Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6499 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם. אני אבקש את עזרתכם ועצתכם במקרה מדהים ומעצבן שקרה לי היום. מתנצל מראש על אורך ההודעה:

היום בבוקר נסעתי לעשות "טסט" לרכב. (פולקווגן פולו קלאסיק דיזל, שנת יצור 2000). בתור הכניסה למכון הרישוי שמתי לב שפתאום מד הטמפ' עלה ונורת האזהרה נדלקה. יצאתי מתור הרכבים הממתינים לבדיקת הרישוי ונכנסתי למוסך הצמוד. בדיקה קצרה העלתה שמשאבת המים התקלקלה. קילבתי הצעת מחיר והסכמתי לעבודה. בנוסף דרשתי שאם כבר מטפלים במשאבת המים אז שיחליפו גם את רצועת הטיימינג.

לאחר זמן המתנה ממושך של 4.5 שעות (בדיעבד התברר שהמכונאי לא ידע בכלל איך עושים זאת...) הטיפול הסתיים וכשהרכב הורד מהליפט נדרשתי להיכנס לרכב ולהניע. בהנעה הראשונה הרכב השמיע רעשים מחרידים, ועשן סמיך כיסה את כל המוסך. המוסכניק אמר שזה כלום. המנוע עבד כחצי דקה עד שכבה לפתע. כאשר שוב הנעתי הרעשים רק החמירו ושוב המנוע כבה לאחר מספר שניות.

המוסכניק העלה שוב את הרכב לליפט ואז הוא קרא למנהל המוסך והתברר שהם שמו רצועה לא מתאימה. שוב הם פירקו את הכל ושמו רצועה חדשה. לאחר המתנה נוספת של שעתיים כמעט, שוב הניעו את הרכב, או ליתר דיוק ניסו להניע. חוץ מרעשים מחרידים שום דבר לא קרה. הם פירקו את מכסה הפלסטיק שמעל מכלול המנוע, וגילו שראש המנוע נדפק!!!

האמת היא שהידע שלי בתחום הוא כמו הידע שלי בפיזיקה אטומית...

בכל אופן, בעל המוסך התנצל ואמר שהוא צריך לשפץ את המנוע או לשים לי מנוע חדש. טמפרטורת הדם שלי עלתה כמו הטמפרטורה של הרכב בתחילת הבוקר המקולל הזה...

לאחר סיפור תלאות היום יש לי מספר שאלות:

1. מה בדיוק התרחש? כלומר, איפה מלכתחילה היתה הבעיה שדפקה את כל העסק?

2. האם יש לי עילה לתביעה נגד רשלנות המוסך, למרות שהם לוקחים את הטיפול עליהם?

3. אני מתכוון בלי קשר לסיפור הנ"ל למכור את הרכב, האם תהיה ירידת ערך?

בתודה מראש לכל המגיבים. באם ידרש, אשמח מאוד לתת את פרטי המוסך.

1999-2001 - פורד אריקה 90'

2001-2008 - פולקסווגן פולו קלאסיק 00'

2008-2014 - יונדאי אקסנט - חדשה מהניילונים 08'

2014 - - שברולט קרוז - 11'

פורסם

תודה על התגובה המהירה.

בגדול, אתה צודק שאם המוסך לוקח אחריות אז אני מסודר, אך אני מתכוון לכך שהמנוע היה תקין לחלוטין!!!

נכון, המוסך לוקח אחריות על התיקון, ומיותר לציין שאף לא תשלום. בעניין התביעה, כוונתי היא לכך שהיתה כאן רשלנות, עוגמת נפש וכו'.

ודרך אגב, אני ממש לא מאלו שעל כל "פיפס" קטן מגישים תביעות קנטרניות. אין לי מושג אפילו איך מגישים תביעה. אני בסך הכל רוצה את הצדק ושהרכב שלי יחזור לקדמותו.

ועוד דבר קטנטן, לקוח פוטנציאלי שירצה לרכוש את הרכב ירתע מכך שראש המנוע נדפק, אז אין כאן איבוד ערך?

