Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6512 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

החלטתי להעלות דיון על זה כיוון שבאמת יש חילוקי דעות רבות בנושא:roll:

יש אנשים שחושבים שמערכת מושלמת צריך להיות :

*גם 6*9 וגם סאב מאחורה

*יש כאלה חושבים שלא צריך סאב מספיק רק 6*9

*יש כאלה שבדיוק להפך שצריך סאב בלבד מאחור ללא שום רמקולים (כמו הרוב פה)

*ויש כאלה שחושבים שפשוט צריך רמקולים מאחור + סאב (הכוונה לא ל6*9 שגודלם מיועד לבאסים.)

מה דעתכם בעניין ולמה?

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לא צריך סאב מאחורה, צריך סאב מקדימה.

את זה אני פעם ראשונה שומע , ואני מקווה שאתה מסתלבט כי אם לא אז יש לי באמת עוד הרבה הרבה ללמוד.

פורסם

לדעתי רמקולים 6X9 מאחורה הם מיותרים.

וכמו זה שמעליי אמר צריך (בס לא סאב) מקדימה ולא מאחורה.

תתחיל עם קדמיים וסאב בלבד אם אתה מרגיש שחסר את ההשלמה של רמקולים אחוריים תוסיף.

בשורה התחתונה-כל אחד ומה שהוא אוהב.

רדיו דיסק: Clarion DXZ786USB

מגברים:DLS RA-40 מונו-SunDown 1000D

קומפוננט: DLS UP6i

סאב: Ascedant Audio Arsenal 12

פורסם

אז אתה חושב שרמקוליים אחוריים לא נחוצים וצריך סאב בלבד?

(ציינתי גם את האפשרות של בחירה ברמקוליים אחוריים שלא 6*9

שזה אומר פחות מבסים מהרמקולים , אפשרי להשים 4 אינץ שהם בכלל לא נותנים בסים +סאב)

פורסם

מערכת אידיאלית היא מערכת מאוד מדוייקת ומאוד נאמנה למקור , הרמקולים הטובים ביותר בעולם שנוצרו לשם מטרה זו לא באים בתצורת 6 על 9 , לכן , אם יש לך מערכת מטורפת מאוד , 6 על 9 יפגע באיכות הכללית של הסאונד , הבאס יאחר , הטוויטר ישחוט .

תראו לי רמקול 6 על 9 באיכות של של קומפוננט ברמה סופר גבוהה , בקיצור 6 על 9 יהיה צוור הבקבוק של המערכת .

כמובן , אלה אם כן אתה אוהב לשמוע בומים ולא אכפת לך מאיכות .

בשום התקנת SQ אמיתית אין 6 על 9 , נאדה , וריבוי אלמנטים שמנגנים אותו תדר זה לא דבר טוב במיוחד .

במיוחד בסביבה אקוסטית כמו רכב שיש לפעמים CABIN GAIN מטורף של 12 דציבל בבאס , כמה שפחות רמקולים יותר טוב .

לא לקח את התרופות שלו.

פורסם

אין לי מערכת שלמה (בנתיים), אבל חשבתי על זה-

אצל חלקינו לפעמים יושבים אנשים מאחורה, ושמה הם לא ישמעו כלום חוץ מבאסים אם יהיה רק קומפוננט מקדימה..

אז מה הפתרון הכי טוב שישמעו סביר+- מאחורה (ומעולה מקדימה)? אני חשבתי על רמקולים 4" 2way פשוטים בלי הגברה שלא מוצאים באסים בכלל ליד/על המגש האחורי, שינגנו קצת מיד וגבוהים.. ושבקושי ישימו לב אליהם מקדימה. אבל אני לא יודע אם זה פתרון טוב.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם
חשבתי על רמקולים 4" 2way פשוטים בלי הגברה שלא מוצאים באסים בכלל ליד/על המגש האחורי, שינגנו קצת מיד וגבוהים.. ושבקושי ישימו לב אליהם מקדימה. אבל אני לא יודע אם זה פתרון טוב.

הציעו גם לי את זה , ואני חושב על זה, וגם לא יודע אם זה פתרון טוב או לא:?

פורסם

היי

אני לא מבין אותך וגם את המהות של הת'רד הזה. אף אחת מהדרכים/אופציות שהציעו לך לא מבטלות אחת את השניה..

בשלב הראשוני, עזוב אותך מאחוריים - אם המערכת שלך מכוונת ל SQ אתה צריך מינימום של אלמנטים (בטח ובטח ברמת המחיר והציוד שאתה מכוון אליה) כמו שאומרים ב SQ כל המוסיף - גורע.

גם לי לקח ולוקח זמן להתרגל לבמה קדמית בלבד אבל לאט לאט מבינים שהסאונד ברכב אמור להגיע מקדימה ולא ממרכז הרכב.

תמיד תוכל להוסיף אחוריים, מכל רמה שלא תהיה בשביל להשלים. מה שכן תוותר על 6X9. (סתם שאלה - בחודש שאתה חופר פה לכולם לגבי מערכת סופית 1, 2 ו 3 - לא התארגנת על עוד 300-400 שקלות בשביל להפסיק להתחבט עם/בלי ?)

