Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6570 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברכב המדובר בעלת הרכב מעוניינת להתקין כיסויים לרכב ונאמר לה בחברה שבגלל כריות האוויר שמותקנות ברכב אסור לשים כיסויים לפחות לא מקדימה.

האמנם ? מה ההשפעה של כיסויים על פתיחת כריות האוויר ברכב ?

ואם אכן כך פני הדברים מה האפשרויות האחרות בהתחשב בזה שיש לה ילדים קטנים שמלכלכים את הריפודים המקוריים ?

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

הכיסוי עלול לפגוע בתפקוד של כרית האוויר בזמן תאונה. במידה ולא ניתן להשיג כיסוי שמתאים למיקום כריות האוויר, אין לכסות בכלל את המושבים!!!

פורסם

לא מומלץ להתקין כיסויים על המושבים הקידמיים (גם כלה עם חורים).

בכלל, אני לא מבין את האנשים שמתקינים כיסויים, בסה"כ דואגים לבן אדם הבא שיקנה את הרכב, כך שיקבל קיפודים חדשים!

באופן אישי, הדבר הראשון שאני עושה כאשר קונה רכב יד שניה, זה מוריד את הכיסויים (אם קיימים), ואז נהנה מריפוד חדש...

Black Nissan JUKE TEKNA

פורסם

לא מומלץ בכלל לשים כיסוי על המושבים הקדמים ברכבים המצוידים בכריות אוויר צידיות

נכון בעבר שלא היה פתח, בו תיאורטית תוכל הכרית להפתח, המצב היה מובן יותר ואנשים לא היו מלבישים את השטות הזאת.

הבעיה שנוצרה עם "פתח" יעודי לכרית הוא מגוחך ולא בטוח מכמה סיבות:-

לכל חברה יש כרית בגודל, מידה ומיקום שונה, לא ניתן לבנות פתח אשר יהיה אידיאלי בדיוק לרכב הספציפי שלך.

החמור מכל הוא, בתוך הכרית אויר יש חומר נפץ (שגורם לה להתנפח), חומר הנפץ הזה הוא דליק, עכשיו מאחר ורוב הכיסוים נרקמים מבדים זולים במיוחד, כיסוי המושב עלולים להתלקח ולגרום להידלקות שריפה בעת תאונה.

סמוך על חברת הרכב-בדיוק כמו שאתה סומך עליה עם המנוע (ולא קונה דברים מגנים עליו), הגיר ושאר המכלולים. תהיה בטוח שהמכוניות החדישות עושות שימוש בבדים ומושבים איכותיים במיוחד שקשה לי להאמין שתוכל לגרום להם לנזק.

נ.ב קראתי שכתבת שהבעיה העיקרית היא עם הילדים הקטנים, אני לא מבין איך ילדים קטנים שיושבים מאחורה, יכולים להזיק וללכלך את המושבים הקדמיים? הם בכלל לא נמצאים ומגיעים לשם.

הדלתא חוזרת! (לא הרומנית, האמיתית)

פורסם
תהיה בטוח שהמכוניות החדישות עושות שימוש בבדים ומושבים איכותיים במיוחד שקשה לי להאמין שתוכל לגרום להם לנזק.

כנראה שלא ראית קורולה מבפנים.

פורסם

יש פה בילבולי מוח בערמות, היום יש ריפודים בהזמנה מיוחדת לכל רכב ואין שום בעיה עם כריות האוויר מכוון שאת הפתחים שעושים עושים לאורך הריפוד בצד היכן שיושבת הכרית ואת הפתח סוגר סקוטש תהיה סמוך ובטוח שלא סתם ימכרו ריפודים לאלפי רכבים כאשר החברות שמתעסקות בתחום יודעות שהן מסכנות חיי אדם.

פורסם
יש פה בילבולי מוח בערמות, היום יש ריפודים בהזמנה מיוחדת לכל רכב ואין שום בעיה עם כריות האוויר מכוון שאת הפתחים שעושים עושים לאורך הריפוד בצד היכן שיושבת הכרית ואת הפתח סוגר סקוטש תהיה סמוך ובטוח שלא סתם ימכרו ריפודים לאלפי רכבים כאשר החברות שמתעסקות בתחום יודעות שהן מסכנות חיי אדם.

ראשית כל, אם תבדוק תוכל לראות שלכל ייצרן רכב מכובד ישנו קטלוגים עבי כרס המכילים מידע רב על שלל אפשרויות ואופציות בתשלום על אביזרים נלווים אותו מציע הייצרן. אני חייב להודות שמעולם לא נתקלתי בייצרן אשר הציע (אפילו כאופציה) את השטות הזו.