פורסם

אל :onfire:!, זה יותר לא נעים מה שעברת היום מבחינה רגשית מאשר הבעיה בעצמה , אם המוסך לוקח אחריות אז הכל בסדר. כבר קראנו כאן סיפורים מהסוג הזה ועוד ברכבים חדשים יחסית . (תריץ חיפוש יש בחור עם פיאט 2004 שדפקו לו ראש מנוע גם כן).

דבר שני, בעל המוסך ועובדיו למדו היום שיעור חשוב ביותר באמינות, מקצועיות, בשרותיות ותאמין לי שבפעם הבאה שהם ירצו להרכיב רצועת טיימינג על רכב שאין להם בו נסיון הם יחשבו פעמיים.

רק אל תוותר על השעות שעמדת שם גם הזמן שלך שווה כסף.

חוץ מזה משתתפים בצערך על היום הבאמת נאחס שהיה לך, גם טסט, גם להישרף שם כמה שעות טובות, לא נעים.

פורסם

תראה, הם עשו טעות - הרכיבו את הטיימינג לא נכון, כנראה שסתומים נדפקו כתוצאה מזה בבוכנות והמנוע ניזוק בצורה שכבר עדיף לשים לך מנוע מפירוק (חדש מהארגז לא תקבל).

המוסך, כראוי, הכיר באחריותו ומציע לך כמו שצריך לבצע את ההחלפה על חשבונו ולהחזיר את המצב לקדמותו.

לגבי הזמן שלך שהלך - אני מציע שתבקש טיפול תקופתי הבא בחינם כפיצוי על הזמן ועוגמת הנפש אבל לא צריך להתחזר ולהתחיל לתבוע. סה"כ גם מקצוענים עושים טעויות והחוכמה היא לשאת באחריות. אני גם מציע שתבקש מנוע מייבוא ולא מפירוק מקומי כי בד"כ הם באים במצב טוב יותר למרות שזה לא וודאי.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

קודם כל נראה לי שאם ישימו לך מנוע מייבוא או משופץ, דווקא תרוויח כי אני משער שהמנוע שיש לך, גם אם הוא תקין כבר עבר לא מעט...

אני גם חושב שאם המוסך יבצע את ההחלפה על חשבונו וידאג לרכב חלופי בזמן התיקון - אני לא הייתי תובע פיצוי נוסף.

באשר לעצתו של elibaba לטיפול תקופתי חינם - זה מזכיר לי נופשים שמתלוננים על מלון דפוק ומציעים להם סופ"ש נוסף במתנה... העניין הוא שאף אחד לא רוצה לנפוש במלון דפוק ו/או לתקן את מכוניתו במוסך שאין לו הכישורים המקצועיים לכך.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

לדעתי המוסך בסדר גמור.

כל בעל מקצוע טועה לפעמים וההבדל ביניהם הוא מה הם עושים עם הנזק שנגרם.

פה הם לא מנסים להתנער מאחריות, מוכנים לתקן את האוטו על חשבונם בצורה מלאה (ולפי מה שאתה כותב גם בצורה נכונה וראויה) ועל זה מגיע להם כל הכבוד כי זה לא דבר מובן מאליו אצל נותני השירות בארץ.

אישית הייתי סוגר את הפרשה בתיקון הנזק וזהו. צריך לחשוב גם מעבר לעצמנו ולהבין שהמוסך ספג פה עלות לא קטנה ואין שום סיבה להיות חמדן ולהגדיל את נזקיו כי אז אנחנו למעשה מתנהגים כמו אותו מוסכניק שגרם נזק ומנסה למזער אותו על חשבון הלקוח.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

מסכים עם החברים לגבי הנאמר, אוסיף כי תבקש מהמוסך אחריות לגבי התיקון שיעשה ברכב בכתב.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

תודה רבה רבה לכל המשיבים והמציעים...

להלן עדכון: בעל המוסך שיפץ את ראש המנוע וחבר טוב שהוא מכונאי במקצועו אישר את איכות הטיפול, אמנם המנוע לא כשהיה אך יחסית הנזק מוזער.

לגבי שקילת עניין התביעה: נכון, המוסך לקח על עצמו את מלוא האחריות גם מההיבט הכספי (הלא מבוטל) וגם מההיבט המכני. העניין הוא שאני בתהליך של מכירת הרכב ולקוח פוטנציאלי ירתע מכך שראש המנוע עבר שיפוץ ולכן המחיר שאקבל יהיה מופחת. האם אין כאן עילה לתביעה?.

