Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6550 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחד הדברים שאני לא מצליח להבין זה למה אין פתרון לחוסר ההיצע בקפיצים...

כיום, כל מי שניצב בפני החלפת קפיצים צריך או להזמין מקוריים במחיר שערורייתי או ללכת על קפיצי הנמכה...

אני ניצב לפני החלפת בולמי זעזועים ברכבי ואני חושד כי הרכב שלי שוקע ויכול מאוד להיות שאצטרך להחליף גם את הקפיצים...

כנראה יש פה אנשים שבשבילהם להחליף קפיצים זה משהו חריג אבל למי שלא יודע הקפיצים ברכב עם הזמן מתעייפים ומאבדים מהיכולת שלהם להימתח והרכב שוקע...

ואחרי שרכבי עבר 200 אלף אני כמעט בטוח שצריך להחליף גם את הקפיצים...

מה גם שהרכבת בולמים חדשים על קפיצים חלשים תגרום לשחיקה מהירה של הבולמים...

מדוע אני צריך לשלם סכומים מטורפים רק בשביל קפיצים מקוריים?...

איך יכול להיות שאין בארץ שום אלטרנטיבות...? להמון חלקים ברכב יש תחליפים מצד שלישי, למה לקפיצים אין? ואני לא מתכוון לקפיצי הנמכה אלא קפיצים במידה המקורית של הרכב...

אל תציעו לי להזמין מ ebay כי שקלתי את זה ורק המשלוח עושה את כל העסק לא משתלם בכלל...

עשיתי חיפוש בכל הפורום וכמעט ואין התייחסות לנושא הקפיצים...כולם מתעלמים מהם ומתייחסים רק לבולמים...למה?

ביצעתי חיפוש אגרסיבי ועברתי על כל הפורום...מצאתי מקרים של אנשים שנמצאים באותה סטואציה אך גם הם לא מצאו מענה לבעייתם

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=197966&highlight=%D7%A7%D7%A4%D7%99%D7%A6%D7%99%D7%9D

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=195195&highlight=%D7%A7%D7%A4%D7%99%D7%A6%D7%99%D7%9D

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=159837&highlight=%D7%A7%D7%A4%D7%99%D7%A6%D7%99%D7%9D

ואלו רק מעטים מן הדוגמאות של אנשים שהסתבכו עם הקפיצים ויש עוד המון אבל בשורה התחתונה משהו פה פשוט דפוק...

אם נראה למוסכניקים שע"י גומיות הגבהה או כל מיני קומבינות למיניהם אפשר לכפר על המחסור בקפיצים אז משהו פה לא בסדר...

נמאס לי...!

לנטרה 95'

חדש בפורום :-)

פורסם

הרכב שוקע בגלל שהבולם לא נפתח עד סוף המהלך, אני בספק שאחרי 200 אלף הקפיצים גמורים אלא אם כן הרכב נסע בתנאים ממש קשים, תחליף בולמים והכל יהיה בסדר.

לגבי עניין ההיצע אתה צודק, פשוט אנשים לא מחליפים קפיצים וכשאין ביקוש אז אין גם מי שיביא .

ולגבי הזמנה מחו"ל אתה טועה, המחירים שניתן למצוא בebay לעיתים הרבה יותר משתלמים מאשר הקנייה בארץ צריך פשוט לחפש טוב.

פורסם

ניסן,

אני לא יחליף בולמים כדי לגלות אחר כך שהלכו הקפיצים...לא חכם לפרק להרכיב פעמיים

ורכב בן 13 שעבר 200 אלף לא הייתי ממהר להגיד שהקפיצים שלו במצב טוב...

לפני כמה ימים נסעתי לנתב"ג להחזיר חברים מחו"ל והעמסנו מזוודות מאחורה והרכב פשוט צנח...כל התחת ירד למטה...

לנטרה 95'

פורסם

שמע הרכב שלי עבר כבר 280 אלף, החלפתי בולמים למקוריים והכל בסדר.

200 אלף זה לא סוף העולם, אבל בולם בטוח לא מחזיק כל כך הרבה זמן.

