Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6528 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני עומד לפני שיפץ רכב. ואני מעוניין להביא מנוע 1600 קוד EA71.

כרגע הרכב עם מנוע 1300 4 הילוכים מ 82.

הבנתי שבין השנים המנוע שונה, קרבורטור כפול מיני ירקות.

1. מישהו יכול להסביר על הבדלי הדגמים בין השנים השונים?

2. האם תושבות המנוע יתאימו לנפח 1300 ו 1600 אחד באחד?

3. איזה גיר אני צריך להתאים?

4. האם יש אפשרות למצוא גיר וצריות שיתאימו ויצליחו להחזיק משהו כמו 150 כ"ס? גיר וצריות של טנדר אולי.? [ג-ד-י-ש-ה בעתיד הרחוק קרוב, ששש...]

5. לגבי הגה כח, אפשר להתאים משאבת הגה או שזה בא עם המנוע בדרך כלל?

וכמובן איזה מנוע הכי מומלץ מבין המנועים.?

אודה למי שיתיחס ברצינות ויתן תשובות רצניות וקולעות. אין לי צורך בהטפות לגבי מי משקיע בסובארו.

תודה מראש לעונים.

עומר.

מחפש שילדת חיפושית או חיפושית שלמה עד עם רשיונות! (לצורך פרוייקט באגי)

פורסם

מנוע 1300 הוציא בימים טובים 65 כ"ס , היום הוא יוציא פחות ואפילו הרבה פחות,

מנוע 1600 עדיף , EA71 זה 1600 מהשנים 85-93 אין לי מושג אם יאשרו אותו בתוך הרכב שלך במידה והוא שנת 82

תשכח מ150 כ"ס אם אתה שם מנוע הזרקה טורבו (אני מניח שהבאת מXT ישנה) אז אתה צריך ציריות מתאימות גיר מתאים, וכמובן אישורים ברישיון , דבר שלא יהיה אפשרי,

ה"כ אפשר על מנוע 1600 למעשה אם תקנה מנוע 1600 רוב הסיכויים שיבוא לך מורכב עליו כבר המשאבה וגם אלטרנטור מדחס , אלב אני לא בטוח במאה אחוז,

בכל מקרה אם תרכיב ה"כ על מנוע 1300 כנראה זה יוריד לו מהכוח הזעום שבקושי יש לו.

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

לא תהיה בעיה להרכיב (ea 71) גם על רכב שנת 82,בזמנו החלפנו מנוע בסובארו DL1300 שנת 84 ל1600 .

אם אתה רוצה תוספות כמו הגה כוח וכדומה,אולי שווה לך באמת לקנות מנוע חדש מיבוא,אני יודע שהם מגיעים עם כל מה שצריך להגה כוח ,עליך רק למצוא מסרק הגה מתאים.

לגבי ציריות לא הבנתי מה אתה מתכנן בשבילה אבל אם תחליף ל1600 אין צורך למצוא ציריות שונות

ולגבי גיר ,הדגם של הסדאן הגיע עם 5 הילוכים אם אתה מעונין יש לי אחד כזה למכירה,יתכן שאפילו ההאוזינג הקיים שלך מתאים ואז כל מה שיש לך לעשות זה להעביר אותו למנוע החדש.

אני כמעט בטוח שמבחינת תושבות הגיר של ה 5 הילוכים מתאים אחד לאחד .

ולגבי החזית הייתי שם לה גריל של שנת82 \81 ז"א פנסים גדולים מרובעים,תמצא באינטרנט לא חסר

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/1982-SUBARU-BRAT-GRILLE-GRILL-SIDE-MARKER-LIGHTS-BEZELS_W0QQcmdZViewItemQQcategoryZ33645QQihZ015QQitemZ250053703601QQrdZ1QQsspagenameZWDVW

בהצלחה

פורסם

ולכל המנועים עם קוד EA71 אין שינוי כלשהו? לכל השנים אותו מנוע בדיוק מ85-93?

התכוונתי למצוא מנוע במצב טוב ואולי לשדך לו שבלולון.

עומר.

פורסם

לפי דעתי קיימת אצלך רק אפשרות אחת להרכיב לאוטו הזה טורבו בצורה חוקית.

סובארו התחילו משנת 84 לייצר מנועי טורבו (הזרקה).

בהתחלה הוא ישב על המנוע הקיים של דגמי 80-84 וכאן אני קצת לא בטוח לגבי קודי המנוע, לפי הטבלה הזאת: http://www.northursalia.com/techdocs/enginespecs/enginespecs.html

המנוע שלך צריך להיות EA71 ,EA81 הוא משנות ה 70.

המנוע המוגדש נקרא EA81T ואם יש לך EA81 מאושר או אפשרי לאשר (ובתנאי שהוא 1800 סמ"ק), אז אפשר להסב לטורבו.

