Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6585 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יום טוב לכולם!

אחרי ים התלבטויות, בחירתי ברכישת הרכב נפלה על סקודה פליסיה, שנת 96, ידנית.

את הסקודה אני "אקבל" תמורת 6.000 שקל, ואני מתכוון לקנותה בעוד כקצת יותר מחצי חודש,

וכמובן שאני מודע להוצאות שאחרי קנייה וכדומה, ומודע גם שצריך לבצע בדיקה לפני קנייה, כואב על 300 שקל אבל מה לעשות.

ועכשיו - ברצוני לקבל מכם כמה תשובות, וייעוץ מכיוון אני חדש לחלוטין בעניין הזה.

1.רכישת הסקודה + יישור קו 6.000+2000 - 8.000 הוצאה ראשונית

2.ביטוח ( נהג צעיר+חדש) 4.000 הוצאה כמעט מיידית - אבל בתשלומים

3.דלק לשנה (לקחתי בחשבון כמוט נסיעה שאני מעריך שאבצע חודשית) 9.000 לשנה ( 750 שקל לחודש.)

4.טיפולים בממוצע ( אני מקווה ) כ 600 שקל לחודש. כאן אני לא מבין כלום בכלל ויותר מכל סעיף אחר צריך את עזרתכם.

עובדה נוספת היא שאני מתגייס בעוד כ 5 חודשים, אבל אשרת שבוע-שבוע ולכן לא תהיה בעיה של ממש לתחזק את הרכב, ולשלם עבורו ביטוח מכיוון שתהיה לי עבודה.

כשדברתי אם אבא שלי על זה, הוא אמר שזה מיותר ומה אני צריך רכב בכלל ושיהיה לי קשה והכל...אבל מצד שני אני ממש רוצה אוטו עכשיו ולא סתם בשביל לתפוס פוזה בטיילת בבת ים או משהו, אני צריך אותו לצורכי עבודה, נסיעות עם חברים לצפון \ אילת , וגם כי רכב יעניק לי יותר חופש. ו...כי ההורים לא נותנים לי את האוטו שלהם למרות כל הבקשות כי הם תלויים באוטו מבחינת פרנסה.

מקווה שתעזרו לי,

תודה מראש לכל העונים!:-)

🤔

פורסם

אני כמעט באותו מצב כמו שלך.

במשפחה אין רכב ואני רוצה לקנות רכב,מצד אחד אמא שלי משתפת פעולה אך מצד שני היא תמיד יושבת על הקטע

שרכב זה לא רק להשקיע פעם אחת סכום מסווים אלה הוצאות שוטפות ואני יאלץ לעזור לה.

מבין את הצורך שלך,אני באותה צרה.. יושב בכיס עם רשיון נהיגה ואין לי על מה לנהוג כשאני כן צריך את החופש הזה לרדת מהבית לשבת בתוך האוטו ולהיות תוך כמה דקות אצל חבר או בעיר במקום להיסחב בכל התחבורה.

מעבר לעיניין הזה לגבי הוצאות אין לי איך לעזור לך. בהצלחה!

פורסם

אני בידיוק במצב שלך ואני יגיד לך שזה מיותר רכב לפני צבא במיוחד כשיש לך רק 5 חודשים לנהוג בו תקח בחשבון שגם למכור אותו זה עושיה להיות בעיה ואתה יכול להתקע איתו.

פורסם
מצד אחד אמא שלי משתפת פעולה אך מצד שני היא תמיד יושבת על הקטע

שרכב זה לא רק להשקיע פעם אחת סכום מסווים אלה הוצאות שוטפות ואני יאלץ לעזור לה.

היא צודקת ל-100%. במיוחד רכב משומש בשנתון מתקדם דורש השקעה ראשונים בדברים גדולים ואחרי זה שוטפת בדברים קטנים יחסית, כדי למנוע השקעה בדברים גדולים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אף אחד לא יכול להגיד לך כמה כסף תבזבז בכל חודש על אחזקת הרכב כי יש הוצאות שפשוט אי אפשר לצפות והם התקלות השונות והמשונות. חלק תוכל לתקן לבד בבית ולחסוך כסף וחלק אחר תצטרך לתקן במוסך ולשלם יותר. כמה בדיוק זה יהיה - אי אפשר להגיד.

הסכומים שזרקת כאן נשמעים הגיוניים למעט טסט ואגרת רישוי ששכחת להכניס (בסביבות ה1500 ש"ח לשנה).

