרי, איננו מספיק גמיש כדי שנוכל לטפל במספר גבוה של תדרים בו זמנית. אם טיפלנו בתדר השייך לבאנד אחד [וישנם חמישה כאלו בלבד], בתדר אחר ששיך לאותו באנד לא נוכל לטפל.

מעבר לאיקווילייזר הגרפי לא יעשה לנו את החיים הרבה יותר קלים. אמנם מדובר באיקווילייזר של 31 באנדים בעל רזולוציה של 1/3 אוקטבה, ושם אתה יכול באמת לטפל במספר רב של תדרים, אך גם כאן יש קוץ. מרפי [מחוק מרפי], עובד שעות נוספות, והתדרים הבעייתים שלך לעולם ייפלו היכן שאין לו שליטה. למשל, יש לך פיק בתדר 1.7KHZ. אתה יכול לטפל ב1.6 או 1.8. הבעיה שאתה לא רוצה לטפל בהם כי הם כבר בסדר ואתה תקלקל אותם.. אז בפרמטרי היית יכול אבל דברים אחרים לא יכולת...

בקיצור, צריך לשאוף לפחות להגיע למשהו שקרוב להיענות שטוחה וליניארית, ולבלוע את הפיקים או הדיפים הקטנים שנשארו לך, מחוסר ברירה לטפל בהם..

אז ביצעתי מדידה כשצד ימין בלבד עובד - וטיפלתי. לאחר מכן שוב מדידה לצד שמאל בלבד - וטיפלתי. לאחר מכן - מדידה לצד ימין ושמאל ביחד - ושוב טיפלתי. עכשיו מה שבעצם קורה, זה שמה שיוצא מהרמקולים - מגיע לאוזניי באותה עוצמה +-. זה אומר בהכרח שהגיטרה או התופים שמתנגנים שם יגיעו אליי אותו דבר? או יישמעו לי טוב יותר? לא!! זה רק אומר שזוהי נקודת הייחוס שממנה אתה צריך להתחיל לכוון.

אצלי למשל, היו, בין היתר, מעט בורות בתדרי מיד, בעיקר [או רק בעצם] מצד שמאל, לאחר הכוון אני יכול לומר בוודאות שתדרי המיד דומיננטיים הרבה יותר וכן המיד-היי, מה שבסופו של דבר נותן לי תוצאה מרשימה מאד של מוסיקת ווקאל, זמרות וכו'. כלי הנגינה השונים נשמעים לי טוב יותר, הכל מודגש ומפורט יותר. לא שמעתי עדיין מספיק כדי להבשיל זאת לחוות דעת סופית, אך בהחלט ניכר שינוי משמעותי. לצורך הענין גם שמרתי את סטאפ הכוונים הקודם, ואת שלאחר הכוון, כך שתהיה לי יכולת השוואה ברורה, בלחיצת כפתור.

מכאן הדרך ממשיכה למיטוב נוסף. כלומר, אם ארגיש שתדרים שהגבהתי גבוהים לי מדי באוזן - אוכל להנחית מעט, וכן להיפך.

אני שמח שביצעתי את המדידה והכוון הזה. אני חושב שבהנתן ציוד לכוון המערכת, הווה אומר, איקוולייזר רחב פעולה, זוהי פעולה חשובה בהחלט להגיע לרמת SQ טובה. אינני אומר שכוון באמצעות RTA בהכרח ייתן לך את התוצאה שתאהב יותר, או שתהיה ערבה יותר לאוזניך, אך חד-משמעית הוא יעזור לך להגיע לאיכות שמיעה גבוהה יותר ואת הטאץ' הסופי, כדי שזה יהיה באמת ערב לאוזניך, כי זוהי בסופו של יום מטרתנו - להנות ממוסיקה שנעימה לנו באוזן - אתה כבר תעשה בעצמך, בסבלנות ובחכמה.

אני רוצה להודות לרוני ולאליקו על היוזמה הברוכה של ייבוא מכשיר זה לארץ. אני חושב שזה בהחלט יתרום להעלאת הרמה.

[שלא נדבר על SPL, למרות שאישית אני פחות מתחבר לזה..]

פורסם

:shock:

OMG.

הבנתי.

