Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6668 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

יש לי שאלה למי שמבין בחוק היבש של רכב אספנות.

על-פי החוק, אסור לרכב לשמש לעיסוקו של בעליו.

מאחר ופנו אלי בבקשה להשתמש ברכבי לצורך הסעת חתן כלה בתשלום, אני מעוניין לדעת האם אני עובר על החוק? הרי שאם זה כך, שאם אני מסיע אותם, אני גם עובר על החוק וגם אם חס וחלילה קורה תאונה, הביטוח לא יכיר בי בגלל שעברתי על החוק.

כמו כן, ראיתי מודעות באינטרנט של חברות ואנשים שמציעים את רכבם כרכבי הסעות לחתן /כלה בתשלום מלא ואף על הרכבים מתנוססת לוחית הזיהוי של רכב אספנות, האם הם עוברים על החוק?

יש לציין כי ההסעות אינם עיסוקי העיקרי, אם אני מוכיח זאת אז כן מותר להסיע בתשלום?

תודה מראש...

פורסם

עד שלא תהיה פסיקה של בית משפט- תהיינה פרשנויות שונות

לדעתי העיניין פשוט- המחוקק לא התכוון לאפשר כל שימוש מסחרי ברכב אספנות!!

ולכן כן .זו עברה על החוק...ואם יקרה משהו זה מה שתטען חברת הביטוח.

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
פורסם

אתה יכול להסיע אותם

זה לא העיסוק העיקרי שלך

אם להסיע חתן וכלה אסור

אז גם לעשות פרסומות עם רכבי אספנות אסור

חבר צוות פיברקלאב טוב כלב חבר מחבר כלב מיצר צינורות ברקס ממתכת 0522790303

פורסם

כפי שיוסי כתב, אין כפי הנראה פרשנות סופית ופסוקה לגבי הנושא.

אולם להערכתי, אם יגיע המקרה לפתחו של ביהמש"פ הוא ייטה לצד של חב' הביטוח.

מוטב לנקוט בצעדים חוקיים "להכשרת הנושא בפני חברת הביטוח" אם תיאלץ לתבוע אותם,

אך בינתיים, יש להנמיך את האש בנושא, שלא להעיר ישנים...

בברכה

אבי נוף.

המקום הנכון:

מפגש השרון - מפגש בלתי תלוי לרכבי אספנות - בארומה שפיים.

פורסם

יתכן וזו השכרה או הובלת נוסעים בשכר ואז אין כיסוי ביטוחי. קח בחשבון שאם קורה משהו בזמן השימוש ברכב לחתן ו/או לכלה יתבעו אותך.

שלמה דן גדרון

פורסם

השאלה אינה נכונה,

ניתן לנסח זו בצורה חוקית:

1) אתה מוציא חשבונית על ההסעה הזו - עברת על החוק כי אסור שהרכב ישמש לעיסוק בעליו.

2) אתה לא מוציא חשבונית על ההסעה הזו -עברת על החוק כי קיבלת כסף שחור.

משמע,

לא זה אסור :)

לעומת זאת אם תעשה זאת בהתנדבות לא אמורה להיות בעיה..

גם תואר ממכללת טיזנבי או ממרכז האקדמי מוצמוץ זה תואר אקדמי....

בעלים גאה של: חיפושית 74, ZX 93, דייהטסו טריוס

פורסם

ללא קשר לרכב אספנות אלא כל רכב, אסור לו כי ישמש להסעת נוסעים בשכר אלא אם הוגדר מראש כרכב להסעות והוצאה לו תעודת ביטוח חובה המכילה סעיף המתיר הסעת נוסעים בשכר. כל פעולה אחרת הינה בניגוד לפוליסת הביטוח וחברת הביטוח תתנער ממך. יתרה מזאת קיימת פסיקה בנושא ולכן הן אתה והן בעלי רכבי האספנות האחרים המשכירים את רכבם רצוי כי יזהרו.

