Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6659 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב,

אז ה I-30 Inspire שלי הגיעה היום ( :-D Whoohoo) - ולפחות מבחינת כביש וישיבה - היא מאוד מפנקת.

לצערי הרב, המערכת שמע הבנויה נשמעת רע. אולי אפילו רע מאוד.

לפני ה I30 נהגתי ב Suzuki Linana 2008, וממש ממש נהנתי מהאיכות שמע ברכב. אני לא בטוח שאלו הסיבות - אבל אני חושב שששני רמקולים הנוספים (טוויטרים על הדש בורד) והמיקום של הרמקולים האחוריים (ליד מגש הרכב) עשו לי את ההבדל הגדול. הסאונד הוא "בגובה האוזנים" מקדימה ומאחורה - ולא נבלע מתחת לרגליים.

אני מעוניין לנסות להעתיק את איכות השמע בליאנה, או לפחות להגיע לתוצאות דומות.

כמה דברים שאשמח אם תקחו מראש:

א. אני לא מחפש הגברה מטורפת - אני שומע מוזיקה ברמה בינונית פלוס, ואני לא חושב שיש צורך במגבר.

ב. אני חושב שהסיבה שאהבתי את הליאנה היתה לא בגלל איכות הרמקולים (שהיו לא רעים אגב) - אלה בגלל מיקומם ברכב.

ג. הרכב הוא ליינסיג ואני צריך להחזיר אותו עוד שלוש שנים. לכן לא אוכל להפוך את הרכב על פיו.

אז אני פונה לאלו שמבינים קצת יותר בסאונד ממני. הבנתי שעדיף בהתקנה הראשונה להשקיע בבמה קידמית איכותית.אולם אני מפחד שרמקולים טובים מקדימה אולי באמת ישפרו את איכות השמע, אבל לא יתנו לי את הסאונד העגול שאני מאוד אוהב - או אולי שהרמקולים מקדימה טובים הסאונד נשמע יותר עגול גם ללא רמקולים טובים מאחורה?

או שאולי בכלל כדאי להשקיע במערכת ממוצעת ופשוט למקם את הרמקולים במיקום יותר טוב כמו לדוגמא על המגש של הרכב? (למרות שטכנית הבנתי שממש צריך לחורר את המגש בשביל זה - ואני לא בטוח שאני יכול לעשות את זה ברכב לייסינג :twisted:)

כמו שאמרתי, הסכום הוא עד 800 ש"ח פלוס מינוס:-)

תודה רבה.

פורסם

מה שאני הייתי ממליץ לך - להתקין קומפננט מלפנים

לא להגזים וללהתקין מורל אילייט, אין למה

יספיקו לך מורל פולס או משהו באותו טווח מחירים פלוס מינוס

פורסם

Morel Pulse, אוקי.

קצת קראתי עליהם ויש לי כמה שאלות:

א. הם מגיעים בשתי גדלים - 6.5 ו 5.25. לא מצאתי בשירשורי הפורם את גודל הרמקול ב I30. אני יכול להניח לפי דגמי Hyundai האחרים באותם שנים, שהרמקולים מקדימה הם 6.5. האם יש דרך לדעת זאת מבלי לפרק את הרמקול?

ב. חלק מהתגובות ב Zap - שאין לי מושג כמה מקצועיות הם, טוענים שלרמקולים כאלה חייבים מגבר. האם באמת חייבים מגבר?

אם כן, כמה עולה מגבר שיתאים להם? והאם ניתן להרכיב בכלל את המגבר והרמקולים ב I30 בלי הרבה בעיות ברכב ליסינג?

תודה על התשובה :-)

פורסם

אני לא יודע מה מידת הרמקולים שלך ברכב , את זה אתה תבדוק בעזרת סרגל , פשוט תגיד כמה ס"מ יש שם ואני יגיד לך איזה מידה אתה צריך .

לגבי הרמקולים לא חייב מגבר , אבל מומלץ כמובן .

הם יכולים לעבוד יופי גם בלי מגבר ...

יעקב

pioneer 5050+dellD820 CarPC .Focal Utopia Mid - Focal utopia tweeter - Focal Utopia Woffer @ CrossOver Utopia .JBL 75.4 .EARTHQUAKE 1142 rms @ 3ohm . The Monster : JL W7

פורסם

בתקציב של 800 שקל אתה אפילו לא מיתקרב להתקנה עם מגבר

ב- 800 ש"ח קומפוננט מקדימה +מגבר+חיווט+עבודה =אתה צריך לימתוח את התקציב או לשים רמקולים קואקסיל רגיל

::FEEL THE {XS} power::

פורסם

Yakov - מאחר ואני לא רוצה להתחיל לפרק דברים באוטו כדי למדוד את הרמקול עצמו, הדבר היחידי שאני יכול למדוד זה הרשת השחורה על הדלת. האם גודל הרשת שווה ערך לגודל הרמקול?

