Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6667 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, אני מתלבט בין יונדאי אקסנט שנת 99 או 98 לבין פיאט פונטו ספייס שנת 2001 או 2002 או 2003, מצד אחד הפיאט יותר חדשה מבפנים ומבחוץ והיא יותר יפה ומצד שני יונדאי הוא אוטו יותר טוב עד כמה שאני יודע, אני חושב גם שהספייס מעט "מצועצעת" ואין מה להשוות בינה לבין יונדאי אבל אני עדיין מתלבט בין שני היצרנים האלה, התוכלו לעזור לי להחליט ?

פורסם

אקסנט מאותם שנים אוטו מיושן ולא חסכוני בדלק, רחוק מאוד בכל מה שקשור להתנהגות לאומת מתחרים.

מעבר לזה מדובר ממכוניות שמיועדות לקהל יעד שונה. מה הקריטריונים לבחירת רכב ותקציב?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

היונדאי אוטו יותר טוב?

אתה חי על הפלנטה שלנו?

האקסידנט אינה מתקרבת לפונטו בשום פרמטר. הפונטו ספייס רכב הרבה יותר מודרני וטוב מכל הבחינות מהזבל הקוראני.

פורסם

שני הרכבים עומדים בקריטריונים שלי שהם בין היתר חסכון בדלק, שיהיה לרכב שוק וחלקים זולים.

אני יודע שהפונטו יותר מודרנית וכו אבל אני ( כרגע ) חולק עליך KoF-sHeLeG ואומר שעדיין אני חושב שיונדאי יותר טובה כי אחרי הכל פיאט נשאר פיאט ויונדאי זה רמה מעל אבל אולי אני טועה ובגלל זה אני פה כדי להתיעץ אתכם.

פורסם

תשמע, אם היית רושם את הודעתך זו לפני יומיים היו חושבים שזו בדיחה של 1 באפריל.

יונדאי רמה מעל פיאט? יש לך כמה דברים ללמוד על מכוניות, ידידי.

בכל מקרה, קיבלת את העצה שלי. אם אתה מתעקש על דעתך זו, שא ברכה על כל רכב שתחפוץ בקנייתו.

דרך אגב, אם יונדאי היו בכלל מתקרבים לרמה של פיאט, הם לא היו טורחים להעתיק אחד לאחד את הפרונט של הגרנדה פונטו באקסנט החדשה שלהם.

פורסם

תודה על תשובתך ואולי אתה גם צודק אבל נראה לי שאתה חסיד של פיאט ודעתך כבר "משוחדת" לכן אני אשמח לשמוע מעוד אנשים מה דעתם. יונדאי זה לא "ההצלחה השקטה" ? פיאט לא כאלה מצליחים שהם יותר מיונדאי, בכל אופן KoF-sHeLeG אם יתברר בסוף שאתה צודק תקבל סמיילי ממני.

פורסם

יש הרבה הבדלים בין הרכבים:

1. האקסנט גדולה יותר בגודל הפיסי (תא מטען), לדעתי מרווח הפנים בפונטו עדיף.

2. רכב משפחתי קומפקטי (אקסנט) מול סופר מיני (פונטו)

3. בטיחות גבוהה מאוד (פונטו) אל מול בטיחות ירודה (אקסנט)

4. הפונטו מודרנית הרבה יותר מהאקסנט.

5. לפונטו יש גיר רציף (במידה ומדובר על דגם ה ELX המאובזר), שעדיף כמה מונים מהגיר האוטומטי בצריכת הדלק ובתפקוד נוח יותר.

6. הפונטו תפגין חסכון משמעותי בדלק אל מול האקסנט.

ומשפט כמו "פיאט נשאר פיאט" זו סטיגמה ידידי, וזו הסיבה ללמה ציבור הנהגים בארץ ברובו נראה כמו שהוא נראה. רע מאוד.

אל תבין אותי לא נכון, האקסנט היא רכב לעניין, לא יותר מזה.

אם אתה אכן משווה בין שני הדגמים הללו (מה שלדעתי לא נכון כי זה שני רכבים שונים), לדעתי הבטיחות, המודרניות, צריכת הדלק ומרווח הפנים של הפונטו עדיפים על פני אלו באקסנט.

כמובן שזה מתייחס אל השנתונים ששאלת לגביהם

!AWDSOME

פורסם
אחרי הכל פיאט נשאר פיאט ויונדאי זה רמה מעל

:shock3:

ירון, אם כל הכבוד, 1 לאפריל כבר עבר. אם קבעת את הקביעה שלך ברצינות, כניראה סטיגמות יושבות אצלך חזק. ממליץ לעשות חיפוש בגוגל ולקרוא על קצת פיאט מאתרים עולמיים וויקיפדיה.

פיאט אחד מיצרני רכב הותיקים ביותר בעולם ורק באסה שאת הדגמים המעניינים ביותר לא מבאים לארץ.

לצורך העניין, גם אלפא רומיאו וגם לנצ'יה זה של פיאט והם חולקים מנועים משוטפים ופלטפורמות.

מבקש לא להשמיץ סתם על יצרן רכב מבלי שאתה באמת מכיר אותו.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

Caveman תודה רבה על ההשוואות שעשיתה ועל המידע שנתתה, ועם זאת אתה קצת הגזמתה לגביי המשפט : " וזו הסיבה ללמה ציבור הנהגים בארץ ברובו נראה כמו שהוא נראה. רע מאוד." או שלפחות הייתה צריך להסביר למה אתה מתכוון.

