Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6355 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי

יש לי יונדאי אקסנט אוטומטית מודל 2001 .

לפני כשבועיים נדלקה לי נורת check engine והתחלתי להרגיש בעיה בהעברת הילוכים ברכב דבר המתבטא בקפיצה מאוד חזקה של האוטו כאשר מעבירים מניוטרל לדרייב, קפיצה כאשר האוטו מוריד הילוך והעברה לא חלקה של הילוכים.

במוסך המחשב הראה את התקלות "יחס שגוי הילוך שני ויחס שגוי הילוך רביעי".

המכונאי איפס את התקלות והאוטו חזר לקדמותו ליומיים עד שנדלקה שוב הנורה.

שמתי לב שכל פעם שנדלקת הנורה מתחילה בעיה ולכן כשזה קורה אני מכבה ומדליק את האוטו והכל מסתדר.

האם הלך הגיר או שזה משהו פשוט יותר?

אציין גם שהבעיה נוצרה לאחר שהאוטו עמד במשך שלושה שבועות והונע רק פעם בשבוע.

תודה רבה על עזרתכם

מני

פורסם

המכונאי לא כל כך ידע. הוא שלח אותי למוסך שמתעסק רק בגירים והמכונאי שם אמר בלי לבדוק כלום שעל סמך התקלות שאמרתי לו צריך להחליף גיר

פורסם
המכונאי לא כל כך ידע. הוא שלח אותי למוסך שמתעסק רק בגירים והמכונאי שם אמר בלי לבדוק כלום שעל סמך התקלות שאמרתי לו צריך להחליף גיר

הנסיון שלי עם התיבות האוטומטיות של יונדאי לא רב כך שבאמת יתכן כי קודי תקלה אלא מעידים על תיבה לא תקינה אולם הייתי מצפה מבעל מקצוע להתחבר עם סורק בעצמו לבצע מספר בדיקות בסיסיות לפי קביעה כזו נחרצת.

פורסם

קודי התקלה " שנשלפו " ממחשב הרכב אומרות שישנן החלקות בין ההילוכים ראשון לשני ושלישי לרביעי .

מכיוון שתופעות אלה אינן קורות לאחר איפוס ומחיקת התקלות אז הבעייה אינה מכנית במכלולי המצמדים אלא חשמלית מסולונואיד קו לחץ או סולונואידים אחרים או מחיישן טמפ' שמן הגיר.

פורסם

יתכן גם בעייות מכניות אקראיות, איבוד לחץ שמן רק כאשר טמפ' נוזל התיבה גבוה למשל.

האם אתה מכיר את התיבה הספציפית של האקסנט?

פורסם

אז איך זה מסתדר עם כיבוי והדלקה מחדש של הרכב גם בטמפ' שמן גבוהה?

לדעתי הבעייה אינה בחלקים המכניים של המצמד ( בית מצמד, בוכנת הצמדה/שחרור של הדיסקיות , אטם הבוכנה, גולת שכ"א וכו' ).

פורסם

האמת שלא מסתדר אך נתקלתי בעבר בתופעות דומות בתיבות אחרות, בעיית איבוד לחץ שמן בגיר חם ולאחר דימום מנוע זה מסתדר, שסתומים ובוכנות חוזרים למצבם ההתחלתי במוח ההידראולי והאיבוד לחץ נפסק לזמן מה.

בכל אופן דרושה אבחנה יותר ממוקדת מאשר לזרוק לאויר "שיפוץ גיר" וכמובן יש עדיפות רבה למקצוען שמכיר את התיבה ואת תקלותיה.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
  • חודשיים מאוחר יותר...
  • תוכן חדש...