Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6511 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

Guest תמיר .א.
פורסם

הרצתי חיפוש בפורום על טורבו חשמלי,

כול ההודעות משנת 2004-2007 אומרות בחד משמעי: "מוצר חרא, ותעשו חיפוש בפורום". אבל לא היה באמת דיון רציני על הנושא, עם כול הנתונים טכנים והחישובים התאורתיים.

* אחד רשם לא נותן מספיק לחץ

* עוד תגובה הייתה שכדי לייצר כוח הוא גוזל כוח מאלטרנטור אז לא כדאי,

* עוד תגובה שזה חרא כי זה מפלסטיק.

* עוד דעה קדומה כי זה מוצר חשמלי אז זה חרא.

* אחד אמר הספיקת אוויר שלו לא מספיקה.

* וכו...

להרצתי חיפושים עם גוגל ברשת למצוא קצת נתונים על טורבו החשמלי,

מצאתי נתונים צנועים שניראים לי דיי נכונים לגבי המתקן הזה,

אמרתי לעצמי נבדוק את העניין תאורתית, כי עוד לא ראיתי בפורום משהו באמת מקצועי שניסע על המנוע של הרכב שלו באמת, כול זרקו דעות מהכיס.

ספיקת אוויר של 200CFM, שזה אומר 5600 ליטר אוויר בדקה, 93.3 ליטר אוויר בשניה , זה נתון לא חפוז בכלל.

לחץ האוויר 2-3PSI, לחץ נמוך עד צנוע, בהחלט אפשרי.

צריכת זרם של 3A, חישוב מהיר 40w צריכת חשמל. (פן של אישה צורך כ2000w, למה ? כ1950W על החום וכ 50w על המנוע של האוויר).

ניקח מנוע לדוגמא סקסו 1.5D דיזל, שגבול הסלד הוא 4500-5000 סיבובים לדקה, (אני לא יודע כמה ספיקת אוויר יש למנוע אבל נלך על נתון מקסימלי), הנתון המקסימלי זה 1500 סמ"ק אוויר או 1.5 ליטר אוויר לסיבוב, כפול 4500 סיבובים.

6750 ליטר לדקה.

נחזור למנוע החשמלי,

200CFM זה קיוב פיט לדקה, 1 קיוב פיט שווה לכ 28 ליטר, ספיקת הוונטה תהייה כ5600 ליטר לדקה במצב אופטימלי.

אז במצב אופטימי זה יספיק לנו 3700 סל"ד בלבד למנוע בנפח 1.5 ליטר.

הכוח הנגזל מהמנוע 40w, = 0.05HP. עם ההפסדי אנגריה נניח כ0.1HPץ

והלחץ הנכנס למנוע כ2-3 PSI, אז אולי תהייה תוספת למנוע של5 כוחות סוס. ב3700 סל"ד.

בסה"כ המערכת הפשוטה הזו עולה 45 דולר.

אם מחברים 2 כאילו, הספיקת אוויר תהייה כ400CFM, זה אומר בדיוק יניקת אוויר של מנוע 1.6 ליטר במהירות של 7000 סל"ד.

הלחץ יהיה 2-3PSI, לא משמעותי, אבל אם נדחוק את המנועים הללו לגבול, ע"י ממיר מתח מ12 ל24V,

בתאוריה הלחץ שיכנס למנוע יהיה כ7PSI, עם ספיקת אוויר מתאימה, הכוח היגזל מהמנוע יהיה כ0.4HP.

פיקים של מתח כזה ל10-20 שניות לא הרסו אותם לדעתי. ומקסימום הלך הצעצוע.

אבל בתאוריה זה נשמע מעניין.

בכול אופן אני לא יעשה את זה ברכב שלי כי הוא גם ככה חלש 58HP אז שום דבר לא יעזור לו,

אני חושב אולי אחרי זה צריך לעשות שינויי במשאבה שתספק יותר סולר, ואיזה שהוא פורק לחץ כאשר עוזבים את הגז או משהו.

אם הנתונים באמת נכונים אז התוצאות צריכות להיות דיי טובות, 2 חשמליים במקביל עם מתח גבוהה יותר של 16-24V (במקום להחליף את המנוע המקורי), יתנו תוצאה של 60-70% מטורבו רגיל.