אמנם זה לא נכון להשוות בין הרכבים אבל אני פשוט רוצה את אחד מהם ולא יכול לקנות את שניהם:cry: אז עלי להשוות ביניהם ולהחליט.

alfa164TS ולכולם אני שמח לשמוע שפיאט זה לא : "פיאט נשאר פיאט" כי אחרי הכל אני מאוד אוהב את הספייס ומעריך את היופי שלה ואתם אומרים גם שהיא יותר בטוחה ? סבבה זה מאוד חשוב ואקח גם את זה בחשבון.

מבחינתי הנושא עדיין פתוח כי לא החלטתי עדיין איזה רכב לקנות מבין השניים אבל אפשר להגיד שהמניות של הפיאט עלו אצלי בדקות האחרונות ואני לוקח אותו יותר בחשבון ממקודם.

פורסם

מבחינה טכנולוגית פונטו ספייס זה רכב הרבה יותר חדיש ועומד בסטנדרטים אירופאיים.

אקסנט, למרות העיצוב החיצוני, זה אוטו מתחילת שנות ה-90 מבחינה טכנולוגית ובטיחותית. סע באקסנט עם חלון פתוח, שים יד על הדלת מבחוץ למעלה ותרגיש איך היא זזה כל הזמן לאומת הגג. מדובר על שילדה לא קשיחה שבתאונה תתקפל.

אז אם פונטו אוטו מספיק גדול בשבילך, אני לא מבין על מה ההתלבטות?

פורסם

פיאט פונטו עדיפה על פני יונדאי אקסידנט (הטעות בכוונה).

אם כבר "יונדאי זה יונדאי" ולא יותר מזה (וזו לא מחמאה).

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם
מבחינה טכנולוגית פונטו ספייס זה רכב הרבה יותר חדיש ועומד בסטנדרטים אירופאיים.

אקסנט, למרות העיצוב החיצוני, זה אוטו מתחילת שנות ה-90 מבחינה טכנולוגית ובטיחותית. סע באקסנט עם חלון פתוח, שים יד על הדלת מבחוץ למעלה ותרגיש איך היא זזה כל הזמן לאומת הגג. מדובר על שילדה לא קשיחה שבתאונה תתקפל.

אז אם פונטו אוטו מספיק גדול בשבילך, אני לא מבין על מה ההתלבטות?

אני מתלבט עדיין מכיוון שהספייס נראית לי מעט מצועצעת ויש בה משהו לא רציני, רכב קצת לילדים... אבל אני אוהב את הרכב הזה... והיונדאי נראית לי כמו יותר " אוטו " כאילו משהו יותר רציני כזה ויותר בוגר. ( דרך אגב אני בן 26 )

פורסם
Caveman תודה רבה על ההשוואות שעשיתה ועל המידע שנתתה, ועם זאת אתה קצת הגזמתה לגביי המשפט : " וזו הסיבה ללמה ציבור הנהגים בארץ ברובו נראה כמו שהוא נראה. רע מאוד." או שלפחות הייתה צריך להסביר למה אתה מתכוון.

אמנם זה לא נכון להשוות בין הרכבים אבל אני פשוט רוצה את אחד מהם ולא יכול לקנות את שניהם:cry: אז עלי להשוות ביניהם ולהחליט.

הכוונה היא שרוב ציבור הנהגים בארץ בוחר את הרכב שלהם ע"פ סטיגמה מטופשת כזו או אחרת. לדוגמא המשפט שזרקת כאן ש" אחרי הכל פיאט נשאר פיאט ויונדאי זה רמה מעל".

בגלל זה יש לנו המון רכבים סתמיים על הכבישים, ועוד יותר בגלל זה יבואני הרכב לא מייבאים גרסאות מעניינות של רכבים. במקום זה מקבלים קמפיין פרסומי של דייהולט עם "מערכת GPS אינטגראלית", ו"משפחתית עם אבזור של מנהלים", כן בטח. עדיף לנסוע בסירת צד של ווספה. (שזה דבר מאוד כיף בפני עצמו !)

ולמה לא נכון להשוות?

אלו שתי מכוניות שונות בהגדרתן, האחת רכב משפחתי קומקפטי בעוד שהשניה היא סופרמיני. זה שניתן לקנות את שתיהן בתקציב דומה לא אומר כלום.

אתה צריך להגדיר מה השימוש שאתה רוצה לעשות ברכב.

מצד אחד, רכב סופרמיני יהיה עדיף בהתרוצצות עירונית. מנוע וגודל פיזי קטנים הם היתרונות שלו. צריכת דלק נמוכה ותחזוקה זולה גם כן.

מצד שני רכב מעט גדול יותר, יכול לתת מענה של הסעת יותר נוסעים ומטען, בנוחות טובה יותר בחלק מהמקרים, על חשבון צריכת דלק עקב מנוע גדול יותר.

לאחר מכן, מגדירים תקציב ובוחרים רכבים שכדאי לבדוק. אחרי זה הולכים לראות את הרכבים, כמובן שאפשר להתייעץ עם חברי הפורום לקבלת מידע כזה או אחר, ואז קונים.

!AWDSOME

פורסם

הבעייה שיונדאי ניראית, אבל התוכן שלה מתחילת שנות ה-90.

פורסם

היתרון היחיד של היונדאי הוא המרווח הפנימי העדיף ותא המטען הגדול יותר.

בכל יתר הפרמטרים הספייס עדיפה.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

• תוכן חדש...