Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6529 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

זוהי הודעתי הראשונה בפורום, ואני מקווה שאחד מחבריי הפורום יוכל ליעץ נכונה בנוגע לבעיה הבאה:

כמו שהזכרתי אני מחזיק רכב מסוג דיהטסו אפלאוז מודל 92 מנוע קרבורטור 1.6 סמ"ק.

רכשתי את הרכב לפני מעל חצי שנה בערך ממגרש מכוניות.

כעבור זמן מה גילתי שהרכב מאבד מיים מאזור כלשהו, ניגשתי למוסך קרוב לביתי, ולאחר בידקת

קומפרסיה במערכת המים התגלה כי קיימת נזילה בכמה מצנורות המים.

כמו כן הפלאנג של כניסת המים (היכן שממוקם הטרמוסטט) היה אכול כולו מקורוזיה.

הצינורות הפלאנ'ג והטרמוסטט הוחלפו. בבדיקה חוזרת נמצא שהרכב אינו מאבד מים, אך משום מה כרגע אין סרקולציה במערכת המים,גם כשההרכב על טורים גבוהים.

המכונאי ה"מהולל" הציע לשפוך נוזל ניקוי אל תוך המצנן ולבצע שטיפה יסודית עבורו ועבור מעברי המים במנוע.

לאחר מספר רב של ניסונות לסיקול הבעיה, נפתרה הבעיה בדרך כלשהיא, שאני מאמין שאף למכונאי לא היתה ידועה מה היא.

התבצעה נסיעת מיבחן הכול עבר בשלום.

יום למחרת במהלך נסיעה בין עירונית קצרה אני מתבונן במד החום ומוצא שהוא עומד בזווית של 90 מעלות. עצרתי מיד את הרכב בצד הדרך,אחזתי בצינור המוביל את המים אל המנוע והוא היה "קר" ביחס לצינור שחוזר! הוצאתי מיכל מים מאחור והחלתי לשפוך על הרדיאטור.

לאחר זמן מה הצלחתי לקרר את המנוע, והמשכתי בכוח הגרביטציה את דרכי חזרה לבית.

בשיחה נוספת עם המכונאי הבנתי שלדבריו קיים חשש סביר שבעקבות שפיכת נוזל הניקוי למנוע, נוצר פתח -במעבר שנוצר בעקבות איכול (קורוזיה) שהיה חסום עד היום אודות לאיכול,בנוסף נגרם בעיה נוספת של קומפרסיה גבוה במערכת המים שגורמת לאיבוד מים דרך המיכל עיבוי -והחוצה אל הכביש דרך הצינורית עודפים.

אני הבנתי שפשוט מדובר בהתקנה לא נכונה של הטרמוסטס או בטרמוסטט פגום.

פעם נוספת שבקרתי במוסך המכונאי החליט שכדאי "לוותר" על הטרמוסטט ופירק אותו!

מבחינת יציבות הטורים בהנעת הבוקר וכו' המצב לא השתנה. בד"כ עומד על 950-100 סל"ד

(גבוה יחסית, אך לא נראה כתוצאה ממשנק "תקוע").

מכאן והילך הבעיה היחידה והעיקרית שנותרה היא הגזים שיוצאים אל תוך מערכת המים וגורמים להם לבעבע ולצאת החוצה ברתיחה קבועה למיכל עיבוי.(הפקק נבדק ונמצא תקין).

החלטתי להמשיך לנסוע כך, כי לא היה באפשרותי לממן הוצאה שכזו בשלב זה.

אחרי 4 חודשים בערך של נהיגה בתקן הנ"ל (המצריכה לעיתים קרובות מאוד עצירה בשולי הכביש וקירור המנוע, תוך כדי עירונות מוגברת בצפיה על מד החום) האותו החל גם לגמגם.

בתחילה היתי משוכנע כי הבעיה נובעת ממאיד מלוכלך, או פילטר בנזין. לכן קניתי ספריי קרבורטור, ריססתי לפי ההוראות, והחלפתי פילטר בנזין.

זה עזר בדיוק ל10 ק"מ, לאחר מכן המצב רק החמיר בצורה משמעותית.. הרכב מגמגם בצורה מטורפת.. והחום עולה בפרקי זמן עבודה קצרים יותר.