האם כדאי לך לבזבז כל כך הרבה כסף על רכב במקום על דברים אחרים (בגדים, בילויים, צ'ופרים אחרים)? זאת כבר החלטה שלך.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

עוד נקודה למחשבה: באיזו תדירות אתה באמת צריך את הרכב?

סך ההוצאות על הרכב מתקרבות ל2000 שקל בחודש, בממוצע (כפי שאמרו לפני, אי אפשר לדעת במדוייק, אבל מספיק שתיקח טסט, טיפולים וביטוח ותחלק ב-12, ותראה שאתה מתחיל בהוצאה לא זניחה בכלל). בדוק כמה תעלה לך החלופה (תחבורה ציבורית, מוניות, לשכור רכב לטיולים) ותראה שקניית רכב אינה תמיד כדאית (והתנצלותי הכנה כלפי נאמני הפורום). זה במיוחד נכון פחות מחצי שנה לפני הגיוס...

בכל מקרה, גיוס נעים, ובהצלחה!

נפרד לשלום מהפונטו הידנית 2006.

פרטים כאן: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=305171

פורסם

תודה רבה לכל העונים!

היום יצרתי קשר עם המוכר של הרכב שאלתי מספר שאלות ( גם כן מהפורום) והוא אמר שהטסט עד ינואר,

המנוע והגיר תקינים, צמיגים הוחלפו לפני 3 חודשים (3 מתוכם) ועוד אחד לפני חודש.

טיפולים האוטו עבר פעמיים בשנה, האוטו נמצא אצלו 4 שנים והנגים היחידים זה הוא ברוב המקרים ואשתו.

המחירון 6,200 והוא רוצה 5.000 מה שבדיוק מחשיד בנושא..(מנוע 1.300 ולא 1.600 )

אני אצור איתו קשר ובמהלך השבוע אראה את האוטו קודם עם חבר שמבין או אבא, ואז אבדוק במכון.

מקווה שהכל ילך בסדר כי האוטו נראה טוב וללא תאונות, וידני מה שחשוב ( בשבילי לפחות )

🤔

פורסם

מנוע ה1300 הוא הפחות מומלץ מבין השניים. לא שהוא גרוע במיוחד, אבל ה1600 עדיף.

בכל מקרה, שיהיה בהצלחה.

פורסם

דרך אגב באוטו לצערי אין חלונות חשמל - אפילו למרות השנתון הדי מתקדם .. כמה תעלה התקנה והאם כדי?

🤔

פורסם

באזור ה500-600 ש"ח לחלון. אולי קצת פחות או תמצא קיט שלם מפירוק של סקודה אחרת.

בכל מקרה, הלוואי וזה יהיה הדבר היחידי שיפריע לך ברכב.

פורסם

לאחר שתקנה את הרכב אתה כנראה תגלה שקניית חלונות חשמל עוברת בסולם העדיפויות למקום לא ריאלי, ביחס לכל התיקונים הדחופים החשובים יותר שתצטרך להשקיע בו.

יישור קו ב2000? עם רכב כזה אין שום אפשרות לעשות הערכה הגיונית ליישור קו. זה יכול להיות 0 בחצי השנה הראשונה וזה יכול להיות 20000 תוך חודשיים.

לגבי הבדיקה, חבל על הכסף. אתה תקבל טופס שחור מאיקסים שאף אחד לא יוכל להבין ממנו כלום. מכון הבדיקה לא ייקח שום צ'אנס ויפסול עוד לפני ראיית הרכב בפועל את כל המכלולים. קח איתך מישהו שמתמצא בתחום ואת אחת הכתבות לבדיקת רכב שמפורסמות ברשת. זה יהיה הרבה יותר יעיל, ובוודאי זול יותר.

פורסם

מסכים עם חנן!

במקומך הייתי קונה רכב יותר בסיסי מזה ועם פחות מקדם פוזה.

פחות דברים יש באוטו, פחות דברים יכולים להתקלקל.

נסה ללכת על סובארו לאונה (DL) או על משהו ממש ממש פשוט.

פוזה זה ממש לא פאקטור פה, אתה רק צריך משהו שיקח אותך ממקום למקום.

לדעתי האוטו המושלם בשבילך יכול להיות DL סטיישן (אם הוא שמור באופן סביר).

גילוי נאות: הכותב נוהג על סובארו לגאסי (כמו DL אבל יותר חדש) ועוד שנתיים מחליף לאותו דגם אבל יותר חדש ובגרסת סטיישן (ומנוע 2.0 במקום 1.8).

• תוכן חדש...