Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6513 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתם אוהבים את זה או שיש תקלות שמוסכים, גם מורשים, לא מצליחים לתקן??? אני מחר מכניס את הרכב שלי,מזדה לנטיס 98 1840 למוסך לכמה תיקונים, למה אתם עושים הכל לבד או מנסים לפחות?

mazda lantis 1998 1840

• תגובות 81
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

שאלה לי אלייך...האם אתה מנסה לתקן את המחשב ומערכת ההפעלה בעצמך ? XP נופלת/דפדפן לא מציג אתרים ועוד כהנא וכהנא בעיות.

אנחנו אוהבים לתקן בעצמינו את הרכב ונהנים מכול רגע ולא סומכים יותר מידי על המוסכים והמכונאים.

אני אישית לא אוהב שמישהו אחר מטפל לי ברכב.

איזה כייף לי :)

פורסם

מה שאפשר ובטוח לתקן לבד אז למה לא לחסוך.

אבל תזכור שאם אתה לא בטוח במה שאתה עושה עדיף לגשת למוסך, כי אולי זו תקלה שתעלה למישהו ביוקר.

מקס.

<-- זה היעד :evil:

פורסם

מחשב זה בקטנה 2000 ש"ח. אבל רכב?? עכשיו שילמתי 30000 עליו ואני יתחיל לחטט בו? לא ניראה לי. אני יתקע עם אשתי והילדים בגלל שאני יעשה שטויות? היום יש חיישנים, אלקטרוניקה, מחשבים. מה לי ולזה. אני גם לא מאמין שכולכם, הלא מקצוענים,לא יודעים מה הם עושים. אני מקווה שאני טועה.

mazda lantis 1998 1840

פורסם

מרק קצת הקדמת אותי.

גם אני לא נותן לטפל ברכב שלי לאף אחד אפילו במוסך בזמן תיקון כלשהו אני עומד ליד המוסכניק ומשגע אותו עם הערות שלי.

מקס.

<-- זה היעד :evil:

פורסם

שלום רב!

שאלתך לא קשורה לפורום טכני, אלא לפורום כללי. אני מניח שהמנהלים יעבירו זאת לכללי.

ובתגובה לשאלתך.

סטיסטית, מעל 95 אחוז מחברי הפורום, מתקנים את רכבם במוסך, ולו רק מסיבה אחת, חוסר ידע וציוד לטפל ברכבם בעצמם, למרות רצונם הכן לעשות זאת.

מתוך החמישה אחוז הנותרים, הם עושים טיפולים קלים בלבד ברכבם, כמו לדוגמא החלפת שמנים , פלגים ומסננים.

אחוז קטן יותר מתוך החמישה אחוז, שהוא שולי, מעז ועושה טיפולים ברכב מסובכים יותר.

יוצאים מן הכלל הם בעלי רכב ישן, ורכבי שטח, שמלבד טיפולים קטנים הם מעיזים ועושים טיפולים, מסובכים, לא תמיד בהצלחה רבה, ובלי טעויות ונזקים, אך רובם לוקחים את הסיכון.

נושא הבלמים וההגוי, הוא כמעט טאבו, ורובם ככולם לא מטפלים ברכיבים בטיחותיים.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

תודה, אני רגוע עכשיו.

### אנא השתמש בפונט סטנדרטי ולא צבעוני ###

### כמו כן, עודף נקודות איננו מקובל כאן בפורום ###

mazda lantis 1998 1840

פורסם

צביקה, חבר פורום יקר

אני לא מסכים עם הנתונים שהצגת. אני בטוח שאחוז גבוה יותר מטפל ברכב בעצמו וגם בתקלות וטיפולים שבהם יש צורך בציוד וכלים מיוחדים.

אנשים יודעים לאלתר (במקום ליפט משתמשים בג'ק ומכניסים גלגל ליתר ביטחון מתחת מתחת לרכב).

ראה כמה אנשי VAG רוכשים סקאנריים בכדי לאתר תקלות ולתקנן יתרה מזו קיימים עשרות שירשורים רק בנושא בחירת כלי עבודה וייעוץ.

חגי, למה אתה רגוע ? דעה אחת שפוזלת לכיוון שלך ואתה מבסוט ?

שילמת 30 אלף שקלים שזו הוצאה יחסית קטנה לעומת מה שתשלם במוסך במשך השנים הבאות.

האם בעבר טיפלת ברכב ? האם אתה בודק שמן מנוע בעצמך ?

האם אתה יודע להשתמש בכלים בסיסים כגון: מברג,מפתח פתוח,רצ'ט,רינג רצ'ט,כלי לפתיחת מסנן דלק ?

פורסם

אחי היקר ### למרק10 אחים רבים, רובם משתמשים בפורום, אני לא זוכר שאתה אחד מהם ###, אני יודע להשתמש ביותר כלי עבודה ממה שאתה חושב. אבל יש הגיון מסוים בדברים שצריך ללמוד אותם כדי לדעת איך הם עובדים. דוגמא פשוטה וקטנה. היום התחיל להבהב לי הוינקר השמאלי מהר מהרגיל. חשבתי שהריילי שגורם להבהוב הלך. שמתי לב גם שאחת הנורות לא דולקת אבל לא קישרתי. חשמלאי פשוט אמר לי שאם נורה אחת לא דולקת אז יש הבהוב מהיר כדי שהנהג יידע ויטפל. אני לא העלתי על הדעת את הדבר הפשוט הזה!! אבל מי שיודע יודע. אז מה אגיד על מערכות המנוע והבקרה.אני איש מזגנים ואני צוחק על אנשים שמנסים לתקן את המזגנים בבית לבד ואיזה שטויות הם עושים. מי שלא למד או התנסה (עבד במוסך עם אנשים שלמדו) יכול לדעת??? אני בספק אבל בהצלחה לכולם ואני מקווה שלא לוקחים צ'אנסים בבטיחות.

