Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6581 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בעקבות הפרקציונים נזכרתי בכמה מטבעות לשון שיש להורידם מהלקסיקון המקצועי שלנו.

כמורה מקצועי אני נלחם בשמות של מכללים שנכנסו לענף הרכב ממקום הזוי , לדוגמא :

ציריה (ציריות) במקום גל הינע (אומוקינטי)

בק-אקס קדמי במקום דפרנציאל קידמי או לפחות פרונט-אקס

פקונג-ראש במקום אטם ראש או היד-גסקט

יונית חום במקום חיישן טמפ'

דיסקיות במקום פדים או רפידות בלמי דיסקה

יש עוד שמות שכרגע לא זוכר אותם

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ראיתי , דניאל זו לא הכוונה שלי , אין לי התנגדות למונחים הלועזיים אלא לשמות הלא מדוייקים כמו ציריה ואחרים , מכונאי אומר ללקוח הבק-אקס הקידמי שלך רועש , כלומר הציר האחורי קדמי רועש ! , בק-אקס עבור המכונאים זה לא ציר אחורי אלא דפרנציאל , כאן הבעיה !, דיסקיות הכוונה לפדים , כולנו יודעים מה היא דיסקית מהמילה דיסק אז איפה ראיתה רפידה לבלם דיסק עגולה כמו דיסקית.

ציריה מהמילה ציר מה לזה ולגל הינע ?

פורסם

אבל אלו המילים שהופכים את המקצוע הזה ל COOL ןלא משמעם.

כל פעם שאני שאני שומע מבעלי מקצוע עיתיקים מילים של פעם אני מתמוגג.

אגב, דיסקיות לא חייבות להיות עגולות, למשל דיסקיות זיהוי של חייל. פד זה ממש נוראי מבחינתי כי זה מתקשר לפדים של אולוויז לבחורות.

"אני חייב להחליף לך את הפדים ברכב - הבלמים מדממים נורא..והפדים כבר נספגו טוטאלית..."

ציריות מהמילה ציר, הרי גל הנעה הוא ציר.

"האזן לקוח שלי יקר, אבחנתי כי ניזוקו לך שני מפרקי הראזפהCV של גלי ההנעה הקדמים בתיבה האורכית, עקב קרע בגומיית מגן ואבק המונעת חדירת מים וליכלוך לתוך פנים המפרק וגרמו לאנדרלמוסיה פנימית וכשל מערכתי מוקדם. מחירם ככה וככה..."

לגבי הבקאקס אני מסכים.

"הלו אדבוקט איציק ירובע? צר לי לבשר לך כי בכלי תחבורתך נשחק גלגל העטרה של ההינע הסופי הקדמי וגרם לכשל מוקדם לגלגלי השיניים של הדיפרנציאל הצידיים. מחירם לפי שער יציג ושווה ערך לנסדק - ככה פחות ככה לא כולל מיסים ועריסים..."

פורסם

לא נכון.

מה ההבדל בין ציר לגל?

ציר הוא קבוע ומשהו מסתובב סביבו, כמו למשל כדור הארץ שמסתובב סביב צירו.

גל מסתובב בעצמו.

אם אני זוכר נכון פאקום ראש בא מהמילה הגרמנית פאקונג שמשמעותה אטם, אז בעצם זה ערבוב של שתי שפות.

יש כאלה שקוראים לאטמים "סתמים" בעיקר תל אביבים.

לדעתי כל השפה הזאת מצויינת כדי למנוע ידע ולבלבל לקוחות.

איזה מצחיק מי שלא מבין ממש מזה מה ברכב שלו, ושאמרו לו שהלך לו הבקאקס ציריות ו פאקום ראש

עושה חיפוש בגוגל כדי להבין מה באמת התקלקל באוטו חחח...

Never argue with idiots, they'll drag you down to their level and beat you with experience.

פורסם
יש גם כיוון פרונט אחורי.

איך קוראים לזה בעברית צחה?

Never argue with idiots, they'll drag you down to their level and beat you with experience.

