Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיאט כרומה , לען נעלמו ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6118 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שאלה בקשר לפיאט כרומה שמכרו כאן בשנות ה 80.

למעט אחת שידוע עליה שנמצאת ביבנה ונוסעת ביום יום (כיסאות עור, סמל אבראט וכ"ו) לא ראיתי עד עצם היום הזה אפילו לא עוד כרומה אחת.

מישהו יודע כמה נמכרו בכלל בארץ ולאן כולם נעלמו?

צביקה.ש

חבר מועדון ה-5

fiat 127 900 L 1979

\fiat qubo 1.4 2013

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אתה צודק אבל... הכרומה היא מסוף שנות ה 80 כך שמפליא שלמעט אחת (אלא אם כן מישהו מכיר עוד אחת) כולם נכחדו .

הנה תזכורת לזאתי מיבנה

(שנת ייצור 1989, כסאות עור , גנטים מגנזיום מקורי )

תמונה072.JPG

צביקה.ש

חבר מועדון ה-5

fiat 127 900 L 1979

\fiat qubo 1.4 2013

פורסם

כרומות נמכרו בארץ במספר מאוד מועט (עד כמה שאני יודע פחות מ20 יחידות). עקב היותה פיאט רוב הידיים לא הראשונות ברגע שהתחילו להיות הוצאות טיפה יותר גבוהות מהצפוי (לאונו) כי בכל זאת זו היתה מכונית שהתחרתה בסגמנט המשפחתיות גדולות/מנהלים, פשוט הזניחו אותן עד שהן הגיעו למצב מת קליני.

פורסם

נמכרו בסה"כ כ-12 יחידות (לדעתי היבואן אפילו החזיר מכוניות לחו"ל)

כמעט קניתי אחת חדשה ב-1988. מחיר לא אטרקטיבית ומדיניות שיווק שלומיאלית "הרגו" מכונית שהיתה בסה"כ לא רעה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אני זוכר שאפילו היתה מונית אחת כזאת

חיפושית 1971,אאודי 75 ואריאנט 1972,:fadein:

אאודי 80 1974, אאודי 80 1982, אאודי 80 1986, אאודי 80 1988,אאודי 80 1990, אאודי 100 1974 , אאודי 100 1987.

כבר אמרתי שאני חולה אאודי ?

פורסם

בחיפה הסתובבו בשעתו 2 כרומות,שתיהן בצבע בז'-אפור,אחת חנתה דרך קבע בשכונת דניה.

בחו"ל שרדו יותר,הרבה כרומות דיזל הועברו מגרמניה לרומניה במהלך שנות ה-90 וראיתי שם לא מעטות.

הגם שאני חובב פיאטים מושבע,הייתי מעדיף ל"הסתבך" עם האחות המוצלחת-לנצ'יה תמה המדהימה (היו לי שתיים כאלה ואני יודע על מה אני מדבר..).

מאידך אם מישהו היה מציע לי 125 או 132 (במצב טוב+ כי כרגע אין לי זמן לפרוייקט נוסף) הייתי מאושר עד מאד..

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

הפיאט כרומה היתה חלק ממשפחת טיפו 4,שכללה את הסאאב 9000,לנצ'ייה תמא,אלפא 164 והכרומה.

הפלטפורמה היתה משותפת לכולן,למרות שהמכוניות עצמן לא דמו כלל,והיו די שונות מרוב הבחינות.

הכרומה היתה הפחות מוצלחת מכולן,ולמעט באיטלייה,היא לא ממש זכתה להצלחה ומכירותיה היו זניחות.

זה לא ממש הדאיג את פיאט,שבאותה תקופה מכרה את האונו בהצלחה רבה,ולא ממש ניזקקה להצלחת הכרומה.

בשנת 93' עברה הכרומה מתיחת פנים שכללה אופצייה למנוע V6 שמקורו באלפא,אך זה לא ממש הואיל,ובשנת 96' נעלמה בקול דממה דקה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
הפיאט כרומה היתה חלק ממשפחת טיפו 4,שכללה את הסאאב 9000,לנצ'ייה תמא,אלפא 164 והכרומה.

הפלטפורמה היתה משותפת לכולן,למרות שהמכוניות עצמן לא דמו כלל,והיו די שונות מרוב הבחינות.

הכרומה היתה הפחות מוצלחת מכולן,ולמעט באיטלייה,היא לא ממש זכתה להצלחה ומכירותיה היו זניחות.

