Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6497 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קודם כל אזהרה לכולם: "זה יהיה ארוך".

טוב, אז הכל התחיל לפני שנתיים וחצי כשקניתי את האוטו הראשון שלי בארץ (אחרי כמה שהיו לי בחו"ל).

היו ברשותי רק 7000 ש"ח ולא היה לי ידע קודם על המצב של הרכבים בארץ, ככה שהחלטתי ללכת על מה שאני מכיר טוב, שזה רנו 11 (אני מכיר אותם טוב כי בדרום אמריקה מלא וייצרו אותם עד 2003 באותה צורה).

האופציה הכי טובה הייתה הרנו ואכן קניתי אותו במאמץ רב שבוע לפני השחרור מהצבא.

האוטו עשה לי המון בעיות והייתי צריך להשקיע את המחיר המקורי של האוטו רק כדי שהוא יעבוד בצורה בינונית.

במהלך המלחמה טסתי לחו"ל והשארתי אותו לאחותי. היא יצאה יום אחד לטיול עם חברות ובתחנת הדלק של רמת אביב בדקו לה שמן ומים (טעות! לא פותחים מכסה מנוע בתחנת דלק!) ושמו לה עוד שני קילו בנוסף למה שהיה. המנוע התחיל לנפח וכמעט שבק חיים.

אני חזרתי לארץ אחרי חודש ומצאתי אוטו במצב ממש גרוע. הוחלט על ידי המשפחה שאי אפשר להשקיע בו כסף כי הוא לא שווה את זה ונתנו לי תקציב של 6000 ש"ח בשביל שאני אחליף אותו.

ניסיתי למכור אותו אבל לא הצלחתי וההצעה הגבוהה ביותר שקיבלתי הייתה של 1500 ש"ח, וגם הוא נסוג אחרי שהוא ראה עשן כחול.

יומיים לפני שהסתיים הטסט ניסיתי להיפטר ממנו בכל המגרשים באזור חיפה ודלית אל כרמל, אבל כולם הציעו לי DLים חלודים או אופל קורסה בירוק מזעזע ועם יותר השקעה במערכת מאשר באוטו עצמו.

בסוף הגעתי למגרש בצ'ק פוסט בחיפה שנקרא "טרייד 30". הם מוכרים מכוניות בפחות מ30000 ₪.

שם עמדה לה סובארו ג'אסטי לבנה ומשעממת מאוד שהגיעה באותו יום אליהם. הם אפילו לא הספיקו לבדוק או לנקות אותה.

אני שאלתי מה יש להם תמורת 6000 + רנו 11, והם אמרו שהג'אסטי היא בדיוק בשבילי.

לקחתי אותה.

לג'אסטי היה מנוע חדש שכנראה הורכב באופן רשלני, דבר שהוביל לפיצוץ במנוע ולהתקנה של מנוע חדש על ידי בני ל.

אחרי הפיצוץ ואחרי שבני ל. תיקן את הג'אסטי, נסעתי 37000 קילומטר בשנה אחת, כשהבעיה היחידה חוץ מטיפולים הייתה ציריות שנגמרות מהר מדי, תופעה מאוד אופיינית לסובארו ונדירה יחסית אצלי אם מתחשבים ברמת ההתגרזנות שהאוטו סבל ממני.

אני לא יכול להביע אפילו את ההערכה שלי כלפיו וכלפי העבודה שלו.

לפני כמעט שנה אמא שלי חזרה לארץ והייתה צריכה גם היא אוטו.

בדיוק היה רכב אחד למכר של בני ל. שהיה במצב לא ממש טוב מבחינה ויזואלית אבל תקין מבחינה מכאנית. קנינו אותו. זה היה מיצובישי לאנסר שנת 1993 ידני.

האוטו הזה עשה את שלו ופעל במשך כל השנה בלי בעיות.

לפני כמה חודשים אחותי החליטה שנמאס לה מהפיג'ו 106 שלה. היא קנתה פורד פיאסטה של ידיד ב3000 ₪ ואמרה לי להיפטר מה106. לה לא היה כסף אז ההורים שלי הלוו לה כסף בשביל הפיאסטה, ככה שהיא הייתה חייבת להם 3000 ₪. המשימה שלי הייתה למכור את היצור (106) ב4500.

הבעיה היא שלרכב הייתה תאונת שאסי רצינית אצל הבעלים שלפני הקודם, ככה שלא יכולנו למכור אותו.

בינואר אבא שלי חזר לארץ והחליט שזה הזמן להחליף את המכוניות כי האוטו של אמא שלי נראה מזעזע, של אחותי הוא גועל נפש ומריח כמו רפת (אחותי רפתנית) והג'אסטי לטענתו היא לא אוטו אלא צעצוע.

