Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6598 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב ושבת שלום ומבורכת.

ברשותי רכב מסוג ניסאן סאני ידנית, שנת 94.

מזה כבר 5 חודשים שאני בעל הרכב, משום מה..הרכב מסרב להתניע בפעם הראשונה כשהוא קר.

לפני כ-3 חודשים החלפתי מצבר של שנפ 80 אמפר, אך זה לא פתר לי את הבעיה (החלפתי בלי שום קשר לבעיה הקיימת- הוא פשוט עשה את שלו).

מה יכול להיות הבעיה?

בנוסף גם יש לי שאלה על חיישן חמצן, כשקניתי את הרכב המוכר חיזק את החיבורים הפלסטיים של החיישן בעזרת בנד, ואמר בוודאות לא לגעת בו, בזמנו לא היה כל כך אכפת לי, אז לא שאלתי למה.

לפי חיבור למחשב אני יודע שהוא עצלן. השאלה שלי האם אני יכול לבדוק זאת בעזרת רב מודד? אולי הוא עצלן בגלל בעיית חיבורים?

החיישן בעל 3 חוטים.

תודה רבה על העזרה.

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לפי מה שהסברת הרכב בעל מע' הזרקה.

התנעת הבוקר תלוייה בעיקרה בחיישן הטמפ' שמשדר למחשב הרכב נתונים מתאימים כדי שהכל יהיה תקין.

מומלץ לגשת למכון להזרקות דלק כדי לבדוק את העניין.

ייתכנו תקלות אחרות /נוספות אבל זה נראה החשוד הראשוני.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

חיישן חמצן לא משפיע עד שהוא מגיע ל400 מעלות בערך, עד אז המחשב עובד במעגל פתוח ומעשיר תערובת כל הזמן.

זה מוזר לי שבחיישן אצלך שלוש חוטים, אצל אבא שלי מודל 93 ויש שם ארבע חוטים.

פורסם

זה עלול להיראות מוזר, אבל לשם שינוי קלאוטי הכניס לשרשור תגובה הגיונית (ואם הוא לא היה מכניס את המלצת הקבע הבנאלית לגשת לבעל מקצוע הוא בכלל היה יוצא כריש, אבל אז כבר היינו חושדים שמישהו מתחזה לו :wink: ) .

שווה באמת לבדוק עם רב מודד את התנגדות חיישן הטמפ' שהמחשב רואה כשהרכב קר. אני לא מכיר את המע' ברכב שלך אבל בד"כ מדובר על משהו כמו 3000-4000 אוהם ב20 מעלות צלזיוס ויורד לכ300 אוהם כשהמנוע בטמפ' עבודה. בהרבה מקרים המחשב לא יתריע על מצב שבו ההתנגדות היא בטווח הנכון אבל לא מתאימה לסיטואציה.

פורסם

אין לי כל כך ידע בלבדוק עם רב מודד, מה שאני יודע לבדוק איתו זה רק את מצב במצבר.

אפשר לקבל מידע על בדיקת החיישן בעזרת רק מודד בייתי?

תודה רבה.

פורסם

שים אותו על מצב של התנגדות. אם הוא אוטומטי עם מצב בודד של התנגדות אז אז אתה לא צריך לברור. אם יש שם כמה סקלות לבדיקת התנגדות אז שים על סקלה של 20K אוהם. נתק את החיישן מצמת החשמל ובדוק עם שני הפרובים של המכשיר את התנגדות החיישן. אם הוא עם שני חיבורים אז אתה מצמיד פרוב לכל חיבור. אם הוא עם חיבור אחד, אז אתה שם פרוב אחד על החיבור ופרוב שני על המנוע, במקום שיש מגע טוב לגוף המנוע.

החיישן מראה התנגדות תקינה בחם ובקר? חבר אותו חזרה לצמה ובדוק מכיוון מחשב המנוע שהוא רואה התנגדות תקינה. צריך לנתק לצורך זה את מחשב המנוע מהצמה ולדעת מראש מהו מיקום הפינים הרלוונטיים במחבר המחשב בצמה. לפעמים קל יותר פשוט לראות, לאחר ניתוק החיישן מהצמה שיש רציפות כלשהי מכיוון המחבר של החיישן לכיוון מחשב המנוע. סגור סוויץ', שים את סקלת רב המודד על מקסימום, ובדוק התנגדות בין כל אחד מהחוטים ובין האדמה. בד"כ מספיק לראות שם הולכה כלשהי כדי לדעת שהחיווט תקין, אם כי עדיף לקבל מראש את ערך ההתנגדות הצפויה בבדיקה כזו.

פורסם

אני לא יכול לענות בוודאות כי לא התנסיתי בבדיקות כאלה ברכב כמו שלך. בדרך כלל מדובר, כמו שכתבתי, על כ3000-4000 אוהם במנוע קר וכ300 אוהם בטמפרטורת עבודה. לעניות דעתי, אם אתה רואה משהו בסדר גודל הזה, אתה יכול להניח שהחיישן פחות או יותר תקין. אם לא, תמדוד ותשאל כאן, או שתחכה שמישהו עם נסיון ברכב הזה יתרום מהידע שלו.

פורסם

אם תבדוק את הנתונים כשבמנוע קר (לפי 20) וחם (לפי 90) ויצא באיזור לפי הטבלה, החיישן תקין.

אני לא בדקתי אצלי - בגלל החוק ההנדסי מספר 1 (אם זה לא מקולקל, אל תתקן).

:turn-l:
פורסם

לפני שאני ניגש למלאכה...החיישן שלי וא בעל 3 חוטים, עליון לבן, אמצעי שחור ותחתון שהוא לבן.

מה כל אחד מהם? איך אני יכול לדעת בכלל אם החיווט תקין? מה אני מכוון ברב מודד? ואת המינוס והפלוס של הרב מודד, לאן אני מחבר אותם בחוטים?

תודה רבה וסליחה באמת על הבורות.

פורסם

בדגמים אלו אין בעיות עם חיישן טמפ' וחיישן חמצן גם אם הוא עצלן לא יפגע בהתנעת בוקר רק יגרום לתצרוכת דלק גבוהה.

בדרך כלל ניקוי בית מצערת, ניקוי פיח מסעפת היניקה עקב EGR פעיל ותאום מנוע עם סורק (TPS,IAC,הצתה) פותרים את את בעייה.

בהזדמנות חגיגית, בדוק את המצתים.

• תוכן חדש...