Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6661 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל המומחים.

יש לי דייהו אספרו שנת 95 שעשתה 90 אק"מ. (יש דבר כזה)

עד היום נסעה בצורה מושלמת.

לפני חודש, במהלך נסיעה שגרתית, התחילה להבהב נורית POWER.

ברגע שהנורית מהבהבת הרכב כאילו נתקע על הילוך רביעי. להתחיל נסיעה אי אפשר כמובן, הרכב בקושי זז.

אחרי כיבוי והדלקה הבעייה לפעמים נעלמת, ולפעמים לא. לאחרונה זה מופיע כמעט בכל נסיעה וממש מטריד.

שמן גיר לא חסר. חבר אמר לי לנקות איזה מתג התנעה כלשהו... מישהו מכיר?

יש רעיונות אחרים?

ועוד דבר קטן - רעידות בהגה מעל 100 קמ"ש - כיוון פרונט ? איזון גלגלים? ומה ההבדל בין השניים.

תודה מראש לכולכם.

פורסם

במצב סרק אין רעידות כלל והרכב לא נוטה להכבות. כשהנורית מהבהבת - אני מתחיל נסיעה כאילו מהילוך רביעי או משהו כזה, אבל אין רעידות, הרכב פשוט מתחיל נסיעה מאוד מאוד איטי, כך שאי אפשר לסוע, רק אם אני מוריד הילוך ידנית לראשון בתיבה.

פורסם

מגוון האפשרויות לבעיה הן רבות.

מהארקה בין הגיר לגוף, בעיה במח, שסתומי המח ( במיוחד זה השולט על נעילת הממיר) חיישן מהירות, תקלה בממיר עצמו, חיישן טמפ' שמן גיר וכך הלאה.

עדיף שתגש למוסך מורשה ע"מ לאבחן את הבעייה ע"י חיבור לסורק.

המלצה שלי היא שעדיף שכמה שיותר מהר.

פורסם

הבעיה מתחילה, שבכותרת יש לציין גם את שנת הייצור של הרכב:

שרשור חובה (ההודעה הראשית) כאן: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=196557

תודה

ההנהלה.

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

עשיתי היום בדיקת מחשב לרכב אחרי שנתקלתי בבעיה, שהרכב לאחר 3-4 דקות נסיעה נתקע על הילוך גבוה. התוצאות להלן, אשמח אם מישהו יוכל לפרש לי :

#2 SOLENOID VOLT LOW

#1 SOLENOID VOLT LOW

#2 SOLENOID VOLT HIGH

TP SENOR SIGNAL HIGH

GEAR OIL PRESSURE BAD

KICKDOWN CIRCUIT VOLT LOW

DOWN SHIFT PROTECTION

SHIFT TIME DELAY

אלה התקלות שהתגלו בגיר.

במנוע ובשאר הרכיבים לא נרשמו תקלות.

תודה מראש למסייעים!

יגל.

פורסם

התקלות מצביעות על מתחים נמוכים ו/או גבוהים ו/או בעיות חיוט ומחברים, הייתי מתחיל בבדיקת טעינה, חוסר ו/או יתר, מאפס את המחשב, עושה נסיעת מבחן, מחבר שוב את הסורק, ובודק איזה נתונים קפצו.

יתכנו מפלי מתח, ו/או בעית מחברים/חיבורים/חיוט ולא רק.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

קודם כל תודה למשיבים.

במוסך אמרו שצריך להחליף את הסולנוידים 1 ו2 בגיר, ולהחליף פילטר שמן, שלטענתם נמצא בתוך הגיר ולכן צריך לפרק את כל הגיר. ביקשו 2000 ש"ח.

אגב דני, מה שאמרת זה בדיוק מה שאמרו לי (בקשר לאיפוס המחשב ונסיעה ובדיקה בשנית) . הבעייה שניסו לאפס והתקלות סירבו להימחק, רק חלק קטן נמחק, ואמרו לי שהן לא נמחקות כי הבעיות עדיין קיימות...

בדקתי טעינה, נמצאה תקינה.

מישהו יודע איפה הסולנוידים האלו והאם אני יכול להחליף אותם לבד? ואיפה נמצא חיישן TPS?

והאם יכול להיות שאם אני אחליף את כל השמן גיר זה ייפתר? כי בבדיקה אחת התקלות הייתה לחץ שמן לא תקין. אולי זה משגע את המערכות האלקטרוניות?

אני די אובד עצות, הייתי שמח למספר עצות לדברים שאני יכול לנסות לבד.

תודה לכולכם!

פורסם

בוקר טוב

אני הייתי מציע לקחת שרטוט חשמל רלוונטי לגיר המדובר ולבדוק קו מקשר בין כל הסלונואידים

לעניות דעתי בלבד..קיים קצר ואו נתק בקו בין מחשב הגיר ופק הסלונואידים שבתוך הגיר.

יש לבדוק את המחבר המחבר את הצמה לגיר -המצבר נמצא מעליו יתכן שאלקטרוליט -חומצה-עיכלה חלק מהצמה..

בהצלחה איל

פורסם

מצטרף לדברי חברי אייל, תשובה מקצועית פרופר !!.

אייל, בטאק-1 טאק 2 ניתן לבדוק תפקוד סולונוידים , כמו כן ניתן לנסוע ולהחליף הילוכים בפקודות מהסורק, כן ניתן לבדוק בזמן אמת את תפקודי השסתומים החשמליים או את החוטים המובילים מהמחבר של בגיר אל השסתומים החשמליים (הסולונואידים), חבל שפעולות הפעלה כאלה לא קיימים בכל הסורקים !!.

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

פורסם

אז ככה.

בדקתי את כל הצמות שמובילות לגיר. כולן שלמות ומבודדות כמו שצריך.

בדקתי שמן גיר ויש מספיק, אין לו ריח של שרוף, והוא בצבע כתום (סביר)

אחרי הבדיקות האלו, הנעתי, סתם כדי להזיז את הרכב, והופה! הוא בכלל לא נכנס להילוך אחורי!

לדרייב דווקא כן, רק שהוא ממש ממש ממש לא זז. ויש רעש של שריקה מהגיר.

עד לפני יומיים הגיר סחב כמו סוס!

אני די משוכנע שזה משהו חשמלי, בכל מקרה יום ראשון אני אכניס אותו למוסך מורשה, אבל אם בינתיים יש למישהו רעיון לכיוון זה יעזור...

פורסם

הכיוון הוא להוציא את מח הגיר , לפרק את הפלטות שלו ולעבור על כל הבוכנות ע"מ לראות שהן לא תפוסות.

אם הרכב לא זז בשילוב לדרייב או רוורס אז יש מצב שהממיר נשאר על מצב נעול- תקלה חשמלית בסולונואידים האחראים על נעילה ושחרור מצמד הממיר או בוכנות תפוסות בתוך המח.

פורסם

ישר לפרק מוח הידראולי? התקלות בעלות אופי חשמלי ויש לבדוק חווט רלוונטי לפני ביצוע פרוקים מכאניים.

מציע להתרכז בחיבור הארקה של יחידת בקרת התיבה האוטומטית ובמחברים הראשיים שלו ביציאה לתא המנוע.

• תוכן חדש...