זה לא ממש הדאיג את פיאט,שבאותה תקופה מכרה את האונו בהצלחה רבה,ולא ממש ניזקקה להצלחת הכרומה.

בשנת 93' עברה הכרומה מתיחת פנים שכללה אופצייה למנוע V6 שמקורו באלפא,אך זה לא ממש הואיל,ובשנת 96' נעלמה בקול דממה דקה.

חןציקלופדיה הגדול מכולם!!!!

פורסם

ראוי להוסיף שלמיטב ידיעתי בין כרומה וסאאב 9000 היו חלקים שהיו משוטפים, כגון דלתות וכו'. אני חושב שגם לנ'ציה תמה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

לפני מספר שנים הבחנתי בשתי כרומות, אחת הייתה גרה בבת ים והשנייה הייתה גרה בירושלים. זאת בירושלים הייתה למכירה ושקלתי לקנות אותה, אך מצבה הייה חמור. מאז לא ראיתי אותה. הייתה באותו הצבע כמו שהכרומה בתמונה למעלה. זאת בבת ים נראה לי הייתה בז', אך יכול להיות שאני טועה.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

ברחוב המעפילים ברעננה הייתה אחת לפני מספר שנים (הייתי רואה אותה כל בוקר בדרך לביה"ס). לא בטוח שהיא שם אבל אם יצא לך לעבוד שם אז תבדוק.

רכב ליום יום - מרצדס ארוכה ארוכה בצבע ירוק

רכב לסופ"ש - אלפא רומאו ברטונה GTV 2000

פורסם

אני זוכר אחת נטושה שחנתה באשדוד מול הנאפיס למי שמכיר (בצבע לבן). המצב החיצוני והפנימי שלה לא היה נורא אבל האוטו היה ממש מוזנח וזרוק. נראה לי שהיא נלקחה משם לפני כמה חודשים אולי יותר.

רק 12 נמכרו? אני לא חושב שראיתי אי פעם אחת נוסעת...

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

לאחר בירור מסתבר בוודאות שנמכרו רק 12 יחידות מהרכב הנ"ל.

כל שאר הרכבים הוחזרו ליצרן באיטליה.

אגב הרכב מיבנה נעלם כך שכנראה לא נשארו עוד רכבים מהדגם הנ"ל שנוסעים.

צביקה.ש

חבר מועדון ה-5

fiat 127 900 L 1979

\fiat qubo 1.4 2013

פורסם

מאחר והשרשור הזה נוסטלגי והזוי משהו :wink:, הוא מוצא חן בעיני (למרות שאין לי כל סנטימנטים לכרומה, שהיתה מכונית די מיותרת מלכתחילה. בשנות השמונים פיאט - כהרגלה - הבריקה עם הקטנות שלה, אך פישלה בגדול עם הגדולות, רגאטה, ארג'נטה וכרומה. רק בשנות התשעים היא חזרה להציע קו מוצרים אטרקטיבי לכל אורכו).

מישהו זוכר את הארג'נטה? הארג'נטה היתה שעור באנטי-עיצוב. לוקחים את ה-132 הנאה, משנים את יחידות התאורה שלה לרבועות וגסות, עוטפים אותה מסביב בחלקי פלסטיק זול שדוהים בשמש כחצי שנה לאחר שהרכב יצא מהסוכנות ו....הופה. יש לנו מכונית מנהלים מחודשת לאייטיז.

מי ראה ארג'נטה לאחרונה?

וכאן אני מזכיר מכונית יוצאת מהכלל, שראיתי פעם אחת לפני כ-15 שנה ליד תיאטרון ירושלים, במצב די רע. זו היתה פיאט 130 ברלינה, שהיתה אמנם פחות אלגנטית מגרסת הקופה, אך היתה לה את היחודיות שלה. חישבו על פיאט 125 שצמחה לאורך ולרוחב, עם 4 פנסים עגולים מקדימה וקיבלתם מושג. פיאט 130 היתה מכונית נהדרת ומתקדמת עם מנועי V6, שקיבלה אינסוף תשבוחות לזמנה - וכמובן סבלה מחלודה אופיינית לפיאטים של הסבנטיז. 130 גם נכנסה להסטוריה כמכונית בה ביצע ראש ממשלת איטליה אלדו מורו את נסיעתו האחרונה בתפקיד - וממנה נחטף.

האם נותרו 130 בארץ?

אגב פיאטים קלאסיים, אני מחכה לראות מי יהיה אנין הטעם הראשון שיביא דינו לארץ :roll:

עם רגל בחוץ... :beerchug:

• תוכן חדש...