אז אני מבין שעם מגבר העסק יהיה קצת יותר יקר.אז בואו נתחיל רק בלהחליף את הרמקולים ונתקדם משם? הוא שזה לא נהיה כבר שווה מאחר ואני כביכול אשלם התקנה פעמיים?

מה בעצם המגבר נותן? חוץ מזהשבווליום קצת יותר גבוה ישמעו יותר טוב כמובן...

באמת לא חשבתי על התקנה. כמו הגיוני שיקחו רק על החלפה של רמקולים?

פורסם

800 שקל זה סכום לא טוב.

עדיף שתחשוב יותר לכיוון של פלוס מאשר מינוס.

בקיצור - אם אתה רוצה להגיע לסאונד טוב זה מה תעשה:

1. תשים רמקול 6*9 במגש האחורי, נכון צריך לחתוך את המגש, אבל עוד 3 שנים תחזיר את הרכב עם הרמקולים עליו ואף אחד לא יצייץ לך אפילו. רמקול טוב ומומלץ בפורום הוא ה-JBL, שעולה כ-350 שקל כולל התקנה. אבל תלך על מה שבא לך, יש דגמים של קנווד, פיוניר ועוד. זה לא כ"כ משנה. העיקר שתקציב את עצמך ללא יותר מ-400 שקל.

2. תראה איך נשמע, מבסוט? יופי, אתה יכול להעביר לתרום את העודף לנזקקים או לפנק את הרכב בהרבה מאוד עצי ריח. חסר לך משהו? תעבור לשלב 3.

3. מאחר וחסר לך משהו במערכת, תחליף את הקדמיים. סט פולס יעלה כ-550 כולל התקנה. סה"כ זה משלים לך ל-800 שקל ושמיעה מצויינת.

בקיצור, אם אתה רוצה לסגור הכל בפעם אחת, סע לתומקאר במושב רינתיה (בין יהוד לפ"ת).

הוא מציע פולס ב-525 כולל התקנה ואת האחוריים של JBL בערך ב-329 כולל התקנה.

אם אתה רוצה לחסוך קצת יש לו סט קומפוננט של JBL ב-399 במקום הפולס, אבל נראה לי הפולס עדיף.

סה"כ אתה יוצא בנזק של 850 שקל בערך עפ הפולס והJBL האחוריים.

עכשיו, רק דבר קטן.

חשוב מאוד ללכת למתקין ולדעת מה אתה רוצה, פחות או יותר, כי לפעמים הם אוהבים לדחוף ציוד.

HEARTZ הולך עכשיו חזק מאוד בסטריאו לרכב עקב שולי רווח גבוהים למתקינים. אני שמעתי ולא התלהבתי, לא יודע אולי יש בהם משהו קסום, אני עוד לא ראיתי את זה.

פורסם

אין לצטט הודעה מעל שלא לצורך!

נראה לי אני מהר מאוד יגיע לסעיף השלישי - מפני שהרמקולים מקדימה באמת זוועה.

אז אתה מציע לוותר כרגע על מגבר, ולהתקין Pulse מקדימה ו JBL מאחורה (הדגם היחידי שמצאתי בטווח המחירים שלך הוא JBL CS3196?).

ה HU של הרכב עצמו יוכל לתת מספיק כוח למערכת כזאת לבד?

נשמע לי מצוין בסך הכל - הדבר היחידי שמפריע לי זה הבעיה עם הליסינג.

כמה שינויים צריכים לעשות ברכב על מנת לחבר את כל העסק? רק לנתק את את החוטים מהרמקולים הקיימים ולחבר אותם לרמקולים החדשים? או מעורבים בזה עם כמה חיתוכים?

בנוסף - אני כן ירצה לקחת איתי את הרמקולים אחר כך, ונראה לי שהחברת ליסינג לא תשמח לקבל את הרכב עם חורים במגש :lol:

האם יש אפשרות להתקין רמקולים על המגש ללא החורים? או אולי ניתן ל "אלתר" מגש חילופי ולהתקין עליו את הרמקולים?

פורסם

אם אתה מת להשקיע עוד כסף ראיתי באוטו דיפו קופסאות לרמקולים שאתה יכול לתקוע אותם איפה שבא לך

או שאתה בעתיד תוכל לקנות רמקולים הכי פשוטים בעולם 6X9 וזה יחסה את החור זה יעלה לך בין 50-100ש"ח

sound connecting people

פורסם

אני הייתי שוקל את ה-GTO לקדימה.

