Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6467 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

ברשותי מזה כ-6 שנים ניסאן פרימרה שנרכשה כחדשה מקרסו, עם תיבת הילוכים רציפה. כרגע, מד הקילומטרז' מראה 270 אלף ק"מ, עדיין על התיבה המקורית ללא שיפוץ - אבל אני בהחלט מרגיש בתופעות שעלולות להצביע על שיפוץ קרוב מאוד.

בשבוע האחרון ישנם רעשים ותיקתוקים, מכות חזקות בשילוב הראשוני ל-D ו-R, התיבה לא מצליחה לשנות יחסי-העברה ועוד. לא אלאה אתכם בתיאורים.

שאלתי - כמה עולה לשפץ את הגיר, והאם מי מכם יכול להמליץ לי על בעל מקצוע / בית מלאכה אמין וישר לצורך ביצוע העבודה.

תודה חברים :-)

פורסם
270,000 ק''מ יפה מאוד !

האם הוחלף שמן גיר בכל התקופה הזאת ?

הוחלף פעמיים אם אני לא טועה, ע"פ הוראות היצרן. אגב, אם אני לא טועה, לא מדובר בשמן קונוונציונאלי כי אם בנוזל מקורי של ניסאן שתפקידו למנוע החלקה של חגורת המתכת (כך לפחות הוסבר לי בטיפול).

פורסם

יש לי שאלה שאולי לא כל כך קשורה אבל בכל זאת יש בכלל בעלי מקצוע בארץ שמשפצים גיר רציף? אפשר בכלל לשפץ גיר רציף? לפי מה שראיתי בתוכנית בערוץ 8 על גיר רציף וספציפית בניסאן שהם היו בין הראשונים בתחום ואורך החיים שלו הוא משהו כמו 300K...

ממצרים יצאנו לממ"ס הגענו!

פורסם
לא יודע אם הייתי סומך על שיפוץ גיר מבעלי מקצוע מקומיים שלא מנוסים בגירים האלה (לא נפוץ).

כמה עולה חדש ?

כמה עולה מיובא ?

לא ביררתי כמה עולה חדש אבל אני יודע שתיבה אוטומטית רגילה עולה אלפים רבים. לבטח יותר מכל שיפוץ.

תיבה מיובאת אני לא מעוניין לקנות, אם היא לא משופצת מדובר בהימור. סה"כ גם בחו"ל רכבים נוסעים...

פורסם
יש לי שאלה שאולי לא כל כך קשורה אבל בכל זאת יש בכלל בעלי מקצוע בארץ שמשפצים גיר רציף? אפשר בכלל לשפץ גיר רציף? לפי מה שראיתי בתוכנית בערוץ 8 על גיר רציף וספציפית בניסאן שהם היו בין הראשונים בתחום ואורך החיים שלו הוא משהו כמו 300K...

זה בדיוק מה שאני שואל :roll:...

פורסם
לפי מה שראיתי בתוכנית בערוץ 8 על גיר רציף וספציפית בניסאן שהם היו בין הראשונים בתחום.

איפה אתה חי, אני נסעתי על גיר רציף עוד ברכב שנת 66 (דאף 33 לכל הסקרנים) אני חושב שעוד לא חשבו על להקים את ניסן בשנים הללו.

נוסע על:

טויוטה פריוס 2019.

טויוטה קורולה 2008 רובוטית.

פורסם
מהיכן אתה בארץ?.

יש כמה מקצוענים בודדים העוסקים גם בתיקון ושיפוץ תיבות הילוכים אוטומטיות רציפות.

בברכה - רפי לין :-)

שלום רפי,

אני מאיזור רעננה.

תודה :-)

פורסם

יש לך הערכה האם שיפוץ של תיבה כזו אמור להיות יקר יותר או זול יותר יחסית לשיפוץ של תיבה אוטומטית רגילה? אני יודע שחלק מיתרונותיה של התיבה הרציפה הם שיש בה הרבה פחות חלקים נעים וכתוצאה מכך סיבוכיות נמוכה יותר מתיבה אוטומטית פלנטרית והיא גם בד"כ זולה יותר לייצור. האם כל זה משליך על עלות השיפוץ (או שמא טעיתי בכל הקביעות הנ"ל...)?

פורסם

נראה לי שעדיף שתשאל את המשפץ, גירים כאלו יש מעטים ולכן לא ניתן לדעת.

יכול להיות שבסה"כ יש צורך להחליף את הרצועות, תקווה לטוב.

נוסע על:

טויוטה פריוס 2019.

טויוטה קורולה 2008 רובוטית.

פורסם

לפני שהיתי מספיד את התיבה היתי ניגש לבצע איבחון מיקצועי באחד ממרכזי השירות של קרסו.

שבוע שעבר ניתקלתי ברכב זהה עם תופעות דומות לשלך, שנפתרו ע"י הח' אחד החיישנים.

את נוזל הCVT יש להחליף כל 60000 ק"מ ע"י תהליך מיוחד.

joni

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

שלא יהיו לכם אשליות, התיבות האלו לא ניתנות לשיפוץ.

מה שכתב yarin_ar תקף. יתכן בעיית חיישן מהירות, רזיסטור, קונקטור לגיר, מינוס משוחרר או החלפת תיבה מפירוק.

פורסם

הייתי בטוח שהשירשור הזה כבר ננעל... אבל מכיוון שעוד לא יצא לי להתעסק עם הרכב בכלל ועם השיפוץ בפרט בגלל החגים, אשמח לעוד תובנות.

מדאיג אותי מאוד מה שרשם Dan-Idin, מבירור קצר ולא מחייב שערכתי עלה כי אין תיבות מפירוק בארץ. מה עלי לעשות? בהנחה שהתיבה גמורה ולא מדובר בחיישן ו/או קונקטור כלשהו, האם הרכב טוטאלוס?!

• תוכן חדש...