Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6491 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום במהלך הנסיעה שלי ברכב ללא כל סימנים מקדימים ההילוך סירב להיכנס - כל הילוך שהוא .

הרכב עם גיר ידני לרכב הוחלף קלאץ' לפני כשנתיים לערך , ובתקופה הזו הואע עבר מקסימום 40,000 ק"מ .

אני נוסע רגוע מאוד , הקלאץ' שהורכב בזמנו היה קלאץ' של חברה יפנית והיום הוא שבק חיים .

האם זה הגיוני שאחרי 40,000 ק"מ - הקלאץ' ישבוק חיים ? .

ההילוכים כיום שאני פותח סוויץ' עוברים חלק אך כשאני מניע את הרכב ומנסה להעביר הילוכים הם לא נכנסים כלל .

היום בדקו לי במוסך את כבל הקלאץ' אך הוא תקין ונתנו אבחנה שהקלאץ' גמור .

איזה חברה מומלצת של קלאץ' כדאי לקנות ? , האם כדאי להחליף על הדרך את מחזיר שמן כלשהו , או לחרוט את גלגל התנופה , להחליף שמן גיר .

והאם יש משהו שיכול לגרום לקלאץ' בלאי כל כך גבוה ? .

בתודה מראש .

Sound Stream -Trantula 800.2

פורסם

מצמדים איכותיים אלה vallo ו luk

בכל החלפת מצמד ממולץ מאוד לחרוט את גלגל התנופה(עוד 60 ש"ח) כדי למנוע רעידות בשילוב המצמד.

ממולץ להחליף על הדרך מחזיר שמן אחורי(יושב מאחורי גלגל התנופה), מחזיר שמן גיר, ופקקי מים(אם יש שם)

ומצמד אתה יכול לשרוף תוך רבע שעה... קצת קיצוני אבל גם אפשרי

זאת בס"כ רפידה שנשחקת, אורך חייה תלוי באיכות תערובת הרפידה ובאופי הנהיגה

אם לא נלמד איך נדע

פורסם

האם החברות LUK או VALEO הן חברות יפניות ? , ואם לא איזה חברות יפניות מייצרות מצמדים לרכב הנ"ל .

תודה מראש ושבוע טוב .

פורסם

אני רוצה לעדכן אותכם , היום קניתי קלאץ' של חברה יפנית + מחזיר שמן אחורי לרכב הנ"ל בחנות חלפים בת"א .

לקחתי את החלקים למוסך שאני מתקין בו את החלקים הנ"ל - לאחר הרכבת הקלאץ' - הניעו את הרכב והתחיל רעש .

המכונאי שהרכיב את הקלאץ' אמר שהרעש הוא "ממייסב לחץ " של הקלאץ' - שהוא מרעיש למרות שהוא חדש .

ואני יסביר בלי לחיצה על הלקאץ' יש מעין רישרוש אך בעת לחיצה על הקלאץ' הרישרוש נעלם .

האם יתכן שהרעש נוסע מהרכבה לקוייה של המייסב ? .

הוא שוחח עם הבחור בחנות חלפים זה הסכים בלי בעייה להחליף את המייסב .

נסעתי לחנות חלפים הוא נתן לי מייסב לחץ חדש .

אך הבעייה היא שמכיוון שלא המוסך רכש את החלק עבורי , אני יאלץ לשלם שוב מחיר מלא עבור עבודה של פירוק הגיר והרכבת הקלאץ' .

המכונאי אמר לי שיתכן שהרעש יעלם תוך יומיים ואם לא אז לחזור אליו , מאז שעזבתי את המוסך היום יש עדיין רישרוש אך הוא נחלש משמעותית .

אני דיי פדנט בקשר לרכב שלי , מה הייתם מיעציים לעשות , האם להמתין מס' ימים וגם אם הרישרוש לא יעלם לא לעשות כלום .

או שעליי ללכת למוסך להחליף את המייסב לחץ .

זקוק לייעוץ

פורסם

היי, יתכן והקלאצ' לא מורכז נכון ומשם נובע הרעש.

למשל בפיג'ו 106: אין מרכוז לקלאצ' (הילוך ישיר) וכאשר הרכב בניוטרל יש רעשים קלים מהגיר, אם לוחצים קלאצ' הרעשים נעלמים.

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

לידעת כלל הקוראים:

אלה בעיות שמופיעות לעיתים כאשר חוסכים כסף. לא סתם אומרים "שהזול לא ייצא יקר".

צודק המוסך, אתה סיפקת לו את החלק (כדי לרכוש אותו זול יותר ממה שהוא היה מוכר לך את אותו החלק בדיוק) ולכן, כעת שיש בעיה לכאורה, הוא לא יתן ובצדק, אחריות לחלק, שלא הוא מכר.

לעניין הספציפי הזה, אני מציע שתשתמש ברכב כמה ימים, ותראה מה קורה.

דרך אגב,

כמה עלו החלקים?

כמה עלתה העבודה, וכמה הוא רוצה לחייב אותך על החלפת מייסב פעם נוספת?