יתרה מזאת תאמין לי כי חברת הביטוח תעלה על הסעת נושאים בשכר ולא רק שלא תפוצה אלא גם תיתבע.

שברולט קאמרו 76, שברולט מליבו שוול הארדטופ 68.

שברולט בלייזר שנת 91, מפלצת שטח.

וואגוניר שנת 76 בהליכי בניה.

אלפא 164.

פורסם

השאלה היא לכן, מה קורה במקרה שאתה מוכן להסיע את הזוג (העומד לעשות את טעות חייו...) בחינם.

ומאידך, הם מוכנים לתת לך מתנה לשיפוץ הרכב. ממש לא כתשלום כמובן, לא בגלל שביקשת,

אלא רק בגלל ששמו לב שאין לך טמבון מבריק מספיק וכדאי שתצפה אותו שוב בניקל... :-)

יום אופטימי לכולנו

אבי.

המקום הנכון:

מפגש השרון - מפגש בלתי תלוי לרכבי אספנות - בארומה שפיים.

פורסם

אבי מבחינת החוק, ואני אומר לך את זה כחוקר ביטוח, כל תמורה מהווה הסעת נוסעים בשכר. יתכן וחוקר יעלה על זה ויתכן ולא, אבל הסיכון לא שווה את זה.

שברולט קאמרו 76, שברולט מליבו שוול הארדטופ 68.

שברולט בלייזר שנת 91, מפלצת שטח.

וואגוניר שנת 76 בהליכי בניה.

אלפא 164.

פורסם

נתקלתי בבעיה דומה

תיכננתי לצאת להפלגה לחו'ל ,עם נוסעים/חברים ,והיתה בעיה של תשלום(נוסעים בשכר),ציצלתי לסוכן הביטוח שלי ,ולשאלתי בנושא,הוא הסביר לי שאם הם משתתפים בהוצאות בסכום סביר,שתהיה לי הפלגה נעימה.

אז אולי יש מצב שהחתן כלה ישתתפו בהוצאות דלק,שמן,טיפולים,צמיגים,בטוח,טסט וכו'

פורסם

לפי איך שאתה מתאר את הדברים, אם תגבה כסף על הנסיעה, משרד התחבורה וחברת הביטוח הן הדאגה האחרונה שלך אתה צריך יותר להתמקד בפחד ממשרד האוצר (אם לא הבנת, מעמ ומס הכנסה).

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

bagira, מס הכנסה לא ממצמץ לכיוון הזה,

הם מחפשים את הכרישים הגדולים, לא את אלה שמכניסים מהצד פעמיים בשנה 2000$

----

פורסם

דבר אחד לא הבנתי חס וחלילה קרתה תאונה בפרטי המקרה רושמים נפגעים חתן וכלה פלוני אלמוני. לא, כמדומני רושמים פרטים אישיים בלבד חוקר ביטוח מגיע הבייתה לאחר המקרה לא לשטח. עכשיו כולם יגידו ישראלי תחמן טיפוסי ואם תקרה תאונה רצינית מה אז. כולנו לוקחים ריזיקות בחיים גם בהסעת חתן וכלה וגם בעסקים פרטיים. קרה משהו צריך לדעת לשלם את המחיר.

פורסם

פותח השרשור התיחס במפורש לחוק

אלו שעסוקים בקומבינטוריקה וחישוב הסתברת לתקלה

מופנים ל"חוק מרפי" " כי בכל מצב נתון, אם יש סיכוי לכך שאירועים יתבצעו שלא כשורה, הם אכן יתבצעו שלא כשורה".

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
פורסם

אכן נראה לי שיש כאן בעיתיות גדולה, ואני מעדיף לסרב מאשר לקחת סיכון.

שאלה נוספת, אם הרכב לא היה אספנות, האם מותר אז לקחת נוסעים בשכר? (כמובן שהכל חוקי ומוצהר לרשויות)

• תוכן חדש...