Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6577 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם. ביקרתי במגרש של ניו קופול בצומת שילת. הציעו לי שם רכב שהיה לטענתם ב"השכרה תפעולית". הוסבר לי כי זה כמו ליסינג לחברה, רק בתנאים אחרים. כמו כן אמרו לי כי ברשיון לא יהיה כתוב שרכב היה בהשכרה ולכן לא תהיה לי בעיה למכור את הרכב בבוא הזמן. לא ממש ברור לי איך זה יכול להיות. ביקשתי לראות רשיון רכב. כתוב בו שם "השכרות רכב שלמה 1987" מען בפתח תקווה. אמרו לי שאם אקנה רכב, ברשיון שלי במקום רישום קודם לא יהיה כתוב השכרה.

 

מישהו יודע מה קורה פה?

פורסם

אם הבנתי נכון מהתיאור שלך, מדובר ברכב שהיה בליסינג תפעולי.

ואכן, ברישיון הרכב החדש שתקבלי לאחר העברת הבעלות לא תופיע ההערה שהרכב היה רכב השכרה והבעלים הקודמים ירשמו כפרטי.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

בפירוש אמרו לי שזה לא ליסינג תפעולי, אלא השכרה תפעולית. אמרו לי שזה דומה לליסינג, פשוט השכרה לטווח ארוך.

אגב, חבר מהעבודה שלי קנה שם רכב מליסינג ואצלו ברשיון היה כתוב "ניו קופול" ולא "שלמה השכרות".

פורסם

ליסינג זה השכרה בלעז.

 

ליסינג תפעולי מעצם הגדרתו הוא חוזה שכירות לתקופה ארוכה שנקבעה מראש.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

השכרה לטווח ארוך = ליסינג.

אם מישהו מכיר מונח אחר להשכרה תפעולית, אשמח אם יאיר את עיניי.

 

שלמה השכרות וניו-קופל התאחדו לא מזמן תחת חברה אחת שנקראת היום "ניו-קופל סיקס". כנראה שהרכב שאת ראית היה במקור של חברת שלמה והרכב שהחבר קנה היה במקור של ניו-קופל.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

רכב שבמקור יועד להשכרה, נרשם ברישיון הרכב לצמיתות מה היה יעוד הרכב לכתחילה, וכך גם יד 10 שתחזיק ביד רישיון רכב תראה ששימש להשכרה.

יחד עם זאת, חברת ההשכרה יכולה לרכוש רכב שלא ישמש להשכרה ובכל זאת הרכב יהיה בבעלות חברת ההשכרה, רכב שכזה לאחר מכירתו לא תדע מי היו בעליו. אם היית קונה את הרכב הזה מיד שניה, לא היית רואה כל זכר לענין ההשכרה ויד 2 היה יכול לספר לך שזאת מכונית של סבא שלו שעברה במשפחה.

 

מה הרכב עשה או לא עשה בחברת ההשכרה, זה כבר ענין של גילוי נאות שלהם כלפיך וכמובן שכדאי לבדוק הרכב אפילו אם הציעו אחריות.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

השאלה היא מה יקרה כאשר ארצה למכור את הרכב. האם אצטרך להוריד מחיר לרמה של רכב מהשכרה? מה יהיה רשום במשרד הרישוי בהסטוריה של הרכב? כי אם אצטרך להוריד מחיר ב15% אז אני מצפה מניו קופול להוריד לי את זה כבר עכשיו. אחרת עיסקה לא כדאית, נכון? אפרט יותר - מדובר בפוקס 2006 5 דלתות שחיפשתי מזמן. יש לו 74 אלף קילומטר. מחירון שלה פרטי 80, הם נותנים לי ב69. שזה כמעט 14 אחוז הורדה, אבל גם אם רכב היה פרטי - קילומטרז' כזה היה מוריד את המחיר ל72.522 - כפי שעשית שקלול בלוי יצחק באינרטנט. אז מה שיוצא, שהם מורידים רק עוד 3.5 אלף שקל על ההשכרה שלו.

פורסם

אם הם צודקים, על רישיון הרכב לא יהיה רשום שום דבר המעיד שהרכב היה בהשכרה.

אתה יכול לבקש מהם להכניס תנאי בחוזה בענין זה.

 

במשרד הרישוי תמיד יהיה רשום מי היו הבעלים הקודמים. זה שרשום שהרכב היה בבעלות חברת השכרה, לא אומר שהרכב שימש להשכרה. מה שחשוב יותר זה האם הרכב יועד להשכרה, כי זה מה שמשפיע טכנית על המחיר. אם הרכב שימש להשכרה, זה יהיה חייב להיות רשום על רשיון הרכב לדורי דורות.

 

מצד שני, גם אם הרכב לא שימש בפועל להשכרה, בכל זאת קונה רגיל מן הישוב שישמע שהרכב היה בבעלות חברת השכרה באופן טבעי ירתע קצת ויחשוב מה מסתירים ממנו (גם אם בפועל הרכב הזה שימש את אשת המנכ"ל ונרשם כך רק משיקולי מיסוי).

כך שאם קונה עתידי ישאל אותך מי היה יד ראשונה ואתה לא שקרן, קח בחשבון שאם אתה אומר שהיה בבעלות חברת השכרה, יתר ההסברים לא ישכנעו את הקונה ומבחינתו אמוציונאלית זה היה רכב השכרה.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

×
×
  • תוכן חדש...