Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6465 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם

יש ברשותי רכב פיזו 206 שנת יצור 2001 מד קילומטרז 124000. לאחרונה קוראת תקלה מוזרה. זה החל לפני כחודשיים שהרכב נכבה אך ורק כאשר היו לוחצים ברקס או מאיטים ורק שהרכב היה יחסית קר, במשך היום ובמשך שבוע לאחר מכן הרכב היה בסיידר גמור עד התקלה החוזרת. התקלה החלה להיות תדיר ולקרות כל כמה ימים. היום זה קרה כבר כמה פעמי םגם שהפעלתי את הרכב באמצע היום לאחר מנוחה של 3 שעות ואפילו שהרכב חם, כאשר האוטו עצר לפנייה והתחלתי לפנות לצד מסויים הוא ניכבה. יש לציין שהאוטו היה מפרפר גם שהאוטו היה קר אך לאחר נסיעה מתמשכת הפסיק.

אם המנוע לא היה תקין או מערכת החשמל הכללית התופעה אמורה לקרות כל הזמן, אך התקלה היא רנדומלית ומתגברת.

האוטו עשה טיפול 10000 לפני חודש, הוחלפו מסננים, הוחלפו מצתים, לפני יומים הוחלף בטריה של וולטה (נגמר), בדקו את המערת החשמלית ונראה תקין

נאמר לי כי התקלה היא במנוע וסת, משהו שנקרא גם אולי מנוע צעדים

זהו מספר החלק שנאמר לי שלא תקין19205F

לקוח מהקטלוג של יצרן הרכב

אשמח לשמוע את דעתכם המלומדת, על מנת שאפתור את התקלה במידי לחג

פורסם

האם סיבובי המנוע (הטורים) יציבים או משתנים (עולים ויורדים) ומורגש זיוף מנוע ?

אם סיבובי המנוע תקינים לא בטוח שהבעיה דווקא במנוע הצעדים ובכל מקרה לא הייתי ממהר להחליף חלקים סתם ללא אבחון מדוייק במוסך מורשה /חשמלאי /מכון להזרקות דלק.

לדעתי,סביר דווקא יותר ובמיוחד אם הטורים יציבים שהבעיה חשמלית-אלקטרונית אבל ההשערקה הזו אינה מחליפה שום אבחנה.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

לפי חיפוש בגוגל, מספר החלק שייך למנוע צעדים. ניקיתי את מנוע הצעדים ב-206 של ההורים לפני כחודש (1.4 ל' 2000, קילומטרז' קרוב לשלך).

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=223391

כל הברגים בפג'ו הם טורקס, צריך לקנות מפתחות טורקס, ואם אין לך אז ספריי לניקוי קרבורטורים. אני לא הייתי מרסס את זה כשהמנוע דולק, אמרו לי שזה לא טוב למערכת ההזרקה.

הטיפול האחרון שהרכב עשה היה צריך לכלול החלפת רצועת טיימינג, ורצוי על הדרך גם משאבת מים - מתי הפעם האחרונה שהיא הוחלפה?

פורסם

רצועת הטימינג הוחלפה לפני 5000 ק"מ

עידכון לתופעה:

הלכתי עכשיו לרכב לשמוע שוב והאוטו נכבה, אך שלחצתי על הגז שמעתי תיק תק מהאזור של סעפת יניקה , לא הצלחתי לזהות את המקור בדיוק. וכמובן האוטו נכבה. לקחתי את האוטו לנסיעה והוא נוסע עד העצירה הבאה

פורסם

קראתי את כל התקלות האפשריות. אך נראה לי שהם מתיחסות שיש בעייה תמידית (תקלה כל זמן פעולת המנוע). כאן מדובר בתקלה רנדומלית (מקרית) שמראה שמשהו השתגע, לפעמים. גרסת OEM זולה ב-245 שקל ותוצרת סין. 700 שקל לסין 945 למקורי.

האם נראה לפי פני הדברים שאכן זאת הבעייה?

פורסם

OEM = Original equipment manufacturer, למיטב ידיעתי PSA עדיין לא עובדים עם ספקים סיניים, ו-700 ש"ח הינם הרבה מדי עבור חלק תחליפי תוצרת סין.

פז'ו עובדים עם VDO ו- BOSCH, נדמה לי שגם עם VALEO (אני מדבר כרגע על מנוע הצעדים, כי VALEO הם בהחלט יצרן OEM גדול של PSA).

למיטב ידיעתי (לא בדקתי לאחרונה), מנוע של BOSCH אמור לעלות באיזור 500+ מע"מ. שווה לבדוק שוב.

עוד דברים:

1. התקלות שדניאל ציין אמנם קבועות, אך הסימפטומים לא חייבים להיות קבועים. שווה לנסות את הבדיקות שהוא מציע.

2. לפני הח' מנוע צעדים, שווה להוציא אותו מהמקום (2 ברגים), ולנסות לנקות עם בנזין או ספריי קרב'. קח בחשבון שלעיתים זו עלולה להיות יריית החסד של המנוע - ואח"כ הוא עשוי שלא לפעול בכלל - כלומר תהיה חייב לקנות חדש. למרות זאת - אם גם כך הוא בסוף חייו, הסיכון הקטן שווה (לדעתי) - לשיקולך.

פורסם
קראתי את כל התקלות האפשריות. אך נראה לי שהם מתיחסות שיש בעייה תמידית (תקלה כל זמן פעולת המנוע). כאן מדובר בתקלה רנדומלית (מקרית) שמראה שמשהו השתגע, לפעמים. גרסת OEM זולה ב-245 שקל ותוצרת סין. 700 שקל לסין 945 למקורי.

האם נראה לפי פני הדברים שאכן זאת הבעייה?

ככה זה נראה. גם אצלי הסימפטומים הופיעו אקראית.

פורסם

יצרני המשנה האירופאים של החלק הזה הם:

Hella - מק"ט 6NW 009 141-321

Siemens VDO - מק"ט A97108

Magneti Marelli - מק"ט 230016079197

חלק חליפי תוצרת סין נמכר ע"י היצרן ב ~10$ (מחיר בסין לפני עלויות משלוח).

פורסם

איפה קונים חלקי חילוף מקוריים OEM לפיזו ומאזדה בחיפה במחירים הגיוניים. לשם השכלה כללית

ומה המחיר של החלק שאני צריך להחליף, מנוע צעדים או מנוע וסת (כך נקרא אצל היבואן)

• תוכן חדש...