Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ביף ג'רקי DIY, מישהו ניסה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6409 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הנה המתכון:

http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=75&msgid=90389787

האם מישהו ניסה אותו במקרה אי פעם? :roll:

ב"תהליך הייבוש" משתמשים בפילטרים של מזגן מרכזי שקשורים למאוור שעושה רוח (ומייבש) על הבשר.

כמה עולים פילטרים כאלה ואיפה ניתן להשיג אותם?

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

טלפון למתקיני מערכות מיזוג יכול לעזור, לא?

אתה יכול לשלוח למני מסר דרך תפוז (בחור נהדר והחובב הכי מקצועי שאני מכיר בתחום האוכל).

הוא אמנם מתגורר בארצות הברית, אבל ייתכן שהוא כן יוכל להדריך אותך בנוגע למקום הקנייה בארץ.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אותי מעניין דבר אחר - מה זה, לעזאזל, אבקת עישון?

רבע כפית אבקת עישון

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

חזרתי! ואני לא לבד! אני מלווה בשיירה של ביף ג'רקי :lol:

אז לבסוף החלטתי ללכת על זה ולהכין בעצמי את המאכל הנכסף.

לשם ההכנה היו דרושים מספר מוצרים שבהחלט היו קשים להשגה (תמצית עשן, אבקת בצל), ונבנתה אפילו מכונה ייעודית!

ה"מכונה" בנויה מקופסת פלסטיק גדולה (למיקרו, עמידה בחום) שבתוכה התקנתי נורה כדי שתתן קבוע חום של 45 מעלות בתוך הקופסא כאשר היא סגורה (ומרופדת ברובה בנייר כסף.

בצידי המוכנה ישנם הרבה חורים שנועדו להשחלת שיפודים. השיפודים שנפרסו לכל אורך הקופסא במבנה של שלוש קומות, שימשו כרשת שאיכלסה על פניה את הג'רקיז העסיסיים שנידונו לייבוש.

בשני הצדדי האחרים, נקדחו הרבה חורים צמודים אחד לשני כדי שאוויר יוכל לזרום מקצה אחד של המכונה אל תוכה, ומשם החוצה (קיצור, סירקולציה).

מול הקופסה (ומול אחד הצדדים עם חורי האיוורור), הועמד מאוורר מיני שנקנה בהום-סנטר ב-50 שקל.

תהליך ההכנה כלל: הכנת מרינדה והשריית חתיכות הבשר (בשר בקר, חלק שנקרא פלדה, חתוך לרצועות ומופרד מהשומן) בתוכה למשך שמונה שעות במקרר בתוך שקית ריצ'רץ'; סידור הג'רקיז בשלוש קומות במכונה המופלאה; הפעלת המאוורר מול המכונה למשך 12 שעות בערך.

זה הכל!

אחרי התהליך הנ"ל קיבלתי גרקי מצומקים כהיםפ וטעימים, באמת תענוג, התוצאה עקפה את הציפיות ואני הייתי מבסוט.

הנה לכם מספר תמונות, לצערי כנראה מחקתי בטעות את התמונה של התוצאה הסופית (וכפי שנחשתם כבר לא נשארו ג'רקיז כדי שאני אצלם אותם כרגע).

SDC10101.JPG

SDC10103.JPG

פורסם

נשמע כמו יותר מידי עבודה בשביל "מכונה"

בסופו של דבר זה עישון חם שאפשרי לעשות על וואק ולהבה.

אני אתן לך אפשרות דומה שאיתה אני מעשן דגים ופשוט כל מה שנשאר לך לעשות זה לשנות את מקור החום לאש בחום המתאים לך.

לוקחים וואק, מצפים אותו בפנים עם נייר אלומניום כפול (2 שכבות), על הנייר שמים את כל מה שרוצים שיתן טעם (בדגים אני מכניס תה, כוכבי אני,ס טימין וציפורן), מעל הוואק שמים רשת כמו של מנגל או את הרשת שיש לך בתנור הביתי, את הדגים במקרה שלי (הבשר במקרה שלך) שמים על הרשת ואז מלמעלה שמים שוב נייר אלומניום שימנע מהעשן לצאת מהוואק.

את כל זה על האש (רצוי מחוץ לבית) עד שהדגים\בשר בדרגת צליה הרצויה.

את זה עשיתי עם פורל, היה תענוג!

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

צ'מע, אני תאכלס מעדיף את המכונה שבניתי מאשר את כל הבלאגן של הווק (שאין לי) ושל הדלקת מנגל.

השקעתי קצת, בניתי מכונה, ועכשיו אני יכול לייבש לי בכיף ובקלות, מתי שרק ארצה - רק מניח במכונה, מדליק מאוורר, וממתין 12 שעות (לא ממש ממתין, פשוט ממשיך בעיסוקיי וכשאני חוזר הכל מוכן לי).

פורסם

עדיין, טיפה מסורבל בשבילי בייחוד שאין לי את הווק, אולי אם לא הייתה את המכונה זה היה יכול להיות מעניין. מה גם שהביף ג'רקי לא מעושן בטעמו באופן מובהק, בסה"ה שמים טיפות בודדות של תמצית עשן.

פורסם

איך ווידאת שהטמפרטורה לא תעלה יותר מידי?

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

תמצית עשן קניתי בחנות מיוחדת למוצרי אפייה, אבקת בצל במקרה מצאתי באיזו חנות בואדי בחיפה.

לגבי הטמפ', לפני ששמתי בשר ניסיתי להפעיל את המכונה על ריק למשך כמה שעות עם מד טמפ' בפנים. לאחר מספר בדיקות, הטמפ' הממוצעת הייתה בסביבות 40-45 (לא חייב להיות מדויק, יכול להיות עד 50 ומשהו מעלות).

• תוכן חדש...