Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

[אלפא 164] התרשמותי מהרכב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6662 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, חברים.

כידוע לכם, אני בעל של אלפא 164, רציתי לשטף אתכם בהתרשמות שלי לגבי הרכב הזה.

טכנולוגיה:

ברכב שלי מותקן מנוע 2 ליטר TWIN SPARK, מדובר על מנוע עם שני פלאגים על צילינדר (8 סה"כ), למנוע רק 8 שסתומים אבל 2 קאמשפטים ושינויי פאזה ב-4000סל"ד. כן - כן, אלפא עשו זאת לפני VTEC של הונדה. המנוע בא בשני גירסאות, המוקדמת 1962 סמ"ק ששווקה עד 1993 בעל 148 כ"ס וגירסא שנייה החל מ-1993 בנפח 1995 סמ"ק עם ממיר קטליטי ו146כ"ס. מדובר במנוע גמיש להפליא, בעיר אני מחליף הילוכים על 2000 סל"ד ובכביש 2500-2800סל"ד. המנוע מתעורר באמת אחרי 3000 סלד...

כמובן שמנוע שני ליטר זה המנוע החלש ויש מנוע V6 בנפח 3 לליטר שבא בשני גירסאות 12 שסתומים ו-192כ"ס, 24 שסתומים 210כ"ס.

נחשב שמנוע שני ליטר אמין יותר ב-10% מאחיו הגדול. כמו כן עם מנוע זה חלוקת משקל קרובה יותר ל-50:50, כך אחיזת כביש טובה יותר.

גיר ידני הוא של חברת GETRAG, האוטומט מגיע רק עם V6 והוא של ZF. מבחינת חיסכון דלק, אלפא שלי עומדת על 1/10.

מרווח פנים:

כיסאות הנהג ונוסע מתכווננות לגובה, בגירסאות יקרות כיסאות עור חשמליים ועם חימום. מדובר על כיסא נוח ותומך, לפי טעמי טוב מהרבה כיסאות אחרות שאני מכיר בסגמנט משפחתומטיות.

לוח שעונים כולל בנוסף למד דלק ומד טמפרטורה - מד מתח ולחץ שמן, המכוונים קריאים מאוד, תאורה ירוקה בלילה שאפשר לכוון את עוצמתה. לנהג יש מרווח גדול, יש משענת יד, הסלון מסודר וכולל המון תאים לאיחסון, על חלונות אחוריים יש וילון אינטגרלי מקורי, במגיני שמש יש מראות עם תאורה, תאורת פנים עם ראוסטט, יש תאורה לרגליים של נוסעים קדמיים, אורות נווט מקדימה ומאחורה. תאורה בתא כפפות ובבגז'. מאחור יש מספיק מקום לשני נוסעים מבוגרים ואפשר גם להצתופף שלושה.

על מושבים בד נעים למגע שברובו נשמר במצב טוב לרכב בן 15 שנה.

אביזרים:

ברכב חלונות חשמל, נעילה מרכזית, פתיחת תא מטען אלקטרונית מתוך תא נוסעים, פתיחה אלקטרונית של מיכל דלק (מאופשרת רק עם מנוע מכובה), מראות כמובן חשמליות גם הן. האוטו בא עם פנסי ערפל מקדימה ומאחורה אינטגרליים, הגה כוח.

די נדיר באותם שנים וגם היום רחוק ולא בכל רכב חדש יש מזגן בקרת אקלים עם תצוגה דיגיטאלית (תצוגה עובדת רק חלקית :oops:).