פתאום נוצר מצב שבו יש לנו שלושה רכבים שאי אפשר למכור אותם.

בינתיים חיפשתי עוד רכב כדי להחליף את שלושתם (הייתי צריך 2 רכבים חדשים).

שאלתי את בני ל. והוא אמר לי שהבת שלו בדיוק נוסעת לחו"ל והוא מוכר את הדייהטסו אפלאוז שלה, שטופל על ידו בששת השנים האחרונות. (מי שמכיר את העבודה של בני יודע שזה בערך האוטו הכי אמין שאפשר לקנות).

הלכנו לראות אותו והוחלט לקנות שבוע אחר כך.

באותו זמן, הוחלט לתת את שלושת הרכבים האחרים למגרש כלשהו ולעשות טרייד אין כדי שנצטרך להיפטר מרכב אחד שנראה טוב במקום להיפטר משלושה רכבים שנראים לא משהו.

העסקה הטובה ביותר שיכולתי לקבל הייתה לתת את שלושתם ולקבל פורד אסקורט משנת 1995.

לקחתי את האסקורט הביתה. בדרך הביתה (בערך 5 קילומטרים מהמגרש) התפוצץ לי צינור של נוזל קירור וכמעט הרג את המנוע מרוב חום. המוכר בא אלי והחליף אותו במקום בצינור של יונדאי אקסנט.

יומיים אחר כך ההורים שלי היו צריכים לצאת (כרגע זה האוטו היחיד כי לא הלכנו עדיין אל בני לקחת את האפלאוז) והאוטו מת כי המצבר מת.

בעלי המגרש באו והחליפו לי את המצבר.

ביום שנסעתי עם אמא שלי לקחת את האוטו של בני ל. הגענו אליו, שילמנו ועלינו על המכוניות בדרך הביתה. האוטו שאמא שלי קנתה התניע, האוטו שלי (הפורד) לא התניע...

התקשרנו לגרר והם לא רצו לשלוח מישהו, אלא רק מכונאי. הלכנו הביתה וביקשנו מבני שיראה אם אפשר למחרת לשלוח לנו את האוטו על גרר, או שאני אבוא ואקח אותו (רק להזכירכם, בני גר 130 ק"מ ממני).

בבוקר הגיע חשמלאי והם תיקנו את האוטו.

אני לקחתי רכבת ולקחתי משם את האוטו.

אז כבר הוחלט להחליף את האוטו ברגע שנוכל, או לתקן את הבעיות החשמליות.

באותו שבוע אמא שלי טסה לחו"ל ואני נשארתי עם האוטו שלה, בזמן שהאסקורט אצל אחותי. זה נעסה כי לא סמכנו על האוטו אז רצינו שהוא יעמוד ואני אהיה עם האפלאוז כי הוא הרבה יותר אמין ואני בטוח שאני לא אתקע.

ביום חמישי האחרון אחותי החליטה לצאת מהבית עם האוטו שלי. היא הגיע לכניסה לקיבוץ שלה וראתה שמשאבת הבלמים נדפקה. זה כבר היה הקש ששבר את גב הגמל, או האסקורט ששבר לי את הז...

הלכנו אל המגרש והם הציעו שנחליף אותו ואפילו נעלה בקטגוריה בגלל עוגמת הנפש. הם היו ממש בסדר איתנו.

היום נסענו לשם אחרי התיקון וראינו מה יש להם. האוטו הכי מתאים היה סובארו לגאסי 1.8 אוטומטי משנת 91'.

בהתחלה לא אהבתי את הרעיון בגלל שזה אוטומטי ובגלל שהוא צורך המון דלק, אבל אמא שלי אמרה לי לא לדאוג ושבפרופורציות נכונות, האוטו הראשון שלי (מרצדס 280S) היה עושה 4:1 והאוטו שהיה לנו לפני זה היה עושה 2:1 (שברולט נובה שנת 70 עם מנוע 4800). אפילו אם הוא עושה 1:8 זה שיפור רציני ויותר חשוב שיהיה אוטו טוב ונוח מאשר צריכת דלק.

אמרתי "ואללה" וקנינו אותו.

צריך לתקן דברים קטנים בפנים כמו ריפוד בדלתות, אבל עוד שבועיים האוטו פוגש פחח, רפד, טיפול 10000 וכל בעל מקצוע אחר שצריך כדי לעשות יישור קו רציני.

(זה עוד שבועיים כי יש גבול לכמה שאפשר לבזבז בחודש אחד על הרכבים).

כל התיקונים המכאניים הם על חשבון המגרש אבל כל מה שהוא קוסמטי יהיה על חשבוני.

מחר אני מתקין את הרדיו ושם גז במזגן.

הנה הוא, אחרי המון סיבוכים והיסטוריות מבישות מאוד על רכבים גרועים.