ואם אני לא טועה גם טורבו רגיל גוזל כוח מהמנוע ע"י הפרעת הזרימה של גזי הפליטה דרך הטורבו כדי לגרום לסיבובו.

תמיר

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לא בטוח בכלל שאם תיתן להם יותר וולטז/סלד הם יתנו יותר לחץ (כי זה כמו קומפרסור של טורבו שמאבד יעילות שאתה בכלל לא יודע איפה היא נמצאת)

אולי הם יכולים לתת 2-3 PSI אבל המצב שהם עומדים מול משהו אטום ובטוח לא לבנות לחץ כזה עם מנוע שיונק בסלד בינוני ומעלה.

אני עד לניסוי כזה עם משאבת אויר חשמלית (ממש ניראה כמו קומפרסור של טורבו רק שהכל פלסטי לבן) דיי רבת עוצמה על 12V

שום שינוי בביצועים, נבדק על אלפה ספרינט 1.7 הזרקה, קליאו RSI, סיוויק ויטק אוטומטית 97'.

והיה פעם בחור עם אסטרה GSI שבדק "מערכת" דומה על הרכב שלו ולא זכור לי שהיה הבדל בביצועים.

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

בוא נראה:

אתה אומר שמדובר בלחץ של כחמישית אטמוספרה, 0.2 ק"ג לסמ"ר.

נניח שזה דוחף אוויר בלחץ הזה לתוך צינור דמיוני עם שטח חתך של 100 סמ"ר, אז הכוח שהוא מפעיל על האוויר הוא 20 ק"ג.

93 ליטר לשנייה, זה אומר שהוא מסיע את האוויר בצינור הנ"ל במהירות של 9.3 מטר בשנייה.

אז יש לנו הפעלת כוח של 20 ק"ג למרחק של 9.3 מטר בשנייה, שזה כ190 ק"ג למטר בשנייה. כוח סוס אחד זה 75 ק"ג למרחק של מטר בשנייה, אז אתה מדבר כאן על מוצר שנותן לנו הספק דחיסת אוויר של כ2.5 כוח סוס.

והכוח שנכנס אליו הוא, אמרת, 40 וואט, שזה משהו כמו 0.05 כוח סוס?

אתה נותן לו 0.05 כוחות סוס והוא מוציא 2.5 כוחות סוס?

וזה יותר הגיוני מכל מה שנאמר כאן בעבר על טורבויים חשמליים? :roll:

פורסם
לא בטוח בכלל שאם תיתן להם יותר וולטז/סלד הם יתנו יותר לחץ (כי זה כמו קומפרסור של טורבו שמאבד יעילות שאתה בכלל לא יודע איפה היא נמצאת)

אולי הם יכולים לתת 2-3 PSI אבל המצב שהם עומדים מול משהו אטום ובטוח לא לבנות לחץ כזה עם מנוע שיונק בסלד בינוני ומעלה.

אני עד לניסוי כזה עם משאבת אויר חשמלית (ממש ניראה כמו קומפרסור של טורבו רק שהכל פלסטי לבן) דיי רבת עוצמה על 12V

שום שינוי בביצועים, נבדק על אלפה ספרינט 1.7 הזרקה, קליאו RSI, סיוויק ויטק אוטומטית 97'.

והיה פעם בחור עם אסטרה GSI שבדק "מערכת" דומה על הרכב שלו ולא זכור לי שהיה הבדל בביצועים.

אבל מכונית עם קרבורטור יכול לשנות משהו?

כרגע: Alfa Romeo Giulietta Sportiva

בעבר: פורד קפרי 2.0 1975

פורסם

החישוב שלך מדויק, עברתי כמה פעמים על המספרים ולא מצאתי שגיאה.

ד"א אולי זה עוד מוצר מבית היוצר של מרידור... :-P

פורסם

יש מוצר של חברה אמריקאית שהוא ממש איכותי וממש בעל תוצאות או לפחות ככה זה נראה.

זו ממש לא מערכת של 45$ אלה עולה כמה אלפים טובים, למעשה בתרגום לשקלים, זה יוצא כמו לבנות טורבו רגיל לאוטו.