יכול להיות שמחר בבוקר רוני יתעורר ולא ימצא את הלפטופ והחיישני לחץ שלו. אם זה קורה, לי ממש אין שום קשר לעניין.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

בתור הראשון שזכה לעבור אצל רוני ואלי ולטעום מהמכשיר, אני רק אציין, שזה אחד המכשירים היותר מגניבים שיש, אצלי הבעיה היא האקולייזר הפשוט יחסית של ה9887 שלי, שלא מאפשר שליטה על כל ערוץ (שמאל - ימין ) בנפרד, לכן העבודה פחות נוחה, וכמו שצביקה ציין, עניין מרפי והבנדים הופיע גם אצלי, שכאשר אתה בטפל בתדר שנמצא בקצה בנד מסוים, הבנד הבא,שגם בו אתה רוצה לטפל, "זז" ימינה - או שמאלה (הגדרה דפוקה משהו...) והפיק או הדיפ הבא יהיה בוודאות בין הבנדים, גם פה אין ברירה אלא לעבוד עם ה Q.

אצלי העניין הכי בולט היה נ"ק החיתוך בקרוס הפסיבי בין המיד לטוויטר, שבגרף נראתה פשוט כמו בור שחור (ושקט) בתדר של 2.5K, טיפול באקולייזר פתר את העניין.

עלתה רק שאלה, בזמן שהיינו כולנו אצלי באוטו, תוך כמה זמן, ואיזו רמת שיעמום צריכה להיות, לפני שאתה בודק כמה DB הנאד שלך עושה, ואם הוא יפיק גרף מאוזן.

שוב תודה לרוני ואלי על היוזמה הסופר ברוכה וזה הזמן לשגע את אליקו עד שהוא יסכים לגלות לנו כמה DB יש לו באוטו?!

עריכה:

לHAZE (מצטער, לא יודע מה השם) בשביל להפיק מהמכשיר הזה את מה שהוא יכול לתת צריך אקולייזר רציני, מערכת מקורית, או מערכת עם אקולייזר מוגבל, סתם תיצור תסכול.

בשיפוצים

פורסם

לאלי-אם אתה לא רוצה לגלות לנו כמה DB יש לך,לפחןת תביא אותו למפגש שאנשים כמו דוד גיא אני ועוד יוכלו לדעת,מקווה שתתנו לנו להנות ממנו

מי שמעגל פורטים לא בהכרח מעגל פינות!!!! לכל נושא בקשר לפורטים יש לפנות אלי

פורסם

המשיח הגיע...תחום ה-SQ בארץ מתחיל לקבל פנים מקצועיות יותר.

אני מחכה כבר הרבה זמן שלמישהו יהיה את הציוד הזמן והידע לעשות בדיקות RTA.

ככה צריכה להתחיל כל מערכת ששואפת ל-SQ.

על כמה אתה חותך את המיד? האם החורים היו בנק' החיתוך +-?

דרך אגב, יש עוד מקומות בארץ שיש להם RTA (אני לא עוסק בפרסומות, מי שרוצה אני אשלח בפרטי).

אני לא מכיר את המוצר, איך הוא בהשוואה ל-RTA של Audio Control?

נ.ב.

מזל טוב ליום-ההולדת

אל תאמינו לאוזן שלכם כ"כ מהר, לסאונד איכותי צריך ללמוד להקשיב...

מחשב לרכב, פוקל אוטופיה + סאב פוקל 33K כפול ועוד

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=152828

פורסם

תודה עודד. ניסיתי להתקשר אליך ולא היית זמין. רציתי לספר לך על זה, כי דיברנו בעבר על העניין..

המיד מנגן אצלי [כרגע :wink:], מ315HZ בסלופ של 24DB, ועד 5.6KHZ בסלופ של 12DB. אכן החורים היו [גם] בנק' החיתוך, כמו שגם אריק bassboost דווח לגבי המדידה אצלו.

אכן, ישנם מקומות נוספים מן הסתם שבבעלותם RTA, על לפחות מקום אחד אני יודע, אבל 'עסוקים' שם, באמת או במרכאות, אינני רוצה להכנס לכך, פשוט ההתנהלות שם קצת 'עושה טובה', ואין תמיד זמן להתעסק עם זה.. אני מדבר על שיחה שקיימתי לפני מספר חודשים עם אותו מקום. אין טעם להרחיב, רק אומר שכשמישהו משלנו מחזיק בבעלותו את הציוד, שנגיש, ויש להם "זמן בשבילך", וזה באמת לוקח זמן, זה נחמד וטוב הרבה יותר.. :-D

שוב, תודה!