אני אישית לא מחובבי הפולס, אצלי ברכב יש את השילוב של GTO מקדימה ו-CS מאחורה וזה נשמע לא רע :-)

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

נשמע לי מצוין בסך הכל - הדבר היחידי שמפריע לי זה הבעיה עם הליסינג.

כמה שינויים צריכים לעשות ברכב על מנת לחבר את כל העסק? רק לנתק את את החוטים מהרמקולים הקיימים ולחבר אותם לרמקולים החדשים? או מעורבים בזה עם כמה חיתוכים?

בנוסף - אני כן ירצה לקחת איתי את הרמקולים אחר כך, ונראה לי שהחברת ליסינג לא תשמח לקבל את הרכב עם חורים במגש :lol:

האם יש אפשרות להתקין רמקולים על המגש ללא החורים? או אולי ניתן ל "אלתר" מגש חילופי ולהתקין עליו את הרמקולים?

אם תחזיר את המצב לקדמותו לא תהיה כל בעיה עם הליסינג, לפני חודש בערך החזיר חבר לעבודה וחבר בחיים את רכב הליסינג שלו לחברה (עקב החלפה) לאחר שבאוטו היתה בנייה של מערכת. (לקח לנו 5 שעות לפרק אותה רק בשביל שיהיה לך סדר גודל)

אין שום מניעה מלקחת את הרמקולים איתך בתום ה 3 שנים, כל עוד לא תחזיר את הרכב עם חורים לא סתומים, איך לעשות את זה, זה כבר שיקול שלך.

אפשר לא להשתמש במדף המקורי ולשמור אותו בצד, אפשר לשים במקום הרמקולים הטובים רמקולים עלומי שם במחיר נמוך ועוד ועוד.

צחי.נ

פורסם

אני מניח שחוקי ההתקנה בלייסינג משתנים בין חברה השכרה אחת לאחרת.

אני מחר אתקשר לתומקר כמו שהמלצתם, ואברר בדיוק מה גודל השינוי שאצטרך לעשות (ואחפש פיתרון להתקנה על המגש).

מישהו יודע עם ה HU של ה I30 מספיק חזק לתחזק רמקולים כאלה בכלל?

בכל אופן - יש לי מספיק מידע להתחיל לברר דברים. תודה לכל מי שעזר :-)

פורסם

תגובות:

1. הרדיו דיסק של ה-I30 מספיק חזק, כמו כל רדיו-דיסק, הסר כל דאגה מליבך, אתה לא מתקין פה משהו מטורף.

2. תחתוך את המגשים בלי פחד, הם סה"כ חתיכת קרטון דחוס - ושתחזיר את הרכב עוד 3 שנים תחזיר עם הרמקולים (עכשיו הם עולים לך 300 שקל, עוד 3 שנים שתחליף אוטו - תתחדש עם משהו חדש, ואם משום מה אתה לא רוצה להחזיר אותם עם הרמקולים אז תקנה סתם 9*6 חלופיים, אפילו משומשים בפחות מ-100 שקל ותתקין במקום.

אל תתחיל לחפש תיבות קסמים וכו' להתקנה במגש האחורי, זה סתם יעלה עוד כס, שאין לך ולא ייתן שום פתרון, בכל מקרה חורים תצטרך לעשות. לך תתקין ואל תדאג, יהיה בסדר.

עבדתי זמן מה בחברת ליסינג, אף אחד לא התלונן שהחזירו לנו רכב עם רמקולים 9*6 מאחורה.

תעדכן מה נהיה.

פורסם

מצוין, אני יתחיל לעשות טלפונים היום ועם קצת מזל ביום שישי המגיע יעשה את ההתקנה.

אבל יעדכן אתכם, תודה רבה על העזרה כולם :-)

פורסם

עדכון:

אז ככה - עוד לא עשיתי את ההתקנה, אבל רציתי לעדכן אותכם בכמה דברים ולשאול מספר שאלות:

1. קיבלתי אישור להתקין רמקולים על המגש, ופשוט להחזיר את הרכב איתם שאני מחזיר את הרכב :-P

2. שאלתי את המתקין אם ה I30 תוכל להחזיק את הMorel Pulse וה JBL מאחורה - והוא טען שלא.

השאלה היא - האם בלי מגבר לא שווה להתקין את המערכת? ואם לא - האם כדאי להתקין רמקולים שכן יעבדו טוב בלי מגבר? או האם זוהי סתם הצהרה של מתקין כדי לנסות לדחוף לי מגבר בנוסף?

• תוכן חדש...