Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5307 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מאחר ואני מכונאי מטוסי בוכנה מתקופת הפייפר, החלטתי לבצע החלפת אטם ראש ו/או שיפוץ ראש לבד. אני בדרך לסוף הפרוק וניתקלתי בבעיה של סוג המפתח ל-10 הברגים האחרונים של הראש. מפתח כוכב 50 נכנס חופשי מדי, ומפתח כוכב 55 לא ניכנס.

האם מי מהמומחים יודע אם צריך מפתח מיוחד ואיזה.

תודה מראש עבור העזרה.

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

שלום.

אכן יש לך בעיה!!!

הביטים של פיאט הם מיוחדים בעל פרופיל מרובע ואתה חייב להשתמש בהם.

אבל אם תדע את התשובה לשאלה שלי ותסביר איך תעשה אני ילווה לך את הבוכסות המיוחדות האלה.

תסביר לי איך הולך הטימינג ואיך אתה מיתכון להרכיב את הרצועה החדשה ואתן לך רמז! איזה כלים דרושים?

אם אתה יודע ויש לך את הכלים לטימינג ותסביר איך אתה מכוון את הטימינג אני אשאיל לך את הבוכסות אם לא תוכל לענות ,עצתי הכנס את הרכב למוסך כי כול הסיכוים שתרסק את המנוע.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

בני שלום

הביטים של הפיאט שלי הם לא בעלי פרופיל מרובע בוודאות.

אך קבל עצה ללא תנאים מוקדמים!

אם אתה מפרק מנוע שעבד עד הרגע האחרון (רצועת טיימינג לא נקרעה) אזי אתה מסמן לך בצבע סימון משלך על שני גלגלי השיניים הנכונים וכמובן על הגוף את המצב בו אתה מפרק את הראש. במידה ואתה לא מזיז את גל הארכובה, אזי יש להחזיר את הסימון של גל הזיזים לסימן על הגוף ולהרכיב. במידה וכן נגעת בגל הארכובה אזי תיתכן טעות של סיבוב שלם אך גם לזה יש פיתרון. אשאיר לך לחדד את המחשבה בנושא הפתרון.

ולשאלתי,

תהיה רגוע, אין סיכוי שארסק את המנוע, כבר עשיתי דברים מסובכים יותר כמובן עם מחשבה תחילה.

אני מעונין לקנות את הבוקסה ולא לקבל בהשאלה.

אז אם יש לך פרטים הנכונים! אשמח לקבלם.

תודה מראש.

יורם.

פורסם

ידידי היקר,

[נמחק חלק ההודעה הבלתי ענייני ובלתי הולם את כללי הפורום]

[הנהלת הפורום]

מנועי בוכנה ובמיוחד כלי טייס הינם מסובכים יותר מכול רכב ולכן אני סומך את ידי על-כך שתצליח לבצע את העבודה בהצלחה מרובה !

כלי עבודה מיוחדים לרכב תוכל לנסות לרכוש אצל ייבואן הרכב או ברחוב יצחק שדה בחנות שמשווקת כלי עבודה תוצרת BETA האיטלקית.

תנסה להעזר בקבצים המצורפים.

בהצלחה !

untitled.JPG

TOOLS FOR CAR REPAIR.pdf

איזה כייף לי :)

פורסם

היי,

שכחתי לצרף את המידע לגבי הוראות סגירה של ראש המנוע ייתכן ויש להחליף את הברגים בחדשים.

ראה קובץ מצורף (חפש את דגם המנוע המדוייק לפי קוד מנוע כפי שרשום ברשיון הרכב ובתחתית העמוד יש הוראות נוספות).

Fiat-cylinder head bolts.pdf

פורסם

לאו דווקא ספציפית לרכב המדובר (שבו אני לא מכיר את הברגים), כנראה שמדובר במפתח אחר ולא torex, למשל XZN או Ribe-CV וכד'. כדאי לקחת בורג לדוגמה ולקפוץ איתו לחנויות הכלים ביצחק שדה שם תמצא את מבוקשך (למשל שוורץ).

לגבי הטיימינג, בדגם זה יש להיעזר בכלים לנעילת הקאמשפט. ללא קשר למיומנות המכונאי, יש תמיד להיצמד להוראות כדי לא לפספס תיחכומים חדשים.

אני אעלה הוראות להרכבת הטיימניג עבורך בהקדם.

פורסם

[נמחק חלק ההודעה הבלתי ענייני ובלתי הולם את כללי הפורום]

[הנהלת הפורום]

רק לתשומת לבך גם השירטוטים של מערכת הטימינג שצרפו לתגובות לא מתאימות לרכב שלך.

לתשומת לבך!!!

הטימינג ברכב שלך מיוחד ומחורבן ומחייב כלים מיוחדים כגון נועלי גל זיזים ומוטות אם בוכסות לכיון הטימינג.

אני את הכלים לרכב הזה נאלצתי להביא מחו"ל כי בארץ אין אותם עדין והסט שהמליצו עלו לא מתאים לצרכים שלך.

אתה יכול לסמן אם צבע כמה שאתה רוצה אבל איך אמרתה? קבל עיצה אז כך אותה בשתי ידים!

במנוע המדובר אין קייל ( שגם ) לגלגלי השינים ברגע ששחררתה את הברגים של הגלגלים הלך הטימינג לטייל בשדות וגם 4 ליטר צבע סימון לא יעזרו לך.

בברכה בני ל.

אההה אגב צרפתי לך מס' תמונות של הביטים לי הם נראים משום מה דווקה כן מרובעים אולי אני לא רואה טוב?

CIMG6110.JPG

CIMG6112.JPG

CIMG6113.JPG

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

נפל לי האסימון ! אני חושב שנפלה פה אי הבנה או ההסבר בהתחלה לא היה מספיק ברור.

אתה מתכוון לפרופיל של השן ואני וגם אחרים כנראה חשבנו לצורת הבורג/הכלי שהינו מרובע.

דרך אגב אבא שלי בן 86

• תוכן חדש...