התנהגות בכביש:

עד 3000 סל"ד מדובר על רכב רגוע, אחרי זה אופי המכונית משתנה לגמרי והיא מתחילה להאיץ מהר. אחיזת כביש טובה, רכב יציב ביותר על אוטוסטרדה - נוסע כמו על מסילת ברזל, מכונית ללא ספק מהירה ולא מרגישים את מהירות (רק פתאום שמים לב שכל המכוניות נוסעות רוורס :-P). הגה חד ומאוד מתקשר, רכב שנותן הרגשה מצויינת בזמן נסיעה, היא מיועדת לנסיעות ארוכות ולא מעייפת. מתלים קשים יחסית למכוניות סאלון אחרות, דבר זה משפר אחיזה, אבל מוריד נוחות במקצת. המתלים לא שמים לב לדברים קטנים ובבורות וכו' מורגש עד כמה הם קשים. תמרון במקומות צרים קשה בגלל רדיוס סיבוב ומימדים.

סיכום:

יש מאט אלפות כאלה על הכביש, הן לא יקרות לקנייה ויקרות מאוד לתחזוקה, קשה למצוא חלקים. מכונית מאוד מהנה לנסיעות ארוכות, שילדה מצויינת, מנוע נשמע ומתנהג מצויין. קשה למצוא אחת כזאת עם ק"מ (אמיתי) סביר ויד נמוכה, אבל מי שמחפש מוצא. למרות המחיר, האוטו כולל הרבה מאוד אויזרים (שדורשים תיקון). יש לא הרבה מכונאים שמתמחים באלפות ואני ממליץ ללכת רק למומחים. מי שלא יודע לטפל בא יכול רק להרוס.

לא הייתי ממליץ על האוטו למי שרוב נסעיות שלו בעיר ופקקים. האוטו מיועד לאלה שיודעים להעריך את מה שהיא נותנת ומוכנים לשלם תחזוקה בהתאם. זאת לא אלפא עם דם טהור, היא מבוססת על שאסי TYPE FOUR, ביחס עם פיאט כרומה, סאאב 9000 ולנצ'יה תמה. למרות משקל 1380ק"ג היא מרגישה קלה על מישור.

האוטו בהחלט לא מתאים לאלו שלא מוכנים להשקיע בטיפול טוב (ובזמן) ותיקונים שהם יקרים.

אני והאוטו:

אלפא 164 שלי, אני אוהב אותה מאוד, אחלה מכונית, מאוד מהנה לנסיעה, במקרה שלי קצת רועשת בגלל הדראגון :wink:.

אני שומר עליה ולא מושך טורים, בעלייה מחליף על 3000סל"ד, במישור כמו שכתבתי 2500-2800. ומי שרוצה לעקוף אותי - שיעקוף 8) אני על הבובה שלי שומר.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני שומר עליה ולא מושך טורים, בעלייה מחליף על 3000סל"ד, במישור כמו שכתבתי 2500-2800. ומי שרוצה לעקוף אותי - שיעקוף 8) אני על הבובה שלי שומר.

אחלה - תמיד טוב לשמוע ממישהו שאוהב, נהנה ודואג לרכב שלו.

הערה אחת קטנה - העברת הילוכים בעלייה בסל"ד כ"כ נמוך, מזיקה למנוע ובוודאי שאיננה שומרת עליו.

אני עליות מטפס כשהמנוע (6 צילינדרים, 2500, 208 כ"ס) לפחות באיזור ה- 4,000.

גם כיף, גם מהיר :evil: וגם שומר על המנוע.

אני על הבובה שלי שומר - מאוד מאוד שומר...

פורסם

נסיעה בסל"ד גבוה מידי פעם בפעם לא רק שאינה מזיקה למנוע, אלא אף שומרת עליו, שכן הדבר מסייע במניעת הצטברות פיח.

אותו כנ"ל גם לגבי נסיעה בעליה: כשאתה מעמיס על המנוע בתחום הלא יעיל של הסל"ד, אתה רק גורם לו נזק.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

לקנות אלפא ולא לעבור 3000 סל"ד די מחמיץ את הנקודה, לדעתי לפחות...

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
הערה אחת קטנה - העברת הילוכים בעלייה בסל"ד כ"כ נמוך, מזיקה למנוע ובוודאי שאיננה שומרת עליו.

אכן כן.

