Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

HONDA CIVIC TYPE R -נהיגת התרשמות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7781 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חנפנית חדשה? אולי, הסיוויק TYPE R מכונית מושכת ,העיצוב המספויילר ,המדבקות , סמלי הקרב בדמות TYPE R , אינם מהווים מקום לטעויות , זו היא CIVIC TYPE R , ועוד בצבע שחור המבליט יותר את סמלי הקרב, ה TYPE R , מחזירה אותי אחורנית בזמן אל המכוניות הספורטיביות של שנות ה80' , באותו זמן בו מכונית ספורטיבית נבדלת מאחיותיה למשפחה כמו בספרים. צמיגים בחתך נמוך, ג'נטים גדולים בהתאם , ספויילרים מובנים ,וכמובן סמלי קרב בולטים במיוחד . ומובן כי בעבור זה משלם אותו יחיד סגולה למען כי יראו וירעו ,כי אותו יחיד סגולה נוהג במכונית המשחרת לטרף ,ויש לה קבלות.

יופי? ובכן על טעם וריח לא נתווכח ,אך אף אחד אינו יכול להיות אדיש ל TYPE R

במיוחד באם היא מצוידת באחד מצבעי המלחמה שחור,אדום, כסוף. ויתר על כן במנוע מדהים.

המנוע

אך ועוד איזה מנוע ,בתפריט מנוע 2.0 ליטר ,בעל 4 צילינדרים , 16 שסתומים בעלי תזמון שסתומים משתנה המתורגם/מכונה בהנדה I-VTEC, גל זיזים עילי כפול ,המפיק 200 כ"ס ב7400 סל"ד ,בעל מומנט 19.6 ב 5900 סל"ד ,וכל הטובין הזה משודך לתיבת הילוכים ידנית בעלת שישה יחסי העברה.

בפנים

השחור והאדום נכנס לתא הנוסעים,המושבים התומכים, רקומים ושזורים בקצוות בחוט אדום , וכן רקום עליהן למען אף אחד לא יטעה שם הדגם TYPE R יפהפה. הגה קטן ונעים למגע, לוח מחוונים לבן בעל מחטים אדומים ,ידית הילוכים מעוצבת וממוקמת בצורה לא מקובלת אך להפתעתי נוחה לשימוש. מושב הנהג איננו מתכוונן לגובה ,אלא רק קדימה ואחורה, ההגה מתכוונן למעלה ולמטה אך לא מתכוונן החוצה ופנימה וחבל . דבר משונה אין שעון זמן.

איכות החומרים טובה ,אין בקרת אקלים ושאר איבזור נוחות ,לא נאה ולא יאה למכונית במחיר הנקוב למטה(על כך בהמשך) .

ה TYPE R , מרווחת ותספק 4 מבוגרים לא יותר,המושבים נוחים יחסית אך קשיחים במידה מסוימת . אין אפשרות לגג חשמלי נפתח לחובבי הגג הנפתח.

טורים ,טורים,ובחישה במוט ההילוכים ,בקיצור נוסעים.

לפני שנוסעים ניתן ללמוד מהנתונים היבשים כי אנו ישובים בספורטיבית בעלת 200 כ"ס המזנקת למאה ב 6.8 שניות ומגיעה למהירות מירבית בת 233 קמ"ש.

ובכן התישבתי במושב ,סידרתי את המראות החשמליות (קיים חימום למראות) ,כוונתי את ההגה בצורה נוחה וכן ,שלא יפריע לי לראות בבירור את לוח השעונים בצורה הטובה ביותר ,ביחס לתנוחת הישיבה, אותה שוב אין אפשרות להגביה את המושב (זה קצת הפריע לי) אך לכל דבר אפשר להתרגל ,שלבתי לראשון ויצאתי לתנועה עירונית. מבטי הצעירים שנסעו באותו בוקר יום שישי שטוף שמש בהו וישנם היו פעורי פה וכאלה שצעקו TYPE R כאילו ראו מכונית על. ובכן ה הטייפר(TYPE R?) קשיחה ומרגישה כזו ,איכות הכבישים ,והצמיגים בעלי החתך הנמוך 205/45 הנעולים על ג'נט "17 יפהפיים,גורמים לנוחות המורגשת , כאילו הנך ישוב על קרש בעל מושב נוח. טוב זו לא מכונית המכוונת לנוחות סאלונית ,אך לפחות קצת נוחות היתה מתקבלת כאן יפה במידה מסוימת . שעון רעש הצמיגים ליווה אותי בכל מהלך הנהיגה ,דרך אגב מכונית המבחן עברה מעל 9000 ק"מ במד האוץ ובהם "התעללות רבתית של כתבי רכב" כדברי איש המכירות. ובכן לאחר נסיעה בעיר יצאנו אל המרחבים.

