Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6697 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

קיבלתי הצעה לרכישת רכב מחבר מהצבא:

רנו קליאו B, נפח מנוע 1600 סמ"ק, גיר אוטומט, יד שניה, שנת 2000, צבע לבן.

הרכב גמע כ- 38000 ק"מ (בדוק ואמיתי, אני מכיר את הרכב) והרכב נראה כמו חדש.

הוא רוצה מחירון. מה דעתכם על הרכב בכל התחומים ובעיקר מבחינת אמינות?

תודה מראש!

פורסם

המנוע עצמו אמין ומדובר על יחידת 8 שסתומים (90 כ"ס). יתכנו בעיות חשמל אבל הן לא רציניות לרוב (בכל זאת צרפתייה).

כרגע אינני מצליח להיזכר אם בשנה זו היה מדובר כבר על הגיר המדובר שהוא AL4 (או בשפת רנו DP0) או בגיר הישן יותר.

בכל מקרה, עם ק"מ כזה הייתי בודק את הרכב ומוודא תקינות הגיר האוט' וקונה.

ליאור

Veni Vidi Vici

פורסם

בתור אחד שיש לו 2 קליאו במשפחה (אחת אוטומטית ואחת ספורט) אני יכול להעיד שטפו טפו טפו הרכבים אמינים

כמובן חשוב לבדוק היסטוריית טיפולים, אם הכל בוצע בזמן ובמוסך מורשה - מומלץ לרכוש (לאחר בדיקה כמובן) ..

פורסם
כרגע אינני מצליח להיזכר אם בשנה זו היה מדובר כבר על הגיר המדובר שהוא AL4 (או בשפת רנו DP0) או בגיר הישן יותר.

לפני כחצי שנה, כשהתיעצתי כאן לפני קניית הקליאו שלי (בדיוק מהדגם ומהשנה הזו) הנושא הזה עלה גם, וחבר פורם אלכם (ALX) נתן לי תשובה ודאית, הוא בדק בספרות יצרן לפי מספר שילדה.

הגיר הוא גיר AL4 - DP0, בדיוק כמו בשאר המכוניות הצרפתיות משנת 1999 ועד היום.

הגדם האוטומטי בשנת 2000 היה רק עם מנוע 1600, והוא ברמת איבזור RXT, שהיא הגבוהה ביותר נכון לאותה שנה, וכוללת שתי כריות אוויר, מחשב דרך, מראות חשמל, חלונות קדמיים חשמלים, כמובן נעילה חשמלית, הגה כוח ומזגן.

היה מספר מצומצם מאוד של לקוחות, שהזמינו ABS וסנרוף מקורי, אין כמעט קליוא שנת 2000 עם התוספות האלו.

הרכב שלי נקנה מחברה, בה אני עובד, עם 118 אלף ק"מ.

היו לו תקלות כאלו ואחרות, לא משהו חריג אבל בהחלט לא אמינות משולמת, אם אתה באמת מתעניין, אני יכול לפרט לך בהודעה פרטית.

אם תרצה לבטח במקיף, הביטוח זול מאוד יחסית, אני משלם כ2000 ש"ח לביטוח מקיף (שני נהגים מבוגרים נקובים בשם)

בעייה מרגיזה- חוטי פיקוד לסלילי הצתה עוברים מעל סעפת פליטה ואין להם בידוד חום כלשהוא.

החוטים מתפוררים מחום, ומחייבים לבצע קומבינות ואילתורים, או להחליף את הצמה כולה.

מבחינת הרכב עצמו - הוא באמת מצויין, נוח, שקט, לא איטי מידי, מושבים קידמיים מעולים, בלמים מצויינים, זה הרכב הטוב ביותר שהיה לנו עד היום (טוב, זה לא חוכמה גדולה, כי לפני זה היו ריטמו, טיפו, אופל קדט, וסובארו DL :lol:)

צריכת דלק -1ל 10 בעיר, 1ל 14 בכביש.

לחובת הרכב עומדים אמינות לא מושלמת , וירידת ערך מאוד גדולה.

פורסם

לאמא שלי יש קליאו כזו בדיוק. היא היתה צריכה שיפוץ גיר בסביבות 75,000 ק"מ, נדמה לי שזה משהו מאוד נפוץ ודי יקר.

חוץ מהעניין הזה האוטו אמין למדי ומעבר לכמה בעיות חשמל לפני כמה שנים לא זכורות לי בעיות מיוחדות.

פורסם

"אמין למדי" + "שיפוץ גיר ב75000 " = אוקסימרון

אצלי באוטו, יש חצי סיבוב...ששומעים רדיו בלי המצבר.

פורסם

תודה לכם על התשובות והמידע החשוב.

לא שיערתי בכלל שאין לקליאו B מערכת ABS כסטנדרט, וזה משנה את כל התמונה.

פורסם

מערכת ABS הפכה להיות סטנדרטית בדגמים מאוחרים יותר, בשנת 2000 זה לא היה סטנדרטי, ראה גם הודעה פרטית.

פורסם
לפני כחצי שנה, כשהתיעצתי כאן לפני קניית הקליאו שלי (בדיוק מהדגם ומהשנה הזו) הנושא הזה עלה גם, וחבר פורם אלכם (ALX) נתן לי תשובה ודאית, הוא בדק בספרות יצרן לפי מספר שילדה.

הגיר הוא גיר AL4 - DP0, בדיוק כמו בשאר המכוניות הצרפתיות משנת 1999 ועד היום.

אני לא יכול לדעת הכל על רנו...:wink:

הגיר האוט' שלהם ממש לא מעניין אותי וטוב שכך.8)

Veni Vidi Vici

• תוכן חדש...