שוב, האוטו אינו מולי, ואיני שומע את הרעש, אבל מאוד יתכן שכדאי להתעלם, ויתכן שלא. המתן מס' ימים, ועשה הערכת מצב מחדש.

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

ראשית הסיבה שקניתי את הקלאץ' בעצמי ולא דרך המוסך - הוא לא יכל להשיג דרך החנות חלפים שהוא עובד מולה קלאץ' תוצרת יפן .

הקלאץ' עלה לי 500 ש"ח , מחזיר שמן אחורי עלה לי 40 ש"ח .

המוסך דורש עבור עבודה פעם נוספת 300 ש"ח , זה כולל פירוק גיר מחדש - זה תואם להרכבת קלאץ' כמו פעם ראשונה שוב .

האם יתכן שהרעשים יעלמו ? , האם יתכן שהמוסך לא הרכיב נכון את המיסב ? .

תדוה מראש .

פורסם

ואני חושב שהבעיה היא לא במיסב לחץ אלא בגיר או בהרכבת המצמד.

האם מפלס שמן הגיר תקין? האם כוון כבל הפעלת המצמד כנדרש?

לדעתי נכונו לך עוד קשיים מול המוסך וחנות החלפים גם יחד.

פורסם

הסיבה שבגללה לא קניתי את הקלאץ' דרך המוסך היא בגלל שחנות חלפים שעובדת עם המוסך לא יכלה להשיג קלאץ' תוצרת יפן .

הקלאץ' עלה לי 500 ש"ח .

מחזיר שמן אחורי - 40 ש"ח .

עבור עבודה פעם נוספת המוסך רוצה 300 ש"ח , לשם כך נדרש לפרק את הגיר שוב מהרכב - זה בעצם מקביל להרכבת קלאץ' - בדיוק אותה עבודה .

האם יתכן שכתוצאה מהרכבה לא נכונה של המייסב , יש רעש ? .

האם זה ריאלי שהרעש יעלם בכלל או שזאת סתם אשלייה ? .

אני אדגיש שהרעש הוא כאשר לא לוחצים על הקלאץ' - כאשר לוחצים על הקלאץ' הרעש מפסיק כליל .

התעקשתי לקנות קלאץ' תוצרת יפן ונכוונתי .

פורסם

בקשר לרעשים וכל מיני תופעות שנעלמות ברכב אתה יכול לקרוא את התגובה הססגונית הזו.

אתה די תקוע באמצע בין המוסך לחנות החלקים. התקנה לקויה של תיבה עלולה לגורם לתופעות של רעש, אולי כדאי שתברר את מצבו של מפלס השמן בתיבה.

פורסם

שמן הגיר שהיה בגיר עבר דרך משאבה שם הוא נשמר עד אשר הגיר הורכב בחזרה .

שמן הגיר היה טוב אז הוא לא הוחלף אלא רק עבר בעזרת המשאבה לאיחסון זמני .

לאחר מכן כל הכמות של שמן הגיר הוחזרה בעזרת משאבה לגיר , כך שאני חושב שלא חסר שמן גיר .

האם ניתן לבדוק לבד בבית אם חסר שמן גיר ?.

פורסם

הרעשים נהיו ממש חלשים - קשה מאוד לשמוע אותם גם אם רוצים ומתאמצים .

אולי משהו בהרכבה לא ישב פיקס , יתכן שאחרי נסיעה של כ -100 ק"מ - המייסב יושב יותר טוב .

פורסם

שלום.

שימו לב רבותי כול התשובות אבל כולם מבלי יוצא מהכלל לא נכונות!!!!!!

הרעש נובע מסיבה אחת בלבד ! בזמן הכנסת הגיר למקומו עיקמו חלק מהשמש כלפי חוץ ואז ביזמן שהמנוע מיסתובב שומעים את החיכוך של השמש במיסב. ולמה הכוונה? יתכן שביזמן ההרכבה לא ניכנס בקלות הגיר ואז המכונאי "השעין" לרגע את ההילוך הישיר על השמש וגרם לו להתעוות כלפי חוץ.

מה עושים מפרקים את הגיר מישרים את השמש ומרכיבים בזהירות.

אגב זו תופעה ידועה אצל מכונאים שעובדים מהר ובלי סבלנות.

לדעתי אתה לא צריך לשלם אבל אין לך אם מי לדבר.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם
מצמדים איכותיים אלה vallo ו luk אם תראה לי רכב יפני אחד שהמיכלולים שצינתה מורכבים אני מנשק את האדמה שלרגלך!

בכל החלפת מצמד ממולץ מאוד לא לחרוט את גלגל התנופה אלא אם מוכרחים כדי למנוע רעידות בשילוב המצמד.

ממולץ להחליף על הדרך מחזיר שמן אחורי(יושב מאחורי גלגל התנופה), מחזיר שמן גיר, ופקקי מים(אם יש שם)

ומצמד אתה יכול לשרוף תוך רבע שעה... קצת קיצוני אבל גם אפשרי

זאת בס"כ רפידה שנשחקת, אורך חייה תלוי באיכות תערובת הרפידה ובאופי הנהיגה

מוסך שיעבוד לפי היעוץ שלך מהר מאוד יסגר.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

• תוכן חדש...