### אנא השתמש בפונט סטנדרטי ללא צבע ###

mazda lantis 1998 1840

פורסם

מרק ידידי, וחבר פורום יקר, שלום רב!

חברי פורום כמוך, שאינם עוסקים ביום יום , בעולם הרכב, אך בעלי תואר הנדסאי, או בעלי תואר טכנאי אחר, משכילים, בעלי ידע תאורתי רב, בעלי ידע קריאת ספרות טכנית, בעלי קריאה של מאמרים טכנים בשפות לועזיות, ברמת שפת אם, הם נדירים, ומהוים להערכתי הצנועה, כפרומיל מחברי הפורום, בנוסף שני ידים ימניות , ביטחון עצמי, ולקיחת סכונים מחושבים, הם נחלתו של אנשים כמוך, ואתה נחשב נדיר ביותר.

אני אישית מעריך מאד את הידע שאתה מפגין, ואת רמת החדע נטכנולוגי, והיצירתי שאתה מפגין.

אך יחד עם זאת אני מנסה להיות זהיר, ולא לחזק את ידיהם של חסרי ידע בסיסי, אשר אתה ממליץ, להפוך את רכבם, למכשיר נסוי ולמידה, עם כל הסיכון בכך, ובעזרת ידע של אנשים כמוך, וזאת עם כל הכבוד שאני רוחש לך, ולאשים נוספים שכמותך, כמו למשל,ידידי,"חנן גיפולוג.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

אני קונה חלפים טובים יותר מאשר במוסך, (לפחות בחלקם הגדול)

ובמחיר סביר ומרכיב אותם לבד (לרוב חלקים מקוריים אך לא חייב)

את רוב הדברים שאני עושה לפי הספר, ולפי השרטוט של רכב הספציפי,

וכן, פלאגים ואפילו ברגים בגלגלים אני סוגר בעזרת טורק (כל הטורקים רשומים בספר)

לא ראיתי מוסכניק עושה את זה, לרוב בגלל לחץ זמן (יש גם דוגמאות נוספות של החלפת נוזל ברקסים ללא פמפום)

וחשוב מהכול, נהנה מכל רגע!

פורסם

חגי,

בתור טכנאי מזגנים יש לך מספיק ידע וחוש טכני בכדי ללמוד מכונאות רכב בסיסית וגם חשמל רכב.

בתור התחלה צירפתי לך 2 קבצים המסבירים בצורה ברורה כיצד מחליפים פילטר שמן+שמן וגם פילטר אוויר ברכבי טויוטה (התהליך כמעט זהה בכול הרכבים).

הקבצים מכילים את כול שרצית לדעת ולא רצית לשאול וגם הנחיות בטיחות.

לא נוותר עלייך בקלות כזו :-)

Oil & Filter (New).pdf

Air Filter How To Broch( New).pdf

פורסם

חגי אם יש לך בעיה/שאלה משהו שקשור לרכב שלך יש ברשותי ידע טכני רב וגם לא מעט ניסיון עם הרכב.

רכוש חלקים מקוריים בלבד הרכב הזה ממש לא אוהב חליפיים במיוחד במנוע.

יש לי נסיון רע עם חלקים חליפיים ברכב הזה.

פורסם

יש דברים שאפשר עם ידע בסיסי לפתור בלי להיכנס למוסך ולתת למוסכניק את האופציה "לחגוג" על החשבון שלך

אני חושב שאם היה לי את האופציה לעשות טיפול לרכב ולא משהו מסובך, מקסימום להחליף פלאגים מסנני דלק, שמן ,ובעצם זהו,

אז הייתי עושה בשימחה ואת הכסף היתי משקיע בדברים אחרים, וחוסך לעצמי הרבה זמן וכסף, אבל אין לי את הידע והמיומנות, אבל כשאני במוסך אני כן מתבונן שואל ודי מציק וחופר, אבל מה לעשות זה הרכב שלי והכסף שאני משלם אז לפחות נלמד משהו. ולא ניתן למוסך לעשות עלי קופה בכל טיפול.

וכמו שנאמר מרבית האנשים לא מבצעים טיפולים מסובכים לרכב, ובפורום אפשר ללמוד מתקלות, ולשתף אנשים בידע , וכמובן להמליץ על בעלי מקצוע הגונים.

אני אישית למדתי המון מהפורום .

לדוגמה, בתחילת החורף החימום ברכב לא עבד, מכיוון שכבר קראתי בעיות של חימום בפורום בדקתי וגיליתי שהראדיאטור חימום סתום , שאלתי כמה עולה לסדר את זה ענו לי במוסך 200 שקל,

כל הסיפור היה לפתוח בורג מסכן לשחרר את הצינור ולהכניס צינור מים כדי לפתוח את הסתימה, ועל הדרך עשיתי ניקוי לכל מערכת המים צינורות וראדיאטור,

פעולה שבמוסך הייתה עולה הרבה יותר בסופו של דבר, וחסכתי את זה, ואחרי זה הכל עבד פיקס,

אז תגיד לי אתה לא שווה לעשות דברים כאלה לבד?

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

• תוכן חדש...