פורסם

זה גל ולא ציר , גם לא קיים ציר ממין נקבה !, ציר זה דבר נייח שסביבו מסתובב תוף/מיסב דלת ועוד.

מה רע במשפטים שכתבת הם נשמעים טוב (ללא ההגזמות כמובן).

פורסם
יש גם כיוון פרונט אחורי.

נכון עוד שטות , פרונט יכול להיות רק קדימה , כמה פעמים אתה שומע מכונאי אומר ללקוח שלו "אתה צריך לכוון פרונט אחורה"

פורסם

לא נכון.

מה ההבדל בין ציר לגל?

ציר הוא קבוע ומשהו מסתובב סביבו, כמו למשל כדור הארץ שמסתובב סביב צירו.

גל מסתובב בעצמו.

בתחום הרכב ציר זהו כמו גל הנעה של רכב. ציר באנגלית זה AXLE או SHAFT והוא יכול להיות נייח או מסתובב.
פורסם
אבל אלו המילים שהופכים את המקצוע הזה ל COOL ןלא משמעם.

כל פעם שאני שאני שומע מבעלי מקצוע עיתיקים מילים של פעם אני מתמוגג.

אגב, דיסקיות לא חייבות להיות עגולות, למשל דיסקיות זיהוי של חייל. פד זה ממש נוראי מבחינתי כי זה מתקשר לפדים של אולוויז לבחורות.

"אני חייב להחליף לך את הפדים ברכב - הבלמים מדממים נורא..והפדים כבר נספגו טוטאלית..."

"האזן לקוח שלי יקר, אבחנתי כי ניזוקו לך שני מפרקי הראזפהCV של גלי ההנעה הקדמים בתיבה האורכית, עקב קרע בגומיית מגן ואבק המונעת חדירת מים וליכלוך לתוך פנים המפרק וגרמו לאנדרלמוסיה פנימית וכשל מערכתי מוקדם. מחירם ככה וככה..."

לגבי הבקאקס אני מסכים.

"הלו אדבוקט איציק ירובע? צר לי לבשר לך כי בכלי תחבורתך נשחק גלגל העטרה של ההינע הסופי הקדמי וגרם לכשל מוקדם לגלגלי השיניים של הדיפרנציאל הצידיים. מחירם לפי שער יציג ושווה ערך לנסדק - ככה פחות ככה לא כולל מיסים ועריסים..."

יפה .. אבל שכחתה, את " האלמנט " ( הגשש החיוור )

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

מנסיון, אם תגידו לעובד במוסך לציוד כבד של וולוו: "החלף את שסתום מגביל התחום בגיר" תקבלו בתגובה מבט בוהה ואפס עבודה.

אם תאמרו לו, לעומת זאת, החלף את המטקה, תוכלו להוציא במהירה רכב תקין מהמוסך.

לשסתום יש צורה של מטקה וזה מה שהשתרש. אין מה להילחם עם זה, וגם אין טעם, לטעמי. שפה זה דבר דינמי וחי, ולא חייב תמיד לזרום לפי חוקים.

פורסם

שלום.

ובאמת מהיכן הסלנג הישראלי לחלקי הרכב?

לא תאמינו!!! מהיקים (יקים =יהודים ממוצע גרמני)

בזמן קום המדינה מי שהיו המכונאים בישראל היו חברה עולי גרמניה ממוצע יקי וכמובן שהם השתמשו בשפה המוכרת להם.

כצת דוגמאות בשביל הסבבה.

שלייף סופפים = ליטוש שסטומים

סופפים = שסטומים.

שפור = כיון כיול

ספיד-בנד = נעלי בילום

דרם = תוף

קלאצ' = מצמד

גז = אקסלרטור.

קרבורטור = מאייד [אוי ואבוי!!!] והמבין יבין!

סופורט = תושבת

קרנק = גל-ארכובה

קימשפט = גל זיזים או פיקות

לאגר = מיסב

שוונגרד = גלגל תנופה.

תאמינו אן לא זה גרמנית אורגינל וזה רק קצת דוגמאות על קצה המזלג!

גם אורגינל זה בגרמנית = מקורי:lol:

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

• תוכן חדש...