Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6476 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום!

יש ברשותי רנו קליאו שנת 98

התקלה הראשונה התחילה לפני חודשיים הרכב התחמם מה שהריץ אותי למוסך רנו בפ"ת שהחליף יוניט.

בהמשך החלפתי רדיאטור+משאבת מיים.

כיום הרכב מתחמם לי שלש פסים מעל השלשת רבעי. קרוב מאוד לפס האדום.

במוסך טוענים שזה בסדר וככה זה כל הרנו.

מה שהכי מפליא זה שבזמן שמדליקים את המזגן המד יורד לחצי ונשאר שם קבוע.

זה נראה לכם הגיוני?

האם אין חשש שזה ידפוק את הראש מנוע?

פורסם

מנועי רנו בדר"כ עובדים בטמפ' גבוהות בקיץ חום המנוע אכן מגיע לאיזור ה 4\3 בנסיעה עירונית מה שאני ממליץ לך לעשות להחליף את היוניט שפותחת את המאווררים לטמפ' עבודה נמוכות יותר אני עשיתי כך ברנו שהייתה לי

בכל אופן לא תגרם לך כל בעיה בראש גם בטמפ' הנוכחית של המנוע.

ולך אליה אם אתה לא מבין ברכב הזה ספציפי או בכלל אל תזרוק מילים באוויר.

על מנת להגיב ובטח ובטח לבזות מישהו תבין ותיהיה בטוח בדברים.

פורסם

אם אין תקלה במערכת הקירור או במנוע, חום המנוע יהיה אחיד בכל עונות השנה ולכן אולי מדובר רק בזיוף של יוניט החום או התנהגות אופיינית של שעון החום לרכב זה.

החלפת היוניט מאוורר לנמוכה זה רק מעקף לבעיה אמיתית שקיימת, אם בכלל וזהו פתרון לא אידאלי כלל.

האם יש איבוד מים? האם הוחלף התרמוסטט בעבר?

פורסם

אני אומר לכם חברים זה בדוק שזוהי טמפ' המנוע שהוגדרה ע"י יצרן הרכב בעבר הייתה לי רנו קליאו וגם אותי הלחיץ מד הטמפ' הייתי אצל חבר במוסך מורשה אמר לי שככה זה לא האמנתי לו ודרשתי את ספר הרכב וזה וודאי

\

פורסם

גם ברשותי 2 רכבי קליאו ואכן מד הטמפ' מגיע ל3/4 ואז היוניט מפעיל את המאורר - כך עובד המקורי , ברנו השנייה החלפתי את היוניט כך שהמאורר יתחיל פעולתו בטמפ' נמוכה יותר של המנוע ,ב 1/4 . אגב במוסך מרכזי של רנו נאמר שכיום הם מחליפים ליוניט שעובד בטמפ' נמוכה יותר ( רק שהוא מקורי ועולה מעל 200ש"ח ) לא מקורי 50 ש"ח..

כשמפעילים מזגן גם מאוורר המנוע מתחיל לעבוד וזו הסיבה שמד החום מורה על 1/2 .

פורסם

אין מה לאשר את דבריך כי לדעתי הם לא נכונים וגם אם מוסך מורשה מחליט לבצע שינויים במערכת קירור זה לא הופך את זה לפתרון הנכון.

בא נראה מה נאמר עד כה:

• ראשית נטען שבקיץ המנוע יעבוד חם יותר מאשר בחורף למרות שידוע לכל מי שמכיר כיצד מערכת קירור עובדת, פעולת המאוורר מתחילה בגלל היוניט שמודדת את חום הרדיאטור ולא הטמפ' הסביבתית, במיוחד לאור העבודה שמדובר במערכת קירור בלחץ שאמורה להיות נוטרלת מתנאים חיצוניים, למעט מצבים קיצוניים, אז איך תנאי זה מתקיים?
  • אח"כ נטען שעושים שינוי וזה מגובה בהוראות היצרן, ז"א היצרן אומר שהטמפ' שהוא קבע להפעלת המאווררים היא לא נכונה ויש לבצע שינוי להוראות שהוא עצמו פרסם? את זה אני רוצה לראות כתוב בהוראות היצרן!
  • ועוד אחרי זה, נמצא האישור לפעולות תיקון המזהירות האלו ע"י בעל רכב ולא טכנאי רכב שיכול להעיד בדיוק וממקור ראשון מה הממצאים ולמה התקבלה החלטה על השינוי.

שוב, למערכת קירור תקינה במנוע תקין אין שום צורך לבצע שינוי במועד הפעלת המאוורר מנוע וזה רק יגרום להפעלה של המאוורר לזמן רב יותר, עקב אי תאימות מול פתיחת התרמוסטט, יעלה את תצרוכת הדלק ויגרום לשחיקה גדולה יותר למנוע המאוורר.

הרי בסה"כ מדובר כאן בשעון חום רגיש שבמצב תקין מראה 3/4 מהסקלה שלו לכוון האזור החם נו אז...? זה קיים בעוד כל מיני דגמי רכב ואני לא מבין למה יש צורך לגעת בזה בכלל אם זה מצב תקין, רק בגלל ההרגשה לעין שהשעון יהיה על חצי סקלה ולא בשלושת הרבעים ממנו? את זה אפשר לסדר עם נגד חשמלי קטן על קו יוניט החום ובשקלים בודדים.

פורסם

שלום אחראי

בהקשר לשאלתך על איבוד מיים.

בחודש האחרון ירק המיים מהמקימום למינימום.

אני לא יודע אם זה נחשב איבוד מיים.

תרמוסטט לא הוחלף.

רק יוניט הוחלף.

פורסם

כמו שכבר כתבתי יש לך בעיה ברכב ואני ממליץ לך לחפש מוסכניק טוב שיפתור אותה,

רכב לא אמור לאבד טיפה אחת של נוזל קרור,

אתה עלול להרוס את ראש המנוע .

ולכל המגיבים עד עכשיו , שימו לב שמוטי כתב : " 3 פסים מעל ה-3/4 קרוב מאוד לקו האדום".

אליה.

פורסם
שלום אחראי

בהקשר לשאלתך על איבוד מיים.

בחודש האחרון ירק המיים מהמקימום למינימום.

אני לא יודע אם זה נחשב איבוד מיים.

תרמוסטט לא הוחלף.

רק יוניט הוחלף.

זהו איבוד מים משמעותי ומצביעה על נזילה או התחממות מנוע. כדי לשלול בעית התחממות המנוע פשוט יש להלחבר עם סורק תקלות ולקרוא את חום המנוע, שעון החום שלוח השענים הוא לא מדד אבסולוטי לזה.

אם רכב לא מתחמם ועובד בטמפ' עבודה תקינה יש לבדוק את אטימות המערכת עם משאבת לחץ, מכסה הרדיאטור, האם מחשיק את הלחץ הדרוש ולשלול אפשרות של מעבר דחיסה למערכת הקירור.

• תוכן חדש...