הגעתי למסקנה מאוחרת כי אין מנוס מלפרק ראש ולשלוח לבדיקה/ החלפה בתקווה שהבלוק עדיין בריא!

וכאן חברים מתחילה ההתלבטות שלי,

תרגמתי קטע ספציפי בנוגע לפירוק הראש מתוך ה-Engine-Manual של הפרוזה קרבורטור (שזה בעצם אותו מבנה) שהיתי רוצה על פיו לבצע את הפירוק בכוחות עצמי ולשלוח לבדיקה.

הוספתי לפניכם את הקטע המתורגם (מקווה שמספיק טוב,כי תחום המכונאות חדש לי בהחלט) נתון לשיפותכם אם כדאי "ללכת" על זה או לא.

תודה על הסבלנות בקריאה הממושכת, ואשמח אם למישהו מהחברים תהיה עצה בשבילי.

פירוק ראש מנוע.pdf

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

היי, לא קראתי את הכתוב בנושא, אבל אני אגש ישר ולעניין:

אין טעם לפרק ראש באפלאוז ולשפצו, מיד לאחר מכן המנוע יאכל שמן ויעשן, עד שימות לגמרי.

באפלאוז אין מנוס מלבד החלפת מנוע קומפלט.

בהצלחה.

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

תודה על העצה אחי, אך אני סבור שאם היתי חושב בקו כזה היתי הולך על רכב חדש ולא מנוע,

כי ביננו... לאפלאוז יש הרבה בעיות והטיפול שלו כנראה צריך להיות מאוד מסור..

אם מישהו נוסף יכול לתת עצה בנושא, אודה לו...

פורסם

אנשים אני מבין שההודעה שלי היא קצת ארוכה ומשעממת, אבל אולי בכול זאת מישהו יואיל בטובו לקרוא ולתת חוות דעת בבקשה? זה מאוד חשוב לי..

תודה.

פורסם
שלום לכולם!

זוהי הודעתי הראשונה בפורום, ואני מקווה שאחד מחבריי הפורום יוכל ליעץ נכונה בנוגע לבעיה הבאה:

כמו שהזכרתי אני מחזיק רכב מסוג דיהטסו אפלאוז מודל 92 מנוע קרבורטור 1.6 סמ"ק.

רכשתי את הרכב לפני מעל חצי שנה בערך ממגרש מכוניות.[ טעות מספר אחת, בסדרה של טעויות, שטעית בהמשך].

כעבור זמן מה גיליתי שהרכב מאבד מיים מאזור כלשהו, ניגשתי למוסך קרוב לביתי, ולאחר בדיקת

קומפרסיה במערכת המים התגלה כי קיימת נזילה בכמה מצנורות המים.

כמו כן הפלאנש של כניסת המים (היכן שממוקם הטרמוסטט) היה אכול כולו מקורוזיה.

הצינורות הפלאנ'ג והטרמוסטט הוחלפו. בבדיקה חוזרת נמצא שהרכב אינו מאבד מים, אך משום מה כרגע אין סרקולציה במערכת המים,גם כשההרכב על טורים גבוהים.

המכונאי ה"מהולל" הציע לשפוך נוזל ניקוי אל תוך המצנן ולבצע שטיפה יסודית עבורו ועבור מעברי המים במנוע.(איזה נוזל נקוי, מה שמו, והאם הוא מיועד לנקוי אבנית המערכת קירור ברכב, או איכול מעברי מים ואכית והגברת הקורוזייה בלוק ובראש מנוע, שרגיש מאד מאד למי ברז?]

לאחר מספר רב של ניסונות לסיקול הבעיה, נפתרה הבעיה בדרך כלשהיא, שאני מאמין שאף למכונאי לא היתה ידועה מה היא.

התבצעה נסיעת מיבחן הכול עבר בשלום.