אין שום בעייה למשוך הילוכים,בייחוד ברכב כמו אלפא אשר המנוע ומערכת ניהול המנוע תוכננו במיוחד בשביל זה.

הייתה פעם כתבה על כך שאנשים מפחדים לעבור 4000 סל"ד , במכוניות חדשות לא אמורה להיות עם זה

בעייה בכלל,וכמו שאמרו זה גם טוב למנוע.

תבלה.

כל עוד מפרקים שם 6 תימניות בלילה...המטרה מקדשת את האמצעים!
:roflmao:
פורסם
לקנות אלפא ולא לעבור 3000 סל"ד די מחמיץ את הנקודה, לדעתי לפחות...

בדיוק.

הסיפור על הרס מנוע ע"י סל"ד גבוה מזדמן הוא מיתוס מטופש שגורם לרוב הנהגים למצות פחות מחצי מהספק המנוע שלהם.

מעולם לא היה אצלי שום רכב שלא נישק את קו הסל"ד האדום כמעט בכל הח' הילוך, ואף אחד מהם לא התלונן. לא הרנו5 עם ה300000 ק"מ ללא נגיעה במנוע, ולא ההיילקס עם ה413000 ק"מ ללא נגיעה במנוע, ולא אף רכב אחר.

פורסם
נסיעה בסל"ד גבוה מידי פעם בפעם לא רק שאינה מזיקה למנוע, אלא אף שומרת עליו, שכן הדבר מסייע במניעת הצטברות פיח.
אמריקאים חובבי איטלקיות מכנים זאת "Italian tuning".

כשאמריקאי חנון נכנס עם המכונית שלו למוסך מכוניות איטלקיות ומתלונן שצריך לכוון את המנוע, המכונאי מסנן איזה קללה באיטלקית, לוקח את הפיאט\אלפא\פרארי לנסיעה של 10 דקות עם מחוג סל"ד על הקו האדום, ומחזיר אותה ללקוח ההמום, כמו חדשה. :wink:

פורסם

אהבתי לקרוא .

אל תשכח להקפיד על תחזוקה נאותה של מערכת הקירור ובמיוחד להקפיד על פראפלו, כמוכן טיימינג.

באבזור לא חידשת לי שום דבר , אבזור איטלקי קלאסי שקיים בכל לנצ'יה (אלפות פחות מאובזרות)

למצוא אלפות ולנצ'יות שמורות במצב הגון זה סרט רע אבל שווה מאוד את הסבלנות.

בעליות אתה אמור להעלות הילוך ב3500 סל"ד לפחות , אחרת הרכב מאבד את המומנטום שלו ככה שתוך שנייה תצטרך להוריד הילוך , בירידות אתה יכול להרשות לעצמך להעלות הילוך גם ב2500 סל"ד.

כל בעל איטלקיה שאוהב אותה שומר עליה כמו על בת זוג.

אחרת היא נהיית בוגדנית כי יש לה רגשות אנטי להזנחה:lol:

שמור עליה ואין צורך להגיד לך להנות ממנה :p

2001 Opel Astra 1.6

פורסם

כיף לקרוא

ותודה ששיתפת אותנו

(כבעלים לשעבר של שתי אלפות (סוד וספרינט))

אצלי באוטו, יש חצי סיבוב...ששומעים רדיו בלי המצבר.

פורסם

חברים, תודה על התגובות.

המנוע שלי, יש לו מהלך של 90ממ. מנועים עם מהלך גדול, יש להם מומנט טוב גם על סיבובי מנוע נמוכים.

מעבר לזה, המנוע ששווק החל מ-93' זה מנוע עם תא בעירה משופר כדי לספק יותר מומנט על סל"ד נמוך.

כדי לנקות פיח, אפשר לפעמים לנסוע בכביש מהיר בזמן נניח של חצי שעה על 3500סל"ד וזה לפי דעתי אמור לעשות את העבודה.

לא זוכר את האתר, אבל ראיתי עקומת מומנט של המנוע, מדובר על מומנט מאוד לינארי יחסית.

