Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6003 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

עכשיו, כשהרכב שלי (פלימות' פיורי III משנת ייצור 1973) נכנס לשיפוץ מקיף שיכלול פחחות, צבע, החלפת שטיחים ועוד, זה הזמן לחשוב על היום שאחרי ועל האודיו שיותקן בו.

מדובר ברכב גדול, אמריקאי ישן כמיטב המסורת - "אוניה" יש מי שיאמרו, מדגם 4 דלתות הארדטופ (ללא משקוף מפריד בין החלון הקדמי והאחורי) עם הרבה מקום לסאונד...

הכיוון הוא רדיו דיסק מעולה שימוקם בתיבהשתיבנה לשם כך מתחת לדשבורד (בין היתר כדי לשמור על המקוריות), מגבר, רמקולים וטוויטרים.

אשמח לקבל הצעות, המלצות והערכה לעלויות למערכת.

תודה,

חמי

Hemi, זה השם. כמו ה-מנוע של קרייזלר.

פלימות' פיורי גראן סדאן הרדטופ 1973

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ראשית, אני מתחנן לתמונות..

כל הכבוד!

שנית, אתה חייב לומר מהו תקציבך, ומהן העדפותיך. לאיזה סגנון מוסיקה אתה מאזין בד"כ? מוסיקה קלאסית או מוסיקה שחורה?

יש מיקום מקורי להתקנת הרמקולים? אם כן, מהן המידות של המיפתחים? אם לא, אתה מן הסתם צריך לבנות פודים לרמקולים..

אגב, גם טוויטרים הם רמקולים. רמקולים קטנים, שמיועדים לנגן את טווח התדרים הגבוה..

פורסם

ראשית, תודה רבה על המענה.

אצרף תמונות של הרכב.

התקציב הוא סדר גודל של 3,000 ש"ח.

ההעדפה שלי היא למוזיקת פופ, דיסקו (כן, אני יליד הסבנטיז המוקדמות, כמעט כמו הרכב...). אוהב יותר את הצלילים הגבוהים ופחות את הנמוכים כך שסאב לא הכרחי.

יש מקום מקורי להתקנת רמקולים במגש האחורי, לא ידועות לי המידות. יש לבנות את התיבה לרדיו דיסק ומקדימה יהיו רמקולים אבל עדיין לא ברור איפה (לא בדלתות...).

פורסם

מצורפות מספר תמונות של הרכב.

7b_1.jpg

8f_1.jpg

de_1.jpg

פורסם

איזה יופי.. איזו קלאסיקה.. תודה על התמונות.

אם לא רמקולים בדלתות הקדמיות, היכן חשבת למקם אותם? כי בדלתות, זה הכי פשוט.. לגבי רמקולים במגש האחורי, כיון שאתה מוותר על סאב, מומלץ להתקין שם רמקולים 6X9 על מנת שיהיו נוכחים לפחות חלק מהתדרים הנמוכים.

פורסם

חשבתי למקם במגש האחורי. אז קומפוננט אינפ אופציה?

ניתן למקם רמקולים קדמיים ליד הדלתות מקדימה, קרוב לרגליים, בכל צד.

איזה יופי.. איזו קלאסיקה.. תודה על התמונות.

אם לא רמקולים בדלתות הקדמיות, היכן חשבת למקם אותם? כי בדלתות, זה הכי פשוט.. לגבי רמקולים במגש האחורי, כיון שאתה מוותר על סאב, מומלץ להתקין שם רמקולים 6X9 על מנת שיהיו נוכחים לפחות חלק מהתדרים הנמוכים.

פורסם

קומפוננט אחורי בהחלט אופציה. פשוט ב6X9 תקבל יותר באסים. מצד שני, תלוי איזה קומפוננט.. יש כאלו שתקבל אחלה באסים..

לגבי המיקום של הרמקולים קרוב לרגליים, ליד הדלתות? מיקום מעולה! הלוואי עליי..

פורסם

כן, כפי שניתן לראות בתמונות, יש מקום לא מבוטל לרמקולים מקדימה, מתחת לדשבורד לפני הדלתות.

באסים חשובים לי פחות, אם כי ארצה שתהיה להם נוכחות. קומפוננט אחורי, מגבר ו - מה מקדימה?

פורסם

בעיקרון, רצוי למקם את הקומפוננט מקדימה, ועל המגש האחורי את ה 6X9, לטובת באס ולטובת ניצול נפח תא המטען. זה הקונפיגורציה האופטימלית במקרה שלך, לדעתי. מגבר - מתחת לכסא\בבגאז', לפי ראות עיניך.

אם אפשר תצרף תמונות של האזור מתחת לדאש בצדדים, ליד הדלת, באזור הדוושות והחיבור לדלת. כלומר - דלת פתוחה, אזור הציר התחתון וחלל הפדלים. גם רופן הדלת הפנימית יכול לעזור.

יש פה לא מעט אנשים מוכשרים שיוכלו להמליץ לך על פתרון יצירתי למיקום הקומפוננט. פשוט זה לא מאזדה 3, אז לא כולם מכירים את החלל הזה.