בלחיצות בריאות בכל הילוך הטייפר ששה עלי קרב ,ובעלת אורך נשימה מרשים למכונית נטולת מגדש. מעל 6000 סל"ד ויותר (קו אדום קרוב ל8000סל"ד) היא מקבלת מן דחיפה מסוימת עד למנתק . בהילוכים נמוכים 1,2,3 היא מחוייבת למשיכות אל מעבר ל6000 סל"ד , ברביעי היא מראה כי יש עוד , בחמישי היא מראה כי ביכולתה לדחוף קדימה ,כפי שבמכונית ספורטיבית רגילה ,אתה מוריד לרביעי או שלישי בכדי להאיץ ,בהילוך שישי ,ובמהירויות גבוהות יש בה מידה מסוימת של איך לומר זאת אורך נשימה וזה בריא , מאוד בריא.

לתקוף פניות

בפניות ובסיבובים התגלתה הטייפר כמכונית עצבנית ,ושובבה , וחשוב מכל אוחזת תודות לשלדה ולמיתלים הקשיחים , כיף, מידה של כיף אותו כל אחד יגדיר אחרת . משחק או בחישה במוט ההילוכים ,ומד הסל"ד מקפץ מעלה לעבר ה6000 טורים ,ואופס הטייפר בלעה עוד פניה ,בצורה טייפרית טיפוסית. אני אהבתי להגיע לסיבוב בהילוך שלישי ב 6700 סל"ד להדביק את הדוושה ולצאת מהפניה ולשלב לרביעי , כיף פשוט כיף . היא אוהבת לפרפר,פניות, להאיץ, ותענג את בעליה . המנוע בעל צליל יבבני למי שאוהב,הגיר נוח לתפעול ,וההילוכים משולבים בדיקנות יפנית . הקלאץ רך ונוח, ניתן ללמוד במהירות את הנקודה. ההיגוי פשוט מקשר אותך לכביש בצורה טובה ונותן לך מידע מדויק ככל האפשר מה קורה בין הגלגלים לכביש - כל הכבוד הונדה .

המחיר

לפני שאתם קופצים (בצדק) - מחיר הוא הערך לפיו לקוח יש באפשרותו לרכוש מכונית ,או לפסול אותה ע"פ פרמטרים אותן כל אחד מגדיר לעצמו ע"פ שיקוליו ,ראית עולמו,וחשוב מכל מצב חשבון הבנק שלו/שלה , מחיר הTYPE R שנת 2003 (דגם 2004 לא כאן הוא עבר מתיחת פנים) עומד על 186,178 ש"ח

קיימים במלאי שלושה TYPE R שניים כסופות ואחת שחורה כמו מכונית המבחן.

המתחרות

בקצה התחתון עומדת בגאווה הCLIO SPORT 172 לה שלל מעריצים העטויה בשלל חוות דעת אוהדות במיוחד, מחירה של הקליאו ספורט 172 הארצישראלית עומד על מעל ל150,000 ש"ח . אך עניין זה כבר אינו רלוונטי עקב חשיפת הקליאו ספורט 182 הבאה עלינו לטובה , באם היא תיובא ארצה או לא עינין זה לוט בערפל . עוד רנו היא המגאן ספורט טורבו 225 כ"ס ,אך גם שיווקה ודאי מחירה בישראל לוט בערפל.

206RC180 - לא כאן ,אך ניתן לבא כי מחירה יהיה זהה לקליאו, לא רציני.

מיני קופר S - מחירה 187,000 ש"ח לשיקולכם!!!!

סיאט ליאון קופרה- קרוב ל200,000 ש"ח מכונית טובה מאוד.