חגי

...CASKA for life

פורסם

התרד הזה לא בא כדי לעזור לי לבחור מערכת סתם רציתי לעשות סקר ולשמוע דעות שונות של אנשים.

לגביי הכסף עשיתי , וגם הוספתי רכיבים על חשבון הכסף הזה.. (מגבר)

ובקשר לחופר שמע ,אני לא רוצה לעשות טעות בקנייה שלי כי אני לא מעוניין להחליף את המערכת אחרי שאני אקנה אותה ובשביל זה גם נועד הפורום הזה..

ועובדה שאנשים פה עוזרים לי כל פעם מחדש ואני תמיד לומד דברים חדשים ,

אם הייתי כל כך "חופר" לא נראה לי שהיו מגיבים לי בכלל.. להית'

בקשר לתרד :

לפניי חצי שעה דיברתי עם מתקין אחד והוא אמר בכלל דבר מוזר הוא אומר כמו שאומרים פה כמה

שאמורה להיות במה קדמית + סאב אבל הוא אומר שחובה גם 6*9 הכי זול והכי בסיסי שיש ללא הגברה

שישלים את הסאונד וציטוט להסבר שלו :

"ב6*9 יש לך טויטר קרוס ומיד באס על רמקול אחד ,

כשאתה משתמש בו כבמה מרכזית או מגביר אותו הסאונד ממש גרוע

אבל כשאתה שם אותו חלש שיוסיף ברקע הוא נשמע טוב ומוסיף הרבה .."

לא ממציא כלום זאת מילה במילה ממה שהוא אמר.

פורסם

המלצה למי שאוהב את הנוסעים שלו: התקנה סולידית בדלתות האחוריות, כך שגם למי שיושב מאחור המוזיקה תגיע מלפנים.

סאב מומלץ בלי שום קשר לרמקול כזה או אחר, משום שהוא משלים את התחום התחתון של ספקטרום הצלילים, כמו שאף רמקול אחר לא יכול לעשות.

מתחדשת*

פורסם

ראשית, 6X9 לא יכול להחליף סאב. יוכל לתת באסים חביבים אך לא להחליף סאב.

כן. עקרונית, היה צריך סאב מקדימה.. בתא מטען זו הרי ברירת מחדל, מסיבות ברורות [לך תשים סאב על הדשבורד..(אני מנסה לדמיין את "שומאכר" מעיף את כסא הנהג ושם במקום BTL:lol:)] ולכן עושים כוונים/חיתוכים כדי "להזיז" את הבאסים קדימה.

ישנם אנשים שאוהבים "צליל היקפי", אוקיי, זה עניין של טעם, אך צריך להתאים את הרכיבים מאחור לרכיבים מקדימה בהגיון, ולזכור שזה נועד לשם צליל היקפי ותו לא. [רמקולים לסראונד בקולנוע ביתי קטנים וחלשים מהרמקולים הקדמיים]

אתה צריך לענות לעצמך למה אתה מכוון. במערכת ששואפת לSQ, גם אם לא עכשיו, או סט קומפ' אחורי [נניח סדרה נמוכה יותר מאשר הקדמי] או כלום. זו דעתי.

אך אם אין לך שאיפות כאלו ואתה רוצה מערכת שעושה מקסימום רעש במינימום השקעה לך על זה.

פורסם

מערכת אידיאלית היא מערכת מאוד מדוייקת ומאוד נאמנה למקור , הרמקולים הטובים ביותר בעולם שנוצרו לשם מטרה זו לא באים בתצורת 6 על 9 ,לכן , אם יש לך מערכת מטורפת מאוד , 6 על 9 יפגע באיכות הכללית של הסאונד , הבאס יאחר , הטוויטר ישחוט .

נתקלתי ברמקולים של KEF שאחד האלמנטים לא היה עגול. היה אליפסה.

הצורה של האלמנט לא ממש משנה. מה שמשנה זה הסאונד שהוא מוציא.

הסיבה העיקרית לעובדה שהרמקולים עגולים זה בגלל שיותר קל ליצור תנועה חלקה וללא בעיות בצורה עגולה.

יש גם 6/9 איכותיים. ושל חברות טובות. שנותנים תוצאה מעולה.

להתקין רמקולים מאחורה (4" 5" 6" או 6/9 ) לא חיוניים לסאונד מקדימה. ולא חשובים ליצירת במה מאוזנת.

יש המון מערכות איכותיות שאין מאחורה כלום ושומעים מעולה.

ויש מערכות שיש מאחורה רמקולים 6" או 5.25" והם מיועדים בלבד לאנשים שיושבים מאחורה, והם לא נשמעים מקדימה בכלל.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

אירוני - הרמקולים של KEF מסדרות ה Q5, Q7,Q9 בעלי הדרייברים בצורת אליפסה - קיבלו ביקורות פושרות ב WHAT HIFI דווקא בגלל הדרייברים האלו...

בביקורת שקראתי על הרמקולים האלו נכתב שבהשוואה בין אלמנטים זהים (המגנט, ה VOICE COIL וכו') אלמנטים אליפסיים מעוותים את הצליל מוקדם יותר.

בסוף תעשה מה שבא לך - אני אישית לא מבין את זה ולא מדמיין מערכת בתקציב שכזה ללא סאב אפילו קטן..

...CASKA for life

• תוכן חדש...