Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב ספורטיבי עד 20K+-

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6634 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם כדאי בסכום כזה לקנות רכב ספורטיבי ?

ראיתי כמה אופציות כמו וולקן, 306 XSI, קליאו RSI, משנים של 93-96. (106 ראלי גם נכנסת בתקציב, נכון ?)

השאלה היא האם בסכום כזה כדאי לרכוש רכב ספורטיבי שכזה, או שרכבים האלו כבר חרושים מידי ?

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

עם מתיחה של התקציב טיפה כלפי מעלה האופציות שציינת טובות מאוד

אך כפי שאתה גם מציין, הבעיה העיקרית היא מציאת אקזמפלר ראוי.

רובם כבר עברו כמה טראומות וסובלים מהזנחה כלשהי באחזקתם.

זה אפשרי, תצטרך רק הרבה סבלנות במציאת רכב במצב טוב,

כי אם לא, תתכונן להוצאות רבות לישור-קו להביא את הרכב למצב כמה שיותר מקורי.

DS 7 CROSSBACK 2019

RENAULTSPORT CLIO 203 2010

פורסם

בדרך כלל מדובר על רכבים של ילדים, כמו שרשם קודמי מוזנחים מבחינת טיפולים ועוברים התעללות על בסיס יומיומי.

רוצה אוטו כזה? תכין עוד 15K בצד ליישור קו ותקנה אקזמפלר עם שילדה טובה.

רכב ספורטיבי במצב סביר (כלומר עבר אומנם התעללות יומיומים אבל מידי פעם גם זכה לטיפולים) עולה לפחות 60K.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

ד"א, לירון, איך אתה מסתכל על אלפא רומיאו. אלפא 33 עם מנוע 1.7 ועוד ישאר לך כסף ליישור קו?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
ה33 סובלת מבעית אמינות קשה...

מעבר לאמינות והאיכות הנמוכות יחסית, ויסלחו לי כל האלפיסטים, אבל גם מבחינה ספורטיבית ה-33 מאכזבת ולא מתקרבת לצרפתיות.

DS 7 CROSSBACK 2019

RENAULTSPORT CLIO 203 2010

פורסם
מעבר לאמינות והאיכות הנמוכות יחסית, ויסלחו לי כל האלפיסטים, אבל גם מבחינה ספורטיבית ה-33 מאכזבת ולא מתקרבת לצרפתיות.

בקשר לאמינות, יותר מדובר בסטיגמה. אם האוטו זוכה לטיפול טוב הוא אמין. מנוע 1.7 בוקסר מעבר לצליל המדהים שלו, עם 16 שסתומים נותן הספק מכובד ביותר. גם עם 8 שסתומים הוא לא פראייר.

בשביל ידע כללי, קליאו RS משנת 91: http://www.carfolio.com/specifications/models/car/?car=101123

המנוע רק 107כ"ס, אלפא 33 16V של 90' יש לה 127 סוסים: http://www.carfolio.com/specifications/models/car/?car=36443

גם ממליץ להסתכל ב-0 ל-100...

פורסם

אתה באמת חושב שרכב שנוסע 18 שנה על הכביש יאיץ כאילו כרגע הוא הגיע מהמפעל?!

כמו שלירן אמר,אם אתה מעוניין באחת המכוניות הנ"ל,תצטרך למצוא אחת שלא עברה התעללות והחיפוש יהיה ארוך.

בהצלחה.

Got To love It

פורסם

אתה באמת חושב שרכב שנוסע 18 שנה על הכביש יאיץ כאילו כרגע הוא הגיע מהמפעל?!

ברור שלא. למען האמת, מכונית ספורט מתחילת שנות ה-90' אחרי כל מה שהיא עברה, משפחתומטית רגילה עוד יכולה לקחת אותה בפתיחה...

מי שקונה את האוטו לצורך התעללות (ובאמת חבל על מכוניות מסכנות האלה - כואב הלב להסתכל איך אונסים אותן) ומירוצים למניהם, צריך אוטו צעיר או אוטו שעבר שיפוץ בעשרות אלפי שקלים.