לא מזמן עשיתי טיפול וטיימינג במוסך, במקרה של טיימינג צריך להוריד מכסה שסתומים ולמתוח את השרשרת.

המכונאי אמר שהמנוע מאוד נקי ובמצב טוב מאוד...

אני מסכים שלפעמים אפשר לתת גז ויש מצבים מסויימים (די נדירים) שאני עובר את ה-3000סל"ד. אבל לפי דעתי נסיעה בדרך קבע על סל"ד גבוהה גורמת לבלאי מואץ של המנוע.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
כדי לנקות פיח, אפשר לפעמים לנסוע ...חצי שעה על 3500סל"ד וזה לפי דעתי אמור לעשות את העבודה.

לפי דעתי נסיעה בדרך קבע על סל"ד גבוהה גורמת לבלאי מואץ של המנוע.

קיבלת הסברים מדוע דעתך שגויה, אבל אתה ממשיך להתעקש שהדעה שלך נכונה יותר מהידע של אחרים.

נו טוב.:roll:

בכל מקרה, בהצלחה עם המכונית.

פורסם

ארנון, אני מכבד את הדיעה שלך ושל חברים אחרים בפורום ואני לא מתעקש על דעתי אלא כותב אותה.

אני יודע שרוב אנשים שקונים אלפא, הם קונים אותה בשביל נהיגה ספורטיבית (או כזאת ששואפת לסוג נהיגה כזה).

אני אוהב אלפא שלי בדרך שכניראה שונה מדרך שאוהבים אותה בעלי אלפות אחרות.

מובן שלי על שמירת מנוע זה אומר לא לקרוע אותו...

פורסם

המובן שלך לקריעת המנוע הוא לא כ"כ נכון. מה שאתה עושה, זה לאלץ את המנוע ואת יתר מכלולי ההנעה לפעול באורח אליו הם לא תוכננו, דהיינו אתה לא מתאים את הסל"ד לעומס שהרכב ותנאי הכביש דורשים. זה כמו לנסוע באופן קבוע בהילוך אחד מעל להילוך הנדרש. בפשטות - אתה אונס את הרכב.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

לידע כללי , נסיעה בסל"ד נמוך בעליות הרבה יותר מאמצת את המנוע מאשר סלד של 3000+.

האינדיקציה הכי טובה לזה באה בשעון חום שמן שיש לך

נסה לטפס עליה על 3000 סלד ופעם אחרי זה נסה לטפס את אותה עליה ב2000-2500 סל"ד.

שים לב שבסל"ד הנמוך תהיה התחממות יותר גדולה. תסיק מזה את המסקנות :)

2001 Opel Astra 1.6

פורסם
אתה לא מתאים את הסל"ד לעומס שהרכב ותנאי הכביש דורשים

אני דווקא סבור שכן. אתה מדבר על מצב בו אונסים את רכב, כלומר נסיעה על סיבובי מנוע שהאוטו מקרטע או עוד מאט מתחיל לקרטע. אני נוסע על אותם סיבובי מנוע שהרכב מגיב מאוד יפה לכל תוספת קטנה של גז. מומנט מירבי אצלי מתקרב ל-20קג"מ על 5000סל"ד, אבל כבר על 2000 סל"ד יש 16קג"מ.

מנוע שלי צריך להחזיק על 2000סל"ד+ במישור ועל 2500סל"ד+ בעלייה, אני מספק למנוע סיבובי מנוע האלה ואין לי שום כוונה להתקרב לסיבובי מנוע שהאוטו יתחיל לקרטע.

עריכה:

לידע כללי , נסיעה בסל"ד נמוך בעליות הרבה יותר מאמצת את המנוע מאשר סלד של 3000+.

האינדיקציה הכי טובה לזה באה בשעון חום שמן שיש לך

בדגם שלי אין שעון חום של השמן אלא שעון לחץ שמן.

תודה על הטיפ, בעלייה אני יחזיק את המנוע באיזור ה-3000.

• תוכן חדש...