Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6606 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

לפני כמה שבועות פתחתי נושא לגבי רכישת רכב לנהג צעיר.בנושא הנ"ל ברצוני להוסיף עוד כמה רכבים ולקבל מכם הצעות,והחלטה סופית שלי בקניית רכב, ואיזה רכב כדאי מבחינת אמינות,צריכת דלק,ותחזוקה..(וקצת יופי:-))

התקציב עומד על 15K,כמו כן כל הרכבים שמדובר בעלי גיר ידני.

הרכבים הם:

פיאט פונטו - ש': 98-2000 , נפח: 1300 סמ"ק.(לגבי הרכב הנ"ל אמרו לי שיש לו הרבה בעיות חשמל,ובעיות עם המזגן)

סובארו אימפרזה - ש':94 , נפח: 1600 סמ"ק.

מאזדה 323F - ש':93 , נפח:1600 סמ"'ק.(כנ"ל גם לגבי הרכב הזה,בעיות חשמל,בעיות עם הפנסים)

דייהטסו אפלאוז - דגם LS/Xi , ש':94 , נפח:1600 סמ"ק.(רכב מאוד חלש יחסית למנוע)

טויוטה קורולה - ש':93 , נפח:1600 סמ"ק.

קיה ספיה - ש':98 , נפח:1600סמ"ק.(מישהו יוכל לתת פרטים על הרכב הנ"ל אני אשמח.כמו כן, אם הוא מומלץ)

*מאזדה 323FBA-(חיפשתי את המחירון שלה ולא מצאתי במדוייק,והאם הוא עומד מעל 15K? אם כן אז אין צורך לפרט עליו).

שאלה נוספת,האם כדאי לקנות לדוגמא פיאט פונטו ש' 98-2000 בניגוד לסובארו אימפרזה שנת 93? (הרי הש' של סובארו יותר ישן).

אשמח לקבל עזרה בהחלטה.כמובן שזהו הרכב הראשון שלי. :-D

פורסם

אני הייתי בוחר באימפרזה. (אני דיי משוחד כי גם אני מחזיק באחת אוט' מודל 95 ונהנה עד

כמה שאפשר מהאוט'- ואני מופתע לטובה מהרכב :) )

רכב אמין מאוד, אומנם רק 90 כ"ס אך הם מתעוררים יפה מאוד לטעמי בקיק טוב שמעיף אותך

ונותן לך הרגשה מעולה.

*.צריכת הדלק דיי בעייתית אך סבירה- 1:8/9 בעיר ומחוץ לעיר בסביבות ה1:11 (כל אלה בנסיעה דיי רגועה כמובן..)

*.מבחינת יופי- הרכב לטעמי יפה מאוד אך משום שהטמבונים צבועים בצבע הרכב- לדוגמא הרכב שלי לבן(ראה תמונה בצד)

וכך גם הטמבונים(לא סתם אני אומר את מה שאני אומר אלא אני אומר זאת משום שבדר"כ בשנתונים האלה הטמבונים בצבע

שחור- דבר שמכעיר מאוד מאוד את הרכב אך אצלי העניין נפתר ע"י צביעה כוללת).

*.התחזוקה היא סבירה- טיפולים וכו'- אחרי הכל הרכב ישן ויכול להיות שצבר הרבה 'קילקולים' למניהם שידרשו הרבה סבלנות בחיפוש אחר הרכב במצב הכי טוב ביחס לשנתון- ולא חסר לכאן ולכאן.

לסיכום- האימפרזה(או הגרנד לאונה למתעקשים..) הוא רכב אמין מאוד, לי בתור נהג צעיר הוא דיי מהנה לנהיגה אך ממש לא

דומה או מתקרב לסוג של ספורטיבי אלא פשוט דיי מהנה ביחס למחיר ולאוט'- בינתיים מספיק לי ומשרת אותי טוב מאוד!

על אחת כמה וכמה שהידני יגרום להנאה גדולה יותר אז מבחינתי הרכב מומלץ!