פורסם

עם כל האהדה שלי לאלפא אין שום דבר ספורטיבי בהתנהגות של ה-33, פשוט נפילה ענקית של אלפא, מה גם שהן לאט לאט נעלמות מהכבישים.

פורסם
בקשר לאמינות, יותר מדובר בסטיגמה. אם האוטו זוכה לטיפול טוב הוא אמין. מנוע 1.7 בוקסר מעבר לצליל המדהים שלו, עם 16 שסתומים נותן הספק מכובד ביותר. גם עם 8 שסתומים הוא לא פראייר.

בשביל ידע כללי, קליאו RS משנת 91: http://www.carfolio.com/specifications/models/car/?car=101123

המנוע רק 107כ"ס, אלפא 33 16V של 90' יש לה 127 סוסים: http://www.carfolio.com/specifications/models/car/?car=36443

גם ממליץ להסתכל ב-0 ל-100...

כמו שנאמר פה, לא נראה לי שהנתונים של הרכב בעת שהוא יצא מהמפעל, זהים לאחר שהרכב נטחן במשך 18 שנה.

אני לא מחפש 0-100, אם הייתי רוצה רכב לרייסים, הייתי זורק V8 בואליאנט. אני מחפש רכב שיהיה זריז קצת יותר מרכב סטנדרטי, ושידע לקחת סיבובים. לפני מס' שנים שהשתתפתי בפורום באופן פעיל יותר, אני זוכר שהמליצו בחום על רכבים ספורטיבים צרפתים (306, 106, קליאו, וולקן וכ"ו), כרכבים ספורטיבים זולים. השאלה היא מה רמת הבלאי שרכב כזה צובר אחרי 10+ שנים.

פורסם

בסכום כסף הנ"ל ,ולאחר שעברתי לא מעט מכוניות ספורטיביות,

אני יכול רק להמליץ על RSI .

נותן לא מעט תמורה למחירון המגוחך שלו,ובהחלט בעל ביצועים סבירים +

הרעיון הוא לא להתפשר ולהשקיע חיפוש באחת שמורה. (כמו שלי) .

פורסם

גם 306 עם מנוע 1.6 תעשה עבודה טובה

אומנם לא תקבל את התאוצה שאתה רוצה אבל יהיה הרבה יותר קל למצוא אחת במצב טוב

ואני מאמין שעם כמה נגיעות במנוע כמו פילטר אוויר פלאגים אולי אפילו גל זיזים

תקבל מנוע די חזק

כשיש לך דאבל וופר 8 אינצ' בכל דלת אתה מתחיל לחשוב פעמיים,

אם בכלל אתה צריך לשים סאב.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=455879

פורסם

מנוע 1.6 של 306 עם 8 שסתומים ו-90כ"ס הוא מיושן ואין בו שום דבר ספורטיבי.

רכב עם התנהגות מצויינת, אבל שום קשר לספורט.

שיפורים כדי להוסיף לו כוח זה הרבה כסף, צריך להחליף ראש ל-16V, מחשב ניהול, מערכת הזרקה וכו'. אפשר גם ללכת בדרך אחרת, לשים צ'יפ, בוכנות קלות, קרנק מתאים, חיזוקים לראש וקאמשפטים חמים. המנוע יוכל להגיע ל-8000-8500סל"ד ויפיק בסביבות 135-120כ"ס. לא לשכוח כמובן קלאץ' מחוזק וחיזוק גיר.

הבעייה, שיפורים כאלה יעלו לפחות 15K ש"ח ברמה הבסיסית ביותר. בתקציב כזה כבר אפשר לקנות אוטו צעיר יותר.

יש לי עוד רעיון בשביל לירן, לקנות מיצובישי סופר לנסר ידני או קולט. אני יודע, 113כ"ס זה לא ספורט, אבל עם העדיפה היא לא מ-0 ל-100, מדובר על רכב אמין עם מנוע טוב. כמו כן, "כאילו" ספורט נחמד זה הונדה סיויק מתחילת 90' עם גיר ידני ו-120כ"ס.

• תוכן חדש...