WRX - בה בעת שעולה השם TYPE R ישר מחברים אותה לאימפרזה ולשלל השוואות מכל הבא ליד , מחירה הזהה של הWRX עם קיט פרודרייב מעלה את שאלת כדאיות רכישת הTYPE R , אך כפי שהזכרתי קודם לכן ,כי מחיר הוא הערך על פיו לקוח באפשרותו לרכוש מכונית או לפסול אותה ע"פ פרמטרים שהוא קובע לעצמו במקרה זה פרמטרים אלו מקבלים משמעות עליונה.

סיכום

הTYPE R מענגת בנהיגה דורשנית ,כל עוד תאכיל אותה בסל"ד גבוהה וכפועל יוצא לבחוש בידית ההילוכים, ותטיל עליה משימות חביבות כמו טיול נמרץ בכבישים מפותלים . זו לדעתי איננה מכונית ליום יום ,ובעיקר לא לנסיעות ארוכות במיוחד. אין בה איבזור המקובל במכוניות הממותגות ומתומחרות כמותה, במחיר בה נוקבים הונדה ישראל ,היא פשוט נמצאת במצב אותו הייתי מגדיר בין הכסאות,אך לולא מחירה היה דומה לקליאו היא היתה נפוצה הרבה יותר ובצדק . אני אהבתי את הTYPE R היא גוררת אותך למן שובבות מסויימת ,וגורמת לךלהרגיש או נכון יותר מזכירה לך כי הנך נוהג ואל תשכח להעביר הילוכים בסל"ד גבוהה מאוד מכונית טובה אך לא למחיר הזה פיללנו.

turbo

אילן פ ייביש - turbo

פורסם

נהנתי מאד לקרוא כתבה ממש מושקעת ולעניין.

נישמע אוטו ממש טוב לגבי ההיגוי של האוטו אני הייתי בטוח שדווקא בהיגוי זה הצד החלש של האוטו, אבל לפי מה שאמרת כנראה שאני טועה. אז אם ככה זה אוטו מושלם.

אבל בכל זאת במחיר הזה מספר 1 בשבילי זה הקליאו.

פורסם

תמונות ישנם בפורום תפוז מכוניות בדף 2 תחת הכותרת CARדצמבר 2003

בתוך הת'רד נמצא ת'רד נוסף בו מופיע הסקירה שכתבתי שם וקראתם גם כאן

עוד נסיעות התרשמות שערכתי והעלתי לתפוז מכוניות הם

AUDI A3 2.0FSI החדשה

מאזדה 3 החדשה

רנו מגאן II סדאן בגרסת 2.0 פריווליג'

פולקסווגן טוארג 3.2V6

בהמשך עוד מבחנים

בכבוד רב

turbo

המכונה בתפוז מכוניות ferrari if

אילן פ ייביש - turbo

פורסם
תמונות ישנם בפורום תפוז מכוניות בדף 2 תחת הכותרת CARדצמבר 2003

בתוך הת'רד נמצא ת'רד נוסף בו מופיע הסקירה שכתבתי שם וקראתם גם כאן

עוד נסיעות התרשמות שערכתי והעלתי לתפוז מכוניות הם

AUDI A3 2.0FSI החדשה

מאזדה 3 החדשה

רנו מגאן II סדאן בגרסת 2.0 פריווליג'

פולקסווגן טוארג 3.2V6

בהמשך עוד מבחנים

בכבוד רב

turbo

המכונה בתפוז מכוניות ferrari if

עזוב אותך תפוז שמפוז..

תעשה COPY PASTE ותשים אותם פה...

אהבה באה בזוגות, לנשים ולמכוניות...

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

כל הכבוד אילן, כתבה מעניינת ואינפורמטיבית.

מפתיע לשמוע שיש בה יותר מכוח, אחרי מה שהרגילו אותנו הסיביק הרגילות בעלות המנוע המשובח והתנהגות הכביש הלוקה בחסר.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

מישהו הקפיץ את התבה מלפני שנה וחצי

אני ראיתי סיויק טייפ R לפני שנה בירושלים אוטו יפה מאוד

וחשוב לציין שהיום הקליאו ספורט עזבה אותנו ויש לה עוד מתחרה בדמות המיצובישי לנסר שלה יש דגם מתון יותר מהאיוו 8 שלא מגיע לארץ ויש לו מנוע 2.4 ליטר וכוחות סוס נראה לי 160 או 170

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

• תוכן חדש...