יום למחרת במהלך נסיעה בין עירונית קצרה אני מתבונן במד החום ומוצא שהוא עומד בזווית של 90 מעלות. עצרתי מיד את הרכב בצד הדרך,אחזתי בצינור המוביל את המים אל המנוע והוא היה "קר" ביחס לצינור שחוזר! הוצאתי מיכל מים מאחור והחלתי לשפוך על הרדיאטור.(טעות פטאלית מספר שתים בסדרה)!לאחר זמן מה הצלחתי לקרר את המנוע, והמשכתי בכוח הגרביטציה את דרכי חזרה לבית.

בשיחה נוספת עם המכונאי הבנתי שלדבריו קיים חשש סביר שבעקבות שפיכת נוזל הניקוי למנוע, נוצר פתח -במעבר שנוצר בעקבות איכול (קורוזיה) שהיה חסום עד היום אודות לאיכול,בנוסף נגרם בעיה נוספת של קומפרסיה גבוה במערכת המים שגורמת לאיבוד מים דרך המיכל עיבוי -והחוצה אל הכביש דרך הצינורית עודפים.

אני הבנתי שפשוט מדובר בהתקנה לא נכונה של הטרמוסטס או בטרמוסטט פגום.

פעם נוספת שבקרתי במוסך המכונאי החליט שכדאי "לוותר" על הטרמוסטט ופירק אותו![ טעות וחוסר מקצועיות מספר שלוש בסדרה)!

מבחינת יציבות הטורים בהנעת הבוקר וכו' המצב לא השתנה. בד"כ עומד על 950-1000 סל"ד

(גבוה יחסית, אך לא נראה כתוצאה ממשנק "תקוע").

מכאן והילך הבעיה היחידה והעיקרית שנותרה היא הגזים שיוצאים אל תוך מערכת המים וגורמים להם לבעבע ולצאת החוצה ברתיחה קבועה למיכל עיבוי.(הפקק נבדק ונמצא תקין).

החלטתי להמשיך לנסוע כך, כי לא היה באפשרותי לממן הוצאה שכזו בשלב זה.

אחרי 4 חודשים בערך של נהיגה בתקן הנ"ל (המצריכה לעיתים קרובות מאוד עצירה בשולי הכביש וקירור המנוע, תוך כדי עירונות מוגברת בצפיה על מד החום) האותו החל גם לגמגם.

בתחילה היתי משוכנע כי הבעיה נובעת ממאייד מלוכלך, או פילטר בנזין. לכן קניתי ספריי קרבורטור, ריססתי לפי ההוראות, (טעות מספר ארבע בסדרה)והחלפתי פילטר בנזין.

זה עזר בדיוק ל10 ק"מ, לאחר מכן המצב רק החמיר בצורה משמעותית.. הרכב מגמגם בצורה מטורפת.. והחום עולה בפרקי זמן עבודה קצרים יותר.

הגעתי למסקנה מאוחרת כי אין מנוס מלפרק ראש ולשלוח לבדיקה/ החלפה בתקווה שהבלוק עדיין בריא!

וכאן חברים מתחילה ההתלבטות שלי,

תרגמתי קטע ספציפי בנוגע לפירוק הראש מתוך ה-Engine-Manual של הפרוזה קרבורטור (שזה בעצם אותו מבנה) שהיתי רוצה על פיו לבצע את הפירוק בכוחות עצמי ולשלוח לבדיקה.

הוספתי לפניכם את הקטע המתורגם (מקווה שמספיק טוב,כי תחום המכונאות חדש לי בהחלט) נתון לשיפותכם אם כדאי "ללכת" על זה או לא.

תודה על הסבלנות בקריאה הממושכת, ואשמח אם למישהו מהחברים תהיה עצה בשבילי.

קובי ביטון שלום רב, וברוך בואך לפורום!

ראשית קרא בעיון כמו שאני עשיתי, כשקראתי את הודעתך, שאני חייב לציין ארוכה, אך מנוסחת היטב ומענינת, ואינה משקפת כלל את , העובדה שאתה ציינת בעצמך, כי תחום המכונאות, חדש לך בהחלט.

התמקד במודגש באדום, הבא להצביע על טעויות קריטיות לאורך הדרך, שבו עשית ואפשרת למכונאי, חסר ידע מקצועי, לעשות ברכבך.

