Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6428 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

למה בסרטים המצויירים תמיד שדמות מתחשמלת אז רואים את השלד שלה?

מה באמת הקשר בין צילום רנטגן לחשמל?

אני שואל באופן רציני לחלוטין.

זו שאלה שעלתה לידידה שלי אחרי שהיא קראה את השאלות פה והחליטה לשאול שאלה משל עצמה.

מסתבר שהיא פרסמה את השאלה בעצמה (על המשתמש שלי כמובן) והתעלמה מחוקי הפורום.

"מה אתה מעדיף, מה רע בשביט? או מראה בשביט?"

פורסם

מאותה סיבה שהקויוטי תמיד נופל במלכודת של עצמו.

הרי הקשר בין חשמל ושלדים הוכח לפני 60 שנה לערך בפיזיקת הסרטים המצויירים, ומאז כל סרטון שיצא משתמש בחוקי הפיזיקה הנ"ל.

לדוגמא, הוכח מחקרית שכח המשיכה אינו לינארי כלפי אף חיה מונפשת, למעט ירבוע ים-תיכוני מצוי, שלא נבדק מעולם.

או למשל בל נשכח שמהירות הריצה של היצור-דמוי-היען שידוע בשמו הלטיני "Greater Roadrunner" אך רבים נוטים לכנותו "Accelleratii incredibus" עקב התאוצה הרבה שלו,מבוססת על אפקט הקוואנטום אשר טוען שמדידת עצם משפיעה עליו באופן שישנה את תכונותיו כך שככל שהקויוטי (הידוע בשמו המדעי "Canis latrans" או בשמו הלקוח מהסרטים המצויירים "Carnivorous vulgaris") ירוץ יותר מהר אחריו, כך היצור-דמוי-היען ירוץ יותר מהר כדי להישאר מלפניו.

וכמובן שיש את הארנב עם הגזר שאינו נגמר (1-כן אני יודע שזה נשמע גרוע, 2-ניטשה, ארנב נקיקים שכמותך, אל תיקח את זה אישית...)שנע מתחת לאדמה ומעולם לא נתקע בסלע, דבר המנוגד לחוקי ההסתברות לחלוטין, ואני עוד לא מדבר על הברווזים שבכלל לא קיבלו מספיק פיצויים עבור כל הסבל שהם עברו עד היום, וכללו איכויות מטא-פיזיות (קליעים שעוברים דרכם ללא גרימת נזק כאילו שלא נתקלו בכלום בדרך, נקרא בעגה המקצועית "FAZING" או משהוא דומה, מהמילה הלועזית "פאזה"), מקורים (הרבים של "מקור")המסתובבים 360 מעלות שוב ושוב, לא שמעתי עדיין תאורייה המסבירה את זה, ובאופן כללי כל יצור מצוייר היה חשוף גם לפיזיקה של נפילות, מכות, התעללויות, עצירת משקלות כבדים עם הראש, ועוד ועוד ועוד.

אז למה כשהדמות מתחשמלת רואים לה את השלד,

זה מה שמפתיע אותך?

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

ניתן להבין שאתה עומד בראש הברווזים בתביעת הפיצויים? אל תשכח לפנות את ראש חץ הלהק כשאתה מתעייף, שלא יעשו עליך סרט מצוייר.

מתחדשת*

פורסם
ניתן להבין שאתה עומד בראש הברווזים בתביעת הפיצויים?

ניתן להבין משהוא ממה שכתבתי?! שיט אני כנראה מאבד את הטאצ'.

ולא.

וזאת למרות שמבחינה פיזיקלית נטו אין הבחנה בין להיות הראש לבין להיות הזנב כי כל החלקים הנ"ל ועוד כמה בדרך התפתחו מאותו תא מופרה יחיד. מה שמפריך את הברכה היהודית מראש השנה שקשורה ישירות לראש וזנב, רק ששם עירבבו את זה עם שועלים ואריות, ושועלים לא הופיעו מספיק פעמים ובתפקידי מפתח בסרטים המצויירים, בניגוד לאריות (עיין ערך "מלך האריות" וסירטי ההמשך שלו, רק לא להתבלבל עם סדרת סירטי הפורנו המצליחה משום מה "מלך העריות"), כך שזה לא מקור השוואה מהימן.

או אולי זו הבחנה פילוסופית בלבד? תלוי איך הפילוסופייה רואה את הפיזיקה.

או איך הפיזיקה מחשבת את הפילוסופייה.

גם זו שאלה פילוסופית.

אולי ניתן לאנתרופולוג לפתור אותה ודיי?

(רמז:יוסי-זה הסימן שלך להתערב בשירשור):arrow:

צביקה-פיק.

אני התחשמלתי פעם. התוצאה לא הייתה קרינת רנטגן אלא יותר כמו ברייק-דאנס לא רצוני.

פורסם

מה בכל זאת? איך מכל הנגריה שנבנתה כאן אתה עוד עושה פרצוף של שה תמים ומצפה לתשובה הגיונית? תהיה הגיוני.

מתחדשת*

פורסם

חשמל(זרם חליפין) הוא בעל זרימה סינוסית, דהיינו גל.

לכן רואים את השלד פעם כן, פעם לא, פעם כן, פעם לא...

פורסם

תעשה ניסוי פשוט.

קח חבר שאתה חפץ ביקרו, עטוף אותו בנייר אלומיניום,שים מזלג בידו,כבה את האור,חבר את קצה המזלג לשקע 220Vתקני.

עכשיו אם ראית פתאום שלד מהבהב סימן שיש ביסוס לשאלה ששאלת והמצב המתואר למעלה אמיתי.

אם לא ראית שלד מהבהב הקפץ ממסר פחת(במידה ולא קפץ לבד),קלף את נייר האלומינים מעל חברך, ואז תראה את השלד שחיפשת.

פורסם
התחשמלת פעם?

אחרי שתתחשמל, תבין :wink:

התחשמלתי כמה פעמים, עדיין לא הבנתי.

אולי התחשמלתי במקום שמבינים.

דרך אגב , כוסאחתק שביט, גרמת לי לבזבז שעה מהחיים בקריאת חומר על הכיסא החשמלי והאפקטים הפיזיולוגיים של התחשמלות.

הידעת ? לנדונים למוות בכיסא החשמל, שמים ברדס על הראש כי יש לעיניי הנדון נטייה לקפוץ החוצה וללכלך את הריצפה בזמן הטיגון , עכשיו לך תישן עם זה!

פורסם

אין קשר בין ה-2.

התחשמלות זה התחשמלות, ורנטגן קשור לקרינה (אורכי גל ספציפיים ועצמת קרינה רדיואקטיבית)

יש אנשים שמוציאים ממך את המיטב, אנשים נפלאים ונדירים. אני קוראת לו אהובי - אסף.

• תוכן חדש...