Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6634 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

ברשותי סיויק 2002 עם 84000 ק"מ אוטומט מנוע 1.6 ES

לאח בדיקה של המכונאי נמצא שייש להחליף בולם עקב רעש של סיבוב ההגה שמאלה והרעש מתגלה רק בנקודה מסויימת

לאח שוידא שזה לא צירייה ורק הבולם המליץ על החלפתו

שאלתי היא:

מה הבולמים המתאימים לרכב זה וכמה עולים בולמים כאלו והכין להשיג באזור כרמיאל

בנוסף אם מחלפים רק בולם אחד בבולם אחר משומש האם יש בעייתיות בדבר זה.

תודה למשיבים

פורסם

היתה לי בעיה זהה כזו לפני שנתיים בסיויק הקודמת שלי (ב90000 ק"מ), ישנה תופעה בזמן סיבוב ההגה נשמעים נקישות, הגורם אכן הבולם או הבולמים במקרה שלי הגיעו לקצה גבול היכולת שלהם,מה שלא היה קיים בדגמי הסיויק הקודמים .

היו לי כמה אופציות להחלפה בכל מקרה אם אתה מחליף מקדימה אז יש צורך תמיד להחליף שניים ,אני לא ממליץ על משומש כי אתה לא יודע מה עבר על הבולם וחבל שתצטרך לפרק כמה ימים אחרי ותשלם כפול.

מעבר לכך אל תשחק בבולמים חשוב מאוד שיהיו תקינים זה הקשר של המכונית לכביש .

אני החלפתי ארבעה כי שלי מאחור היו חלשים מאוד וקופצניים (ממש סכנה בסיבובים מהירים).

אני החלפתי לקוני סידרה אדומה,הקשחתי אותם כמובן, 4 עלו לי כ2800 ש"ח עבודה כ1000 ש"ח, עד כמה שזכור לי .

ישנם בולמים מקוריים של הונדה שעולים בחברה כ 1800 ש"ח לזוג קידמי בלבד .

או ישנם זולים יותר וטובים של KYB ,תחליפיים למכוניות יפניות .השאלה מה אתה מחפש וכמה התקציב ,ממליץ לא לרכוש משומש או משהו סיני לא ידוע .

פורסם
התופעה המדוברת דווקא מרמזת על תקלה במייסב של תושבת הבולם ולא בבולם עצמו.

אתה מתכוון למיסב ההחלקה , אז הנושא והרכב נבדק בקפידה רבה ומדובר פה על בולמים ,היו כאלה כמוך רבים שחשבו כך.

אחת מתופעות הסיויק משנים 2001 ומעלה הינם הבולמים .

פורסם

מייסב החלקה זה המייסבים של המנוע ומייסב תושבת בולם הוא לרוב מייסב סיכות או כדורי. בכל אופן אני לא מתווכח על הממצאים רק מעלה חשד. מה בדיוק יש לבולם שהוא נוקש בזמן סיבוב? אולי בכל פעם שחושדים בבולם מחליפים ייחד איתו את התושבת ולכן חושבים שהתקלה הייתה מהבולם?

פורסם

כן יישנה בעיה בבולמים המקוריים, ואין שום בעייה במיסבי ההחלקה.

למר דניאל אתה צודק בתאורייה, אך עם הייתה רואה את שורש הבעייה לנקישות

לא היתה שולל בעיית בולמים .

ולכן אפרט מהו מקור הרעש,

בבסיס הבולם היכן שנמצא מחזיר השמן בכניסה של הפיסטון נוצר חופש צירי,

כאשר הבולם נימצא על שולחן העבודה ללא הקפיץ ניתן לשחק עם הפיסטון(בוכנה פנימית)

ימינה שמאלה כאשר הבולם במצב פתוח עד כדי 3 מ"מ עד 5 מ"מ שזה המון,

אך כאשר היחידה מורכבת על הרכב לא ניתן להבחין בחופש הנ"ל,

אך בעלי מקצוע פיתחו שיטה לאבחן בוודאות את מקור הרעש ע"י תפיסה בבסיס הקפיץ התחתון

כאשר הרכב במגע עם הקרקע אך מצב הבולם פתוח 80% ולנענע בחוזקה ורק כך ניתן להבחין

ברעשים מנקודת החופש האופינית לרכבים אלו.

בברכה ניצן

http://www.shaft.co.il

פורסם

תודה על המידע.

נתקלתי במקרים כאלו מעט מאוד ותמיד היה מדובר בהתעלות זוועתית ברכב (רכבי ליסינג). אז אני מבין שהתופעה אופיינית לדגמי הונדה גם בלי שרכב עבר אביוז.

אגב, עם חופש צירי כזה של בוכנת הבולם, איך זה שאין נזילת נוזל ממנו?

• תוכן חדש...