פורסם

אצלי הבור "הרציני" היה בנ"ק החיתוך בקרוס הפסיבי עצמו. בנקודה שבה הוא מפריד בין הטוויטר למיד, באזור החיתוך בין הסט לסאב לא הייתה נפילה.

בשיפוצים

פורסם

אני יודע שזה "לא פפולארי" אבל הייתי מנסה לחתוך את המיד בתחום קטן יותר ובסלופ נמוך יותר, 24DB ב-315 נשמע על הנייר לא משהו לרמקול 4 אינטש, כמו כן לעלות עד 5.6K נשמע לי גבוה.

אני יודע למה המיד הזה מסוגל תיאורתית מההסברים של עופר והנתונים שהוצגו, צריך לזכור שהגראפים שמוצגים בפרוספקטים הם בתנאי מעבדה.

כמו כן, המעבר שלך לסט שלושה חלקים, כמו ששמת לב, חושף אותך לבעיית חורים בנק' חיתוך נוספת. זו הסיבה שיש כאלה שמעדיפים 2 חלקים בלבד ולא מעט רמקולים יוקרתיים לבית מגיעים בתצורת 2way (גם כשיש 3-4 אלמנטים).

אני מסכים איתך שבמקומות אחרים בדר"כ "אין זמן", לי הובטח כחלק מההתקנה לעשות כיוונים ובדיקות RTA, ההתקנה התארכה, אחרי שבוע של עבודה גם לי וגם למתקין לא היה כבר כח וזמן.

אני אשמח למצוא קצת זמן בקרוב ולהצטרף לחגיגה, עברתי כמה כיוונים מאז המפגש שישבת אצלי ברכב ואני חושב שיש שיפור משמעותי, בעיקר בבמה.

אל תאמינו לאוזן שלכם כ"כ מהר, לסאונד איכותי צריך ללמוד להקשיב...

מחשב לרכב, פוקל אוטופיה + סאב פוקל 33K כפול ועוד

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=152828

פורסם

פוקאליסט, הנתונים הם דווקא לא בתנאי מעבדה, בתנאי מעבדה הושגו תוצאות גרועות יותר :)

כל הנתונים וההמלצות לחיתוכים באו מעולם התחרויות בסאונד, כשיש גב לאופן ונקודת החיתוך [ולפעמים גם 90 הרץ :(]

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

RTA זה טוב, זה גם נחמד.

זו נקודת ייחוס. צריך לכוון את המערכת לפי שמיעה ולפי הטעם האישי.

ברור שמישהו שרוצה לכוון את המערכת בצורה מקצועית באמת, צריך לעשות את יישור הקו הזה.

כל הכבוד ואליקו ולרוני, תתחדשו על הצעצוע החדש :-P

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

ממה שאני יודע (תודה גם לצביקה:-)),

לשמעון מ"סאונד-סטורם" יש-RTA,

אבל אם אתה לא מתקין אצלו- השימוש עולה כמה וכמה מאות ש"ח.

אם התקנת אצלו הוא מוכן לעשות בדיקה עם RTA ,

אבל צריך להשאיר אצלו את הרכב לפחות יום.

אף פעם לא ראיתי את הבדיקה פיזית, אבל הוא אמר שיכול להיות שזה ייקח יותר זמן.

הוא מתייחס לזה ממש ברצינות, אבל בכל מקרה הוא אמר ש"הוא מכוון בסוף עם האזניים".

אני בטוח שהוא מספיק מקצוען כדי לדעת את המגבלות של המכשירים האלו.

מידן.

ZZR

פורסם

זכיתי להכיר את שמעון קצת מעבר למתקין ואני יודע מה גורם ל"בן אדם" הזה לתקתק, הוא חולה על סאונד, הוא בן אדם שהמוזיקה אצלו היא באמת אהבה.

מבחינתי הוא רפרנס לתורת סאונד ונעזרתי בו לא פעם ולא פעמיים בשביל לקבל טיפים איך לכוון את המערכת שלי ואני חייב להודות, הכיוונים, הטוויקים הכי חשובים שביצעתי במערכת שלי הן תודות לידע שלו ולעצות שהוא נתן לי.

