Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6566 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחרונה הסבתי את רכבי לגז.לאחר 4 ימים (בהם נסעתי בעיקר על גז) הלך ראש מנוע כתוצאה מהתחממות יתר בגלל צינורית מיים במערכת הגז החדשה שנמצאה מנותקת (צינורית שהולכת למאייד) אשר גרמה לנזילת מיים. הרכב נקנה לפני כחודשיים עם קילומטראז נמוך במצב חדש. האם מדובר בתקלה שכיחה? כיצד החברה המתקינה מחוייבת לתיקון התקלה? האם עלי להסתפק בהחלפת ראש מנוע? האם לאחר החלפת ראש מנוע המנוע חוזר למצבו הקודם? האם יתכן מצב שבמוסך מורשה של סוזוקי לא יסכימו להתעסק עם מנוע שהוסב לגז?

פורסם

שלום.

ברשותי רנו מגאן, שנת 2001.

פניתי לחברת נירגז אתמול באתר שלהם ע"מ לשמוע מחיר ולקבל התרשמות מהחברה.

היום בבוקר יצר איתי קשר נציג שירות שלהם.

בשיחה הוא הסביר לי שישנה אחריות של 24 חודש למערכת הגז ולכל הרכב.

בדוק עם החברה בה התקנת את המערכת.

יאאלה, איך בא לי ג'חנון עכשיו...

פורסם
...לאחר 4 ימים (בהם נסעתי בעיקר על גז) הלך ראש מנוע כתוצאה מהתחממות יתר בגלל צינורית מיים במערכת הגז החדשה שנמצאה מנותקת (צינורית שהולכת למאייד) אשר גרמה לנזילת מיים....

אין דבר כזה תקלה שכיחה כשראש מנוע הולך כי שכחו לחבר צינורית מים, זו פשלה רצינית ומי שהתקין את הצינורית ושכח לחזק חייב לשאת באחריות.

בריאות לכולם!

פורסם
שלום.

ברשותי רנו מגאן, שנת 2001.

פניתי לחברת נירגז אתמול באתר שלהם ע"מ לשמוע מחיר ולקבל התרשמות מהחברה.

היום בבוקר יצר איתי קשר נציג שירות שלהם.

בשיחה הוא הסביר לי שישנה אחריות של 24 חודש למערכת הגז ולכל הרכב.

בדוק עם החברה בה התקנת את המערכת.

גם במקום בו התקנתי מבטיחים אחריות לשנתיים- אך התקלה הנוכחית כביכול לא בתחום אחריותם כיוון שהם בינתיים מסרבים לקחת אחריות-לטענתם הצינורית ששכחו לחבר כנדרש לא שייכת למערכת הגז, וזאת למרות שהיא צמודה לצינוריות שלהם ולמרות ששני מוסכים בלתי תלויים כולל מוסך סוזוקי מורשה טוענים שמתקין מערכת הגז ניסה להתחבר שם, ניתק צינורית ושכח לחבר אותה חזרה עם ה-בנד שלה, ולמרות שהרכב עבר טיפול ונבדק זמן קצר לפני ההתקנה והיה תקין עם מנוע במצב חדש ו 3 ימים אחרי ההתקנה נמצאה נזילת מיים (באופן "מקרי ומפתיע") מצינורית עם בנד משוחרר שגרמה לנזק למנוע.

האם יש מה לעשות מלבד תביעה? תלונה באיגוד המוסכים?

דרך אגב עוד לפני ההתקנה נאמר לי שהמערכות של ניר-גז בעייתיות וכבר מס' פעמים הגיעו נפגעי המערכת למוסך שהתקין את המערכת עבורי

פורסם
אין דבר כזה תקלה שכיחה כשראש מנוע הולך כי שכחו לחבר צינורית מים, זו פשלה רצינית ומי שהתקין את הצינורית ושכח לחזק חייב לשאת באחריות.

אתה צודק. אבל אני עכשיו תקוע עם החלפת ראש מנוע (במקרה הטוב) ועם נסיונות לאלץ אותם לקחת אחריות- ראה פירוט של המקרה בתגובה ל big mak.

במידה והמתקין הרשלן ימשיך לסרב לקחת אחריות אפרסם את פרטי המקרה ושמות כל המעורבים בעיניין כדי להזהיר כמה שיותר אנשים.

פורסם

אני נוסע בהונדה אקורד מודל 98, מנוע 3000 מונעת בגז (כך קניתי), לא מצאתי שום חיבור למים.

מבקש לשאול, יש לי בתא המנוע קופסה עם ברז, נאמר לי שיש למלאה בשמן מיוחד , כדי לשמן את השסתומים כאשר אני נוסע על הגז. ראיתי ברכבים אחאים שאין את המתקן הנ"ל. בתחנת מילוי הגז מבקשים 100 ש"ח לחצי ק"ג שמן.

האם השמן חובה ?.ואם כן, אפשר לשים שמן אחר ?. בינתיים אני נוסע בלי שמן בכלל.

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם
אתה צודק. אבל אני עכשיו תקוע עם החלפת ראש מנוע (במקרה הטוב) ועם נסיונות לאלץ אותם לקחת אחריות- ראה פירוט של המקרה בתגובה ל big mak.

במידה והמתקין הרשלן ימשיך לסרב לקחת אחריות אפרסם את פרטי המקרה ושמות כל המעורבים בעיניין כדי להזהיר כמה שיותר אנשים.

יש בתי משפט. וחוץ מזה, אני לא מבין את ההיגיון של אנשים שהופכים סוזוקי ליאנה 1.6 ורנו מגאן 1.6 לגז.

איזה חסכון כבר אתם מצפים לקבל ? ועד שתחזירו את העלות של המערכת וההתקנה ?

אלה רכבים לא כ"כ זללנים...:|

יש לבדוק לחצים במנוע !

יש סדרת בדיקות שמבצעים במוסך מסודר שנועדה לגלות אם נגרם נזק למנוע מעבר לראש.

פורסם

רצוי מאוד אפילו הכרחי שתהיה משמנת ברכבים מוסבים לגז. בשל העובד שהגז אינו משומן כמו בנזין טמפ' הבעירה שלו גבוהה מאוד בנוסף הדבר גורם לשריפת שסתומים אם לא מוסיפים שמנת (שתפקידה להוריד את טמפ' השריפה ובנוסף לדאוג לשימון של השסתומים.

אל תקנו מערכת גז בלי משמנת ישרפו לכם השסתומים בראש המנוע אחרי 10 או 20 אלף ק"מ.

פורסם

לא מדובר פה בשריפת שסתומי פליטה עקב שימוש בגז אלא בנזק ישיר עקב התקנה, לפחות זה מה שאני מבין מפותח השרשור. פנה לשמאי רכב לצורך הכנת תיק תביעה.

• תוכן חדש...