Legacy 1.jpg

Legacy 2.jpg

• תגובות 69
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אז כמו שלא הספקתי לכתוב (ומשום מה זה לא נותן לי לערוך), היה לי סובארו ג'אסטי, התרחקתי מסובארו למשך שבוע, וחזרתי לשם בגלל שזה הרכב הכי הגיוני שיכול להיות לי מבחינת אמינות.

פורסם

תתחדש! היתה לנו במשפחה בול כזאתי (באותו צבע גם, מי יודע, אולי אנחנו היינו היד הראשונה של האקזמפלר שלך). אמנם לא יצא לי לנהוג עליו כי עוד הייתי ילד אני זוכר אותו לטובה, סוס עבודה אמיתי.

Twincharger Stratified Injection

פורסם

קודם כל תתחדש, לפחות הגעת בסוף לרכב אחד נורמלי :)

הלגאסי נראית שמורה מאוד. למה צריך פחח?

פורסם

יוסי שלום.

קודם כל תתחדש !

רכשת רכב אמין ,נוח ואפילו אני יכול להעז ולומר - חזק.

אני מחזיק אחת כזו כבר 3 שנים כמעט.

אל תתקמצן בישור קו ותקבל רכב שתהנה ממנו.

יש לך מרימים הדראוליים ברכב ועפ"י ספר הרכב השמן המומלץ לרכבך הוא 10/40 חצי סינטתי.

אל תתקמצן ושים את הטוב ביותר (לפני יומיים החלפתי שמן - ליקווי מולי).

גם אם מיותר לומר לך ,בדוק את המים ברדיאטור והחלף במידת הצורך (פרסטון יספיק).

ברר מתי הוחלפה רצועת טיימינג + מחזירי שמן (גם אם עפ"י הידוע לי קריעת הרצועה אינה פוגעת במנוע- בני יתקן אותי אם אני טועה).

לגאסי מטופלת ,1800 ,אוטומטית ( קרבורטור ) תעשה 1 ל-8 בתוך העיר , וכ-1 ל-11 מחוצה לה, בנהיגה רגועה .

האם רכשת דגם DL או GL? לפי הפגושים הצבועים זה אמור להיות GL/

בברכה

מוטי.

פורסם

ברוך השב למשפחת סובארו !

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

כנראה נהיה אחים לצרה, כי עוד כמה חודשים אני מתכוון לקנות (כרכב שני במשפחה בנוסף לקסנטיה) לגאסי DL מנוע 1.8 אוטומט מודל 92 מחבר.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
יוסי שלום.

קודם כל תתחדש !

רכשת רכב אמין ,נוח ואפילו אני יכול להעז ולומר - חזק.

אני מחזיק אחת כזו כבר 3 שנים כמעט.

אל תתקמצן בישור קו ותקבל רכב שתהנה ממנו.

יש לך מרימים הדראוליים ברכב ועפ"י ספר הרכב השמן המומלץ לרכבך הוא 10/40 חצי סינטתי.

אל תתקמצן ושים את הטוב ביותר (לפני יומיים החלפתי שמן - ליקווי מולי).

גם אם מיותר לומר לך ,בדוק את המים ברדיאטור והחלף במידת הצורך (פרסטון יספיק).

ברר מתי הוחלפה רצועת טיימינג + מחזירי שמן (גם אם עפ"י הידוע לי קריעת הרצועה אינה פוגעת במנוע- בני יתקן אותי אם אני טועה).

לגאסי מטופלת ,1800 ,אוטומטית ( קרבורטור ) תעשה 1 ל-8 בתוך העיר , וכ-1 ל-11 מחוצה לה, בנהיגה רגועה .

האם רכשת דגם DL או GL? לפי הפגושים הצבועים זה אמור להיות GL/

בברכה

מוטי.

יוסי שלום רב!

ראשית אני מצטרף לחברי הפורום ומאחל לך תתחדש !

קנית את אחד הדגמים המוצלחים של הלאגסי, בתקווה שקנית את הדגםGL, שהוא הדגם המוצלח יותר, בעל תיבת הילוכים עם 4 הילוכים קדמיים, בעל זינוק מרשים, כח בלתי יתואר, ועם תצרוכת דלק כפי שקודמי מוטי ציין.

בנוסך אני מצטרף למוטי , ומסכים עם כל העצות שהוא נתן לך.

בהצלחה!

תהנה!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

מיילא למכור למגרש, אבל לקנות ממנו?

חסרים גרוטאות ביד-2?

נקווה שיהיה לך קצת יותר מזל הפעם (למרות שאני בספק).

נוסע על:

טויוטה פריוס 2019.

טויוטה קורולה 2008 רובוטית.

• תוכן חדש...