אני לא יודע באיזה RTA הוא משתמש, אני יודע שהוא לימד אותי לכוון מערכת - למרות כל הדיעות השליליות עליו בפורום אני עדיין ממליץ עליו בחום - בגלל שאני יודע למה הוא מסוגל.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

המיד המדובר, הלא הוא הL4 של Hybrid Audio, הוא 4.65 אינטש שזה כ120 מ"מ, קצת מתקרב ל5.25 אינטש שזה כ130 מ"מ.. משמע, גם היכולת המכנית שלו לשחזר תדרים כאלו קיימת. גם אל תשכח שמדובר באון אקסיס.

אני לא נעול על שום מספר, ואין משמעות מבחינתי לפופולריות כזו או אחרת, כפי שאלי ציין, אני מתבסס ונתלה על כתפם של מתחרים מקצועיים וותיקים. אני גם משתמש ביותר ממצב אחד של כוונים, כך שאני יכול לנוע בין כוון זה לאחר, ולהעדיף את מה שנשמע לי בסוף באוזן הכי טוב.

משום שאני משוכנע שעוד אשתמש בRTA שוב, אוכל לבדוק אובייקטיבית רק את המיד מתי הרול אוף שלו. כמו למשל שראיתי שהMT22 בערך ב16.5KHZ כבר נופח אצלי את נשמתו, אך מדובר במיקום לא אופטימלי [שיסודר!:wink:], מעניין אותי לבדוק זאת באון אקסיס מלא ולאושש/לשלול את הצהרת מורל לגביו 1600-25000..

פורסם

תראה מה מצאתי לפני יותר משנה:

אני ממליץ על שמעון מ"סאונד-סטורם" בחולון, יש לו RTA והוא גם מקצועי .

https://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=1347435&postcount=4

מידן, לא תגרור - לפחות לא אותי - לפרובוקציות הרגילות, מהן אתה ניזון והן הדלק המניע אותך. מי שכבר מכיר - מתעלם, מי שלא - זה לוקח לו שבועיים וחצי בערך וצפיה בשניים-שלושה תגובות פרובוקטיביות שלך. אני חי בשלום עם זה, תודה לאל, ותודה ששאלת.

כשאתה שולח לי אתמול ה"פ, ושואל ב"תום לב", מי עוד מבצע בדיקות RTA בארץ, ואני עונה לך בתום לב, לפני שראיתי את המלצתך לפני שנה, שידוע לי על סאונדסטורם וספוילד אך יש נוספים, אתה מנסה להוציא אותי לא בסדר ולהציג זאת בכך ש"צביקה אמר סאונדסטורם", וקודם הרי צביקה אמר משהו על כך שאין זמן באיזה מקום.. והם 'עסוקים'.. וכו'. אז צביקה מלכלך..

אז ראשית, לא אמרתי קודם, ולא אגיד עכשיו בוודאות, על מי הייתה כוונתי, ואין זה בכלל רלוונטי.

שנית, אני לא חושב בכלל שיש דיעות שליליות על שמעון עצמו כבעל מקצוע. מדובר באמת באדם עם ידע רחב ומקצועי ביותר, שאין רבים כמותו בארץ. אישית, אני מעריך אותו כבעל מקצוע, ובכלל - מדובר במקצוען מוערך. אכן היו דיעות שהופנו לבית העסק שלו ועסקו בעיקר, או רק, בעבודות שלא הוא עצמו ביצע, אלא צוות עובדיו. נכון שהוא אחראי בסופו של דבר לעבודות שבית ההתקנות שלו מנפק, ונכון שאדם שמגיע אליו מחפש את שמעון עצמו, ולא את הילדים שהוא מעסיק שם, אבל אם מראש יתנה הלקוח את כך ששמעון עצמו יעבוד על הרכב, ואם לאו איננו מעוניין לבצע שם את ההתקנה, כנראה שזה יהיה אחרת.

שלישית, כמה מאות שקלים לביצוע מדידה בציוד שהושקע בו כסף, ולוקח לא מעט זמן, ודורש ידע וניסיון.. על זה משלמים כסף. לא רואה בעיה כאן. כמה אתה רוצה שזה יעלה? 40 שקל? [אולי בעמידה..]

ורביעית, ברור שבסוף מכוונים עם האזניים. אך דגש אל בסוף. קודם שנקודת הייחוס תהיה RTA, ואח"כ טיונינג לפי האזניים.

• תוכן חדש...