באם תקבל את המלצתי או לאו, המלצתי היא שיש לפרק את ראש המנוע במוסך מורשה, המתמחה באפלאוז, ולא לבצע זאת בעצמך, לפי ספר הדרכה, הנזק עלול לעלות על התועלת ועל(החיסכון) כביכול, שאתה מצפה שיבוא בעקבותיו.

שנית המלצתי לבצע מספר בדיקות מקדימות,כמו בדיקת לחץ במערכת הקירור, כדי לאשר סופית, שישנה דליפה של קומפרסייה למי הקירור.

שלישית אני עדיין נתלה בתקווה שהתרמוסטט תפוס במצב סגור, ו/או לא בוצעה נקוז אוויר ממערכת הקירור, בעיהה כרונית ברכב זה, שגם בעלי מקצוע וותיקים ומנוסים מתקשים בכך, ואני מכליל את עצמי ביניהם.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

קודם כל תודה רבה על היחס והסבלנות לקיראת ההודעה !

שנית לפני מספר דקות הצצתי מתוך סרנות אל פנים הראש, ונראה שהחלה תופעת ה"טחינה" בנוסף לבעיות הקיימות, מכאן אני מניח שחובה יהיה להחליף את הראש\לשפץ.

החשש הגדול שלי הוא מהשקעה לשוא, במידה והבלוק נגוע אף הוא!

ושאלה נוספת לי אליך מר צביקה, היכן בידיוק מתחיל נוזל הקירור את דרכו והיכן הוא מסיים?

ליתר דיוק היתי רוצה להיות משוכנע לגבי האזורים בהם היה מגע רציף של החומר עם "מי הברז" שגרמו ככל הנראה לבעיות הנ"ל.

אגב כשקיניתי את הרכב היה נוזל קירור במנוע, אך אני משוכנע שזוהי חלק מתעשית המרמה של המגרש! ושהנוזל שהבעלים הקודם מילא היה מים רגילים, אחרת לא היה מתגלה כמות כזו של קורוזיה בפלאנ'ג.

תודה מראש!

פורסם

שלום רב!

בנוגע לנושא מגרש המכוניות, ומה שמסתתר אחריו לא אתיחס.

כשאתה מציין טחינה, את מתכוון לכך, שפתחת את מכסה מלוי השמן, וגילת שמכסה מלוי השמן הפך בחלקו הפנימי ללבן /חום בוץ?

האם אתה מוסיף מי קירור?

האם במנוע חם צינור עליון ותחתון חמים במידה שווה כעת(בדוק בזהירות, של תכווה חס ושלום.

האם רשת הרדיאטור חמה בצורה שווה, בחלק העליון והתחתון של הרשת, בדוק זאת בזהירות, מהסיבה שכבר ציינתי, בעזרת כך היד.

נוזל הקירור לא מתחיל ולא מסיים את דרכו, הוא נמצא בחלוקי המים בבלוק המנוע, שם הוא מקרר את דפנות הצילנדר, בראש המנוע במעברי מים, שמוך לתא השריפה והשסתומים, וברדיאטור.

סירוקלציית מי הקירור, פועל כל הזמון, כל עוד מנוע הרכב פועל ומשאבת המים תקינה.

סירקולציית מי הקירור מתחילה באזור משאבת מים , המחוברת לבלוק, שם המים מסתחררים לעבר ראש המנוע, עד הגיעם לבית התרמוסטט, במנוע קר התרמוסטט מונע מעבר מים מהבלוק לרדיאטור לשם קירורם, עד לפתיחה הדרגתית, של התרמוסטט, ואז המים החמים יחסית שבבלוק, מוסטים בעזרת סירקולצייה/סחרור, לעבר הרדיאטור, שם הם מתקררים, ומשאבת המים דוחפת אותם בחזרה למנוע, שם הם מתערבבים במים החמים במנוע, מורידים הדרגתית את הטמפרטורה במנוע, וחוזר חלילה.

תרמוסטט תפוס, או תפוס חלקית מונע כמובן את הסחרור, ביטולו הוא צעד לא נכון אלא במקרה חירום, ובאופן זמני, ויש לו השפעה חשובה על זירוז והגעת המנוע לטמפרטורת עבודה, וזירוז ניטרול הצוק האוטומטי.

