Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6640 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

במגבר יש באסס בוסט ויש את הגיין עצמו

מה ההבדל בינהם כי אני רוצה להגביר קצת את הסאב ?

ועוד משהו אני לא ממש רוצה לסכן את הסאב אז עד כמה אני יכול להגביר ?

עכשיו הגיין של הסאב קצת פחות מחצי ( זה הרבה ?)

תודה:-)

פורסם

אם אתה לא יודע מה אתה עושה, אני ממליץ לא לנסות להגביר באס בוסט או גיין.

באס בוסט בעצם לוקח תדר מסויים [Q] ומגביר אותו עד ל 12 דיבי או כמה שהמגבר מאפשר.

זה בעצם הופך את הגל בתדר הזה למרובע, מכניס את הסאב לקליפינג [קבלת מתח ללא תזוזה] של הסאב, מה שלא נותן לו להתאוורר, וישרף לבסוף.

ככה גם עם גיין מוגזם.

עד שלא תקבל קצת יותר נסיון , אל תנסה:)

לא ממליץ להרים באס בוסט בכלל, ואם מרים, רק נגיעונת בשביל "למלא" את הבאס

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

אבל איזה תדר המגבר מגביר בבאס בוסט?

ומה זה למשל "נגיעה" בבאס בוסט? עד למצב שאין נזק מיותר לסאב

פורסם

כל מגבר בוחר להגביר תדר אחר

כמו שהרוקפורדים 50 הרץ

JBL 45 הרץ

ויש כאלה שנותנים לך לבחור תדר מסויים בטווח מסויים.

נגיעה , זה פחות מקמצוץ של סיבוב , וגם זה רק אם אתה באמת באמת צריך את זה:)

ברגע שהגעת לכיוון גיין האופטימלי במונו, כל נגיעה בבאס בוסט תכניס קליפינג לאות שהסאב מקבל.

אם אתה מתעקש להשתמש בבאס-בוסט, הגיין חייב להיות מכוון בהתאם.

מידריינג Hybrid Audio L4

פורסם

גיין בהתאם ז"א לא חזק מדי?

אם אצלי המגבר מוציא 260 רמס והסאב יכול לספוג 350 רמס, כמה יהיה הנזק עם שימוש בבאס בוסט(וזה ממש נחוץ)

פורסם

עלול לגרום לשריפת הסליל:(

מידריינג Hybrid Audio L4

פורסם

הגיין של המגבר אומר לאיזה מתח כניסה המגבר מכוון את האות הנכנסת אליו.

המגבר מקבל אות נכנסת מצד אחד ומוציא אותה מוגברת מצד שני, ההגברה של המגבר היא פעולה סטטית והוא כל הזמן מגביר באותו ההספק ככה שכמה שאתה נכנס יותר חזק, אתה גם תצא יותר חזק (אוי זה נשמע כל כך...)

ככה גם חשוב מה עוצמת האות היוצאת מה HU שלך, אם זאת יציאת 2V או 4V או 5V וכו' וכו' ככל שהאות הנכנסת תהיה יותר חזקה היחס של האות לרעש יהיה יותר טוב והסיגנל המוגבר שיצא מהמגבר יהיה יותר נקי בגיין יותר נמוך וגם אם תצטרך להרים את הגיין - יהיה לך קל יותר להשיג תוצאות. זה גם נקרא SNR.

ככל שהגיין יהיה יותר נמוך ככה גם הסיכויים שלך לקבל עיוותים יהיה יותר קטן - מן הסתם. בגלל זה אות נכנסת חזקה זה אחד מה"סודות" הכי חשובים בתחום להוצאת איכות ממערכת סטריאו ובגלל זה אנשים משקיעים סכומים לא מבוטלים בקדם מגבר או בליין דרייבר.

לגבי באס בוסט - מדובר בעצם באקולייזר שיש לו ערוץ אחד (תדר יחיד) - היצרן בוחר את התדר שלדעתו הכי נכון להגביר את האות הנכנסת למגבר ונותן לך אפשרות או להגביר אותה ב12 דציבל קבוע (ברוב המגברים זה ככה) או שהוא נותן לך אפשרות לכוון בין 0 עד 12 דציבל.