אם תרצה עוד פרטים על הרכב או משהו- תפנה אליי בפרטי, אל תתבייש ;-) .

בהצלחה בכל בחירה :)

פורסם

אתה נעול? אם לא חפש פולו 1.6 או 1.4 שנת 96 ידנית

בטיחותית, חסכונית, מאובזרת היטב ביחס לשנה, אפס תקלות, שומרת על המחירון, נראית די טוב ואני יכול להמשיך ולהחמיא לאוטו בלי סוף.

(אולי אני קצת משוחד כי יש לי אחת כזאת אבל אם תמצא אחת במצב טוב אל תהסס הרבה)

פורסם

גם אני מצביע לפולו 1.4 בעדיפות ראשונה.

1: גולף 1992 1.6 ידני > 2: רנו 1996 1.4 ידני > 3: קורסה 1996 1.4 אוט', חזקה > 4: שרייד, 93 אוט' זללנית 1:8 > 5: סיריון 2011, משעממת > 6: קורסה 2011, עצלנית, נוחה, לא חסכונית במיוחד, הרבה יותר אוטו!

פורסם
אתה נעול? אם לא חפש פולו 1.6 או 1.4 שנת 96 ידנית

בטיחותית, חסכונית, מאובזרת היטב ביחס לשנה, אפס תקלות, שומרת על המחירון, נראית די טוב ואני יכול להמשיך ולהחמיא לאוטו בלי סוף.

(אולי אני קצת משוחד כי יש לי אחת כזאת אבל אם תמצא אחת במצב טוב אל תהסס הרבה)

אז זהו שהתלבטתי גם כן לגבי האוטו וגם לגבי איביזה שנת 94 , איך אני גר בשטח שרובו עליות וירידות(טבריה), אמרו לי שהאוטו הזה "כבד" מדיי לכבישים הללו.מכאן ירדתי מהעניין הזה...

אם יש לך הערה כלשהי לגבי זה אני אשמח לשמוע.

עכשיו עברה בי מחשבה כזו אולי לקנות את הרכב הראשון שלי שיהיה רכב קטן נגיד 205,אבל אני מפחד שאני אצטרך אחרי זה להשקיע בו יותר כסף לטיפולים ובעיות שיתעוררו בעתיד,אני לא אומר שברכבים הנ"ל לא יהיו בעיות אך הנזק יהיה קטן מדיי.וגם נהג צעיר אולי יתן מכה פה מכה שם..

תגידו לי מה לעשות בבקשה אני כבר מבולבל מכל העסק הזה.

פורסם
אז זהו שהתלבטתי גם כן לגבי האוטו וגם לגבי איביזה שנת 94 , איך אני גר בשטח שרובו עליות וירידות(טבריה), אמרו לי שהאוטו הזה "כבד" מדיי לכבישים הללו.מכאן ירדתי מהעניין הזה...

אם יש לך הערה כלשהי לגבי זה אני אשמח לשמוע.

עכשיו עברה בי מחשבה כזו אולי לקנות את הרכב הראשון שלי שיהיה רכב קטן נגיד 205,אבל אני מפחד שאני אצטרך אחרי זה להשקיע בו יותר כסף לטיפולים ובעיות שיתעוררו בעתיד,אני לא אומר שברכבים הנ"ל לא יהיו בעיות אך הנזק יהיה קטן מדיי.וגם נהג צעיר אולי יתן מכה פה מכה שם..

תגידו לי מה לעשות בבקשה אני כבר מבולבל מכל העסק הזה.

דבר ראשון לפני קנית רכב, לא משנה אם זה הראשון או העשירי שלך, חכה בסבלנות! אל תתלהב מכל מציאה! והכי הכי חשוב אל תמהר לקנות כי תמיד תמצא עוד דברים.