צרפתי תמונה של איך זה נראה בתא מנוע, בדגמים האלה הגלגל הרזרבי עדיין ישב מתחת למכסה מנוע, משנת 85 בדגמים בעלי מנוע EA82T הגלגל הרזרבי כבר בבגז' ונוספו עוד שינויים.

העניין הוא, כמו שכתבתי לא פעם בעבר, זה לא מסתכם רק בהוספת טורבו, אתה צריך להחליף את כל המכלולים הנלווים גם, שזה אומר בין היתר: גיר, קלאצ, תושבות, ציריות, למצוא מחשב מנוע (כן, יש כזה גם ל 84 ואני אפילו מכיר מישהו שמחזיק כזה ללא שימוש), למצוא את הצמת חשמל והרשימה עוד ארוכה.

הדרך היחידה שלך לא להוציא סכומי כסף מטורפים היא למצוא רכב כזה לפירוק ומכונאי תותח שידע להחליף הכל אחד לאחד.

כמובן שהבעיה היא שלא בטוח שנשארו כאלה בארץ, כי סביר להניח שגם כשהיו היה אפשר לספור אותן על יד אחת.

עצתי, תסדר את האוטו כמו שתכננת, תהנה, תשנה, מה שאתה רוצה, רק תעשה טובה תשאיר את עניין הטורבו לסוף.

3d_3[1].jpg

סובארו-SVX שחורה 94' ,סובארו SVX לבן פנינה 92', סובארו XT טורבו שחורה 86', סובארו XT טורבו בורדו 86', סובארו XT טורבו לבנה 86'

ארז

פורסם

אי אפשר להפוך חוקית את הרכב לטורבו, לא יאשרו החלפה של מנוע כזה ,

שאלתי במשרד הרישוי לסובארו שלי 87 שיש לה 1800 , אם אפשר להחליף ל 1800 טורבו ונענתי בשלילה,

מה שכן אפשר זה לשים מנוע מאותו קוד אבל שיהיה מוזרק חד נקודתי ,או עם הזרקה רב נקודתית .וזה המקסימום שאפשר

(על אותו קוד יש כמה סוגי מנועים)

בטסט הם בודקים את סוג המנוע ואת מספר הזיהוי שלו.

וגם אם נגיד תחליף למנוע מוזרק, עדיין למצא לו את מערכת החשמל וכל המיסביב זה יהיה לא פשוט ,אבל זה חוקי.

אם מותר לאשר ברכב הזה מנוע 1600 , אז המקסימום שתוכל להכניס לרכב הזה זה 1600 הזרקה רב נקודתית (אם תמצא כזה.)

בהצלחה.

פרטים בה"פ .

פורסם

ענית לעצמך איך זה כן אפשרי.

המנוע טורבו לא חייב להיות עם הטורבו עליו, אפשר להתייחס אליו כאל 1800 רגיל, ללכת למשרד הרישוי, לאשר אותו.

ברגע שאישרת אותו אתה מחבר אליו את הטורבו, בזה נגמר הסיפור.

אם הוא לא יכול לאשר מנוע 1800 אז הסיפור של הטורבו יכול לרדת מהפרק.

יש מנוע 1600 מוזרק? אני יודע רק על 1800.

סובארו-SVX שחורה 94' ,סובארו SVX לבן פנינה 92', סובארו XT טורבו שחורה 86', סובארו XT טורבו בורדו 86', סובארו XT טורבו לבנה 86'

ארז

פורסם

המנוע טורבו נקרא EA82T

המנוע הרגיל נקרא EA82

על המנוע טורבו עצמו אין תזכורת לאות T.

המנוע EA82T מוזרק, ה EA82 בעל קרבורטור.

הבוכנות שלהם מתאימות ל 2 המנועים.

המנועים בעיקרון זהים, המנוע טורבו טיפה יותר מחוזק ובעל יחס דחיסה נמוך יותר כדי לעבוד עם הטורבו (1:7.7), המנוע הרגיל בעל יחס דחיסה יותר גבוה כי הוא אטמוספרי.

2 המנועים מוציאים את אותו ההספק.

חוץ מהיכולת להבדיל ביניהם לפי קרבורטור\הזרקה אני מאמין שלפי המספר מנוע אפשר בקלות לזהות בדיוק את המנוע.

יותר מזה אני לא יודע.

ארז

פורסם

איך יכול להיות?

אני ראיתי באנטרנט שעל הדגם EA 82 יש גם מנוע קרב' גם הזרקה חד נקודתית וגם הזרקה רב נקודתית.

ואני כמעט בטוח ב100 אחוז שלמנוע טורבו יש תוספת בדגם מנוע EA82T

פרטים בה"פ .

פורסם

אני לא זוכר לגבי סוגי ההזרקה, יש גם 1800 הזרקה בלי טורבו, לא בעיה להבדיל ביניהם תסתכל על החלק העליון (קשה לפספס 4WD TURBO :wink: ).