לצורך העיניין יש לשדרג את מערכת החשמל של האוטו ולהוסיף עוד אלטרנטור ועוד מצבר.

המערכת עובדת כמו מערכת ניטרו, יש לטעון מחדש אחרי כל BOOST, דבר שלוקח קצת זמן, כלומר זה לא כמו בטורבו רגיל שיש לך BOOST כל עוד המנוע מוציא גזים.

הם כותבים שם שאם מפעילים אותו יותר מידי ,אפשר ליבש את המצברים ולהרוס אותם.

אתה יכול לקרא עוד ולהתרשם באתר הבא שמצאתי לפני כמה שנים.

לי זה נראה כמו הדבר הכי רחוק מבולשיט וזה מאוד לא זול.

http://www.boosthead.com/product.php

פורסם

הרי הפעולה של הטורבו החשמלי מתבצעת על ידי מיקרו סוויץ' ON OFF ,ומה קורה כאשר הוא במצב OFF האם הוא מפריע לזרימת האויר

האם הוא יפריע לחיישן כמות האויר ויעשיר את התערובת ללא צורך ,או לחילופין יגרום להצטברות ליכלוך על החיישן

האם הנתוני הספיקה מישהו יכול להבטיח שלא יווצר מחסום אויר, עקב הפרשי הספיקה בין המנוע לטורבו החשמלי

לדעתי יותר מדי משתנים ,ואחוז ההתאמה נמוך הופך את ההשקעה במוצר למיותרת

Guest תמיר .א.
פורסם
בוא נראה:

חמישית אטומספירה זה 2PSI = 0.14KG/CM^2

נניח שזה דוחף אוויר בלחץ הזה לתוך צינור דמיוני עם שטח חתך של 100 סמ"ר, אז הכוח שהוא מפעיל על האוויר הוא 20 ק"ג.

לא נניח על צינור דימיוני, הצינור בקוטר 3 אינץ' שזה אומר 34.4 סמ"ר, אז הכוח שהוא מפעיל על האוויר 4.8KG

93 ליטר לשנייה, זה אומר שהוא מסיע את האוויר בצינור הנ"ל במהירות של 9.3 מטר בשנייה.

אכן.

אז יש לנו הפעלת כוח של 20 ק"ג למרחק של 9.3 מטר בשנייה, שזה כ190 ק"ג למטר בשנייה. כוח סוס אחד זה 75 ק"ג למרחק של מטר בשנייה, אז אתה מדבר כאן על מוצר שנותן לנו הספק דחיסת אוויר של כ2.5 כוח סוס.

יש לנו הפעלת כוח של 4.8KG למרחק 9.3 מטר בשניה, שזה 44.6KG למטר / בשניה.

עכשיו אני לא סגור על זה ש75KG למטר בשניה זה אחד כוח סוס.

בכול אופן, טורבו חשמלי זה יכול להיות מייושם טוב, בלי בעיה כמו טורבו רגיל, רק צריך לשמור על אותם כללים, ספיקה טובה ולחץ טוב. ואפשר לבצע את זה עם ווסט שיקבע את מהירות הספיקה ביחס למהירות דוושת הגז, ועם שסתום פריקה אם צריך.

זה לא בר יישומי בכלל, להפך זה יכול להיות מאוד יישומי,

וכמו שטורבו חשמי גוזל כוח מהמנוע כדי לייצר יותר לחץ אוויר, גם טורבו על גזי פליטה וגם טורבו על רצועת מנוע, כולם גוזלים כוח כדיי לייצר למנוע לחץ אוויר גבוה יותר.

תמיר

פורסם

בוא נראה:

חמישית אטומספירה זה 2PSI = 0.14KG/CM^2

רשמת 2-3 PSI, לא רשמת 2 PSI, לקחתי משהו באמצע, חמישית אטמוספרה, וזה 0.2 ק"ג לסמ"ר.

לא נניח על צינור דימיוני, הצינור בקוטר 3 אינץ' שזה אומר 34.4 סמ"ר, אז הכוח שהוא מפעיל על האוויר 4.8KG

אכן.