ולכן חשיבותו רבה, ויש לה השלכות על תצרוכת הדלק.

בברכה

צביקה

פורסם

אכן כן, פתחתי את מכסה מילוי השמן, וריאתי כי בחלקו הפנימי נמצא לבן וכלפי חוץ חום במקצת.

אני יודע מה המושג הזה אומר..

בעצם מהות השאלה הקודמת שלי היתה למעשה ההתלבטות בין להחליף את כל המנוע (למען הסר ספק זמני לגבי הימצאות כורוזיה)

לבין תיקון הראש או החלפתו בלבד, ומדברך אני מניח שקרוב לוודאי שהבלוק פגוע אף הוא.

מה אתה מציע באופן סופי שאני יעשה צביקה?

פורסם

שלום רב!

אני חוזר על מה שכתבתי:

ציין האם קיים מחסור מסיבי במי קירור וכמה?

בצע בדיקת לחץ ברדיאטור, כדי לזהות האם קיים פריצת קומפרסייה למים, ובמקרה הצורך גם בדיקת לחץ הפוך.

הסכויים שהבלוק אכול, בצורה בלתי הפיכה, הוא גבוהה מאד, ולו רק בשל ההשימוש בכבר במי ברז.

הטראומה שהמנוע עבר מאז שהרכב אצלך, ומי יודע איזה טראומה הוא עבר לפני שהגיע לידייך, מה שלא ידוע לך, מגדיל את הסכוי, וההמלצה על החלפת מנוע מיבוא.

בברכה

צביקה

פורסם

אפלאוז 92 ערב טוב וברוך בואך לפורום,קודם כל אני חושב שצביקה צודק בקשר לזה אתה צריך לבדוק את מעברי המים ברדיאטור והאים הטרמוסטט במצב סגור אז לא עוברים מים למנוע ואז נוצרים המון בעיות בגלל זה,למה המכונאי שלך הוציא לך את הטרמוסטט :?:אסור לנסוע בלי טרמוסטט האים הרכב מיתחמם לך כרגע בלי טרמוסטט:?:לפי דעתי אים הופיע לך טחינה בפקק מילוי השמן לצערי זה סימן של ראש מנוע פגום,תוכל בבקשה לומר לי כמה הרכב נסע:?:האים אתה רוצה להמשיך לנסוע בו,שוב הכל בהתאם למצב הכלכלי שלך,לי הייתה סובארו לגאסי היה לי את אותם התופעות שלך והיה לי אפשרות לזרוק אותה כי היה לי קשה להשקיע עליה ראש מנוע,אבל בכל זאת החלטתי להביא מנוע מיבוא והמשיך איתה ובסוף היא נמכרה במחיר מצוין אודות למנוע שהחלפתי,שוב הכל בהתאם למצבך הכספי, מה שכן המון בהצלחה בכל מה שתעשה.:wink:

imprza new age

פורסם

אם תחליט לשפץ ראש, קח בחשבון שלא יהיה מנוס אחכ ומהר מאוד, להחליף מנוע, או אז, תתגלה ההשקעה בתיקון הראש, כטעות.

זוהי המלצתי בלבד, נוגעת למנוע מהסוג שלך (וגם דגמי שרייד מאותם שנים לפחות), אתה, עשה כהבנתך. יותר מלהזהיר, ולהמליץ, לא ניתן.

אז אם אין לך כסף למנוע, בטוח שאין לך כסף לזרוק על שיפוץ ראש, שכנראה יוביל לצורך בהחלפת מנוע קומפלט ממילא.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

• ספונסר פורום
פורסם

קודמיי היו עדינים,אני אהיה ישיר.

המנוע שלך מת, זרוק אותו לזבל! או שתמכור אותו לסוחרי אלומיניום,קנה לך מנוע מיבוא,הרכב אותו במוסך,והסוף לכל צרותיך יגיעו.

תנסה לתקן את המנוע הזה,אני יכול להבטיח לך,שזו לא ההודעה האחרונה שלך מסוג זה בפורום.

בברכה,אורן

פורסם

כן אורן, אתה צודק במאת האחוזים, גם לעניין שניסינו להיות "עדינים" איתו.

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

• תוכן חדש...