יואב

יואב :arrow:

פורסם

תודה רבה. בקרוב אעלה תמונות רלוונטיות.

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

שלום חברים,

החלטתי שה- HU יהיה ככל הנראה אלפיין 9887R, שישולב בתוך קונסולה שתיבנה במיוחד.

כמובן שגם התקציב ישתנה ויגדל.

מה הלאה? אני לא מעוניין להתפרע מבחינת התקציב אבל מצד שני מאד רוצה מערכת טובה שתתן סאונד מצוין.

אשמח לפידבקים והמלצות.

חמי

פורסם

טוב. בחרת HU מעולה. תחשוב טוב האם אתה באמת תנצל את כל מה שיש לו - המון FEATURES.

צליל מעולה אפשר להוציא ממכשירים הרבה יותר פשוטים וזולים.

אגב, המכשירים החדישים הנ"ל, ממש לא בקו בעיצוב עם האוטו שלך, קח את זה בחשבון. יש כמה יחידות של קלריון ובטח עוד כמה, עם צליל מעולה ועיצוב הרבה יותר שמרני. הבנתי שאתה תסתיר אותו אולי? אז זה לא רלוונטי.

טוב. אז בתור התחלה כמו שהמלצנו לך קודם - קומפוננט קדמי, רצוי מוגבר ע"י מגבר.

כאן אתה צריך לחשוב. האם אתה רוצה סאבוופר או רמקולים 6X9.

מנקודת מבט של שמירה על מקוריות. תחשוב על זה ככה: רמקולים 6X9 רצוי למקם במגש האחורי. לא יודע אם יש כזה ברכב שלך, בעיקרון זה הלוח המתחת לשמשה האחרורית.

סאב לעומת זאת אתה שם בבגאז' - תופס מקום אך לא רואים אותו.

הערכת עלויות. תשמע מנעד המחירים הוא ענק. אתה חייב לקבוע כמה אתה מוכן לשים לטובת העניין.

בלי תקציב כללי אי אפשר לתת לך המלצות ספציפיות לרכיבים. והצבת רף די גבוה עם ה HU.

מכיוון שמראה מקורי חשוב לך מאוד, תשקול לפנות למומחה התקנות, שיודע להתאים התקנות לפנים הרכב. זה ייקר את ההתקנה, אבל בתמורה אתה מקבל התקנה סופר מעולה, אסטטית ושקט נפשי.

בנוסף: תמונות של דיפון הדלת, כמו שביקשתי פעם, יעזרו רבות על מנת לייעץ לך על המיקומים של הרמקולים הקדמיים. הדוושה השמאלית הזו (בלם יד?) נראית מטרידה :)

גם מגש אחורי לא יזיק ואולי גם התא מטען.

ובכלל לא יזיק לנו לשטוף קצת עיניים עם היצירה הזו :D.

יואב

פורסם

ראשית, תודה.

אשמח לקבל המלצה על HU שייתן אותו סאונד ויעלה פחות. עם העיצוב אין לי בעיה, מכיוון שהכל יהיה אסתטי בבמה קטנה ולא מורגשת במיוחד שבכל מקרה תשתלב בנוף של הרכב.

יש גם מגש אחורי שיאפשר רמקולים 6X9 ויש מקום מקדימה, לא בדלתות אלא לפנים יותר בצדי הרגליים, לרמקולים קדמיים.

בעיקרון, אני אשמח לא לחצות את רף ה- 5,000 עד 6,000 ש"ח.

מכיוון שאין לי תמונות כרגע, אשתדל להעלות תמונות של הרכב השני שלי, שהנו זהה במבנה.

תודה,

חמי

פורסם

סאב וופר (אפילו קטן) בא בחשבון? = תיבה בגודל מסוים בבגאז'.

אתה צריך למלא את כל החלל הענק הזה.

עריכה:

לגבי רדיודיסק. בתקציב הזה רצוי להתמקד במכשיר באזור של 800 - 1400 ש"ח. יושב הרבה יותר טוב בתקציב ובהחלט נותן פתרון הולם.

יש לך דרישות מיוחדות מיחידת הראש? כגון - חיבוריות ( USB, IPOD, BLUETOOTH), אם כן, רצוי לציין.

על זה להוסיף מגבר טוב של 4 ערוצים - לקומפוננט ול6X9\סאב.

קומפוננט טוב - באזור ה 1200 - 1500. אני יכול להמליץ על ה DOTECH OVATION 6.5 בטווח הזה. אבל יש לשמוע עוד אופציות.

ואז לסגור את הפינה עם סאב\ 6X9 שיכול לקבל הגברה בכבוד.

תשאיר סכום להתקנה בצד. אסור לזלזל בזה, במיוחד אם אתה מצפה להקפדה.

יואב

פורסם
סאב וופר (אפילו קטן) בא בחשבון? = תיבה בגודל מסוים בבגאז'.

אתה צריך למלא את כל החלל הענק הזה.

יואב

בהחלט.

• תוכן חדש...