Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6411 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

בימים האחרונים מטייל לי בגינה איזשהו מכרסם ונהנה לו מעץ המנגו שלנו.

מישהו מזהה מה זה?

זאת חולדה? גרביל? שרקן? אוגר? עכבר? משהו אחר?

האם אני צריך להיות מודאג מהנוכחות שלו בגינה?

האם הוא מסוכן לכלבים שלי או לבריאות המשפחה בכלל?

מה אני יכול לעשות בכדי "להעלים" אותו? (בעדיפות מבלי לפגוע בו).

תודה למגיבים,

רפי.

P7040182.jpg

P7040183.jpg

P7040184.jpg

הנוכחית | אבארט פונטו אבו אסהאסה

אקסית 1 | אלפא רומיאו מיטו תלתן ירוק

אקסית 2 | אלפא רומיאו 164 סופר ידנית (הי"ד)

• תגובות 141
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

דווקא נראה כמו חולדה

לא יצא לי לראות עכבר בגודל כזה, וראיתי לא מעט כאלה במחסן מזון שהייתי עובד בו

Toyota Yaris TS

פורסם

זו אכן חולדה צעירה.

ככלל מדובר בבע"ח חכמים הרבה יותר ממה שהיית חושב, ובעיניי לפחות חביבים למדי.

אכן, חולדות כמו כל יונק לא מטופל, עשויות למשוך פרעושים וכו' אבל לא בשונה מכלב או חתול רחוב.

אין ממש מה לנסות להתאמץ בקשר אליה, אם אתה רואה אחת - סימן שיש הרבה יותר בסביבה, וזה טבעי למדי כי הן מצויות כמעט בכל מקום ובשפע, רק שבד"כ יש להן יותר שכל מלזאת כנראה - והן מצניעות לכת..

לי ולחבר שלי שגר ברמה"ש יש תחביב קבוע שקשור לחולדות בשכונה של, ליד הבית שלו יש עמוד חשמל, וכל ערב, בשעות ערביים, יש ממש מירוץ של חולדות שרצות על כבלי החשמל בין גגות הבתים השונים. תוך כדי המנגל והנרגילה יש לנו מופע קרקס של חולדות לוליוניות מעל הראש. הן לא רק רצות על החוטים, אלא מצליחות לעבור על חוט אחד זו על פני זו, אחת למעלה ואחת למעלה - מדהימות פשוט. ככה זה כמה שנים כבר, וחוץ מהמופע לא רואים או שומעים אותן.

אם אתה חרד לגורל פירות המנגו שלך, אני מציע שתעשה מה שעושים על חבלי אוניות כדי למנוע מחולדות לטפס, תסדר מעין משפך הפוך מפלסטיק סביב הגזע (דומה למה ששמים לכלבים סביב הראש אחרי ניתוח, כדי שלא יוכלו לטפס.

HFturbo

פורסם

מאוד אהבתי את התמונות. אחל'ה זויות צילום תפסת. במיוחד אהבתי את התמונה השמאלית.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אחרי שאחת כזאת כירסמה לנו את הרשת בחלון במטבח (רסת פלסטיק) והסתובבה לנו בבית, הייתי צריך למגן את החלון ברשת ברזל (כמו של לול).

לחיות האלה יש יכולות יוצאות דופן, הן מטפסות, מכרסמות, זריזות, חכמות (למרות הביטוי "מוח של עכבר" :D). המלצה אישית, גדל חתול אבל אחד כזה לא פחדן שמפחד מעכברים - כרגע יש לי שני חתולים, ושניהם מפחדים מעכברים :S

פעם היה לי חתול גיבור שתפס בלילה אחד 7 עכברים וסידר אותם בשורה במרפסת, זה היה משהו מדהים.