הקפיץ בסך הכל נועד לרסן את הבולם ולספוג חלק מהוויברציות בכביש, כל העומס הוא על הבולם בלבד.

פורסם

תפקידו של הבולם כשמו הוא הוא לבלום את הקפיץ או לרסנו כלומר אם לא יהיה בולם אז הרכב יהיה קפיצי לא יציב ולא נוח.

בגלל זה גם אומרים שהרכב שהבולמים שלו גמורים מתנדנד יותר פחות יציב בפניות ומסוכן יותר בעצירות מכיוון שאיזון הרכב מתערער.

אבל בגדול הרכב יושב על הקפיצים ולכן אם קפיץ ישבר הרכב יצנח ואם הקפיצים גמורים (שזה נדיר מאוד) אז הרכב פשוט ישב נמוך יותר מהרגיל.

כל עוד הרכב נמצא בגובה תקין מהקרקע אז יש לקפיצים עוד זמן.

פורסם

ניסן אתה ממש טועה העומס הוא לא על הבולם אלא על הקפיצים!

והבולם תפקידו לרסן את תנועת הקפיץ במהמורות וכו'!

אתה לא יכול להגיד שהחלפת בולם תפתור לו את הבעיה אני הייתי נותן לבעלי המקצוע שפה לענות לו על זה בכל זאת כל מקרה לגופו.

זאת לפחות דעתי הצנועה.

דן.

:2gunfire:העולם יפה יותר בXR3I!!!:crazyeyes
פורסם

אני כבר מבולבל לגמרי מהתגובות פה.

המרצדס שלי נמוכה מאחור ואני יודע בוודאות שהבולמים גמורים ,ולפי מה שהבנתי הקפיצים הם אחראים על הגובה והבולמים על הקשיחות,לא?

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם

חבר'ה אני לא ממהר לקבוע שהקפיצים ברכבי מתים...

העליתי את השרשור הזה לא רק בשביל הבעיה שלי אלא בשביל כולם...

חרשתי את כל הפורום בחיפושים, חזרתי לשרשורים של שלוש שנים אחורה קראתי המון ואני רואה שזו בעיה שאין לה פתרון בארץ...

לכל כך הרבה חלקים ברכב יש תחלופות צד שלישי אף יותר טובות מן החלקים המקוריים...

למה לקפיצים אף אחד לא דואג? אז נכון הבלאי נמוך ומחליפים פעם ב.. ואין הרבה ביקוש אבל חייב שיהיה היצע לפחות...מדוע זו צריכה להיות כזו משימה להשיג קפיצים?

לנטרה 95'

פורסם

לפני כמה חודשים פתחתי שרשור על קפיצים לפורד מונדאו.

אין במחסן של דלק מוטורס ועלות ייבוא מיוחד דרכם היא גבוהה מאוד.

חיפוש בחנויות לחלפים עבור פורד הביאו אותה תשובה.

בעל הפורד התייאש וירד מההחלפה של הקפיצים.

פורסם

ואיך בדקת מה מצב הקפיצים?

האם בדיקת המרחק בין הכנף לבין הצמיג יכולה להעיד על מצב הקפיץ הרכב?

בעצם איך אפשר לדעת בוודאות שצריך להחליף קפיצים?

לנטרה 95'

פורסם

אצלי יונדאי רוצים 1600 על ארבעה קפיצים מקוריים...

וחייב להזמין מראש כי זה משהו שאין במלאי...

לנטרה 95'

פורסם

קפיצים ניגמרים בעיקר במכוניות שנסעו במעמס גבוה בחלק גדול מהזמן, מוניות למשל.

אם אתה לא רוצה להכנס להוצאה גבוהה, אתה יכול להוסיף הגבהות גומי מתחת לתושבות הקפיצים, וכך תגביה את חלקו האחורי ב 3-4 ס"מ שיפצו על עייפות הקפיץ.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

חן כל התוספות וההגבהות למיניהם אלו חצי פתרונות וזה לא יעיל כמו קפיץ חדש

הייתי רוצה לדעת אם יש דרך בה אני יכול לבדוק את תקינות הקפיצים?

לנטרה 95'

• תוכן חדש...