ברוב המקרים שבהם מדובר במגבר שנותן לך אפשרות או להפעיל את הבאס בוסט ב12 דיבי או לא להפעיל בכלל - עדיף שתכבה וזהו כי אתה מרים את האות הנכנסת בתדר שהסאב וופר שלך מאוד מורגש בו בצורה מלאכותית בשתי אוקטבות שלמות וזה בעצם מכניס כמות עיוותים גדולה מאוד לסאב ובסופו של דבר יהרוס אותו אם תגביר יותר מידי - בייחוד עם הסאב מותקן בתיבה לא מתאימה.

ובחלק מהמקרים שיש לך אפשרות לכוון את הבאס בוסט, בגיין סביר אתה יכול לשפר את התוצאה אבל ממש לא בהרבה.

יש חברות שמייצרות מוצרים נהדרים בתחום הזה, מוצרים כמו באס-קיוב לצורך דוגמא אבל בסופו של דבר אם המטרה שלך היא איכות - עדיף בלי זה.

לגבי הפעולה של הבאס בוסט עצמו - כמו כל אקולייזר, הוא לא מגביר רק את התדר הנקודתי שהוא מכוון אליו (50 הרץ למשל) אלא הוא מגביר תחום קצת יותר רחב מעל לתדר ומתחת לתדר הנבחר וגם זה תלוי באיכות של המנגנון שעושה את הפעולה הזאת לגבי עד כמה הוא מדוייק או לא. מגבר אחד עם באס בוסט עובד עלול לגרום לסאב להשמע ממש כמו בית שימוש בעוד שמגבר אחר יתן תוצאה הרבה יותר נעימה לאוזן.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אוקיי אני חושב שהבנתי לגבי הבאסס בוסט

תגיד אם אני יצלם תמונה עם הכיוונים במגבר אתה תוכל להגיד לי על כמה הסאב חתוך ?

פורסם

איך אלי אומר? אה... לא!

אם אתה רוצה תעלה, אפשר לאמר בערך אבל את הכוונים האלה הכי טוב לעשות לפי שמיעה וזהו.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

זאת התמונה

http://img411.imageshack.us/my.php?image=0324081606kh4.jpg

כן אני יודע איכות ממש גרוע , מצלמת פלאפון ממש עלוב

אם תוכל להבין משהו ולתת לי קצת פרטים לגבי מה שרואים פה אז תודה רבה :-)

ודרך אגב הבאסס בוסט זה מ0 עד 12 DB משהו כזה

אמרת שעדיף לא לעלות אותו בכלל אם זה ככה לא ?

פורסם

אי אפשר ממש לדעת כי זה בורג עם ראש שטוח ולא רואים שום מצביע, נראה כאילו שהבאס בוסט פתוח על השליש, אבל שליש ממה? הוא מגביר עד 12 דציבלים? עד כמה?

זה נראה כמו מגבר של הייפוניקס למען האמת.

אבל כל זה לא שווה גרוש בגלל דבר אחד ויחיד - לא שומעים!

עזוב - זה חסר משמעות, אם אתה כל כך רוצה עזרה בכוונים עדיף שתגיע למפגש או למתקין.

Pioneer TS-X150

פורסם

כן הוא מגביר עד 12 DB

ואכן אין חץ בכיוונים , בגלל זה נורא קשה לי להבין על כמה הוא חתוך הסאב ובכמה הוא מוגבר

פורסם

אם לקצר את זה למשפט אחד אז באס בוסט מגביר את האות הנכנסת בתחום תדר נבחר.

Pioneer TS-X150

פורסם
כל מגבר בוחר להגביר תדר אחר

כמו שהרוקפורדים 50 הרץ

JBL 45 הרץ

ויש כאלה שנותנים לך לבחור תדר מסויים בטווח מסויים.

נגיעה , זה פחות מקמצוץ של סיבוב , וגם זה רק אם אתה באמת באמת צריך את זה:)

ברגע שהגעת לכיוון גיין האופטימלי במונו, כל נגיעה בבאס בוסט תכניס קליפינג לאות שהסאב מקבל.

מה זאת אומרת הגיין חייב להיות מכוון בהתאם?

• תוכן חדש...