Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה זה טבעת חזיר במפתח אימפקט ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6421 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

משיטוט אחר מפתחות אימפקט חשמליים, הגעתי לכלי המפלצתי הבא

DeWALT DW293 1/2" Impact Wrench w/ Hog Ring Anvil

נתוני כח מרשימים : 440NM פחות או יותר , מספיק לכל בורג עקשן באוטו.

ונותרו 2 שאלות : מה זה Hog Ring (טבעת חזיר) ?

ואיזו גירסת מתח לקנות ? ראיתי ב 110 (צריך שנאי) 240 ו-230 ,

בארץ המתח אמור להיות 220V , יש חשיבות למתח מדויק או שהכלי יכול לספוג את ההפרש הזה ?

dw293.jpg

פורסם

הוג רינג אני לא יודע. לדעתי זה סוג של לוחץ סיכות ואין קשר לחזירים.

לגבי המתח, אין בעיה לעבוד עם מכשירים של 230-240 במתח הישראלי. מכיוון שטולרנס של כל מכשיר חשמלי עם תקן FCC מאפשר עבודה בטווח מתחים נרחב יותר.

"מה אתה מעדיף, מה רע בשביט? או מראה בשביט?"

פורסם

המתח הנומינלי בישראל הוא כבר הרבה זמן 230V.

אבל זה הכל על הנייר, אם תמדוד בבתים שונים ובשעות יממה שונות תקבל קריאות שונות.

פה למשל יש בד"כ סביב 226-227 אבל מאוחר בלילה נניח גם 229.

כל המכשירים מסוגלים להתמודד עם הטווח הנ"ל בלי בעיה.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

שים לב לקצה המכשיר, היכן שהבוקסה מתלבשת.

שם לב שיש עליו מעין ספרינג שייבה?

זה ה-HOG RING (כמו שהסבירו לך, זה בא מהטבעת ששמים לחזירים), והוא מיועד למנוע מצב בו הבוקסה מתעופפת מהמכשיר תוך כדי סיבוב.

(מתוך פרסום על המכשיר : • Hog ring anvil for secure socket retention.)

פורסם
אני לא יודע מה זה אבל זה נשמע מגניב אחושלוקי

זה באמת נשמע חצי טעים

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

או.קיי עכשיו כמעט ברור (למה זה לא מופיע בכל הדגמים? )

היום היתה לי שיחה עם ספק כלי עבודה למוסכים, לדבריו ,האום במידה 36 (בציריה אם אני לא טועה של מספר רכבים) דורש פתיחה באימפקט אויר של 3/4 ( 3/4 גם דורש צינור בקוטר גדול יותר) ולא חצי .

עקרונית ניתן לפתוח עם אימפקט דרייב 1/2 אלא שהפתיחה מלווה במספר פולסים גדול מידיי וטוחנת את האםאימא של האימפקט ,

בד"כ המוסכניקים לא שועים להמלצתו מסתפקים במפתת אויר חצי ואז מגיעות התלונות .

לפי נתוני היינס (וחישוב נוסף) המומנט הנדרש לפתיחה של בורג עדיין נמוך מהמקסימום שהאימפקט החשמלי בפוסט הפותח

יכול לספק, השאלה אם בפועל זה יספיק או לא?.

פורסם

לדעתי לא כדאי לעבוד על מגבלות הכלי, בשום מכונה שהיא. זה אמנם יעבוד לך, אבל לאורך זמן זה יגמור את המכונה (ע"ע אורך חיים של מכוניות מירוץ).

ספציפית לגבי האומים שאתה רוצה לפתוח - אם זה רק הרכב שלך, מה שיקרה (קרוב לוודאי) פעם ב... , לא הייתי משקיע, ומשתמש בידית כח עם מאריך לפתיחה ראשונית (גם אם יש לך אבטחה באמצעות נקירה עם דורן, מכה החלטית עם מנוף ארוך תפתח את זה ללא בעייה), ואח"כ אין לך בעייה לעבוד עם כל כלי שתרצה, כי המומנט הנדרש יהיה אפסי.

אם אתה מדבר על עבודת מוסך רצופה - אין תחליף לכלים מתאימים. כל דקה שאתה מבזבז על כלים לא מתאימים היא דקה שבה אפשר להרוויח בטיפול ברכב נוסף.

פורסם
השם בא בגלל הדמיון לטבעת "או איך קוראים לזה" ששמים באף של החזיר כדי שלא ינבור באדמה

נזם. על שמו הביטוי "נזם זהב באף חזיר".

פורסם

לא מדוייק :p

נזם זהב באף חזיר מתייחס למשהו איכותי שנמצא במזבלה, כמו חוח צחוק בין שושני הבכי, או פילטר פתוח K&N על מנוע ג'אסטי 1.0 עם 234,789 ק"מ ומלא נזילות.

מקור המילה נזם עתיק בהרבה, וכבר אחד מאבותינו התעסק עם העניין.

בראשית כ"ד, פס' 18 ואילך:

וַתֹּאמֶר שְׁתֵה אֲדֹנִי; וַתְּמַהֵר, וַתֹּרֶד כַּדָּהּ עַל־יָדָהּ וַתַּשְׁקֵהוּ׃ 19 וַתְּכַל לְהַשְׁקֹתוֹ; וַתֹּאמֶר, גַּם לִגְמַלֶּיךָ אֶשְׁאָב, עַד אִם־כִּלּוּ לִשְׁתֹּת׃ 20 וַתְּמַהֵר, וַתְּעַר כַּדָּהּ אֶל־הַשֹּׁקֶת, וַתָּרָץ עוֹד אֶל־הַבְּאֵר לִשְׁאֹב; וַתִּשְׁאַב לְכָל־גְּמַלָּיו׃ 21 וְהָאִישׁ מִשְׁתָּאֵה לָהּ; מַחֲרִישׁ לָדַעַת, הַהִצְלִיחַ יהוה דַּרְכּוֹ אִם־לֹא׃ 22 וַיְהִי, כַּאֲשֶׁר כִּלּוּ הַגְּמַלִּים לִשְׁתּוֹת, וַיִּקַּח הָאִישׁ נֶזֶם זָהָב, בֶּקַע מִשְׁקָלוֹ; וּשְׁנֵי צְמִידִים עַל־יָדֶיהָ, עֲשָׂרָה זָהָב מִשְׁקָלָם׃

פורסם

טוב היה ברור שזה יגיע אבל בחיית שמר, בלי לזלזל באינטיליגנציה שלי :-)

הניסוח אמנם היה קלוקל אך בוודאי לא התכוונתי שהפתגם (שאת משמעותו אני מכיר לבטח) הוא מקור המילה.

"אתה הבנת את זה מר ברוך?"

• תוכן חדש...