לגבי השאלות שלך:

איביזה שנת 94 -

1. רובן לא מאובזרות בכלל (בלי הגה כוח, כ"א , ח"ח , ABS ועוד)

2. איביזה = פולו. אותו אוטו, אותו מנוע, אותה שילדה, אפילו אותו דשבורד. מבחינת הבודי היא באמת יחסית כבדה (פולו 1.4 שוקלת 1.4 טון לפי רישיון הרכב) ומונעת ע"י מנוע של 60 כ"ס. נשמע קצת חלש אבל לא לשכוח שזה מנוע של פולקסווגן שידוע באיכות הטובה שלו ובעמידות לאורך הזמן. והאוטו סוחב גם בעליות קשות, מקסימום מורידים הילוך ולוחצים קצת... . אם מצאת פולו V16 תהיה בטוח שעם ה100 כ"ס שלה היא תסחוב גם בעליות הכי קשות.

3. לגבי הפיג'ו אם כבר צרפתיות אז קליאו. יותר פוזה בשבילך אם אתה מחפש את זה וגם הרבה יותר כוח (ואבזור בחלק מהדגמים).

יש לי חבר עם קליאו 1.4 שנת 94 ידנית (מישהו שאני איתו יום יום ונוהג באוטו כמעט כל יום אז אני מדבסר מניסיון) שלקחה בקו ישר המון מכוניות שאני לא אגיד את שמם (פוקוס 2003 קורולה 2001 מגאן 1600 קופה ושלא נדבר על כל הקטנות למינהן) כדי לא לבייש אותן. מהירות סופית שהגענו בקליאו ההיא מתקרבת ל180. אל תראה את זה כהבטחה שכל קליאו ככה אבל ידוע שהקליאו זה אוטו קטן שמנוצל היטב.

רק תיקח בחשבון שאם אתה לוקח רכב צרפתי אתה תצטרך להתחתן איתו, הצרפתיות ידועות כחובבות מוסך.

נקודות למחשבה-

*חלקים וטיפולים לצרפתיות יעלו לך פחות מהפולו אבל הסיכויים שתגיע למוסך עם הפולו נמוכים יותר

*תברר בחברת הביטוח שלך לגבי מחירי הביטוחים אולי זה גם גורם שישפיע על הקניה שלך.

*אל תשכח אין דבר כזה רכב ישן שהוא חדש, אתה מחפש רכב משתנתון שעבר את העשר שנים ומין הסתם יהיה בלאי, צריך לדעת איזה בלאי עדיף לקנות. כדי לדעת תעבור על האתר יש המון מאמרים שרשורים וחומר לקרוא וללמוד ממנו.

*אל תתיחס רק למה שאני אומר, אני מייעץ לך מהידע האישי שלי ואני בטוח שיש פה אנשים עם הרבה יותר ידע ממני שיכולים לעזור לך יותר.

************** אם אתה מבולבל קח דלי עם מים קרים וקרח ודחוף את הראש בפנים עד שתתעשת כי בעסק הזה הרבה ינסו לרמות אותך, יבטיחו לך דברים שלא קיימים ויעשו הכל בשביל למכור לך גרוטאה.

פורסם

שי,תודה רבה לך על התגובה עזרה לי מאוד!

לבסוף אני לוקח את ההצעה שלך לגבי הקליאו(94/93' ,1400,ידני),וגם לגבי מה שקראתי עליה בשירשורים..

הקליאו ניראה רכב מעולה,הצורה שלו קצת יותר מודרנית מאשר של 205,קטן(אך חזק),חסכוני, ואני מקווה שהוא יהיה גם אמין.מה שבאמת מפחיד אותי זה המשפט שאמרת:"הצרפתיות ידועות כחובבות מוסך".

טוב תלוי גם על איזה רכב אתה נופל,אם שמרו עליו טוב, אז גם הוא יחזיר לך טוב.

ולאט לאט אם הזמן כבר אשתדרג לאוטו יותר מתקדם :)

נראה לי לבסוף הגעתי להחלטה.

תודה לך שוב.:-)

• תוכן חדש...