ולאחר התלבטות החלטתי לתת את פרטי המוסך המהולל: מוסך ומכון רישוי ס.ה.ר אשדוד

דרך אגב, זהו מכון הרשיוי היחידי באשדוד ובדיקה קצרה בגוגל העלתה שמוסך זה הוא חאפר לא קטן, כמה וכמה פעמים בשנים האחרונות משרד התחבורה סגר את המוסך ואת מכון הרישוי עקב ליקוים שהתגלו בציוד ולא פחות חמור מכך, הבוחנים נתפסו כלוקחים שוחד...

פורסם

תיקנו את האוטו, על אחריותם ועל חשבונם. למקרה זה, נהגו כשורה.

מעבר להכל, אינני יודע כמה גמע המנוע הקיים, יתכן וממילא שיותר הרווחת מאשר הפסדת, כי לא מן הנמנע ,שראש המנוע כבר לא היה במיטבו.

אין עניין של ירידת ערך. אם העבודה בוצעה כראוי, יתכן ויש יתרון.

אינני רואה טעם בהגשת תביעה כלשהי.

דני.

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם
אם העבודה בוצעה כראוי, יתכן ויש יתרון.

דני, אילו אני הייתי בעל הרכב אז הייתי עם תחושת בטן קשה ביותר !

נכון, המוסך לקח אחריות, א-ב-ל קיבלתי את הרושם שהמוסך לא מתמצא בסוג הזה של רכב. עבודה פשוטה של טיימינג נדפקה (נכון יכול לקרות) - אז אתה רוצה שאשתכנע שהעבודה המסובכת בהרבה של פירוק ראש ושיפוצו + הרכבת טיימינג - נעשתה כייאות?

פורסם

דורקי שלום רב!

נגד תחושת בטן, אין מזור ותרופה.

אך אני מצטרף לדעתם של חברי, צביקה(זוויט) שי.ז, ודני זומרשטיין,שהמוסך טעה בשיקול המקצועי, בלקחת עבודה שהוא לא מוסמך ולא בקיא בה.

יתכן והיתה כאן רשלנות מקצועית שהתנזערה נוכח לקיחת האחריות המלאה שלקח על עצמו בעל המוסך.

אני סמוך ובטוח, שהמוסך, לא יחזור על הטעות הזאת, שעלתה לא בשכר למוד גבוה.

לגבי הפצוי בדמות טיפול הבא בחינם אני מצטרף לדעת קודמי , להמנע מלחזור לאותו מוסך, גם בחינם.

את חות הדעת המקצועית, לאחר פירוק הראש , קיבל פותח השרשור, מחבר בעל , אשר אישר את איכותה.

את הלקח לעתיד, למד בודאי, גם פותח השרשור, להמנע מלהכנס למוסך, ללא שם ההולך לפניו, ובעל הכרות והמלצות

את העונש על הרשלנות, קיבל המוסך פעמים, עבודה נוספת ללא תשלום, ושם רע שהוא קיבל כאן, למרות ששמו הרע הולך כבר לפניו.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

ולאחר התלבטות החלטתי לתת את פרטי המוסך המהולל: מוסך ומכון רישוי ס.ה.ר אשדוד

בכל מה שקשור למכון רישוי הם תותחים , אז מה אם הם עידכנו את הטסט אחרי חודשיים , וגם זה רק בגלל שהזכרתה להם , קורה לכולם לא ? :x

פורסם

יש לי רק דבר אחד להוסיף

לכל חברי הפורום ולכל המדפדפים:

לא פעם קורה שמגיעים לטסט ומתגלים,מופיעים ליקויים בדרך. חשוב מאוד לא למהר ולמצוא מוסך, בעל מקצוע מומחה אשר מתמצא בסוג הרכב המדובר, גם אם זה אומר שאת הטסט תעברו ביום אחר.

הדבר החשוב הוא שלא יגרם יותר נזק מתועלת. במקרה הנ"ל המוסך יצא בסדר בכך שסידר את הנזק שגרם לו על חשבונו.

בברכה

ארתור

Seat Leon ST 1.2 Tsi

• תוכן חדש...