Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6591 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב

לפעמים קורה מצב שמנוע הרכב איננו מניע במהרה למרות שיש סטרטר, פשוט אין הצתה. במקרה כזה אני מנסה ומנסה להניע עם הסטרטר עד שבסופו של דבר המנוע מניע.

מה שקורה שאחרי כמה וכמה ניסיונות הנעה, במהלך הניסיון הבא הסטרטר מפסיק להסתובב או שמסתובב חלש מאוד וכל מערכת החשמל קורסת למרות שהמפתח נמצא עדיין במצב AVV (התנעה). מערכת החשמל חוזרת לתפקד לאחר שנייה בודדת אחת והסטרטר ממשיך להסתובב כרגיל. לפעמים התקלה מתרחשת כמה פעמים בעת ניסיון התנעה אחד.

ביום חמישי הגעתי הביתה לאחר נסיעה בעליות עם מזגן עובד, החנתי את הרכב ונתתי למנוע לעבוד כדקה בהילוך סרק (המזגן עדיין פעל). כשכיביתי מנוע תוך שנייה מערכת החשמל קרסה לחלוטין ושום דבר לא עבד, כאילו המצבר מנותק. לאחר 5 שניות מערכת החשמל חזרה לתפקד לאחר שנשמע "פיק" חזק מכיוון מכסה המנוע. תקלה זו בדיוק התרחשה לאחרונה בדצמבר 07'. מאוורר הרדיאטור שבד"כ פועל כ- 10 שניות גם לאחר כיבוי מנוע- גם כן התכבה עם קריסת מערכת החשמל וחזר לעבוד אח"כ כשהיא חזרה.

ברכב מותקנת אזעקת נפח עם סוללת גיבוי- כשלא מגיע מתח הסירנה של האזעקה מצפצפת חלש כדי להודיע על כך, ולכן אני יודע מתי בדיוק מערכת החשמל קורסת ומתי היא חוזרת.

לאחר המקרה התגלה כי כל התחנות ברדיו התאפסו והשעון הדיגיטלי התאפס ל- 0:00. האם מישהו יודע מה הבעיה? המצבר חדש לחלוטין ויש בו מים מזוקקים.

תודה מראש,

גיא.

העתק: מועדון פיאט

פורסם

יכול להיות שיש לך קצרים במערכת. ממליץ לך ללכת לחשמלאי טוב שיאבחן את הבעייה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

נשמע כמו מצבר חלש.

האם המצבר חדש יחסית?

מה מתח המצבר כשהרכב כבוי?

מה מתח הטעינה?

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

המצבר חדש לחלוטין, מדובר בתקלה שהיתה גם עם המצבר הישן שהוחלף בחורף.

לגבי מתחים איני יודע- אין לי את הכלים לבדוק את זה.

פורסם

תבדוק פיוזים. אם יש שרופים, כניראה שמדובר על קצר.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

פיוזים כולם תקינים, במידה והיה פיוז שרוף מערכת כלשהי לא היתה עובדת בכלל- כרגע כל המערכות וכל המתגים ברכב עובדים כרגיל כולל מזגן קירור וחימום.

פורסם

אם היו פיוזים שרופים משהו היה מפסיק לעבוד ולא חוזר לעבודה לאחר שריפת הפיוז.

אם אין לך רב מודד (פלוק, אבומטר) קשה לי לחשוב על בדיקה מעבר לבדיקה ויזואלית שתוכל לעשות.

בדוק גם את מפלס המים המזוקקים במצבר.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

מפלס מים המזוקקים בכל התאים תקין.

בכל מקרה רפי לין עזר לי בפורום מועדון פיאט, וכנראה שמקור התקלה התגלה (תודה רפי).

בכל מקרה אם למישהו יש משהו להוסיף אני אשמח (אולי למישהו היתה את התקלה הזו פעם?)

פורסם

היה לי דבר כזה בטיפו.

ניתוק חשמל כללי בזמן ההתנעה, וחזרה למצר רגיל לאחר כמה שניות.

הסתדר לאחר החלפת קטבים, שמתחברים למצבר והידוק שלהם כראוי.

אבל בנסיעה זה לא קרה לי.

אולי מישהוא יכול להסביר, למה התופעה מתרחשת. זה נראה, כאילו יש במערכב חשמל רכיב מעין "מפסק פחת אוטומטי".

תודה.

• תוכן חדש...