לא, לא אכן בכלל. אם לקחת צינור בעל שטח חתך קטן יותר, אז בשביל להעביר את אותם 93 מטר רבוע, המהירות של האוויר לא תהיה 9.3 מטר בשנייה, אלא 27.9 מטר בשנייה. בסוף זה יצא אותו דבר. הרי אין ברירה אחרת.

יש לנו הפעלת כוח של 4.8KG למרחק 9.3 מטר בשניה, שזה 44.6KG למטר / בשניה.

עכשיו אני לא סגור על זה ש75KG למטר בשניה זה אחד כוח סוס.

יש לנו הפעלת כוח של קצת יותר מ4.8KG, כי אמרת 2-3 PSI ולא 2 PSI, אבל המהירות בצינור שאתה בחרת, כאמור, היא 27.9 מטר בשנייה ולא 9.3 מטר בשנייה, אז שוב אנחנו מדברים על מעל ל140 ק"ג למטר בשנייה, ושוב הגענו ל2 כוחות סוס, כי כוח סוס זה 75 ק"ג למטר בשנייה. אם על הגדרת היסוד הזו צריך להתדיין, אז חבל על הזמן של כולנו.

אני לא אומר שטורבו חשמלי לא יכול לעבוד עקרונית. אבל טורבו דורש מספר כוחות סוס, בין אם זה מהאגזוז או מרצועה שמחוברת לפולי מנוע, בוודאי לא 40 וואט מגוחכים ותלושים מכל מציאות, ונכון להיום, למערכות טעינה סטנדרטיות אין את היכולת לתת הספק כזה.

פורסם

פרפטום מובילה חיי וקיים!

בכל מקרה, אני בזמנו ראיתי טורבו כזה מורכב על 205, למעט רעש של מפוח הוא לא עשה כלום.

הרכב עדיין נוסע עם הטורבו אגב. הבחור דווקא טוען לשיפור משמעותי בסל"ד גבוה בלבד. נוגד את דבריך.

פורסם

כשג'ימס וואט המציא את מנוע הקיטור, הוא ניסה להשוות את כוח המנוע החדש שהמציא ל"מנועים" של אותה התקופה - הסוסים.

אחרי בדיקה הוא הגיע למסקנה שסוס ממוצע מסוגל להרים משקל של 75 ק"ג, לגובה מטר תוך שניה אחת (כ- 735 וואט).

כדי שמנוע חשמלי שעובד במתח של 12V יצליח לספק 2 כ"ס, הוא זקוק למקור זרם שמספק יותר מ- 120A (בנצילות של 100%).

אם ברכב שלך מערכת החשמל מסוגלת להתמודד עם המטלה הזו - שאפו.

אצלי (רכב שנת 2007) זו משימה בלתי אפשרית אם מערכת החשמל לא תעבור שיפצור כללי...

פורסם

מה אתם אומרים על ה"טורבו" הבא

לא חייב להפעיל מהמצבר ניתן להפעיל מסוללות ליטיום זולות יחסית

שיספיקו ל15 דקות עבודה בין טעינה לטעינה

המנוע 3 פאזות נציל יותר ואפשר לשלוט על מהירות הסיבוב עם הקונטרולר

עם 4 תאים המנוע יסתובב בכמעט 40000 סל"ד מכובדים

פורסם

לדעתי המתקן הזה לא רק שלא יעזור, אלא יפריע.

העלאת הספק מנוע לא תהיה (ראה הסברים למעלה) ואילו הפרעה לזרימת האוויר התקינה תהיה גם תהיה.

פורסם

פרפטום מובילה אכן חי וקיים, אבל לא אצלנו :lol:

החישוב שלך תמיר נעשה בסגנון שיעורי הפיזיקה בתיכון: "נחשב מה תהיה מהירות הקליע בהזנחת התנגדות האויר ובהזנחת הכוחות הפועלים עליו ובהזנחת הרוח, השמש, הגשם, שאר חוקי הפיזיקה הקיימים ועקיפת חוקי המתמטיקה"

בהמהלך החישוב העלת טענות שנניח שהם נכונות, לגבי צריכת החשמל, הפסדי הספק מול רוחים, אבל הזנחת כמה דברים משמעותים.

• תוכן חדש...