לגבי הטענה על טיב הבד, אני יכול להבטיח לך שרוב הכיסוים הנמכרים הינם פחות איכותים וטובים מאלו המקורים של הייצרן. אני גם אומר לך שמבדיקה שבזמנו בדקתי, רובם גם לא עמידים כנגד היתלקחות פנימית בתוך הרכב.

הדלתא חוזרת! (לא הרומנית, האמיתית)

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם
קראתי שכתבת שהבעיה העיקרית היא עם הילדים הקטנים, אני לא מבין איך ילדים קטנים שיושבים מאחורה, יכולים להזיק וללכלך את המושבים הקדמיים? הם בכלל לא נמצאים ומגיעים לשם.

הם בועטים עם סוליות הנעליים שלהם בצד האחורי של המושבים הקדמיים ואם הם טיפה יותר גדולים - מנגבים ידיים מלאות בממרח שוקולד/חטיף שומני בריפוד :evil:. מנסיון (ואם לא מאכילים אותם בנסיעות ארוכות זה עוד יותר גרוע).

גם אני שקלתי את הסוגיה אבל אצלי ברכב (סניק II) זה ממש מסובך כי:

1. יש כריות אוויר צידיות במושבים ומלא ידיות כיוונון

2. מאחורה מדובר ב-3 מושבים נפרדים שגם להם ידיות כיוונון ו-2 אבזמים לחגורות אז חייבים להזמין כיסויים בהזמנה מיוחדת מה שבטח יצא יקר מאוד

3. קראתי בפורום בטיחות אמריקאי שיצרני כסאות הבטיחות מנחים שלא לשים שום כיסוי בין הכסא לריפוד המקורי של האוטו מה גם שלבוסטר למשל יש בסיס שמתחבר ברווח שבין המושב למשענת שלו

ומצד שני מבאס לראות את הריפוד הבהיר מתלכלך כל כך :cry: (ויש גם כתמים שנשארו מהילדים של בעלת הרכב הקודמת)

:type:
פורסם

ראשית עינין..

כיסויים -החל משנת 2001 בהתאמה לתקנים סוג הבד של כיסויי הרכב חייב לעמוד בתקנים חמורים של הגנה בפני חשמל סטטי ..

ובפני עמידות לחום-קרי-שריפה ברכב..

רק בהסתמך על שני אלו האחרונים יש לפסול הנחת איזשהוא בד על הכיסא!![ולא משנה מיקום ואו צורת האבזם]

בנוסף בשום רכב בעולם בעל כריות אויר ולללא כל התיחסות למיקום הכרית אין להניח כל כיסוי!!!!

נתחיל באלו שמניחים כיסוי על גבי הדש-אם פתח לכרית אויר -אז לאיזה צד הכרית של אותו רכב נפתחת כלפי מעלה בפתיחה הראשונית ולאחר לכיוון הנוסע ואו ישר לנוסע -הכוונה שיש מספר צורות פתיחת כרית אויר וכל פיסת בד עלולה להפריע בפתיחה ובמהירות..נערכו ניסויים בנושא!!

בנוגע למושב ישנם מספר סוגי כריות צד -למשל בכלי רכב צרפתיים פתיחה נקודתית ללא קרע של כל צד המושב -מצריך פתח בבד הכיסוי קטן-ומה הגודל מהיכן הידע-האם מישהוא מוכן בגלל ליכלוך על גבי המושב לקחת סיכון הקטן ביותר לאי פתיחת הכרית במלואה ועל פי המתכנן!!

חג שמח איל

בקיצור כל אדם ורכבו מחליט לגבי קנינו אך המלצתי לא לחשוב לכיוון הנל!

פורסם

החמור מכל הוא, בתוך הכרית אויר יש חומר נפץ (שגורם לה להתנפח), חומר הנפץ הזה הוא דליק, עכשיו מאחר ורוב הכיסוים נרקמים מבדים זולים במיוחד, כיסוי המושב עלולים להתלקח ולגרום להידלקות שריפה בעת תאונה

.

אתה בטוח שחומר נפץ ולא אוויר דחוס? :?

פורסם

אני בטוח.

אנ מדגיש, לרכב בעל כרית אויר צד אין להרכיב ריפודים מכל סוג שהוא, דופן המשענת של המושבים הקדמיים חייב להיות חשוף לגמרי.

• תוכן חדש...