Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6441 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, ברשותי סוזוקי סוופיט 1.0 אוטומטית שנת 94, גיר של שלשה הילוכים, בשילוב נורמלי ל- D בהתחלת נסיעה, בדר"כ הוא מתחיל ונשאר בהילוך הגבוה, כלומר שלישי, אז אני מתחיל נסיעה ב1, מעביר ל2 ואח"כ לD, כלומר מעין חצי אוטומט.

לפעמים ההילוכים גם קופצים, הילוך שלישי כאשר הידית ב.1 והילוך שלישי כאשר הידית ב.2 וניוטרל כאשר הידית בD.

הגיר עושה מה בא לו!!!

החלפתי מנוע לא מכבר ותמורת תוספת קטנה יחסית החלפתי גם את הגיר בתקווה שזה יפתור את הבעיה אך התבדתי, התקלה בעינה.

"מומחה" אמר לי שלא נותר אלא להחליף את מחשב הרכב ECM , השגתי אחד בזול מאיביי, החלפתי ושוב, כלום. לא עזר.

מה עוד כדאי לעשות??? מה נותר להחליף???

מישהו מכיר מומחה אמיתי בתחום?

תודה מראש

ליאור

פורסם

שום ,

, אני שמח שאייבי עוד חי וקיים

אייבי סוס עתיק בענף הגירים.

, ניתן להתחבר לשקע החשמלי של הסולונואידים ולפקד משם על הגיר באמעעות פלוסים, לסירוגין (פעם פלוס אחד 1 ,פעם שני פלוסים 2 ולהילוך האחרון ללא פלוסים) ,אם הגיר יתפקד כמו שצריך אזי הבעייה חיבורי חשמל או מודול של הגיר.

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

פורסם

הייתה לי בעיה מאוד דומה, ברכב דומה.

אני לא יודע, איזה מחשב החלפת, נראה לי שזה מחשב ניהול מנוע, וכמובן החלפת אותו סתם.

הבעיה אצלי הייתה ביחידת בקרה של הגיר, שיושבת בתוך הרכב, מתחת ללוח שעונים.

יש שם הלחמות, שנפתחות, וזה גורם לגיר להיכנס למצב חירום.

האם שילב לרוורס מלווה במכה חזקה ?

בכל מקרה, אני החלפתי את היחידה למשופצת בעלות של 800 ש"ח, ולאחר מכן נודע לי, שיש בתל אביב מישהו, שמשפץ אותם בעלות של 300-400 ש"ח.

רפי לין נתן פעם כאן את הפרטים שלו.

עריכה : לגבי קפיצת הילוכים - נראה לי שגם הכבל פיקוד מהידית לגיר רופף, כי אתה משחק יותר מידי עם הידית ומעביר הילוכים ידנית.

זה גורם לשילוב ניוטרל במקום דרייב.

פורסם
הייתה לי בעיה מאוד דומה, ברכב דומה.

אני לא יודע, איזה מחשב החלפת, נראה לי שזה מחשב ניהול מנוע, וכמובן החלפת אותו סתם.

הבעיה אצלי הייתה ביחידת בקרה של הגיר, שיושבת בתוך הרכב, מתחת ללוח שעונים.

יש שם הלחמות, שנפתחות, וזה גורם לגיר להיכנס למצב חירום.

האם שילב לרוורס מלווה במכה חזקה ?

בכל מקרה, אני החלפתי את היחידה למשופצת בעלות של 800 ש"ח, ולאחר מכן נודע לי, שיש בתל אביב מישהו, שמשפץ אותם בעלות של 300-400 ש"ח.

רפי לין נתן פעם כאן את הפרטים שלו.

עריכה : לגבי קפיצת הילוכים - נראה לי שגם הכבל פיקוד מהידית לגיר רופף, כי אתה משחק יותר מידי עם הידית ומעביר הילוכים ידנית.

זה גורם לשילוב ניוטרל במקום דרייב.

שילוב לרוורס אכן לעיתים מלווה במכה חזקה, יכול להיות באמת שהטעו אותי והחלפתי מחשב ניהול מנוע לשווא, אך לא ראיתי מתחת ללוח השעונים יחידת בקרה נוספת, מה גודלה? צבעה? האם צריך להיות עליה כיתוב מיוחד?

לגבי כבל הפיקוד, הכיוון שלו מתבצע בחיבור שלו על הגיר נכון?

בתודה,

ליאור

פורסם

עדכון למעוניינים....

ביקרתי אצל יורם ממוסך אדמונד, בחור נהדר, מקצוען, ידע מיד לאן ללכת, פירק את יחידת הפיקוד של הגיר ומצא מיד את התקלה שאני סוחב כבר שנתיים, הלוח האלקטרוני שרוף בחלקו ודורש שיפוץ, כמו כן הוא הציע גם לבדוק את צמות החשמל המגיעות ליחידה לצורך מניעת הישנות מקרה דומה לאחר שיפוץ היחידה, תודה ליורם ולמגיבים .

ליאור

פורסם

אני מכיר עוד כמה מקרים זהים בסוזוקי סוויפט.

מדובר בתקלה מוכרת, ומוסכניק שלי, שלא מטפל בגירים האוטמטיים, אחרי ששמע את תאור הבעיה ישר אמר לי "לך תחליף מחשב גיר".

חבל מאוד שמשכת את זה שנתיים.

פורסם

אתה צודק, אבל כנראה שלא שאלתי את האנשים הנכונים, ואלה שכן שאלתי הטעו אותי וגרמו לי סתם בזבוז של כסף, זמן ועצבים.

העלתי את הנושא הזה גם בפורום לפני כשנה, ללא פריצת דרך. אני שמח שהפעם הגעתי סופסוף לפתרון.

ליאור

• תוכן חדש...