לגבי האות T, אתה מוזמן לבוא לראות את האוטו שלי + 2 מנועי טורבו פתוחים, רשום עליהם EA82 בלי האות T, חוץ ממני יש עוד בעלי XT שאמרו שגם אצלהם זה ככה.

התמונה היחידה שיש לי כהוכחה על המחשב, זאת תמונה של סדק במנוע המקורי של הXT הראשונה שלי, כשרציתי לשפץ אותו:

PIC00094a.jpg

ארז

פורסם

אז אתה בעצם אומר שאני יכול לייבא מנוע EA82 טורבו עם הזררקה רב נקודתית , יהיה רשום עליו קוד מנוע של EA82,

ואני אוכל לאשר את זה ברישיון?? במידה ואני אמצא את המערכת החשמלית של המנוע?

ומאיפה אני יכול להביא מערכת חשמלית כזו?

אני מתעניין כי אני ממש מתלבט אני רוצה לשפץ את המנוע הנוכחי EA82 קרב' 1800, או במקומו להביא מנוע הזרקה רב נקודתית,

האם אני יכול להביא מנוע הזרקה רב נקודתית עם טורבו??? וזה יאושר ברישיון ללא בעיה?

פרטים בה"פ .

פורסם

אף פעם לא עשיתי משהו כזה בצורה "חאפרית" כי יש לי אוטו שבא במקור עם טורבו.

אבל לא חסר טנדרים ואולי ליאונה שהוסבו לטורבו, אני מניח שהרכב שלהם בא במקור עם 1800 רגיל, הם החליפו אותו ל 1800 טורבו והלכו לאשר את המנוע (אם או בלי הטורבו).

כמו שהם עשו וכמו שהרבה בעלי הונדות עם טורבו ועוד רכבים שבמקור לא היה להם טורבו עוברים טסט, גם אתה תמצא את הדרך, הנקודה החשובה שהמנוע יהיה מאושר ברישיון.

אני חושב ששאלות מהסוג הזה אתה צריך לשאול אנשים מהתחום הזה, אני מאמין שכל מוסך מורשה ידע להגיד לך אם אפשר לאשר מנוע 1800 מוזרק בלי טורבו, אני לא רוצה שתעשה דברים כאלה על סמך ההנחות שלי בלבד.

בכל אופן, כבר אמרתי זה המון כסף לבצע הסבה כזאת, הדרך הכי זולה זה לפרק XT ולהלביש את המכלולים שלה על הליאונה שלך, כמובן בעזרת מכונאים שמבינים בזה.

זה לא פשוט, אתה פשוט חייב לדבר עם האנשים שעשו כבר את ההסבה הזאת, אני רק נותן לך הקדמה, הם אשכרה עשו את זה.

ארז

פורסם

ברור שאת עניין הטורבו אני משאיר לסוף. השאלה שלי כעיקרון מה ההבדלים בן סוגי המנוע עם הקוד EA71, ומה הכי מומלץ בניהם.

לפי דעתי 1800 אי אפשר לאשר אבל EA71 אפשר, מחר יבדקו לי את זה.

אם אין הבדלים בין הטורבו וההזרקה רגילה בEA81 אז למה יש גם טורבו? סתם שותה יותר דלק שיש באותו ההספק באטמוספרי. :idea:

אבל העניין עם הטורבו שאפשר להגדיל לו את הגדישה. לא ככה?!

1. מישהו יכול להסביר על הבדלי הדגמים בין השנים השונים? מחכה למישהו שמבין

2. האם תושבות המנוע יתאימו לנפח 1300 ו 1600 אחד באחד? זה באמת חשוב ולא קיבלתי תשובה

3. איזה גיר אני צריך להתאים? גם חשובה לי התשובה

4. האם יש אפשרות למצוא גיר וצריות שיתאימו ויצליחו להחזיק משהו כמו 150 כ"ס? גיר וצריות של טנדר אולי.? [ג-ד-י-ש-ה בעתיד הרחוק קרוב, ששש...] הצריות של הטנדר והDL אותו הדבר או של הטנדר שונות? אמורות להיות יותר חזקות של הטנדר לא?

5. לגבי הגה כח, אפשר להתאים משאבת הגה או שזה בא עם המנוע בדרך כלל? הבנתי שמנועים מיבוא יבואו עם משאבת הגה עליהם.

עניין הטורבו הוא עניין שולי, העניין של החלפת מנוע וגיר יותר חשבו כי זה הולך להיתבצע בעוד חודש וחצי חודשיים ואני רוצה לדעת מה להתחיל לחפש.

כמו כן אני מעביר את המצבר לצד שמאל של הרכב כי המצבר בדיוק איפה שהכניסה לפילטר.

תודה לעונים.

עומר.

• תוכן חדש...