פורסם

אפשר במקום חתול לגדל טרנטולה ענקית. :twisted:

אני חושב, דבר כזה בקלות יכול לטרוף את כל המזיקים הקטנים. כמה שאני יודע טרנטולה כזאת מגיעה לגודל של כ-20 סנטימטר.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

במקום טרנטולה, תנסה עקרבוט, מסתובבים לא מעט כאלו במוצב שלי בעזה והדבר הזה אכזרי!

הוא ע-נ-ק (כמו כף יד מהלכת), נראה כמו עכביש בתוספת 2 ידיים א-ר-ו-כ-ו-ת, מאוד מהיר וקטלני ויודע לתת ביסים. פעם אחת החזקתי מולו מקל כדי שינשך אותו ואשכרה הרגשתי את העוצמה. גם פעם אחת הצלחנו ללכוד אחד כזה, הבאנו לו נמלים והוא פשוט חצה אותם לשניים :shock:

dsc03454938.jpg

פורסם
זו אכן חולדה צעירה.

אם אתה חרד לגורל פירות המנגו שלך, אני מציע שתעשה מה שעושים על חבלי אוניות כדי למנוע מחולדות לטפס, תסדר מעין משפך הפוך מפלסטיק סביב הגזע (דומה למה ששמים לכלבים סביב הראש אחרי ניתוח, כדי שלא יוכלו לטפס.

לא חרד למנגו בכלל, יש מנגו בשפע על העץ ואין בעיה להאכיל עוד פה בהם. באופן אישי, אני אפילו די מרוצה מהעובדה שהחולדה הזאת באה לאכול לי מהעץ... יש פירות בשפע והיא דווקא הולכת על הקטנים והרקובים ולא על הגדולים (הם כבדים מדי עבורה והיא לא מסתדרת איתם).

למעשה, הבעיה היחידה עם החולדה הזאת היא... אשתי!

התמונות צולמו מחלון הסלון שלנו וזה די מלחיץ אותה שהיא קולטת בזוית העין את החולדה מטיילת על העץ בזמן שהיא צופה בטלוויזיה.

משפך הפוך (או כל אביזר אחר שימנע ממנה לטפס על העץ) לא אפקטיבי מכמה סיבות.

1. אני באופן אישי מעדיף שהיא תשאר על העץ ולא תרד לטייל בחצר.
  2. ישנם עוד הרבה עצים סביב עץ המנגו (חלקם אצל השכן) ולא תהיה בעיה לחולדה לעבור לעץ שלי דרך צמרת של עץ אחר.
  3. למען האמת, עד עכשיו תמיד ראינו אותה מגיעה מכיוון העץ של השכן. מעולם לא מכיוון החצר שלנו (ניתן לראות בתמונות את החומה המפרידה ביני לבין השכן והיא מגיעה מכיוונו דרך צמרת העץ שלו).

מאוד אהבתי את התמונות. אחל'ה זויות צילום תפסת. במיוחד אהבתי את התמונה השמאלית.

תודה.

בדיוק רכשתי מצלמה חדשה וישבתי בסלון ללמוד את כל הפונקציות שלה כשהחולדה שבה והופיעה על העץ.

זה הזמן לגשת לצער בעלי חיים ולאמץ שני חתולים.

קצת בעייתי עם שני כלבים בבית.

פורסם
במקום טרנטולה, תנסה עקרבוט, מסתובבים לא מעט כאלו במוצב שלי בעזה והדבר הזה אכזרי!

הוא ע-נ-ק (כמו כף יד מהלכת), נראה כמו עכביש בתוספת 2 ידיים א-ר-ו-כ-ו-ת, מאוד מהיר וקטלני ויודע לתת ביסים. פעם אחת החזקתי מולו מקל כדי שינשך אותו ואשכרה הרגשתי את העוצמה. גם פעם אחת הצלחנו ללכוד אחד כזה, הבאנו לו נמלים והוא פשוט חצה אותם לשניים :shock:

רעיון מעניין...

אני חושב שאני מעדיף חולדה בחצר :-)

• תוכן חדש...